SZÜLŐSÉG

Bogyó és Babóca életre kel

2010. február 22., hétfő 09:04

Rajzfilm készül Bogyó és Babóca kalandjaiból, - amelyek egyébként diafilmen már egy ideje láthatók. A filmtervet a Kedd stúdió találta ki, a zenét pedig az Alma együttes írja a meséhez. A Pagony.hu-n olvasható interjúból megtudhatjuk, hogy először Anna Peti és Gergő történeteiből szerettek volna bábfilmet készíteni, végül azonban Bogyónál és Babócánál kötöttek ki.

Ez Bartos Erika elképzeléseivel is találkozhatott, hiszen mint annak idején a Porontynak is elmondta, a gyerekek kalandjait befejezi (ősszel jelent meg a 12., egyben utolsó Anna Peti és Gergő kötet) és inkább a katicával és a csigával vannak további tervei.

A rajzfilmsorozat még idén elkészül, és képernyőre is kerül, a Minimaxon lesz látható itthon, és még tíz másik kelet-európai országban. De a rajzfilmkészítők szerint már nyugatról is vannak megkereséseik. A rajzfilm külön érdekessége, hogy a mesélőnek és az összes többi karakternek is Pogány Judit kölcsönzi majd a hangját, aki számos esetben bizonyított már rajzfilmekben.

Az már eleve örömhírnek számít, ha itthon rajzfilm készül, hiszen a rendszerváltás óta a hazai rajzfilmgyártás szinte megszűnt létezni. Készülnek ugyan itthon rajzfilmek, de ezeket szint mind külföldi megrendelésre készítik a rajzolók. Egész estés rajzfilm – a félresikerült Vuk 2-n, és a felnőtteknek szóló Macskafogó 2-n kívül az elmúlt húsz évben nem készült itthon. Még a Vukot és Ludas Matyit is életre keltő, nemrégiben elhunyt Dargay Attila sem tudott az elmúlt időszakban alkotni, egész estét rajzfilmet utoljára 1989-ben készített.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.22 20:08:19Magenta

  Én leragadtam Kippkoppnál meg Pöttyös Panninál. Mire BE írni kezdett, a nagyok már nem voltak mesés korban.

 • 2010.02.22 20:25:11zabpehely02

  Ha már szóba került a Friss Tinta, nekem leesett az állam, hogy Ranschburg Első nap az óvodában című, nálunk azóta Sírok névre keresztelt verse fogta meg legjobban kiscsajt...

 • 2010.02.22 20:32:36psyché

  Nekünk 3 APG-nk van es kb 4 BB-nk. A BB-k nagyon mentek iden nyaron ugy 1 honapon keresztül aztan azota elö sem vettük öket. Az APG sorsa is hasonloan alakul nalunk: decemberben-januarban nagyon nepszerüek voltak. Most itt van az asztalon es mar sosem nyitjak ki maguktol. Gondolom, ök is meguntak. Meg varok par hetet es elpakolom öket. Mondom, szerintem sem egy ertekes irodalmi alkotas, de nem is egy elviselhetetlen hülyeseg. Nem gondolom, hogy izlesficamuk lesz töle. Szerintem, meg akkor is, ha BE tökeletes anyuka a könyvben tökeletes gyerekekkel es ez valoban baromi idegesitö tud lenni egy felnött szamara, valamennyire erteket probal közvetiteni az ironö, raadasul a piciknek teljesen erthetö nyelvezettel. A rajzok nem annyira jönnek be nekem sem, de nekem pl tetszik, hogy minden törtenet vegen van kep a gyerekekröl. Erdekesnek tartom, hogy ennyire nyiltan vallalja fel ezt a dolgot.

  Az, hogy egy csaladon belül korlatok vannak, teljesen normalis. Nalunk pl van egy olyan szabaly, hogy hetközben ill. tavasszal-nyaron semmifele filmnezes sincs. A könyveknel kimaradnak a disneysek es pl. nekem a Sicc sorozat sem jön be. Amugy teljesen össze-vissza olvasunk. Probalunk olyat valasztani, amit mi is relative elvezünk. Mondjuk 3 es 6 eves kor között, különlsen fiuknak, nem tul sok ilyen könyv van. Mi föleg kisiskolasoknak szolo könyveket szoktunk olvasni.

 • 2010.02.22 20:37:03zskoncz

  korcsolya, én hozzátenném még Pásztohy Pankát a felsoroláshoz. :D

  azért azt az animátorok, rajzfilmesek védelmében megjegyezném, hogy az elmult évek néhány baklövése ellenére, még mindig jók ebben a szakmában. és arrol az animátor mit tehet ha a történet gagyi, vagy a rendező nem áll éppen a helyzet magaslatán.

  csak jol animált rajzfilmre a Mr.Bean történeteket hoznám példának. nem gyereknek valo, de jó animácio. és még van jo pár hasonlo.
  arrol igazán nem az rajzfilmes tehet hogy mire van kereslet, és mire lehet pénzt szerezni.

 • 2010.02.22 20:53:02babybeluga

  Bartos Erika-Alma-Minimaxon???? Micsodaaa? Elképesztő, hihetetlen, váratlan árukapcsolás. Ilyen még nem volt!
  Kíváncsi leszek, hogy BE megfogadja-e kritikák építő részét, odafigyel-e rá, hogy normális szövege legyen a rajzfilmnek legalább. Ha már a könyvek a kiadó hibájából olyanok lettek, amilyenek.

 • 2010.02.22 21:10:23herbivore

  anyamadár,

  a képes zenetörténet még létezik? imádtam gyerekkoromban :)
  ez az, amelyikben vannak azok a siratóasszonyok, ugye? (erre a részletre valamiért nagyon emlékszem, régen megdöbbenve nézegettem, hogy ez mi :))

 • 2010.02.22 21:12:18herbivore

  sokat hallottam az anna, peti, gergőről, aztán egyszer vendégségben a kezembe fogtam egyet

  hát nekem kifejezetten ijesztőek a rajzok, a színes háttér előtt ezek a fekete-fehér, kifejezéstelen arcok...

  a sztorikról elhiszem, hogy tetszenek a gyerekeknek, de a rajzok nekem tényleg félelmetesek voltak

 • 2010.02.22 21:18:23herbivore

  "2010.02.22 16:03:53egyremegy

  Babó,

  én azt hiszem, nem ő találta ki. A Janikovszky Éva könyvei (Velem mindig történik valami stb...) ugyanebből az ötletből erednek. Meg lehetne még keresni a példákat, bár lehet, hogy nem állnak 12 részből. Vekerdy még Bartos előtt leírta, hogy ilyeneket meséljünk a gyereknek, hát Bartos meg lerajzolta. Én tényleg csak megdöbbenek, hogy miért nincs egy fikarcnyi szellemesség, kiszólás ezekben a könyvekben. Hogy lehetett kibírni. Valami, amin összenevet Apával, annak ellenére, hogy APG. nem érti. Amin én is mosolyoghatnék. "

  egyremegy, pont ez az egyik nagyon lényegi különbség Janikovszky és BE között (de nem az egyetlen)
  ég és föld

 • 2010.02.22 21:23:47farkasokkal tancolo

  Mi nem vettünk soha Anna Peti Gergő könyvet, ugyanis az unokám egyke, és így nem is lett volna értelme. Most, hogy írtatok a könyveiról, megnéztem a weboldalukat, és beleolvastam pár mesébe.

  Hát nem vesztettünk sokat hálistennek.

  Mert míg Janikovszky Éva KLASSZIKUS, addig az APG egy nagy nulla.

 • 2010.02.22 21:25:01anyamadár

  2010.02.22 19:46:08cozumel
  :)
  Jól van no, de szerintem aki még nem szereti az hasonló okokból nem szereti, nem a sznobsága az ok...

 • 2010.02.22 21:26:35anyamadár

  2010.02.22 21:10:23herbivore
  Hát az én elnyűtt példányomat lapozgatják. :)
  És igen, ebben vannak a siratóasszonyok is, meg a madár (és a göndör vékony srác) mint narrátor. :)

 • 2010.02.22 21:30:37cozumel

  Beluga

  fejen talaltad a szoget. Az Annapetik, mint otlet, onmagaban aranyos, a sztorik is jopofak, de erthetetlen szamomra, hogy a kiado ennyire nem tudta atirni B.E. nyokogos mondatait.

 • 2010.02.22 21:44:47madz

  anyamadár, ez a képregényes zenetörténet? az kúl

 • 2010.02.22 21:56:54Magenta

  Beleolvastam. :)

  Nekem tetszik, szerintem fejből én sem mesélek izgalmasabbat a gyereknek, de (haha) ár-érték arányban nem venném meg annyiért, amibe kerülnek.

 • 2010.02.22 21:58:57R2D2 & C3PO

  Nekem furcsa egy kicsit a lehúzós szöveg.
  Én egyetlen könyvét nem vettem meg, viszont a honlapján fenn van néhány és azokat megnéztem. (És meg is hallgattam. ;-D)
  Meg még mást is a már ismert figuráival.

  Szerintem aranyosak. Kétségtelen, hogy meg sem közelítik Tolkien saját gyerekeinek írt meséjét - bárcsak lenne magyar kiadó, aki megjelentetné!!!

 • 2010.02.22 22:02:11madz

  egyébként csak nagyon szőrmentén illik ide, de ha nagyobb gyereketek van, aki nem bírja a törit, vegyétek meg neki larry gonick képregényes világtörténelmét. hét kötet, asszem négy jelent meg eddig, én most olvasom a másodikat és frenetikus. néha kissé korhatáros, de nagyon jó.

 • 2010.02.22 22:07:58babó

  anyamadár:
  hogy valamiben egyet is értsünk: a hová tűnt a testvérem c képeskönyv elképesztően gyönyörűséges, vicces, szárnyaló, egyszerűen imádom. a lányom nem értékeli mindezt (még). szereti megkeresni a képen a tesót, meg néha kiszúr ezt-azt, de aztán elteszi, kész. :((

  én is terelgetem az ízlését, de én úgy általában az anyasággal úgy vagyok, hogy tanulhatok a gyerektől is, hogy neki mi a jó, nem csak a saját döntéseimet erőltetem rá. bár disney cuccok nincsenek és pont. főleg ettől a hercegnősditől hányok... az eredeti rajzfilmek tetszettek anno, majd lehet, hogy meglesznek, ha nagyobbak lesznek a lányok, de ez a habosítás broáf. :)))

 • 2010.02.22 22:11:10babó

  egyremegy
  veled is egyetértenék, a friss tinta is ott figyel a polcon. és imádom, hangosan vihogtam rengeteg versen, mikor megkaptuk. a lányom úgy szereti, ha megtanulom őket kívülről és mondogatom. de sajnos ebből is korlátozott a befogadóképessége, és elég nagy részét egyelőre nagyon nem érti.

 • 2010.02.22 22:23:20babó

  cozumel
  hát ma kötözködök ezerrel. nekünk bejött a cipelő cicák első kötete. a gyerek imádja a zoknifás részt, nem érzem, hogy zagyvaság lenne, de persze ízlések... :))
  Agócs Írisz rajzait is nagyon szeretem, de azok gyakran pont a gyerekeket nem fogják meg.

 • 2010.02.22 22:53:47cozumel

  Babo

  kotozkodunk hat, ez a poronty, nem ma, hanem mindig :D

  Egyebkent meg persze, hogy elhiszem, hogy van, akinek tetszik, van, akinek a Meztelen ebed is oszinten tetszik, de szerintem a rajongoklub nagy resze kotelezo ahitat miatt mondja csak, igy van ez a gyerekkonyvekkel is...

 • 2010.02.22 23:03:35madz

  coz, nekem nem tetszett a meztelen ebéd. vagyis tetszett, ahogy írt, de azon kevés könyvek egyike, ahol a téma a kelleténél kicsit jobban átjött

 • 2010.02.23 00:24:50Matyko

  Bartos Erika egy Angyal, a konyvei egytol egyik csodalatosak, orulunk a rajzfilm valtozatnak is :)

 • 2010.02.23 01:32:21bostonmama

  Na. Nalunk mind a negy gyerek imadja korra es nemre valo tekintet nelkul. Az 5 evesem ebbol tanult meg magyarul olvasni. Lehet, hogy 10 evesen nem lesz a kedvencuk, de a mindennapos 'unalmas' temak igencsak eletszaguak. A veszekedesektol kezdve akar az eskuvoig...Tan kicsit tobbet kene irnia arrol, hogy anya elveszti a fejet a gyerekneveles kellos kozepen.

  Fuzesi Zsuzsatol en speciell hulyet kaptam, Micimackot nem birtam egyik gyerekkel sem megbaratkoztatni, de orommel varom a javaslatokat, hogy mi a meno ma Magyarorszagon gyerek konyv temaban.

  Az en kedvencem Fujikawa. Talan valai ismeri.

 • 2010.02.23 07:40:29R2D2 & C3PO

  A Micimackón nem csodálkozom. Nem gyerek-irodalom. Inkább azon szoktam elmélkedni, hogy milyen gyereknek jöhet be? Majd a középiskola végére értékelni fogják. ;-)
  (A rajzfilmtől én kiütést kapok, pont a lényeg vész el benne.)

 • 2010.02.23 08:51:08Csöre

  Az AnnaPetiGergő sorozat minden kötete nálunk kincset ér. Az az igazság, hogy beszereztem egy kupac nívósnak mondott gyerekkönyvet Pettsontól Mú mamán keresztül a Minden napra egy meséig, de az (csak) nekem tetszik. A Mú mamának például olyan intellektuális poénjai vannak, hogy az egyébként értelmes gyerekem csak üveges tekintettel nézi, de nem érti. Mindegy, majd kamasz korában legalább lesz mit olvasgatnia a pad alatt.

 • 2010.02.23 08:55:58Rosa Rugosa

  Ez hány éves kortól való?
  Mert az előbb valaki említette Janikovszky évát, meg hogy az nem kicsiknek való.
  Jelentem, a "Már óvodás vagyok" c. könyve volt az alap nálunk olyan 2,5 - 3 éves korban.
  Annyira jól felvezette az egész óvodát, minden gyerekem imádta, kiváltképp a Porszívó, fűnyíró, helikopter c. mesét belőle.
  Amellett, hogy tökéletesen eltalálja a gyerek érzelmeit még humoros is.
  Ja és a J.É. könyveket ugye Réber László illusztrálta.
  Azok is "egyszerű" rajzok, de én kiskoromtól el voltam bűvölve tőlük. Imádtam, ahogy a vonalak az egyik alakból a másikba csúsznak és úgy folytatódnak...
  Lázár Ervint esetleg olvas valaki?
  Az is való a kicsiknek, 3 évesen a kedvencem "A kislány, aki mindenkit szeretett" c. mese volt. Jó szomorú, de imádtam.
  Vagy a lyukas zokni, vagy a sárga és a kék pötty...

 • 2010.02.23 09:00:36tengeri csillag

  Kisfiúkmamája:

  Az Anna, Peti, Gergő sorozatot én is erőltettnek érzem, és el sem tudom képzelni, ki és miért veszi meg, és hogy a gyerekek mit esznek rajta. Mindenben, amit írtál róla, teljesen egyet értek veled.

  Viszont a Bogyó és Babóca sorozat szerintem nagyon aranyos, helyesek és kedvesek a történetek, aranyos a megfogalmazás, és aranyosak a rajzok is. Az én gyerekeim nagyon szeretik.

 • 2010.02.23 09:03:15Temptation

  Eddig nekünk is kimaradt Bartos Erika.Tényleg nem kár érte.

 • 2010.02.23 09:09:57Csöre

  Egyébként "felnőtt irodalomból" sem ugyanazokat a könyveket szeretjük, nem? Miért kéne egy mesekönyvnek mindenkinek tetszenie (ez magyarul van?)? A férjem pl. a Bilikönyvet nem hajlandó felolvasni.

 • 2010.02.23 09:12:03Rosa Rugosa

  Jó kis leporellók pl.
  Gazdag Erzsi: Itt az ősz!
  Nemes Nagy Ágnes-Győrffi Anna: Jó reggelt, Gyerekek!
  Osvát Erzsébet: Zsémbes Zsófi ébredése

  Meg pl. kicsiknek olyan jó versek vannak!
  Nemes Nagy Á: Mennyi minden! (A fiúknak is!)
  Vagy Tamkó Sirató Károly versei.

  Hát én ezeket jobban szerettem...
  Hát én ezeket.

  B.E. Tényleíró és humortalan.

 • 2010.02.23 09:13:04Rosa Rugosa

  Kicsit bedupláztam az énnel.:)

 • 2010.02.23 09:42:49Rosa Rugosa

  Ja és tovább nem firkálom, de a honlapján a hangoskönyv részhez találhattak volna valami kevésbé idegesítő hangú nőt.

  A rajzok még egész tűrhetőek lennének, ha nem a régi M1-es "Zenegér" műsor Painttel festett rajzait idéznék...:)

 • 2010.02.23 09:57:15farkasokkal tancolo

  Szerintem B.E. az, aki mesél a hangoskönyvben.
  Személyesen.

 • 2010.02.23 10:14:08anyamadár

  2010.02.23 08:55:58Rosa Rugosa
  Mi Lázár Ervintől a Szegény Dzsoni és Árnikát meg a Négyszögletű Kerek Erdőt olvassuk nekik.
  Imádják. "Bab Berci" meg "A hétfejű tündér" még nem nekik való szerintem.

  De nem merem most inkább leírni, hogy mit olvasok jelenleg a hat meg az ötévesnek mert akkor meg véglegesen sznobnak leszek kikiáltva...

  Janikovszky könyveit a Réber illusztrációkkal én is nagyon-nagyon szeretem.

 • 2010.02.23 10:21:23Rosa Rugosa

  Ugyan, írd már le...:)))

 • 2010.02.23 10:24:05Rosa Rugosa

  Lázár Ervintől a Hétfejű tündér nekem névre dedikálva van meg...:) A születésem évében.:)

  Egyébként régebben olvastam tőle a Csillagmajor c. novellás kötetet. Nekem nagyon tetszett. Mesék felnőtteknek.

 • 2010.02.23 10:39:20psyché

  Nalunk most meg nagyon bejön a Csilicsali Csalavari Csalaver, bar azt nem en, hanem Rudolf Peter szokta felolvasni a gyerekeknek.:-)

  En neztem pl a Sven Nordquistnek mas könyveit, mint a Findusz es azok is aranyosak, de a fiaim nem ertettek, hogy miröl van szo, mert nagyobbaknak irodott. Mama Muhtol a karacsonyi törtenet van meg, az aranyos, de nekem a többi nem igazan tetszik. Egy idöben Lars, a jegesmedves könyveket olvastunk. Aranyos + kedves, de azert az sem olyan nagy szam. Aztan a Zokni, a kis hollo c. sorozatot bújtuk, nem tudom, h van-e otthon, mi itt nemetül olvasgattuk, az is aranyos. Most a Wicki a viking könyveket nezegetjük, de az is nagyobbaknak valo. Ezenkivül mennek a klasszikusok: Grimm mesek, magyar nepmesek, gyerek Biblia. Valamint rengeteg ismeretterjesztö könyv a Mi?Miert?Hogyan? sorozatbol es meg nehany masikbol. Szerintem, ezek mellett idönkent egy kis APG egyaltalan nem art.:-)

 • 2010.02.23 10:51:32anyamadár

  2010.02.23 10:24:05Rosa Rugosa
  A gyűrűk urát...
  :S
  Untam már a mesekönyveket, majd ha megyünk haza ismét kihozok egy friss adagot. :)))

 • 2010.02.23 10:57:21Rosa Rugosa

  Nincs azzal semmi baj szerintem...:)
  Én most a Dzsungel könyvét olvasom nekik.:)
  Meg az Ezeregyéjszaka meséit. Szindbádot nagyon szeretik, pedig felnőtt fejjel tele van brutális dolgokkal.:)))

 • 2010.02.23 11:16:54babó

  gyűrük ura rulez!!! :))

  és bírják követni? valahogy úgy vagyok vele, hogy azt már inkább olvassa maga :))
  Wiki a viking az az, ami volt rajzfilmen is? az okos kisfiú mindig megoldja a hebehurgya viking harcosok gondjait? nagyon szerettem a rajzfilmet anno az osztrák tévében... szívesen megvenném könyvben is.
  és lázár ervint is...

  ehh, mennyi jó könyv is van a világban! :)

 • 2010.02.23 11:24:19egyremegy

  Rosa, a Zsémbes Zsófit mi is imádtuk, de eltűnt (kb. 15 éve már). Azért idézgetjük, már a kicsi is: "Megették az egerek?".

 • 2010.02.23 11:24:35anyamadár

  2010.02.23 11:16:54babó
  Nagyon jól tudják követni. Öt és hat évesek és kb. képben vannak, hogy mi történik. Persze a völgyzugolyi nagytanács kicsit hosszú volt nekik, de gyönyörűen bealudtak rá.
  Az egyetlen zavart az okozta, hogy van egy gyerekkori barátném akit Frodónak hívunk (mióta ismerem) szóval a gyerek meg volt arról győződve, hogy a Frodó lánynév. :)

 • 2010.02.23 11:25:13Rosa Rugosa

  Most néztem egy illusztrációs pályázatot.
  Lényegtelen, de Móricz Árvácskája, mint gyermekirodalmi mű szerepel benne...
  Csak én gondolom, hogy az már bőven 18-as karika?

  Nem tudom, én a Lolitát sem olvasnám a gyerekeimnek...

 • 2010.02.23 11:33:01anyamadár

  2010.02.23 11:25:13Rosa Rugosa
  Az Árvácska szerintem sem gyermek- vagy ifjúsági irodalom kategória...

 • 2010.02.23 11:34:45psyché

  babo, igen ez az a Wicki. Magyarul, sajnos, nem talaltam meg. Nekünk nemetül van meg 2 kötet belöle, abbol forditok a gyerekeimnek estenkent. Nagyon vicces egyebkent. Sokkal elvezetesebb, mint a rajzfilm ill. a filmvaltozat.

 • 2010.02.23 11:38:34psyché

  Nagyon jok meg szerintem Astrid Lindgren könyvei is. Aztan még el akarom majd olvasni a gyerekeknek a Nils Holgersont.

 • 2010.02.23 11:43:26egyremegy

  Ez a mi jön be a gyereknek és mi nekünk kérdés tényleg érdekes. Én gyerekkoromban a Világszép nádszálkisasszony királylányaitól voltam oda (reménykedtem, hátha majd én is, egyszer)...
  A Varjúdombi mesék untatott és csúnyának találtam. Tudom, egyik film, másik könyv.. Csak a kidolgozottság és a művészi érték, hogy mennyire fog meg egy gyereket... Kiszámíthatatlan. Az én fiam nagyon szereti Takács Mari rajzait, pedig én azt gondolnám, hogy azt csak egy felnőtt értékeli.

  Rosa, szóval a Réber bejött a gyerekeknek..Ezt jó hallani, mert van, még nem nagyon néztük. Én is szerettem, de pont a múltkor hangzott el, társaságban, hogy a gyerekek nem. Elbizonytalanított.
  Belenézek most, egyszerű rajz, gyerek megy partvissal leszedni a pókot, és szétröhögöm magam. Nem tudom, miért. De ezt hiányolom a B. E. könyvekből.

 • 2010.02.23 11:52:10skótviszki

  anyamadár, csatlakozhatok hozzád? Nálunk is csak egy B.E.van, de már azt is eldugtam :)
  De felőlem tényleg mindenki azt olvas, ami takar. A gyereket minden pillanatunkban befolyásoljuk, miért ne lenne "tilos" pont könyvet megvonni tőle, ha én azt úgy gondolom jónak? (pl.nyalókát sem kap, ciki?)

  Viszont szerintem a legborzasztóbbak a...(ki lehet vajon írni kiadót?)...szóval az Ale...a könyvei. Anyóséktól mindig azt kap ünnepekre, na ezeket csak azért nem dobtam még ki, hogyha netán egyszer eljönnek hozzánk, nehogy lebukjunk.

  Idézhetek?

  "A tanya lakói vidáman keresgélték az elrejtett tojásokat, s boldogan kacagtak, amint egy újabb hímes tojásra leltek. A nyuszik boldogan nézték a bokrok mögül a gyerekeket." (ez egy lap)

  "Gonosz farkas, nem tudsz átverni bennünket!"

 • 2010.02.23 21:14:04R2D2 & C3PO

  Anyamadár, Angliában biztos lehet kapni Tolkien mesekönyvét. Hasonló a Gyűrűk urához, de mégsem annyira fajsúlyos. És amiket rajzolt bele, fantasztikusak! (És a Gyűrűk urán itt-ott én is elaludtam... Vagy pont ez a cél? He-he.)

 • 2010.02.24 13:10:24Coffie

  hard core B és B rajongóknak: a Nyugatinál lévő bevásárlóközpontban létezik egy Mikka nevű bolt, ahol Bogyó és Babócás gyerekruhákat lehet kapni :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta