Ötvenezren követték Layla haldoklását a Twitteren

A kétéves Layla Grace-nél 10 hónapja diagnosztizáltak neuroblasztómát (idegrendszeri rosszindulatú daganat). Édesanyja netes naplóban számolt be a kislány betegségéről, a kezelésekről, érzéseiről.

Layla Grace
Layla Grace

A napló mellett az anya a Facebookon is létrehozott egy csoportot, akiktől lelki és anyagi támogatást várt. A Twitteren pedig naponta többször informálta az olvasókat, akik végigkövették Layla haldoklását március 9-i haláláig.

Layla 16 hónapos korában kezdett étvágytalan lenni, és alvási szokásai is megváltoztak. Szülei nem gondoltak semmi rosszra, azt hitték, hogy csak egy rossz evő gyerekük van, mígnem a kislány egy májusi reggelen bedagadt, karikás szemekkel ébredt. A gyerekorvos azt mondta, fülfertőzése van, a duzzadt szem is ennek tulajdonítható. Közben észrevették, hogy a kislány hasa felfújódott és kemény. Néhány nappal később már egyáltalán nem evett és székrekedése is volt, ezért egy gasztroenterológus specialistához küldték őket. A további vizsgálatok alapján megállapították, hogy Laylának 4-es stádiumú neuroblasztómája van: hatalmas rákos daganat a hasában, amely a bal veséje fölött indul, körbeér az oldalon, végig a hasa fölött és befedi az aortáját. A rák megtámadta a csontvelőjét is, olvasható a honlapon.

Layla 2008 karácsonyán
Layla 2008 karácsonyán

2009 májusától kezdve az anyuka rendszeresen vezette az internetes naplót, a Twitteren pedig naponta többször adott helyzetjelentést kislánya állapotáról, érzéseiről. Közel ötvenezren követték nyomon rövid bejegyzéseit, a Facebookon pedig több mint 66 ezren csatlakoztak a Praying for Layla Grace csoporthoz, ahol adományokat is gyűjtöttek a kislány kezelésére. A rengeteg ima és támogatás ellenére a Twitteren

március 9-én 10.43-kor jelent meg az üzenet: „Layla hajnalban elment az angyalokkal játszani.” Édesanyja a honlapon még aznap közzétette, mikor és hol lesz a szertartás, és jelezte, hogy gyermekfelügyeletről is gondoskodnak. Megadta virágárusa elérhetőségét is arra az esetre, ha valaki virágot adományozna a temetésre.

"Cancer sucks!"
"Cancer sucks!"

A súlyos beteg kisgyerekek szülei elképzelhetetlen fájdalmat élnek át, borzasztó nehéz feldolgozni a helyzetet, ép ésszel kibírni, ahogy a gyermekük a szemük láttára fogy el, hiába tesznek meg mindent a gyógyulása érdekében. Sokan érzéketlennek és szenzációhajhásznak tartják, hogy Layla édesanyja az interneten írta meg kislánya küzdelmét a betegséggel, mások szerint a nyilvánosság segített neki talpon maradni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra