SZÜLŐSÉG

Teával, sziruppal, kúppal a köhögés ellen

2010. március 12., péntek 10:44

Télen minden gyerek köhög, és ilyenkor, tél végén úgy tűnik, hogy ez már soha többé nem fog megszűnni.

Az én kislányom nagyon köhögős, attól is köhögni kez, ha kicsit gyorsabban elmegy mellette a villamos (ugyanakkor lázas például nem szokott lenni.) Lássuk, mit lehet tenni a makacs köhögés ellen!

Gyógyteák

Köhögésre mindenképpen érdemes a gyerekkel teát itatni, a sok folyadék amúgy is fontos. A köhögést, ha nem túl erős, ébrenlét alatt ne csillapítsuk, hiszen ez a légutak védekező rendszere, fel kell köhögni a letapadt nyákot, ebben segítségünkre lehet némi köptető. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a keserű aromával rendelkező gyógynövények jó nyákoldók, ilyen például a kakukkfű, a fehérmályva, a pemetefű, de meghűléses betegségekre nagyon jó még a hársfa is, utóbbinak igen kellemes az íze. Ezek a garatot bevonják nyákkal, ezáltal csökkentik a köhögésingert, erre lehet jó például a méz is.

De kapunk előre kikevert köhögés elleni gyógynövényteát is, például a Mecseknek is van ilyen terméke gyermekek részére. Ebben kamilla, borsmenta, és édeskömény található, ára 600 Ft. De nagyon jó köptetű hatású a só is, így itathatunk a gyerekkel egy kis nátrumban és ammónium-kloridban gazdag ásványvizet is.

Köhögécsillapító szirupok

A patikában rengeteg köhögéscsillapító gyerekszirupot lehet kapni, én őszintén szólva felhagytam ezek alkalmazásával,  mert nagyjából semmit sem érnek, a gyerek ugyanúgy nem tud aludni, így szerintem fölösleges gyógyszerezni. Én legalábbis nem találtam egyet sem, ami hatna, de ha van ilyen, mondjátok, és három gyógyszert is próbáltam. Végül kikötöttem a lándzsás útifű szirupnál.

Az egyik legjobb készítmény köhögés ellen szerintem a dr. Theiss lándzsás útifű szirupja: oldja a váladékot, csökkenti a gyulladást és csilapítja a köhögési ingert, kisgyerekeknek naponta háromszor egy kiskalnál javasolt. Éjszakára van a lándzsás útifű szirupnak egy Jó éjszakát változata, ezt sajnos elég kevés helyen lehet kapni. Ebben az útifüvön kívül kamilla, citromfű és kakukkfű is van, csökkenti a köhögési ingert.

Balzsam

A saját tapasztalataim szerint kisgyerekeknél a felsőlégúti megbetegedesk kezelésére a legjobb szerek a balzsamok. A bedörzsölést fél éves kortól alkalmazhatjuk, de válogassuk meg jól a  készítményeket, nem mindegyik alkalmazható 3 éves kor alatt. Alapanyaguk általában az eukaliptuszolaj és a kakukkfűolaj. Ennek hatásmechanizmusa, hogy az illóolajok a bőrön átjutva a légzőszervekben választódnak ki. A Baby Luuf balzsam narancssárga változata hároméves kor alatt is adható, és már egy nap alatt is látványos javulást érhetünk el vele (1400 Ft). Kenjük be jól a gyerek hátát, bugyoláljuk be meleg pizsamába, és dugjuk az ágyba. A Kinder Luuf balzsam 3 éves kor felett alkalmazható, illetve a Dr. Theissnek is van köhögés elleni eukaliptusz balzsamja. Utóbbi nem tartalmaz mentolt, ára 1200 Ft.

Kúp

Ha végképp semmi nem segít, és a gyerek már több éjszakán keresztül nem tud aludni, érdemes köhögéscsillapító kúpot használni. Ezt azonban csak az orvos tudja felírni, vény nélkül nem kapható.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.12 23:18:03Border

  Találtam egy összefoglaló cikket az EBV-ről:
  [link]

  jól elvagyok magamban :-)

 • 2010.03.13 11:43:36nyúlmama

  Én is nagyon támogatnám, ha orvosi kérdésekről hozzáértő ember irna, mert borzasztó, ami e téren megy. Most nem MM cikkeire gondolok elsősorban, hanem az oviban is tapasztalom, hogy nagy a kavar e téren. Nagyon sokan elfordulnak az orvosoktól, és nem hozzáértő emberek tanácsait követve "kezelik" a gyerekeket.És nem lehet kivackolódni az egymást követeő járványokból. ami a felnőtteket is leteperi-két hétig dolgoztunk úgy, hogy a négy dajkából egy dolgozott, és két-három óvónéni is.

 • 2010.03.13 11:57:52Vakmacska

  Nyúlmama, nemcsak orvosi ügyekben van nagy zűr (rosszabb esetben nagy űr) a fejekben.:(((

 • 2010.03.13 21:12:55littlered

  A lányom is akkor kezdte a köhögést, mikor elkezdett bölcsibe járni, volt hurutos és éjszakai ugatós típus is. Szétinterneteztem magam a témában anno, ami nekünk bevált: Fluimucil vagy ACC, melegítés infralámpával, kálcium, orrcseppek. Ugató köhögésre is adom a nyákoldót, nálunk az mindig arcüreggyulladást jelez.

 • 2010.03.13 21:16:24littlered

  2010.03.12 22:23:05psyché
  Psyché anyukájának volt igaza, az első jelnél támadni kell a megfázást.

 • 2010.03.13 22:46:54zzzsuzsa

  Sziasztok!
  Sokan mondják, köztük a háziorvosunk is, hogy a lándzsás utifű nem jó a hurutos köhögésre. Én sokáig alkalmaztam sikertelenül, aztán elmentünk természetgyógyászhoz, aki azt mondta, azonnal hagyjuk abba a szirup szedését, mert ez irritálja a nyálkahártyát. Abbahagytuk és szedtük az általa javasolt cseppeket. 3 nap múlva elmúlt a hurut.. (Bonchipret cseppek, gyógynövényes) Azon kívül van még egy bevált módszerem: Eddig sosem hittem a homeopátiában, de mostanában hoztam a patikából egy ismertető brossúrát és ott nagyon szépen és részletesen fel vannak sorolva a különböző köhögés fajták és a hozzájuk alkalmazható homeo bogyók. Kb 15 féle "típus" van. Nekünk az antimonium tartarikum 15CH TÖKÉLETES HATÁSÚ VOLT. 3-4 nap alatt elmúlt a köhögés. Vigyázat, nem mindenkinek ez a jó. Én sem hittem, de nagyon jól bevált. Esetleg lehet Stodal szirupot is adni, de csak pár napig, bár ezt is mindenkinek magának kell kitapasztalni. Volt, hogy 10 nap is kellett, de használ...:-)

 • 2010.03.13 22:56:09zzzsuzsa

  Ja és még egy! Eddig én is rengeteg féle köptetőt, orrcseppet, meg mindent kipróbáltam sajnos, de nagyon esetleges volt a hatás, a hurut állandóan visszatért. Most, hogy a homeo bogyókat adom a gyereknek, (amit imád és kéri) sokkal egészségesebb és jobban gyógyul. Nem állítom, hogy ez mindenre jó, de a kicsi fiamnak beválik.

 • 2010.03.13 23:26:26farkasokkal tancolo

  Nekem egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ezek a homeopátiás módszerek, meg patikában kapható enyhe köptetők, akármik, akkor válnak be a köhögésnél, ha AMÚGY a gyereknek rendben van az orrmandulája.

  Mert ha nem, akkor annyi, mint halottnak a csók. Ha az orrmandula is ott van, ami azonnal megduzzad, begenynesedik, megakadályozza a takony kiürülését stb, akkor arra csakis az hazsnál, ha az ember azonnal orvoshoz viszi, és az ajánl rá célzottan gyógyszert. Aztán amint lehet, ki kell dobni azt a kurva orrmandulát.

 • 2010.03.14 00:31:35zzzsuzsa

  Farkasokkal táncoló! Szia! Na igen, nálunk az arc és orr üregek nem gyulladtak be sosem. Viszont a fül az már volt egyszer. Ekkor tele lett a hócipőm a patikaszerekkel, meg az antibióval és kezembe került Somi Ildikó "hétfejű sárkányról" írott kiadványa. Biztos ismered, ott van minden oviban kifüggesztve. Ő azt mondja, ilyenkor nem csak a torokkal, hanem az egész arcüreggel és a füllel is kell foglalkozni. Melegíteni a fület, leszívni az orrot és a Nasopax orrcseppet ajánlja, ami az orrban lévő duzzanatot gyulladást csökkenti és nem a másik fajta érösszehúzó Nasivint, ami csak tüneti kezelés. A begennyesedett orrmandulánál biztosan csak az antibiotikum segít. Én azt mondom, vagy gondolom, hogy lehet, hogy meg lehet előzni a begennyesedést, ezzel a Somi féle több oldali "támadással". Tehát, ha elkezd folyni az orra, rögtön orrszívó, fülmelegítés (nekünk bevált a fülmelegítő sapi), valamilyen köptető, lehet homeo is, vagy ami beválik, és a Nasopax orrcsepp. Emellé még pár napos pihenés, rengeteg tea mézzel, nagyon jó, szuper erős hatású a hagymahéj tea! Amúgy antibiotikus hatása van! Hagymaháj tea mézzel! Csak a hagyma barna héját kell leforrázni. Mézzel nagyon jó! Az orrmandula begennyesedése esetén biztosan orvoshoz kell menni, nem hiszem, hogy kísérleteznék a homeopátiával, de ennek ellenére elképzelhető, hogy lenne eredménye!

 • 2010.03.14 00:49:13farkasokkal tancolo

  Na igen. csak éppen az orrmandulánál az ahelyzet, hogy ott van, tulajdonképpen minidg gyulladt, egy góc (kisebbik lányom makkegészséges volt amikor kivették neki, és kiderült, akkor is gennyes volt) , és ilyenkor a nátha meg a köhögés már csak következmény. Mert belül kezdődik a baj. Szóval amikor ez jelentkezik, akkor már gyakorlatilag minden késő. Mert nekem ne mondja, senki, hogyha a gyerek orra folyni kezd, akkor 2 napon belül már bronchitis alakul ki!

  Én minden szülőt arra bíztatok, hogy mindenképpen nézesse meg a gyerek orrmanduláját, és ha az nem frankó, lehetőleg 5 éves kora táján (ha előbb nem kénytelen, csak akkor nagyobb a lehetőség, hogy visszanő) dobassa ki!

 • 2010.03.14 15:57:31csutkababa

  zzzsuzsa

  A nasopax kétkomponensű:
  Oxymetazolin ÉS bromhexine. Azaz érösszehúz és köptet.

  nasivin: oxymetazolin.Érösszehúz.

  Már megint butaság jelent itt meg.

  MINDEN orrcsepp és orrspray tüneti kezelés!!!!

  Ja, akkor én is megjelentethetném az okosságaimat, de én csak a hozzám jövő betegeknek és anyuknak magyarázom el a többfrontos támadást, idestova 15 -20 éve:)))))

 • 2010.03.14 16:09:32csutkababa

  Na, még egy szóra.
  A nasivint akor javaslom, ha vízszerűen folyós, orrtekerős, orrduzzadós takonykór van.
  ugyanis az érösszehúzás ugye csökkenti a gyulladást.

  A nasopax a gennyes-trutyis fázisban segít, amikor a nyúlós-zöldes-sárgás orrváladékot baromi nehéz kifújni, kisbaba nem is tudja.
  Ekkor a nyákoldó komnponensel több nasopax segít.
  Vili?

 • 2010.03.14 17:31:18zzzsuzsa

  Csutkababa!
  Sajnálom, de eddigi tapasztalataim szerint egyetlen háziorvos sem magyarázza el ennyire világosan az okokat és a teendőket, mint Somi! Szerintem ne velem vitatkozz, mert nekem ő segített és a segítsége használt. Ha gondod van vele, akkor írj neki, vagy akármi! Ameddig viszont sokaknak segít, addig ne hülyézd le légyszíves! Okés?:-)A Nasopaxról pedig annyit, hogy mivel két komponensű, más a hatás mechanizmus, mint a Nasivinnél! A többit (természetes gyógymódok) pedig javaslom, próbáld ki egyszer! :DDD

 • 2010.03.14 18:43:01csutkababa

  zzzsuzsa
  Bocs, téged tituláltalak, nem Somit.
  Ugyanis hülyeségeket írtál. De sajnálom, ha ezt nem veszed észre.
  A két komponenes lényegét meg leírtam fent, én azzal vitatkoztam, hogy a nasivint tünetinek írtad, bezzeg a nasopax meg... szóval félinfó, féltudás, butaságterjesztés.

  És még egyszer: Én csak örülök, ha van még valaki, aki magyaráz és érthetően.

 • 2010.03.14 21:44:53zzzsuzsa

  Csutkababa!
  Nem tudom mit kompenzálsz ezzel a lenyűgöző stílussal, de annyira ostoba vagy, hogy nem gondolkodsz! Szerintem a kommentelők között kevés orvos, tudományos szakértő, és más szakember van. Itt szülők beszélgetnek, és ha véletlenül téves infó jön le, akkor te megállsz és minden "orvosi" nagyképűségedet latba veted, hogy megalázz! Semmiképp nem vinném hozzád a gyerekemet. Somi viszont írja valahol, hogy a Nasopax többirányú hatást vált ki és abban biztos vagyok, hogy arról ír, hogy az orr belső duzzanatait, gyulladását leviszi. Határozott különbséget tesz a két fajta orrcsepp között! Szerintem aludd ki magad és szakmai vitát folytass orvos kollégákkal (már ha van neked olyan)

 • 2010.03.15 03:08:35csutkababa

  Hehe.
  Itt ülök az ügyeleten, a sürgősségi orvosi (oxyologus)szakvizsgámmal, és most nagyon komolyan elszégyelltem ám magam.
  Ma volt hyperglycaemiás roham, infarktus, és rengeteg beteg gyerek, akik anyukái nem sértődtek meg azon, ha kiigazítottam a félinformáltság miatti tévhiteket.
  Sokan voltak. Úgyhogy az nekem csak jó, ha nem hozod hozzám a gyermeked, hiszen eggyek kevesebb ellátás:))
  Szia, kedves zzzsuzsa, örülök a szerencsének:)

 • 2010.03.15 03:13:15csutkababa

  eggyek=eggyel

 • 2010.03.15 06:33:50hinta-palinta

  ...'és ha véletlenül téves infó jön le, akkor te megállsz és minden "orvosi" nagyképűségedet latba veted, hogy megalázz!"

  zzzsuzsa, ez nem megalázás és nem is nagyképűség ám, hogy pontosítást kaptál...

 • 2010.03.15 07:36:17baudolinA

  zzzsuzsa,
  ha neked a téves infók kijavítása nagyképűség, akkor most tisztelettel szemberöhöglek.

 • 2010.03.15 08:46:01anyamadár

  2010.03.15 03:08:35csutkababa
  Mindenesetre én nagyon köszönöm, hogy kijavítod a hülyeségeket. :)

 • 2010.03.15 08:54:52huhhh

  Nem akartam ám beleszólni, de hogy miután egy ilyen cikk után valaki veszi a fáradságot (csutkababa), hogy napokig oszlassa a fejekben uralkodó mélységes homályt, akkor ebből valakinek az jön le, hogy hű de nagyképű és menjen inkább a kollégákkal vitatkozni, itt meg hagyja, hogy menjen, aminek mennie kell (kell?), hát ez nekem is sok. Kedves sok z betűs zsuzsa, nem olyan nagy baj ám, ha valaki olyan is hozzászól a témához és a cikkhez, aki tudja is, miről beszél, és saját gyerekénél jóval többet látott már az életben.

 • 2010.03.15 09:29:21csimpilimpi

  Farkasokkal Táncoló: "Mert nekem ne mondja, senki, hogyha a gyerek orra folyni kezd, akkor 2 napon belül már bronchitis alakul ki!"

  Azt akarod mondani, hogy ha így van (tehát ha elkezd folyni a gyerek orra, és két napon belül bronchitis alakul ki), akkor szerinted tuti (vagy majdnem tuti), hogy gáz van a mandulával?

  A mandulát egyébként hogy nézik meg? Simán az orron át kukucskálva látja az orvos, vagy valami speciális módon? Erről is eltérő dolgokat hallottam...

 • 2010.03.15 09:45:14csutkababa

  Csimpilimpi
  És FT is érdekelt: van olyan, hogy akár 24 órán belül pneumónia, bronchitis alakul ki.
  Ez a kórokozó agresszivitásától függ, illetve a szervezet immunreakciójától.

  A mandulák: a garatmandula direkt betekintéssel látszik.Az orrmandulát gégetükörrel nézik: a nyelv finoman előrehúz, melegített tükör betol felfelé fordítva, amíg a belső orrnyílások szintjébe nem ér.
  Kellemetlen, de nem vészes.

 • 2010.03.15 09:45:41dodóó

  2010.03.14 21:44:53zzzsuzsa

  Ez nem semmi!

  Pont Csutkát találtad meg?

 • 2010.03.15 09:46:00farkasokkal tancolo

  Megmondom őszintén, nem tudom hogyan nézik meg az orrmandulát, de az ilyen dolgok, amikor egy nátha soha nem egyszerűen csak egy nátha, hanem állandóan lesz belőle valami nagyobb, akkor ott valami más is van a háttérben.

  Mert a garatmandulát lehet látni, a tüdőt meg lehet röntgenezni, a fülbe bele lehet kukucskálni... ha ezeket kizárják, akkor marad a rohadék orrmandula. Jajdeutálom.

 • 2010.03.15 09:47:59dodóó

  Ha náthás vagyok,nem kapok levegőt az orromon,bemegyek a gyógyszertárba és kérek egy orrcseppet.

  Nem tudtam hogy nem mindegy milyent veszek.
  Amúgy orrcsepp vagy orr spray??

 • 2010.03.15 09:49:47farkasokkal tancolo

  Csutkaba, nálunk az volt, mind a lányomnál, mind az unokámnál, hogy életükelső 5 évében már frászt kaptam, ha szipogni kezdtek, mert tudtam, hogy ebből valami hosszas betegség lesz. És mind a kettejüknél egy csapásra megváltozott a helyzet, amikor kivették az orrmandulát. Utána már a nátha az volt ami: egy állapot.

  Szóval náluk nem hiszem, hogy minden alkalommal valami különösen gonosz kórokozó lett volna a ludas.

 • 2010.03.15 09:55:59csutkababa

  FT ez is igaz.De számít a kórokozó is.

  dodóó
  Orrspray magasabbra jut, finom permet képében, orrcsepp szinte azonnal kicsoroghat.
  A szavazatom a sprayé:)

 • 2010.03.15 10:09:11dodóó

  Köszi.

 • 2010.03.15 10:14:03csimpilimpi

  nálunk is gyakorlatilag minden orrfolyásos izéből (obstruktív) bronchitis lesz. de eddig úgy képeztem le magamban, hogy a gyerek (túl)érzékeny ezekre a vírusokra, és azért. ki is van mondva rá, hogy asztmás.

 • 2010.03.15 10:46:37farkasokkal tancolo

  Csimpilimpi, a lányom asztmás IS volt - és ez is megszünt, mikor kivették az orrmandulát.

 • 2010.03.15 10:48:33farkasokkal tancolo

  (Látom már kezdek olyan lenni mint Rita ezzel az orrmandulával: anyák dobassátok ki az orrmandulát! :-D - de persze nem arról van szó, hogy mindenki, csak azoknak írom, akik vacillálnak, hogy tán kéne-tán mégse - orvos mondta de - ez egy műtét altatással... stb )

 • 2010.03.15 11:10:07anyatájger

  nekem is nagyon elegem van a köhögésből, az orrszívásból meg a gyógyszerezésből meg úgy mindenből. holnap viszem a kölköt a gégészetre, mert a háziorvos tanácsai eddig sajnos nem váltak be :(
  az okés, h a gyerek, két évesen közösségbe kerülve gyakrabban beteg, de h hetek óta nem javult semmit, az már nem annyira. cetrizin, köptető, orrcsepp (max. egy hétig, utána szünet), ventolin, calcimusc, lámpázás, ésatöbbi.
  a legszarabb az, h én csak egyszer jutottam el a gyerekkel eddig dokihoz a meló miatt, de most nem érdekel, kiíratom magam táppénzre (még sosem csináltam ilyet), és utánajárok a dolgoknak.
  szóval, h a másik poszthoz is kapcsolódjak, fasza dolog, ha "apa" van otthon a gyerkőccel, amikor beteg, meg mindenből jól kiveszi a részét, de az én lelkiismeretességem és maximalizmusom sajnos nem igazán egyeztethető össze ezzel, úgy látszik. tisztára kikészültem mostanában, h nem lehetek a beteg gyerkőccel (látszólag semmi baja szerencsére) csak meló előtt és után. mondanom sem kell, h magamra így semmi időm, mert ezt kompenzálandó, az összes maradék időmet a kisfiammal töltöm, és gyakorlatilag vele együtt ájulok is be az ágyba.
  na, röviden ennyi bajom van.

 • 2010.03.15 11:11:27zolnaid

  2010.03.14 21:44:53zzzsuzsa

  Kedves Zsuzsa, jól értelmezem hogy te semmiképp se vinnéd olyan dokihoz a gyereked aki ért ahhoz amit csinál?

 • 2010.03.15 11:22:42Auguszta Romanova

  A stilussal volt baja.
  Egyesek a kedves doktorakat szeretik.Sot a tobbseg.

 • 2010.03.15 11:23:46Auguszta Romanova

  En vinnem hozza a gyerekemet ha szepen beszel ha csunyan.
  De ha valaki nem,ugy is jo.Nem?

 • 2010.03.15 11:31:37anyatájger

  hm, a nőgyógyászom és a gyerekorvosunk sem az a kedves ember. értse a szakmáját, legyen lelkiismeretes és pontos (na jó, még fel tudnék sorolni pár tulajdonságot), de h kedves-e, meg h milyen a stílusa, azt leszarom, csak a kölök ne fosson tőle :)

 • 2010.03.15 11:43:13bajor gizella

  annyira látom magam elött ahogy csutka anyukám:)
  neki is volt egy két zsuzsája, aki lvárta hogy ánuszba irányított nyelvcsapásokkal lehetőleg teljesen ingyen és bérmentve kezelje. és már eleve azt nagylelkűségnek vette hogy odafáradt az rovoshoz. amúgy csutka nálunk voltak a h.pk-hülye pitsák és az nhp.-nagyon hülye pitsák kategória otthon, mintegy a tresszt levezetendő:)

 • 2010.03.15 12:07:44dodóó

  2010.03.15 11:10:07anyatájger

  Ugyanezeket a gyógyszereket kapja a lányom is.
  Holnap viszem vissza a körzetihez,csütörtökön meg a orr-fül-gégészetre.

 • 2010.03.15 12:42:57Auguszta Romanova

  Durvan vagy nem durvan valaki elmondhatna hogy a 20 honapos fiam miert mind simogatja a fulet.
  Nem lazas.
  Nem taknyos.
  Nem folyik a fule.

  En arra tippelek,hogy no az egyik masodik orlofoga.
  Vagy hogy meg van picit fazva (ez nemtom mit jelent szerintem ilyen nincs)

  Most rohanjak vele rontgenre meg MRI -re?

  Jol alszik jol eszik,vidam,kacag.

 • 2010.03.15 13:16:05anyatájger

  rita, ne izgulj sztem, az én fiam is állandóan fülezte magát ennyi idősen, és több embertől is hallottam uezt.
  az okát nem tudom, mondjuk fogzásra tippelek.

 • 2010.03.15 13:18:00anyatájger

  dodóó, akkor nektek is mihamarabbi gyógyulást! remélem megnyugtatnak a gégészeten...

 • 2010.03.15 13:39:27dodóó

  Köszi,nektek is.

 • 2010.03.16 13:02:14Zamat

  2010.03.14 21:44:53zzzsuzsa
  Kedves zzzsuzsa úgy látom, te hasonló primitív szinten vagy, mint MM orvosi kérdésekben.
  csutkababa meg az ilyen gyökér anyukák miatt szív ügyeletben, nem csoda, h a hócipője tele van a fajtáddal:)))), gratulálok iqbajnok hozzászólásodhoz.

 • 2010.05.13 09:23:27Timea73

  Szeretnék egyet kérdezni, hátha valaki tud segíteni . Kisfiam 10 éves 10 napja köhög már a hurut nélküli köhögése szépen átváltott hurutosra a stodal sziruptól eleinte 3 szor ma már csak egyszer kap 1 kávéskanálnyit. ma már ha köhög ritkán de akkor nagyon szakad. Kérdésem: Meddig lehet ezt az egy kávéskanálnyit szedni a stodálból lehet két hét három hét is? Vagy hagyjam abba? Már jár iskolába is. Köszönöm szépen, ha valaki válaszol.

 • 2010.05.13 09:30:26farkasokkal tancolo

  A stodal a gyerekorvosunk szerint nem gyógyszer, hanem valami átmenet a homeopátia és a gyógyszer között. Komoly bajra annyi mint halottnak a csók, szerintem nyugodtan adhatod.

 • 2010.05.13 09:39:00hinta-palinta

  Timea, orvos látta?

 • 2010.05.14 08:25:42Timea73

  Köszönöm a hozzászólásotokat! Nem orvoshoz nem vittem, hiszen már nem annyira köhög és jókedvű annyit eszik mint egy ló és a szeme, nyelve is gyönyörű. szóval csak ez a ritka szakadós köhögés van még. Remélem ez elmúlik. Ha többször lesz természetesen ránézetek a dokival. Köszönöm még egyszer még pár napig akkor adom a stodált.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta