SZÜLŐSÉG

Apa stoppal érkezett vajúdó feleségéért

2010. február 21., vasárnap 09:47

Kata második szülésének történetét meséli el, melynek eleje izgalmasan telt: az apuka csak késve érkezett haza, hogy a kórházba vigye feleségét - a 45 éves bogárhátújukból ugyanis menet közben kifogyott a benzin, így kénytelen volt stopolni hazáig. A kitolási szakasz viszont nem váratott magára sokáig, burokrepesztés után 17 perccel megszületett a 3600 grammos Nóri. Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Problémamentes terhességgel voltam kiírva szeptember közepére kislányommal.  Augusztus 31-én, pénteken (Édesapám születésnapján) reggel fél kilenc tájékán, porszívózás közben éreztem meg az első fájásokat. Gondoltam, befejezem. Mire cirka félóra alatt végeztem, már 5 perces fájásaim voltak. Édesanyámék voltak itt, hogy a nagyobb gyerekre vigyázzanak. Felhívtam a szülésznőt, aki azt javasolta, hogy üljek be egy kád meleg vízbe, engedjem a meleg vizet a hasamra, hátha elmúlik. Biztonság kedvéért felhívtam a férjemet is a munkahelyen, hogy mi a helyzet, készüljön, hogy jönni kell. Közölte, hogy most készítik a reggelijét, majd hívjam vissza. Eltelt 15 perc, már kb. 3-4 percesek voltak a fájások, mikor már úgy hívtam a férjem, hogy azonnal induljon haza, itt ma gyerek lesz. 10 óra után indult el.

Ekkor már annyira sűrűn jöttek a fájások, hogy a szüleim nagyon aggódtak, ők évek óta nem vezettek, mi lesz, ha nekik kell bevinni a kórházba. Én ültem a gumilabdán a fájások között és nyugtattam mindenkit, hogy nem kell aggódni, a férjem hazaér és bevisz. Lassan 10.45 lett, a férjem sehol, a szüleim a kapuban várják, csak nem jön a 45 éves bogárhátú. Majd lefékez a ház előtt egy másik autó, a férjem kipattan: kifogyott alóla a benzin, stopolni kellett hazáig. Minden rendben, itthon a másik autó, indulhatunk.

Az autóban már viszonylag szenvedve, majd a Szent Imre kórház körül két fájás közt az autóból kiszállva foglaltam a parkolóhelyet. Beértünk. 11.15-kor, gyors átöltözés és borotválás után a szülészorvosom szabadsága miatt a fia vette át a szülés levezetését, burkot repesztettek (11.25-kor), már 4 ujjnyira voltam kitágulva. Mondta az orvos, hogy most álljak fel, sétáljunk, majd jön, de előbb adminisztrál és felvesz az osztályra, itt délnél előbb nem lesz gyerek. Mondtam neki, hogy én innen már nem kelek fel. Majd kimentek a szülésznővel. Ezután gyors egymásutánban jött három olyan fájás, amit sose feledek, a férjem karján a kék foltok sokáig ott voltak. És a szomszéd szobából jött át egy szülésznő, hogy mi a nagy kiabálás, majd futva távozott a dokiért, mondván, hogy már látja a gyerek fejét. Így csodásan könnyű szüléssel 11.42-re megvolt ez a kisgyerek, Nórikánk, 3600 g 56 cm. Még, hogy délnél előbb nem lesz gyerek.

A nagy sietségben, ahogy rám tették születése után, külön kérésemre nézték csak meg, hogy valóban kicsi lány lett-e, avagy a doki viccelődésével élve esetleg Norbert. Az osztályon a nővérek azt mondták, hogy aki ilyen gyorsan szül annak egy tucatot kellene. Na de a hülyék a túloldalon sétálnak.

Nos nem Norbert, hanem Nóri, egy isteni kis csoda, aki annak ellenére fogant, hogy a kisfiamért hosszasan küzdöttünk és végül inszeminációval fogant, ahol nem egy orvos állította, hogy spontán soha nem leszek terhes, így most 20 hónap van a két gyerek között.

Kata

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.21 21:29:42Brumibaby

  gggggggggvvvvvvvvvvvvvtttttt zzzzzzz gggg

 • 2010.02.21 21:31:16farkasokkal tancolo

  2010.02.21 21:03:08orsoborso007

  Nekem nem gond, ha neked sem az, de úgy látom neked gond. Holott ha már egyszer szültél is, akkor igazán tudhatnád, hogy egyedül is meg tudod oldani. Már ismered a jeleket, már ismered a testedet, tudod a mentők telefonszámát, egyedül is be tudsz menni a kórházba (feltéve persze, ha van előre mozgósítható akárki a nagyobbik pesztrálására). Ha a férjed egy kicsit később érkezik, az nem lesz tragédia, a legfontosabb az, hogy egészséges gyereket szüljél.

 • 2010.02.21 21:37:57Dortje

  Kata! Akárki akármit is mond, ez egy aranyos, drűs, pozitív szülés élmény volt. Végre valaki így látja a világot, és nem úgy, ahogyan az előző heti posztoló. Már ez is baj, ha valaki nem mindenben a rosszat látja?!
  Kép nincs? Nem lesz?

 • 2010.02.21 21:56:59Zazie az ágyban

  "2010.02.21 10:09:58Charly McCoor

  Jó vagy amúgy az ágyban , kedves Zazie ?"

  Hihi..ez nem kérdés! :)

 • 2010.02.21 22:07:49orsoborso007

  2010.02.21 21:31:16farkasokkal tancolo

  Biztos meg tudnám oldani, minthogy az utóbbi időben elég sok dolgot egyedül oldok meg.

  De mégis szeretném, ha nem egyedül kéne végigcsinálni. nekem jobb lenne. Ennyi.

  Amúgy biztos a hormonok is okozzák, mert alapesetben lazábban kezelem a dolgokat.

  no jóccakát

 • 2010.02.21 22:21:05farkasokkal tancolo

  Orsóborsó persze megértem.

  csak nekem az a furcsa, és bocsi, de ez a koromból adódik, hogy értetlenkedem, szóval az a furcsa, hogy manapság már mennyire sokan vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy férjük nélkül nem is menne a szülés.

  Éppen ma volt egy érdekes bezsélgetés a láynaim kzt, én csak hallgattam őket. Ugye az egyik (36 éves) még nem szült, most lett egy éve egy tartós kapcsolata, de éppen építkeznek, és én azt figyeltem meg, hogy a pasas tulajdonképpen a büdös életben nem akar gyereket, a lányom meg igen, mindegy, a két lányom az apás szülésekről beszélt. Ugye a kisebbik lányomnál benn volt az ex vejem, holott előzőleg le volt csekkolva, hogy nem jön be ( a volt vejem iszonyodott tőle), és úgy volt, hogy majd a nagyobbik lányom lesz a dúla... hát nem így alakult, mert az UTOLSÓ HÉTEN az exvejem bejelentette, hogy mégis ő akar benn lenni.

  A nagybbik lányom ettől függetlenül azonnal bement, amint meglapta az smas-t hogy elment a magzatvíz... (a kisebbik lányom akkor már túlhordással benn feküdt, másnap indították volna) aztán ő volt a hugával, ő nézte titokban az óráján, hogy hányszor torzul el az arca, ő hívott fel minket is, hogy menjünk be, és hozzuk a férjet is... ő szólt a szülésznőnek, hogy ugyan nézze már meg, mert úgy látja, hogy 4 percenként trzul el az arca beszélgetés közben, pedig azt mondták neki, hogy a ctg szerint ezek még tüsszentések...
  (folyt)

 • 2010.02.21 22:22:52Wish1973

  ha már kuponokról esett szó: nem kell valakinek két teljes tesco-s ezüstékszerre (némi kp-val ki kell egészíteni) váltható kuponfüzet? márc. 14-ig lehet beváltani.

  a poszthoz meg semmi új, de nekem is feltűnt hogy nem akadt el a faszi torkán a kaja. olyat már olvastam, h otthon együtt még megkajáltak, de így? és, ha az bevett szokás, h szülés esetén nagyszülőkkel megbeszélve, h bmikor ugorjanak, kh-i csomag hetekkel előre bepakolva, akkor hogy a bánatban lehet üresen hagyni a tankot?

 • 2010.02.21 22:24:41Tejbajusz

  Hé, Brumi, valahogy most nem jött át, pedig Téged mindig váglak!

 • 2010.02.21 22:24:51farkasokkal tancolo

  Na mindegy, bement az exvejem, és ma mesélte el a lányom, hogy a szülés alatt ha nem olyan jólnevelt legszivesebben azt mondta volna neki, hogy most aztán azonnal tűnj el a picsába és küld be a nővéremet, mert a férje megfogta a kezét, eltakarta az arcát, és SZUNYÓKÁLT. És amikor a végén élesbe ment a dolog, akkor elzöldült, megvárta míg kijön a gyerek, meg kijön a placenta, aztán kitántorgott zöld arccal, és 3 napig meg se szólalt... és azt mondta a ksiebbik lányom, hoyg soha nem bocsátja meg magának, hogy ennyire alávetette magát a férje kamaszos ötleteinek, akit egyszerűen feltüzeltek a haverjai, hogy nem igazi férfi az aki nem bír végignézni egy szülést... :-(

 • 2010.02.21 22:26:11Tejbajusz

  Mindig Szaturkászó-t olvastam eddig.
  Sokkal jobb volt diszlexiásan a hatás.
  Mia fene a szarturkászó?

 • 2010.02.21 22:35:38Wish1973

  ft, ez az apás szülés olyan, mint a mobiltelefon meg az internet. ha otthon felejtem a telefonomat, hazatiplizek érte, mert félkarúnak érzem magam. ha beszarik a gépem, úgy érzem magam, mintha lakatlan szigeten lennék. pedig 10 éve még el lehetett lenni nélkülük. az apás szülés beleivódott a köztudatba, ma már a legtöbb nő el sem tudja máshogy képzelni, pedig néha télleg jobb lenne kihagyni ezekből a fickókat. nekem is van olyan ismerősöm, aki azért ment be, mert úgymond elvárás volt felé, de saját bevallása szt az volt az első lépés a házasságuk felbomlásához. szóval bizony vannak olyan fickók, akik jobb, ha kint izgulnak.

 • 2010.02.21 22:44:39farkasokkal tancolo

  wish, ebben tökéletesen igazad van.. kb 4 éve van mobiltelefonom (a családnak régebben), de azóta egyszerűen nem tudok meglenni nélküle, 10 éve van a házban internet, kb 8 éve használom, de már ott tartok, hogy ha valami miatt nem működik pánikrohamot kapok... mentségemre szolgáljon, hogy én egy jószomszédos mindenkit régen ismerő budai utcából költözte ide, átszaladgáltunk egymáshoz stb, ahol szomszéd sincsen, semmi sincsen csak a nagy büdös csönd meg nyugalom, és olyan mint egy üvegbúra, és engem az internet mentett meg a bedilizéstől.

  Szóval a hasonlatod jó...

 • 2010.02.21 22:50:14bogyócska

  hm, nekem a mondatban a "közölte" szó is furcsa volt, és a másik, hogy most "készítik" a reggelijét. De jó munkahely ez. :D Valahogy nem tudom elképzelni a szitut. Össznépi rántottakészítés van reggelente az irodában (nők kiszolgálják a pasikat), vagy Mancika bundás kenyeret süt a főnöknek, vagy ezt így hogy? :)

 • 2010.02.21 23:04:06farkasokkal tancolo

  Bogyócska miből gondoljátok, hogy valami irodában dolgozik az apa? Lehet, hogy műszaki vezető vagy hasonló aki építkezéseknél dolgozik, és éppen rendelt egy 4 tojásból álló rántottát, amire vár.

  Tudom nehéz felfogni, de nem MINDEN férfi szarja össze magát azonnyomban, ha azt hallja, hogy a feleségénél megkezdődtek a fájások (másodiknál pláne nem).

  A_ férfiak_ más_ anyagból_ vannak_ gyúrva. Máshoygan működnek, ha egy nő képes felfogi, hoygan is működik egy férfi, sokkal boldogabb asszony lesz. Van erre irodalom is, speciel nekem sokat segített, az egész kommunikációnkat megváltoztatta.

  (Inkább arról mesélj, hogyan jöttök ki anyuval? :-))) )

 • 2010.02.21 23:07:50Lolcsika

  Neeem, a reggelit Edina készíti. :-)))

 • 2010.02.22 05:57:56Brumibaby

  FT, azt hiszem, generációs próbléma... Ma az a pasi a trendi, aki a csajtól a teherbeesést követően nem távolodik el 25 cm-nél messzebb, akkor is csak azért, hogy odahozhassa a terhességi krémet, amivel kenegeti anyus hasát, miközben ábrándos tekintettel Bartos Erikát olvas fel a magzatnak... Változnak az idők. A nagypapám pl. csak gyerekeket csinálni jött haza a háborúból, és a gyes éveit meg jól kibekkelte a hadifogságban.

  (Mielőtt valaki a torkomnak ugrik:
  - tudom, hogy nincs háború,
  - tudom, hogy szélsőségeseket írok,
  - tudom, hogy nem minden férfi kenegeti,
  - tudom, hogy Bartos Erika fantasztikus,

  csak ma reggel ilyen kis gonoszt akartam írni)

  Különben szerintem a csaj se szívbajos, ha még félórát porszívózott, s a jelek szerint nekik így rendben van.

 • 2010.02.22 06:35:42cozumel

  Nekem is van egy eletbevagoan fontos gondolatom a poszttal kapcsolatban:
  mennyi szonyeguk van ezeknek? :D

  en tiz perc alatt vegzek, max. Pedig nem vagyok takarito vondervumen.

 • 2010.02.22 07:00:57cat a

  a 45 perces reggelit spec én se értem. mert apuka ezek szerint fejes, mert a melós max 20 percet kap. viszont akkor miért nem a jobb autóval ment dolgozni? az én férjem is kiszámolta a benzint egészen addig amíg a benzinkút előtt 1 km-rel kifogyott a benzinés ő ment 1 flakonnal a kútra. azóta ez nem gond

 • 2010.02.22 07:52:57bogyócska

  Hát FT, valahogy azt se tudom elképzelni, hogy az építkezésen nagy tepsiben sütik a rántottát a dolgozóknak... Dehát biztos korlátozott a fantáziám. :) És tényleg jó nekik, hogy ilyen nyugis népek, én tuti porszívózni se tudnék még fél órát a fájások megjelenése után... És ha a pasim "közölné", hogy márpedig ő még megreggelizik a munkahelyén, és hívjam vissza később, akkor nagyot csalódnék benne, hogy ennyire nem foglalkozik velem. :) De második gyerek, akkor már biztos másképpen reagál az ember (bár a második hamarabb kipottyan, pont ezért kellett volna igyekezni, nem? Na mindegy...)

 • 2010.02.22 09:17:45Dee_

  Nem is értem, miért szapulják sokan a kispapát a reggeli miatt, amikor a szülésznő is csak azt javasolta (a kispapás telefonnal egyidőben), hogy üljön be egy kád forró vízbe, hátha elmúlik, nem azt, hogy na azonnal irány a kórház, és már veszi is a kabátját. A kismama csak figyelmeztette a férjét, hogy lehet, hogy baba lesz ma, hát miért ne egyen addig szegény, ha el is múlhatnak közben a fájások, főleg, hogy megrendelte a kaját? :)

 • 2010.02.22 10:06:47Magenta

  bogyócska, az én munkahelyemen a büfében mindenfélét megcsinálnak, rántottát is. Ahol melegkonyha van, ez nem túl bonyolult feladat.

 • 2010.02.22 10:13:57bogyócska

  Magenta, köszi, így már érthető. Milyen jó büfé, ahol van rántotta is!

  Meg jó munkahely, ahol lehet háromnegyed óráig reggelizni. :) Na de igaz, azt nem írta anyuka, hogy a negyed 10-es sürgős hazahívás után miért indult csak 10 után haza az apuka - lehet, hogy addig még dolgozott kicsit, hogy ne hagyjon ott csapot-papot azonnal?

  Mindenesetre örülök, hogy jó véget ért a történet, és Nórihoz gratula (szép neve van). Kár, hogy kép nincs!

 • 2010.02.22 10:14:41Silverveil

  Én meg a prérin dolgozom, itt se büfé, se bolt nincs, csak egy csokiautomata :(

 • 2010.02.22 10:16:54orsoborso007

  Szép jó reggelt mindenkinek!

  Ft

  A pasik biztosan másképp vannak kódolva, ez tuti. Én is látom a férjemen, hogy teljesen más dolgok idegesítik, mint engem.
  A fiunk születésénél éjszaka indult meg a magzatvíz, úgyhogy felráztam, hogy idő van, ébredjen. Morgott, hogy oké. Mire zuhanyozás után lementem a másik oldalán aludt. Egyáltalán nem emlékezett, hogy ébresztettem.
  De nagyon jó volt utána, hogy velem volt.

  És szegény majd éhen halt délre, mert nem volt az osztályon ágy és várni kellett lent több órát, ő meg nem akart kimenni enni, mert akkor nem engedték volna vissza. Végül ketten ettük meg a kórházi ebédet a szülőszobán. :)

 • 2010.02.22 10:18:25orsoborso007

  És ő nem a Brumibaby által vázolt kispapatipus. Sőt!

 • 2010.02.22 10:22:15mazsola84

  Nem kell a pasinak összeszarnia magát, de szerintem annyi zsigeri aggódás lehetne benne, hogy nem áll neki még 3/4 óráig reggelizni.
  Két deci benzinnel furikázni egyértelműen seggarcoskodás. Az én férjem is csinálta, amíg egyszer meg nem állt az Árpád-híd közepén. Érdekes azóta tud időben tankolni.

 • 2010.02.22 10:28:56Magenta

  A lenézett multiknak is van előnye. :)

  Nálunk jó a büfé és a főnökömet nem érdekli, ki mennyit reggelizik, legyen kész a meló, oszt csá.

 • 2010.02.22 10:36:03Vakmacska

  Csatlakozom, minálunk is van svédasztalos reggeli ha valaki arra vágy, rántottával, virslivel, péksütikkel, óh mindjárt nosztalgiázom (mer el is mosogatnak utána:))), és a legtöbb kolléga nálunk ilyen szituban azt mondaná, hogy namivan, mégittvagy?...akár segítene odajuttatni az illetőt...ez is ilyen cég alapjában véve, kicsit persze a válságvihar megtépáz mindenkit, minket is...

 • 2010.02.22 12:28:16verity777

  Az én férjem sem rohant, mikor szóltam, hogy indul a játszma. Mondjuk ő tényleg dolgozott, egyedül volt bent, nem is tudott volna gyorsan eljönni. Három körül írtam neki msn-en, hogy ne tököljön sokat, mert szerintem ma szülünk, erre válaszolt, hogy OK, négykor indul. Na fél ötkor még valami marhasságal felhívott, hogy ezt és ezt hogy mondják angolul. Ötre hazaért, beesik az ajtón, mondom OK, hívd a taxit. Erre ő: még mit nem? Előbb eszem / zuhanyozom, úgyse szülsz még, látom én. OK, fél hat után elindultunk, villamossal (olyan virgonc vagy, cica, úgyis küldenek minket haza, nem lesz itt még gyerek...). Hatkor odaértünk, fél 8-kor gyerek volt. Első baba.

 • 2010.02.22 13:05:39Temptation

  "Az osztályon a nővérek azt mondták, hogy aki ilyen gyorsan szül annak egy tucatot kellene. Na de a hülyék a túloldalon sétálnak."

  Ez nekem is kissé meredek szöveg, nem csak VHK-nak.
  A poszt erőltetetten próbál humoros lenni, csekély sikerrel.
  Gondolom, ha a posztíró úgy telefonál a férjének, hogy "demostazonnalrögtöngyeremert muszáj", akkor sietett volna, és nem reggelizik.Felteszem nem így történt.
  Tankolás: lehet hogy nem kórósan kicentizős a fickó, csak pl. munkába menet elfelejtett tankolni, aztán gondolta, majd hazafelé ( utánam meg a hírtől kiment a fejéből).Ilyen soha_senkivel_nem_esett még_meg?

 • 2010.02.22 13:09:59baudolinA

  Temptation,
  nekem is meredek, de én már nem merek szülésposzthoz negatív véleményt írni, mert kapok a fejemre. :)

 • 2010.02.22 13:13:01Temptation

  BaudolinA: elég régen vagy már itt ahhoz, hogy gyerektelenül is lehessen véleményed ezekről a dolgokról:-)

  Egyébként főleg ahhoz képest meredek, hogy leírja, az első gyerek inszeminációval, nehezen jött össze, a második isteni csoda....és ezek után ez a mondat, ez kifejezetten cinikus.
  Lehetett volna simán annyit írni, hogy már nem akarnak több gyereket.

 • 2010.02.22 13:13:53verity777

  "Az osztályon a nővérek azt mondták, hogy aki ilyen gyorsan szül annak egy tucatot kellene. Na de a hülyék a túloldalon sétálnak."
  Ez valójában mit jelent? Hogy hülyék a szülésznők, mert azt mondták? Nálunk pl. elég könnyen szülnek a nők, mikor a lánykám megszületett, azt mondta a szülésznő, na, majd ő is könnyen szülő lesz. Akkor ki kellett volna röhögnöm, hogy ki tudja, mi lesz 20 év múlva? Vagy lehülyézni, hogy ez ugyan tönkre nem teszi magát ilyesmivel (lásd másutt szombati írását) :)

 • 2010.02.22 13:22:40baudolinA

  Temptation,
  még így is túl sok rajtam a támadási felület. Ha nem az a baj, hogy gyerektelen vagyok, akkor az, hogy nyelvtannáci. :D

  A burokrepesztést egyébként tényleg nem értem. Minek? Mert rutin? Lehet, hogy kellett, de akkor miért kellett? Azt meg már csak nagyon halkan merem mondani, hogy a "még, hogy délnél előbb nem lesz gyerek" mondatba szerintem nem kell vessző. :)

 • 2010.02.22 13:30:46Sanima

  Én csak azt nem értem, hogy

  miért nem lehetett taxit hívni?????
  Inkább mártírarccal várunk 9-től 10:45-ig? És aput nem lehetett volna többször felhívni? Vagy apu nem tudott volna telefonálni, hogy bocsi, de én még kajálnék, vagy bocsi, de lerobbantam!??? Hogy az a szerencsétlen neje ne várja otthon tudatlanul, hanem hívjon egy taxit esetleg?
  Van itt némi kommunikációs probléma...
  mindamellett gratulálok a kicsihez!

 • 2010.02.22 13:31:31verity777

  2010.02.22 13:22:40baudolinA
  Lehet, hogy a burok magától repedt a vizsgálatnál, nálunk pl. így volt. De néha azért is repesztenek, hogy "na csapjunk a lovak közé!" Bár ezen nem tudom, mit kellett gyorsítani. Vagy rutin, nem tudom. Az unokatesómnál is repesztették, és utána rögtön nyomia is kellett.

 • 2010.02.22 13:33:07Temptation

  Baud: én nem vagyok se nyelv, se egyéb tanár, de oda tényleg nem kell vessző.Az utóbbi években van egy ilyen tévhit, hogy a "hogy" elé mindig kell vessző.És nem érzik, hogy mikor nem.

  Támadási felület mindnyájunkon van, abban a pillanatban, amikor többekkel ellenkező véleményen vagyunk. Never mind.

 • 2010.02.22 13:45:06baudolinA

  Temptation,
  persze, csak arra próbáltam utalni, hogy mindig van néhány joker, amit bármikor elő lehet húzni. :)

 • 2010.02.22 14:49:28Zahara

  2010.02.22 06:35:42cozumel
  Lehet, hogy pont azért végzel 10 perc alatt, mert nem vagy takarító vondervumen :))
  Anyám egy óráig porszívózza azt, amivel én 15 perc alatt megvagyok, és mindig talál valamit, amiről azt sem tudtam, hogy a lakásban van.

 • 2010.02.22 21:59:18Wish1973

  Brumi, te nagyapád az én nagyapám? náluk ugyanez volt. akárhányszor kiengedték a börtönből, internálásból, mindig bebiztosította magát, h mire legközelebb jön, nehogy nagyanyámnak mással legyen ideje foglalkozni:) így lettek 5-en anyámék.

  baud, a "még hogy" mondatnál nem arról van szó, h hiányos mondat, még AZ, hogy..., és akkor mellérendelő szerkezet?

 • 2010.02.22 22:10:28madz

  "a "még hogy" mondatnál nem arról van szó, h hiányos mondat, még AZ, hogy..., és akkor mellérendelő szerkezet?"

  qué?

 • 2010.02.22 22:53:14hochma

  Baud: nyelvtannáci, ez szép :) lelked mélyén megbúvik egy pedagógus ? :)
  poszthoz: ez nem szép szüléstörténet. Egy szülésnél legyen az anya meg a gyerek a legfontosabb, és ne a férj reggelije vagy az adminisztráció meg a haénmondomnemleszdéliggyerek-doktorbácsi. Ráadásul a Tétényi úti kórházban.
  Fúj.
  (jójó, vannak ennél randább sztorik is, de akkor is, a hormonjaim reklamálnak...)

 • 2010.02.22 22:59:58Magenta

  Megvédeném a doktor bácsit, szerintem ugyanaz, akinél én is szültem, az úgy nézett ki a végén, hogy megvizsgált, á, itt még fél órát nem lesz gyerek (mégse), még nincs meg a teljes tágulás, kiment, két fájás (kb. öt perc) és jött a gyerek.

 • 2010.02.24 00:05:56Tejbajusz

  Akkor miért véded meg ezt a lángvince doktor bácsit?

 • 2010.02.24 00:24:28Magenta

  Mert rá akartam mutatni, hogy nem azért ment el adminisztrálni, mert egy arrogáns fütyi, hanem mert előfordul, hogy vizsgálatkor még azt hiszi..., a gyerek meg másként gondolja. Ettől még nem hülye az orvos.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta