Játékmackót és gyöngyállatkát is készíthetsz a gyerekkel

Mostani könyvajánlónkba olyan könyveket válogattunk, amelyek közös ügyeskedésre ösztönzik a szülőt és a gyermeket.

Cserébe az idő hasznos eltöltését ígérik, és azt, hogy lakásunk hamarosan tele lesz repülőkkel, csuhébabákkal, kavicsokkal, gyöngyállatkákkal és dörmögő mackókkal.

Origami, Alexandra Kiadó, 1490 Ft

Hajtogatós könyvből találunk a legtöbbet  a boltok polcain, ez csak az egyik, egy viszonylag kedvező árú könyvecske. A hajtogatást, - más néven origamit, - fiúk és lányok egyaránt élvezhetik, hiszen szép és nagyon vicces dolgokat is ki lehet hozni egy egyszerű papírlapból. A lányok szép asztali és ünnepi díszeket készíthetnek, a fiúk pedig  állatokat. Az elkészült tárgyakkal játszatunk is, például békaugróversenyt. Ebben a könyvben egyszerűbb formákat is találunk, de külön előnye  a könyvnek, hogy minden hajtogatós tárgynál jelzik a nehézségi fokot, így könnyen átlátjuk, melyikbe vágjunk bele.

Nick Robinson: Papírrepülők, Gabo Kiadó 1490 Ft

Ha nagyon belejöttünk a hajtogatásba, feljebb léphetünk néhány nehézségi fokkal, és kezünkbe vehetjük a Papírrepülők című könyvet. Mert a papírrepülő nem abból áll ám, hogy kettéhajtunk egy papírdarabot, ami aztán jól orra bukik a levegőben. Repülőkedvelő gyerekeknek igazi örömforrás lehet, hiszen a könyv szerzői olyan repülőket ígérnek, amelyek valóban szállnak. A klasszikus repülőktől kezdve a siklóernyőkön meg a bombázókon át egészen a vitorlázó gépekig mindenre találunk példát. A profi hajtogatás azonban nagy feladatot ró a szülőre, valószínűleg több estét el kell majd töltenünk a modellek tanulmányozásával, hiszen nagyon fontos, hogy a repülő stabil legyen, és azt is meg kell tanulni, hogyan kell helyesen eldobni egy papírrepülőt.

Ingrid Moras: Kedvenc gyöngyállatkák 2485 Ft

A drótból és apró gyöngyökből készült állatkák elkészítése inkább a nagyobb gyerekeknek nyújthat kellemes szórakozást. A gyöngyfűzés persze alapvetően lányos elfoglaltság, de a a színes dinoszauruszok, mamutok és hatalmas pókok láttán lehet, hogy a fiúk is kedvet kapnak egy kis fűzögetéshez. Az állatokból saját állatkertet is készíthetünk.

Képkeretek, Sziget Kiadó 1780 Ft

Ezt a könyvet azért válogattuk be, mert aki szereti a szép képkereteket, az tudja, milyan drágán árulják ezeket. Sokkal jobb tehát otthon, házilag elkészíteni, ráadásul szép ajándéktárgy lehet belőle. A képkeretekez az égvilágon minden felhasználható, kagyló, moha és tészta is. A legszebb kereteket maradék gombokból és hímzővászonból alkothatjuk.

Tavaszváró kreatív ötlettár, Arena Kiadó 2690 Ft

Aboszolút aktuális, mégha nem is túl ízléses darab. Az alkotások egy részét nem biztos, hogy beengednénk a lakásba, de akadnak nagyon jópofa, cuki dolgok is, természetesen főleg a húsvét jegyében. A kedvencünk a virágcserepekből készült tyúkudvar és a papírmasé csibecsalád. A könyv külön előnye, hogy kifejezetten egyszerű, akár 2-3 éve gyerekkel elkészíthető díszek is akadnak benne.

Beke Mari- Bubcsó Klári: Játék természetes anyagokkal, M-érték Kiadó 2499 Ft

Ennek a szerzőpárosnak több, kézügyességet fejlesztő könyve is jelent már meg, a Játék természetes anyagokkat azért is érdekes, mert eleve az alapanyagok beszerzése is hasznos és kellemes időtöltés lehet, hiszen mindegyik a természetből való. Csuhé, vessző, falevél, termések, virágok, - játékkészítésre nagyon sok minden felhasználható.

Kavicsfestés, Alexandra Kiadó 1490 Ft

A legtöbb ember ösztönösen vonzódik a kavicsokhoz, például én is. Szép színesre festeni a kavicsokat pedig mindennél jobb mulatság, ráadásul tárgyakat is díszíthetünk vele. A könyvből megtudhatjuk, hogyan készítsünk cukortartót, vállfát, szalvétagyűrűt és hasonló szép tárgyakat a kavicsok felhasználásával.

Donna Gibbs, Brian Gibbs: Készítsünk mackót mindenki örömére, Szukits Könyvkiadó 3900 Ft

Utolsó könyvünket inkább ügyes kezű anyukáknak ajánljuk, akik este, a fotelba kuporodva szeretnek még varrogatni egy kicsit. Bár a mackókészítés számomra elérhetetlen tudománynak tűnik, és olyan, szinte lehetetlen kellékek beszerzését igényli, mint például a dörmögő szerkezet, a szerzők mégis azt ígérik, hogy mackót mindenki tud készíteni. A könyv tíz klasszikus maci szabásmintáját és elkészítési technikáját tartalmazza, lépésről lépésre. Érdemes lehet beletanulni, a mackókészítés üzletnek sem utolsó.

Oszd meg másokkal is!
Mustra