A Poronty névbörzéje - küldd be a felhasználatlan kedvenceidet!

Nem tudtad felhasználni a kislánykorod által dédelgetett fiúnevet, mert három lányod lett? Párod megvétózta a kedvenc nevedet és hosszú viták után sem akarta azt elfogadni? Már régen megvolt a névkedvenc, amikor a terhességed 8. hónapjában legjobb barátnőd "véletlenül" ellopta azt és felhasználta a saját gyerekének? A kedvenc lánynevedről kiderült, hogy párod ex-barátnőjének a neve, azé, aki a nagy szerelem volt előtted 1 évvel? Kár lenne elvesztegetni egy teljesen jó nevet. Ne légy fukar, oszd meg a többiekkel!

A legtöbbünk egy egész listányi nevet fontolgat, mire megtalálja az igazit. Ami azt jelenti, hogy egy tucatnyi kiváló nevet félredob, amikor anyakönyveztet csak egyet. A másik oldalon meg ott vannak azok a családok, akik bizony csak azért választanak a 10 legnépszerűbb névből, mert az a lista jelent meg valamelyik bulvárlapban, és semmi más nem jutott eszükbe. Segítsük ki tanácstalan szülőtársainkat, hogy a játszótereken izgalmasabb, szebb neveket kiáltsanak az apák és anyák!

Játékszabályok:

  • Küldd be a kedvenc, felhasználatlan neved
  • Meséld el, hogy miért tetszett és miért nem választottad végül
  • Ne felejtsd el, hogy nem ronda, vicces, vagy ciki neveket gyűjtünk, hanem klassz neveket, amiket önhibádon kívül nem tudtál felhasználni!

Indításnak legyen itt a Nóra, ami kis híján a lányunk neve lett. Már mindenkinek el is mondtuk. Azután egy szép este, amikor már hatalmas hassal virítottam, egy baráti vacsora alkalmával párom kicsit (na jó, nagyon) becsiccsentett kollegái egy dalba foglalták ("és hogy van a kicsi Nóra, Nóra, Nóra?!?!") A fenti eset teljesen elvette a kedvem az egyébként nagy kedvencről, és állandóan az a buta dal csengett a fülemben. Mondanom sem kell, más lett a gyerek neve végül.

Másutt

Oszd meg másokkal is!
Mustra