SZÜLŐSÉG

Tájkép szülés után - aranyér, bibircsók, inkontinencia

2010. február 20., szombat 11:13

Nem árt, ha a leendő anya tisztában van azzal, hogy milyen változásokon megy át a teste terhesség alatt és szülés után, hogy aztán a kockázatok és mellékhatások tekintetében vállaljon gyereket és ne utána kapkodjon a fejéhez: „De hát erről szó sem volt!”  Sok panasz megelőzhető és csökkenthető, és jó, ha nem éri felkészületlenül a gyanútlan kismamát. Tabuk nélkül az inkontinenciáról, lógó hasról, megereszkedett mellekről, bibircsókokról, aranyérről, megnőtt lábról, hulló hajról, visszerekről, striákról és elvesztett fogakról.

Ne nevettesd anyát! Az inkontinencia.

Mi okozza? Az akarattól független vizeletvesztés a terhes nők és a frissen szült kismamák körülbelül 75 százalékát érinti valamilyen szinten, és a gyerekes anyák csaknem harmadát.  Leggyakorib formája a stressz inkontinencia, azaz vizeletvesztés köhögéskor, tüsszögéskor, nevetéskor, vagy orgazmus közben. A terhesség során a méh és a magzat súlya a medencefenék izmaira és a gátizomra nehezednek, azokra hatalmas nyomást gyakorolnak és meggyengítik őket. A vaginális szülés közbeni erőlködés és a gátmetszés vagy gátszakadás miatti idegsérülések tovább ronthatják a helyzetet.

Mit tehetsz ellene? Az intimtorna a terhesség előtt, alatt és után is minden nőnek ajánlott, egy életen át, és kiváló védelmet nyújt. A már kialakult tüneteket enyhíti, és megszüntetheti. Érdemes szakemberhez fordulni az intimtorna művészetének elsajátításával: a csak szóbeli utasításokat kapott anyák túlnyomó része rosszul végzi a gyakorlatokat. Újabban gyógyszeres kezelések is léteznek.

Anya inkább nadrágot hord. Visszerek a lábakon.

Mi okozza? A megnövekedett méh nyomást gyakorol a test egyik fő vénájára, ami emiatt megnöveli a nyomást a láb vénáiban. Ezen kívül a terhesség ideje alatt a vér mennyisége 50 százalékkal megnő, tovább növelve a nyomást a vénákban, és ezzel egy időben a progeszteron terheshormon miatt a vénák fala még el is lazul, és kitüremkedések keletkeznek.

Mit tehetsz ellene? Bár a hajlam egyes családokban öröklődik, a megelőzés itt is kulcs. A rendszeres mozgás (akkor is, ha csak séta) sokat használ a vérkeringésnek. A lábaidat polcold fel, amennyit csak tudod.  Ne tedd keresztbe a lábaidat ülés közben és várandósan lehetőleg ne állj egy helyben pár percnél többet soha. A már kialakult visszerek gyakran teljesen elmúlnak, vagy javulnak a terhesség után, bár további terhességek esetén rosszabbodhatnak.  A visszérkrémek, gyógyharisnyák és a szakember általi műtétes kezelés ugyancsak sokaknak segítenek a végleges megoldásban.

Anya nem akar leülni. Az aranyér.

Mi okozza? Az okok összetettek. Mivel az aranyér egy visszér a végbélben, ezért a terhesség alatt kiváltó okai hasonlóak a lábak visszereihez, és ugyancsak részben hajlam kérdése. Ugyancsak ok a medence aljára nehezülő nyomás (a magzat és a méh súlya) és a várandós nőket gyakran kínzó szorulás miatti erőlködés. A vaginális szülés alatt a baba kinyomása is kiváltó ok lehet.

Mit tehetsz ellene? Tegyél meg mindent, hogy elkerüld a terhesség alatti szorulást, de ha mégis megtörténik, ne erőlködj túlságosan. Mozogj rendszeresen, és ne ülj, vagy állj egy helyben huzamosabb ideig. Az intimtorna megerősíti a helyi izmokat és javítja a terület vérkeringését, így védelmet nyújt. És ha már megtörtént a baj: gyakran magától elmúlik pár hét alatt a terhesség után. Ezalatt jeges pakolást, kúpokat, kenőcsöket és meleg fürdőt lehet alkalmazni.  Szakember kisebb műtéttel hosszú távú megoldást is nyújthat, ha mégsem múlik el az aranyér magától, vagy rendszeresen előjön.

Igazi anyatigris lettem! A szétrepedt bőr striái.

Mi okozza? A hirtelen térfogatnövekedés következtében a bőr középső rétege, az irha nem tud tovább nyúlni, és megreped, eleinte lilásvörös csíkokat, később ezüstszínűre halványult hegeket hagyva maga után. A hírhedt csíkok a terhes nők kb. 75 százalékánál jelentkeznek valamilyen szinten, általában a 3. trimeszter során.

Mit tehetsz ellene? Egy sokmilliárd forintos kozmetikai iparág szeretné elhitetni velünk, hogy megelőzhető, de a tapasztalat azt sugallja, hogy nagymértékben hajlam kérdése, és az anyáinktól kapott génektől függ. A gyors súlygyarapodás minimalizása sok szakember szerint segít (bár az megkérdőjelezhető, hogy ez elkerülhető-e mindenki számára), de a napi többszöri krémes bőrmasszázs ártani nem árthat. A szinte aranyárban árult striát megelőző krémek gyártóiból még egyiknek sem sikerült bebizonyítania teljes hatékonyságot.

A borsos árú lézeres utókezeléssel viszont jó eredményeket lehet elérni. A has vagy mellplasztikával (az érintett terület kivágásával) hasonlóképpen, bár ezek sem elérhetőek az átlag kismamának, így marad az elfogadás.

Anya mostantól mindig kötényt hord. A lógó has.

Mi okozza? Van, akinek reped a hasa, van, akinek meg nyúlik, és úgy marad. A nemzetközi mamaszlengben kötényhasnak csúfolt jelenséget az okozza, hogy a terhesség alatt hordónyira nőtt hason megnyúlt bőr nem tud visszazsugorodni régi méretére, és amikor a has lemegy, a felesleg lóg lefele. Az extra zsír tovább súlyosbíthatja a problémát, bár olyan is van, aki minél többet fogy, annál mélyebbre lógó bőrfelesleggel néz szemben a tükörben.

Mit tehetsz ellene? Sajnos ez is nagyban adottság kérdése. A hízás minimalizálása esetenként segít a megelőzésben, a kései anyaság, a kevésbé rugalmas bőr miatt pedig árthat. Császáros kismamák között gyakrabban fordul elő a császárheg miatt. A lógó bőrt tornával zsugorítani nem lehet, de ha súlyfelesleg is bejátszik, azt érdemes minél hamarabb megszüntetni. A szülés utáni hasplasztika megoldja a problémát, bár egy heget hagy maga után. A hasplasztikát mindenképpen akkora kell halasztani, amikor a nő már nem akar több gyereket, különben kidobott pénz, és nem is kevés.

Szerencséd, hogy bibircsókos öreganyádnak szólítottál! A bőrkinövések.

Mi okozza? A terheshormonok hatására a bőrön kis bőrszínű kinövések keletkeznek, amik általában gombostűfej méretűek, bár esetenként nagyobbra nőnek. A test bármely részén előfordulhatnak, de a nyakon, a mellek alatt, a hason és a mellkason a leggyakoribbak. Nem számít betegségnek, bár nagyon kellemetlen érzés, amikor a nyakláncban, a melltartó pántjában, vagy a biztonsági övben megakadnak a kis kinövések. Azzal együtt, hogy csúnyák is.

Mit tehetsz ellene? Megelőzni nem lehet, de a terhesség után bőrgyógyász szakember percek alatt megszüntetheti a problémát, ami magától nem múlna el soha. A terhesség alatt nem szabad hozzájuk nyúlni.

Anya zokog a cipős szekrény előtt. A megnőtt lábfejek.

Mi okozza? A relaxin, az a terheshomon, ami lehetővé teszi, hogy a csontos medence kitáguljon, hogy a babáinkat ki tudjuk hordani és meg tudjuk szülni, a test minden más ínszalagját is meglazítja, a lábfejben találhatókat is. A terhességgel járó megnőtt testsúly hatására a lábfejek megereszkednek, gyakran véglegesen megnőnek, széltükben és hosszukban egy fél, akár egy teljes cipőmérettel.

Mit tehetsz ellene? Nem sokat, bár a túl sok egyhelyben ácsorgás terhesen nem ajánlatos semmiképpen. Közvetlenül a terhesség előtt vagy alatt nem érdemes cipőt venni, csak ha muszáj, a későbbi szívfájdalmakat elkerülendő. Fájdalmatlan, de nagyon bosszantó jelenség.

Le a gravitációval! A lógó mellek.

Mi okozza? A mellek idővel minden nőnél megereszkednek, attól függetlenül, hogy gyermektelenek, vagy ötöt szültek. De a terhesség és a szoptatás felgyorsítja a folyamatot. A mellekben nincsenek csontok vagy izmok, amik azokat fenntarthatnák, amikor a bőr és a kötőszövetek gyengülni kezdenek. A terhesség okozta mellméret-növekedés, majd a szülés vagy szoptatás utáni hirtelen méretcsökkenés után gyakran a gravitáció győz.

Mit tehetsz ellene? Nem sokat. A mellek megnyúlása akkor is bekövetkezik, ha az anya egyáltalán nem szoptat, hiszen a terhesség alatti jelentős mellnövekedés, és a tejmirigyek megduzzadása elkerülhetetlen. Amikor a tejapadás utáni méretcsökkenés bekövetkezik, a zsír visszaépül a mellbe (ez jó pár hónapig eltart) és az eredeti méret visszaáll, a lógás mértéke általában nem változik.

A megfelelő méretű, jól szabott melltartó viselése ajánlott, bizonyos mellméret felett szinte kötelező.  A következő okok segítik elő a mellek lógását: a magas BMI, a terhességek száma, a terhesség előtti mellméret, a dohányzás, nem megfelelő melltartó viselése sportoláskor (futás, ugrálás, lovaglás) és az életkor. A szülés utáni mellplasztika egyre elterjedtebb, de érdemes csak akkorra tervbe venni, amikor már nem lesz több gyerek.

Anya olyan óvatosan rágcsál. Elveszített és megromlott fogak.

Mi okozza? A terhességi hormonok miatt megduzzadt és vérző íny, a rendszeres hányás, a cukros ételek kívánása és fogyasztása, a fogmosás alatti öklendezés, nem elég kálcium és D-vitamin.

Mit tehetsz ellene? Rengeteget és a megelőzés minden.  A "minden gyerek elvisz egy fogat" régi mondás ma már általában csak azokra igaz, akik nem szentelnek fokozott figyelmet a terhesség alatti fogápolásra. A napi minimum kétszeri alapos fogmosás és a fogselyem használata alap, akkor is, amikor a kismama legszívesebben a vacsoraasztaltól ájulna ágyba, vagy a hátsó fogak mosása során öklendezik.

A fokozott kalciumfogyasztás  megóvja a terhes nőt attól, hogy a magzatnak tőle kelljen elvonni a kalciumot. Gyakori fogínyvérzés esetén azonnal szakemberhez kell fordulni. Érdemes a fogorvost mindenképpen meglátogatni, először az első, majd a harmadik trimeszterben, de jelezni kell neki a terhesség tényét, mert ez befolyásolhatja a kezeléseket, és pl. a röntgen használatát is.

Anya hajzuhataga a hajkefében marad. A hajritkulás.

Mi okozza? A terhesség hónapjai alatt a haj természetes hullása lelassul a terheshormonok jótékony hatása alatt, de a szülést követő hónaptól a haj behozza lemaradását, és heteken át csomószámra hullik a kismamák fejéről. A fokozott hajhullás 4-5 hónapon át megmarad, és a hajzat ideiglenesen jelentősen megritkul.

Mit tehetsz ellene? Nem sokat. Bár a hajhullás az intenzív szoptatás alatt (a hozzátáplálás előtt) a legnagyobb mértékű, valótlan az a mendemonda, hogy a szoptatás okozza azt.  Vitaminkészítmények rendszeres fogyasztását sok szakember ajánlja a hajhullás mértékének csökkentésére, de mivel az okok hormonálisak, ezért a szülés utáni hajhullást teljesen elkerülni lehetetlen, így a vitaminok főleg az új haj mielőbbi megjelenését és erősségét segíthetik.

A vagina szülés utáni állapotával egy külön posztban foglalkozunk majd.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.22 15:03:51bajor gizella

  én eddig egy edinát ismertem, aki munka reményében harisnyatartóban, és szexfehérneműben meg ballonkabátban besétált egy rendezőhöz. -biztos egy filmben látta, hogy ilyen van-munkát nem kapott, de meg meghúzták.

 • 2010.02.22 15:05:21nanemárrr

  szövet, nem pénzért te...legalábbis én nem! Bazira szerelmes voltam, pedig az eszemmel tudtam, hogy sosem lehet igazán az enyém a pasi...vége lett...nagyon fájt, de hihetetlenül boldog is voltam egyben, hogy esélyem van a boldogságra újra...és lőn: rá néhány hónappal megismerkedtem a férjemmel! :)

 • 2010.02.22 15:05:45Brumibaby

  Edina nem pénzért, Edina szeretetből, barátságból, empátiából karolja fel/gonoszságból csábítja el (kinek-kinek vérmérséklete és élettapasztalata szerint) a derék családapákat

 • 2010.02.22 15:06:39nanemárrr

  BlackCat, pont most akartam kérdezni, hogy fizetssünk-e Ritának jogdíjat? :)

 • 2010.02.22 15:08:08bajor gizella

  szöcske én erre azt tudom mondani hogy
  apu buksi kiszökött:))

 • 2010.02.22 15:09:31BlackCat

  Naaaaa, én tisztességes edina vagyok! Engem csábított el a tisztességes családapa, nem pedig én őt! :))

 • 2010.02.22 15:09:51bajor gizella

  amúgy az ügyvédem is családos. de válik...úgy örült annak a mignonnak amit vittem neki a múltkor. és maga elé nézett, gondolkodva. vajon ez mit jelenthet? a férjem szerint aggódik a vércukra és a koleszterinje miatt. szerintem szerelmes belém.

 • 2010.02.22 15:10:28Auguszta Romanov

  De nem a kurvakra.
  Latod,semmit sem ertettel meg.

  Edina egy multinal dolgozik.
  Szorgalmas es jo tanulo volt a kozgazdasagi egyetemen is,meg a kozepiskolaban is. szereti a macsakakt.
  Szereti a Cosmopolitant olvasni,bar dohog,hogy reklam az egesz.
  Termeszetesen szeretne gyerekekt is de madj kesobb,tapasztalta van,mert nyaron Pomazon a nagymamanal gyakran pesztralta az unokaoccseit.
  Edina a munkahelyen pontos megbihato munkat vegez,bar sokszor ker segitseget.
  Gyakran van keseben reggelente.Ugyanis mindig tusarkut hord,jo lenne egy auto,de draga.
  A sminkben a visszafogottat preferalja,haja mindig frissen nyirva,festve.
  A ruhai olyanok,hogy mindegyikben van egy kicsi divatos is,viszont megiscsak klasszikisa,ugyanis igy tovabb hasznalhatja oket az ember.
  Es akkor Edina megismeri Jozsefet,aki ugyancsak a cegnel dolgozik,van ket kis gyerek es egy felesege.Joszef egy klasszikus ferfi,nem iszik,megbizhato,humoros.
  Edina lassan azon veszi eszre magat,hogy reggelente nagyobb gonddal keszul el hosszabban udvozli Jozsefet,idonkent atkuld egy vicc korlevelet email-ne amit Fruzsinatol,a fodrasznotol kapott.
  Delutanonkent egy bio gyumolcstea mellett gyakran merenge azon,hogy neki miert nem dobott a gep egy ilyen Jozsefet,mert igazan megerdemelne,hiszen sporlos,vidam,visszafogott.
  A tea utan felterkepezi a szekrenyet,hogy megnezze,van -e olyan kis rovid kockas szoknyaja,amit feher inggel hordanak a cuki amerikai diakcsajok.
  Vajon Jozsefnek tetszene???

 • 2010.02.22 15:10:52bajor gizella

  felhív azzal hogy lát engem a villamosból. hát melyik jogász tesz ilyet manapság? amikor minden a pénzről meg a kapzsiságról szól:)

 • 2010.02.22 15:12:15Brumibaby

  gizi, ez Zoli, bizony!

 • 2010.02.22 15:14:28nanemárrr

  Gizi, tuti szerelmes beléd! :)

  BlackCat, az nem mentesít téged, hogy ő csábított el...miért nem álltál ellen neki?! :)

 • 2010.02.22 15:16:27bajor gizella

  brumi. nem pech, még a neve is szép.
  christian..óóhhh christian. zoliról szó sincs. ő? sose horkolna. illedelmes, ápolt, böfögés? mikor egyszer csuklott is bocsánatot kért. múltkor borostás volt. még ez a sikkes csapzottság is jól állt ahhoz a vékony ezüstkeretes szemüvegéhez, ami olyan kiszámítható hogy szinte beleolvad a fejébe. és csak még nagyobb tőle a kék szeme.öltönyben van mindig. szépben. a cipőjén soincs folt. a múltkor épp arra jrtam gondoltam benézek. és akkor se volt!! nagyon örült nekem. megkínált vízzel. átnézte a könyvelésemet, és azt mondta bravó. én meg kigomboltam a blúzom felső gombját mikor kiment a papírokért.

 • 2010.02.22 15:20:13boszor

  gizi, ez már egy romantikus komédia nyitójelenete, nem akarsz forgatókönyvet írni? :D (a villamos meg a mignon jöhetne később:D)

 • 2010.02.22 15:21:07bajor gizella

  a férjem jelenleg szakállas, mert edina szerint jól áll. vastag fekete keretes beatszemüvege van 5 éve. hosszú fekete göndör haja sok nő szerint megunhatatlan, nekem túl sok a zsidósból. sose hív azzal hogy látott a villamoson. és még az esküvőnkre is converset húzott.

 • 2010.02.22 15:21:43Brumibaby

  Gizi, Zoli csak otthon horkol, Zoli Edina fiúban.

  Könyvelni meg csak pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen, s a jó elnyeri méltó jutalmát

 • 2010.02.22 15:22:32bajor gizella

  boszor akarok nem akarok azt írok-unk a férjemmel:)

 • 2010.02.22 15:22:44nanemárrr

  Bocs, gizi...hát akkor hajrá Christian! Még ha csak elvi síkon is! :)

 • 2010.02.22 15:25:42BlackCat

  2010.02.22 15:14:28nanemárrr
  Mert ellenállhatatlan volt.:) Még ma is az... :S

 • 2010.02.22 15:26:22Temptation

  Rita, helyesbítek: az udvariassági erekció alapötlete a Tied, a pontos kifejezés az enyém:-)
  (függetlenül attól, hogy ebben nem értünk egyet.

  Edinaság: Mi Edina és Zoli voltunk.

 • 2010.02.22 15:27:07nanemárrr

  BlackCat, sejtettem...nem-nem, tudtam! :))))))

 • 2010.02.22 15:28:35Auguszta Romanov

  Milyen jo,hogy mindenki megtamadott enegem,hogy Edina mekkora szar,ugyis egyedul marad...erre lassan kiderul,hogy midnen masodik emeber Edina.
  NA szepen allunk.
  Nem azert ,de megint nekem lett igazam.
  mint altalaban.

 • 2010.02.22 15:29:46anyamadár

  Hamár felmerültek itt a TVreklámok, az egyik kedvenc komikuspárosom paródiája ezekről:

  http://www.youtube.com/watch?v=M9fFOelpE_8

  (angol)

 • 2010.02.22 15:30:03Temptation

  Rita: attól hogy sok az Edina, neked még nincs automatikusan igazad.Ugyanis egy csomó Edina ettől még maradhat egyedül vénségére.

 • 2010.02.22 15:31:15Auguszta Romanov

  Es egy csomo meg nem.

 • 2010.02.22 15:31:28nanemárrr

  Rita, igen voltam/voltunk Edinák, és igen egyedül maradtam/maradtunk, mármint a pasi nem hagyta ott kiscsaládját Edináért...illetve csak nagyon ritka esetekben, mint Temptation esetében!
  Szóval nincs igazad...Edina általában Edina marad, a feleség meg feleség...Edinák jönnek-mennek, de a feleség -ezért vagy azért- marad az esetek nagy többségében!

 • 2010.02.22 15:32:10nanemárrr

  Temptation, gyorsabb voltál! :)

 • 2010.02.22 15:33:34bajor gizella

  christian biztos nem megy el fél órára, csak úgy, hogy se kép se hang, majd tér vissza egy 70 eurós könyvvel a zsebében, amikor nyakig vagyunk az adósságban. tuti nem félpár zoknikkal jelöli a territoriumát, és nem ül kint a teraszon egyszál farokban egy gitárral, miközben a szembeszomszéd anyázik. biztos pontos, és nem kell ellenőrizni hgoy minden be van e fizetve csak mert művészember vagyok, a csekkek nem az én világom. álljon postán akinek hét anyja van.-ergo én-christian biztos nem megaláomán, és a váratott világsikerekig nem mgy mindenki agyára a megalomán terveivel. biztos nem arról szól egy miniszabi, hogy na most ezt se vesszük meg, kávézzunk az automatából, meg biztos nem közölné San Franciscoban velem, hgoy szivi mostantól kicsit csöveznénk, de a lakásbérletre összegyűjtött pénzből vettem egy furgont. ő nem.

 • 2010.02.22 15:34:08Auguszta Romanov

  Es az 56 % valas?????????????????

 • 2010.02.22 15:35:15Temptation

  nanemárrr: jókor, jó időben:-)

 • 2010.02.22 15:35:25bajor gizella

  szerintem te titkon edina akarsz lenni hallod. csak nincs bátorságod. komolyan mondom.

 • 2010.02.22 15:35:59nanemárrr

  gizi, de lehet, hogy csinál más idegesítőt nem? Áááááá, biztos nem! :)

 • 2010.02.22 15:36:06Kockásfülűnyúl

  A büntijog tanárom annyira vonzó, h vizsgán meg sem tudtam nyikkanni, inkább visszaadtam a tételt és kikullogtam:)Ez volt az egyetlen alkalom (mióta férjnél vagyok), h valaki , még ha rövid időre is, de felkeltette az érdeklődésemet.Aztán más vizsgáztatóhoz jelentkeztem be vizsgázni.Mazochista azért nem vagyok:)

 • 2010.02.22 15:37:46Temptation

  "mint Temptation esetében!"

  Azaz elhagyta volna, ha én borítom az enyémet.De én nem borítottam, úgy hogy itt Zoli maradt, ha nem is egyedül, de ki-ki a réginél.

 • 2010.02.22 15:38:41Temptation

  "gizi, de lehet, hogy csinál más idegesítőt nem?"

  Az első két évben tuti nem:-)))

 • 2010.02.22 15:38:56nanemárrr

  2010.02.22 15:37:46Temptation
  Akkor félreértettem!

 • 2010.02.22 15:39:50nanemárrr

  Ja és a lényeg, hogy akkor nálatok sem igazolódott Rita teóriája. :)

 • 2010.02.22 15:41:02bajor gizella

  ha csinál is, mire elkezd zavarni, és nem azt modnogatod hgoy végre sehol egy fél pár zokni, végre ennek el lehet olvasni az írását, végre nem gyötör azzal hogy költözzünk sátroba nyáron hogy olcsóbban kijöjjünk, addigra simán eltelik két év:)

 • 2010.02.22 15:41:06nanemárrr

  Megyek uzsonnáztatni, majd jövök!

 • 2010.02.22 15:42:40bajor gizella

  ahol válás van edina miatt, ott edina nélkül is válás lenne. ahol meg csak egy kis felfrissülésre vágyik az ember, ott meg minden megy tovább a maga medrében. jó. lehet fél évig nem szrja szét a zoknikat, mert megigérte.

 • 2010.02.22 15:43:39baudolinA

  jazmine,
  mi pedig nem értettük, hogy miért sértődik meg, hiszen teljesen világos volt, hogy a gyerek a nyakláncot akarta, és azt, hogy "amikor meghalok", láthatóan nem is igazán értette, ugyanis addig a halál fogalmával nem nagyon találkozott. Ő csak arra volt kíváncsi, hogy mikor lesz az övé a lánc, nem a halálát kívánta. Ezért megsértődni butaság.

  Edinához: azért nem kellene teljesen felmenteni az Edinákat sem. Mert akárhonnan is nézem, az ő (pillanatnyi) boldogságuk legalább egy ember (a másik nő) megalázásával jön létre. És akkor nem beszéltem a gyerekekről. Bevallom, van bennem némi káröröm, amikor a volt Edina leírja, hogy őt is megcsalták. Nem tudom sajnálni.

 • 2010.02.22 15:47:41Auguszta Romanov

  ahol válás van edina miatt, ott edina nélkül is válás lenne. ahol meg csak egy kis felfrissülésre vágyik az ember, ott meg minden megy tovább a maga medrében. jó. lehet fél évig nem szrja szét a zoknikat, mert megigérte.


  Ez nemigaz.
  Mert a legtobb valopert ,71 % asszony adja be.
  Es az elso okok a hutlenseg,alkoholizmus.

 • 2010.02.22 15:48:38bajor gizella

  szerintem sem az edink sem a feleségek nem szorulnak sajnálatra, főleg nem olyantól akiknek nem volt része ilyesmiben korábban.
  az élet viszont nagyon kegyetlen bír lenni. anyám 20 évig szapulta az edinákat, aztán olyan hirtelen lett edina hogy maga is csak pislogott. azóta kicsit jobban meggondolja.

 • 2010.02.22 15:50:44baudolinA

  bajor gizella,
  én nem szapulok senkit, csak úgy gondolom, hogy egy megcsalási helyzetben talán mégis van némi felelőssége a megcsalónak és annak, akivel megcsalnak.

 • 2010.02.22 15:50:47bajor gizella

  rita te válási kimutatásokkal kelsz fekszel?:) edina ilyenkor már csak utolsó csepp a pohárban.

 • 2010.02.22 15:51:27bajor gizella

  ezt én is elismerem baud. csak én nem sajnálom egyiket sem.

 • 2010.02.22 15:52:01Temptation

  Se Zoli, se Edina nem tudsz lenni egyedül. Páros játék.

 • 2010.02.22 15:53:15lm

  Bg, ha anyád 20 éven át szapulta az Edinákat, akkor valószínűleg tudta, hogy egy Edina mennyi szenvedést tud okozni. Gondolom senki nem tartott fegyvert a fejéhez, hogy belemenjen olyan felállásba, amikor ő járul hozzá egy másik nő hasonló szenvedéséhez.

  És ezzel nincs felmentve a megcsaló pasi se, szó se róla.

 • 2010.02.22 15:56:45Auguszta Romanov

  Ketlem.

 • 2010.02.22 15:56:58bajor gizella

  én pontosan tudom milyen nővel csalna engem a férjem. ha.
  és megérteném. ő is tudja hogy ha tényleg életszerűen vonzódnék a könyvelésemet intéző jogászomhoz, akkor kb miért tenném ezt. teljesen érthető. az embernek minidg vannak olyan igényei amit a társa nem tud kielégíteni. kérdés hogy milyen hosszan vanna jelen ezek az igények, és milyen intenzíven. ha még a hajlandóság, és a helyzet megoldásának kísérlete sincs meg a másikban, hát akkor ott bizony előfordulhat egy-két dolog.

 • 2010.02.22 15:58:30bajor gizella

  nem tartott senki sem fegyvert, csak ilyen a szerelem. felér egy fegyverrel.állítólag.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Blogok, amiket olvasunk

MÁS TÉSZTA 1453: egy új konyha születése

Csodálatos, dekadens, részletgazdag, kifinomult. Bizánc falain innen és túl

KERTÉSZ Így harcolj a parlagfű ellen

Nincs növény, amitől többen szenvednének, mint a parlagfű. Hazánkban 1920-ban jelent meg. Profi tippek a harchoz

OTTHONTÉRKÉP Trump eladó háza: parasztbarokk

Remek mulatság végignézni a képeket. Pénz=/=ízlés. De legalább nagyon sokba kerül...
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta