Minióvszert gyártanak 12 éves kisfiúknak

A nemi életet egyre korábban elkezdő gyerekek miatt Svájcban extra mini, 12 éves kisfiúkra méretezett kondomot kezdtek gyártani. Kutatások szerint a fiúk már 12-14 éves korban szexuális kapcsolatt létesítenek, a tizenéves terhességi arány pedig Európában Nagy-Britanniában a legnagyobb, ezért a gyártó szerint kiemelt piaca lesz az óvszereknek a szigetországban.

A Hotshot névre keresztelt kondomok a hagyományos 5,2 centiméter átmérő helyett 4,5 cm-es átmérővel készülnek, míg ugyanúgy 19 cm hosszúak, mint a felnőttekre való óvszerek. A  méret meghatározásánál figyelembe vették azt a kutatási eredményt is, mely szerint a 13 és 20 éves fiúk egynegyedének túl nagy a hagyományos, felnőtt óvszer.

A Hotshot ötletét a családtervezési tanácsadással foglalkozó szakemberek, és mindazok támogatják, akik fontosnak tartják a fogamzásgátlási módszerek megismertetését már az egészen fiatalok között is. A kutatást vezető Nancy Bodmer, a bázeli egyetem pszichológia tanszékének vezetője a Daily Telegraphnak úgy fogalmazott, hogy a fiatal fiúk nem tudják pontosan, mik a védekezés nélküli nemi élet kockázatai, ezért arra bátorítja őket, hogy védekezésként ezeket az óvszereket használják.

Az Egyesült Királyságban nem ez az egyetlen, nagy port felkavaró új kezdeményezés a félelmetesen nagy számú tini terhesség megelőzésére. Nemrég bevezették, hogy már a hétéves diákoknak olyan szexuális felvilágosító rajzfilmet mutatnak be, ami magát a közösülést is ábrázolja.

6 minikondom 4,7 fontba, azaz körülbelül 1400 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra