Bogyó és Babóca életre kel

Rajzfilm készül Bogyó és Babóca kalandjaiból, - amelyek egyébként diafilmen már egy ideje láthatók. A filmtervet a Kedd stúdió találta ki, a zenét pedig az Alma együttes írja a meséhez. A Pagony.hu-n olvasható interjúból megtudhatjuk, hogy először Anna Peti és Gergő történeteiből szerettek volna bábfilmet készíteni, végül azonban Bogyónál és Babócánál kötöttek ki.

Ez Bartos Erika elképzeléseivel is találkozhatott, hiszen mint annak idején a Porontynak is elmondta, a gyerekek kalandjait befejezi (ősszel jelent meg a 12., egyben utolsó Anna Peti és Gergő kötet) és inkább a katicával és a csigával vannak további tervei.

A rajzfilmsorozat még idén elkészül, és képernyőre is kerül, a Minimaxon lesz látható itthon, és még tíz másik kelet-európai országban. De a rajzfilmkészítők szerint már nyugatról is vannak megkereséseik. A rajzfilm külön érdekessége, hogy a mesélőnek és az összes többi karakternek is Pogány Judit kölcsönzi majd a hangját, aki számos esetben bizonyított már rajzfilmekben.

Az már eleve örömhírnek számít, ha itthon rajzfilm készül, hiszen a rendszerváltás óta a hazai rajzfilmgyártás szinte megszűnt létezni. Készülnek ugyan itthon rajzfilmek, de ezeket szint mind külföldi megrendelésre készítik a rajzolók. Egész estés rajzfilm – a félresikerült Vuk 2-n, és a felnőtteknek szóló Macskafogó 2-n kívül az elmúlt húsz évben nem készült itthon. Még a Vukot és Ludas Matyit is életre keltő, nemrégiben elhunyt Dargay Attila sem tudott az elmúlt időszakban alkotni, egész estét rajzfilmet utoljára 1989-ben készített.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek