SZÜLŐSÉG

Bébinapló: A fél lakásra szükség van egy sítúrához

2010. február 18., csütörtök 13:13 |

9. hét

5850 g

Kisgyerekkel elindulni – akár csak sétálni is – nem egyszerű feladat. Azok az emlékek azonban, amelyek egy csecsemővel való utazással kapcsolatosak, valahogy elhalványultak már bennem, ezért ért meglepetésként, amikor négynapos szlovák utunk indulásakor kiderült, nem férünk be hárman az autóba.

Babakocsiban
Babakocsiban

A helyhiánynak a pihenőszék és a kiskád esett áldozatul. Ha legközelebb a nagyokat is akarjuk vinni, kisbuszt kell bérelni?

Az indulás – sok kisgyerekes családhoz hasonlóan – meglehetősen idegesen telt. Az alaphangulatot megadta, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a tavaly még bőven kényelmes sínadrágomat indulás előtt egy órával próbáltam csak fel – a terhesség alakformáló (nem épp áldásos) hatása miatt az átkozott nadrágot csak lélegzetvisszafojtva voltam képes begombolni, ami hosszú távon nyilvánvalóan nem megoldás. A tény zaklatottá tett, mivel sehol sem találtam a két szezonnal ezelőtti, eggyel nagyobb méretű sínadrágot. Aztán nagy nehezen meglett, de addigra már késésben voltam, megérkezett a családfő és (teljes joggal) ideges lett, amiért még egy szál pólóban próbáltam az úti cuccokat összeterelgetni. Nem szólt semmit, elkezdte lehordani az autóba az egész előszobát elfoglaló csomagokat. A harmadik kör után közölte, hogy már a mélynyomót is kivette a csomagtartóból és a fél hátsó ülés is tele van, egyszerűen nem fér el több az egyébként nem kis méretű autóba. A kiskád és Manna pihenőszéke tehát itthon maradt. (A náthás gyerek miatt a porszívóhoz ragaszkodtam.)

A szállodában is jó volt
A szállodában is jó volt

A szék nem hiányzott kint, ám a kiskád hiányát megszívtuk, ugyanis a falba (magasra) szerelt zuhanyrózsa alkalmatlan volt gyerekfürdetésre, a kis méretű csap alá pedig nem fért be Manna kissé... khmmm... pufi teste. Így klasszikus értelemben vett fürdés négy napig nem volt, alapos áttörölgetést és cicamosdást alkalmaztunk az áztatás helyett.

Ahogy az előző naplóban írtam, arra számítottam, hogy a gyerek majd szépen alszik a levegőn egész nap, mi meg felváltva síelünk. Az első nap ijesztő volt: Manna öt percekre szunnyadt csak el a babakocsiban, szinte egész nap ébren volt, és bár békés nézelődéssel töltötte a napot, estére annyira kifáradt, hogy elalvás helyett üvöltött. Nehezen sikerült csak elaltatni, és azon gondolkoztam, ha ezt így folytatja, haza kell jönnünk másnap – elvégre a szállodában mások is szeretnének pihenni. (Arról nem is beszélve, hogy a porszívót naponta háromszor zúgattuk orrszívás közben, lehet, hogy ez sem tetszett a szobaszomszédainknak.) Aztán másnapra Manna akklimatizálódott, a reggeli evés után teljes természetességgel aludt délig a sípálya tövében a babakocsiban, majd a hüttében elfogyasztotta az ebédjét a cumisüvegből és folytatta a durmolást a pályazárásig. Több kisbabás szülő irigykedett ránk, amiért „ilyen nyugodt és jó természetű babát dobott a gép”.

2 Fefe, 1 Manna
2 Fefe, 1 Manna

Nem úgy az anyja, aki kissé zokon vette a szlovák biztonsági őr hozzáállását és kis híján felrobbant a dühtől. Történt ugyanis, hogy a sípálya mellett lévő parkoló megtelt, ezért már kijjebb, körülbelül egy kilométerre engedtek megállni a pótparkolóban, onnan csak gyalog lehetett megközelíteni a síterepet. Nem is volt ezzel semmi gond, előző nap is betoltuk a babakocsit a havas úton, kellemes húszperces séta havas fák között. Aznap azonban szakadt a hó, a síbuszra nem fért fel a babakocsi, ezért azt gondoltuk, bemegyünk kocsival, én kiszállok a gyerekkel a pályánál, apa pedig visszamegy kocsival a külső parkolóba. A biztonsági őr azonban hajthatatlan volt. Mindenféle magyarázat és könyörgés ellenére nem engedte, hogy bemenjünk. (Azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy szlovák rendszámú kocsik gond nélkül bemehettek, és volt is még egy tucat hely a pálya melletti parkolóban.) Sosem szoktam kihasználni a „Kisgyerekkel vagyok, előnyöket szeretnék kapni” kártyát, most is csak egy kis emberséget vártam, hiába. Végül is igaza van, a kisgyerekesek maradjanak otthon a fenekükön.

Kis puffogás és hiszti után a szakadó hóesésben, bokáig érő hóban síbakancsokkal, sílécekkel, síbotokkal nekivágtunk az útnak. Annyira vicces volt az egész, hogy dühöm a félútra már elszállt és nevetni is képes voltam a helyzeten. Ugyanis mit hagy otthon a szétszórt anya? A babakocsira (és a mózeskosárra) való esővédőt. Így egy pelenkázóalátéttel bugyoláltam be a vastag takaróval védett lábrészt, a szállodában maradt kesztyű helyett pedig a hétéves lányom kesztyűjét erőltettem magamra, ami a kézfejem közepéig ért. Ha belegondolok, valóban vicces látvány lehettünk. Érdemes tehát kisbabával is belevágni egy sítúrába, bár ha egészen őszinte akarok lenni, nagyon hiányzott a máskor megszokott jégertea és szívmelegítő házi pálinka. Na de majd jövőre, akkor a tervek szerint a nagyokat is visszük. Csak szerezni kellene addig egy nagyobb autót.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.18 22:39:42korcsolya

  Kádkérdés: felfújható mini-gumicsónak (kifejezetten babáknak, kb. 2500 Ft), vízzel megtöltve, használat után hazafelé bőröndben alig foglal helyet. Nekünk nagyon bejött, mi mindig ezt használjuk, és így még a zuhanyos szobákban is fürdött a gyerkőc. Nyáron ráadásul ha kert is van a szálláson, pancsolóhely is a picinek. :) Többfunkciós. :)

 • 2010.02.18 22:40:16korcsolya

  Az alapfunkcióját meg sem említettem. :) Arra is használtuk a Balatonban.

 • 2010.02.19 07:20:20manó99

  2010.02.18 15:41:33nanemárrr

  Tiszafüred augusztus 6-tól.De már a barátaink legalább 3X változtattak időpontot.9-en megyünk,jó buli minden évben,most csak a létszám változott.Tavaly nekem kimaradt. Pocakosan ,meg azután a picivel nem akartam menni.

 • 2010.02.19 08:47:07Veg_

  "2010.02.18 13:53:49Tünde
  Magenta: ott a kulcsmondat: "Pakolni a férjem szokott." ;)"
  Ez valóban nagyon fontos :) Irok listát, mit viszünk. Ezt a kezébe veszi, és lehuzza a harmadát, egyenkénti magyarázattal, miért nem kell. Ráir pár dolgot, amit elfelejtettem, de kell. Pakoláskor mindent egy halomba hordok, és visszavonulok. Legközelebb a kocsiban látom viszont. Bár hogy hogyan férünk el idén? Mindig fullra pakoljuk a kocsit, ha külföldre megyünk, csakhogy tavaly óta kisebb a kocsi rakodóterülete... :)

 • 2010.02.19 08:47:48Veg_

  2010.02.18 14:02:19kriszi
  Pedig a szatyor jó találmány. Tudod, a nagy, fehér, szövetfülü. Mi abból hármat viszünk. Egyikbe tesszük az utikaját, utiüditőt, másikat apartmanba visszük, és a gyorskajákat + pár füszert tartalmaz, harmadikba az alvószőröket, társast, kártyát. Pont jól berakható oldalra, a táskák mellé :) Ha odaérünk, akkor megvannak a bevásárlószatyrok is. Mondjuk a sok kis nejlonszatyor cimü felvonást én is utálnám :DDD

 • 2010.02.19 08:48:27Veg_

  2010.02.18 14:33:19mazsola84
  Miért? Mit pakolsz be? Kell ugye sampon, tusfürdő, szappan, hidratáló krém, ha kiszárad a bőröm a sok viztől, naptej, napozás utáni cucc, leégés esetére (biztos ami biztos), izzadásgátló dezodor és valami könnyü parfüm. Meg fésü/hajkefe. Háklis vagyok, viszek külön arctisztitót is. Tusfürdő, dezodor, fésü a pasinak. Sampon, napozóbizbasz közös. Meg persze a fogymosó cuccok. Ez befelefér egy kis nesszeszerbe, nem? Sminknek meg lebarnulva elég egy ruzs, kistükör, szemceruza. Igaz, hajszáritót max télen, vizes helyen használok :)

 • 2010.02.19 09:53:49Vakmacska

  Veg, hát azért nem annyira eccerű, gyerekkel meg a helyzet fokozódik. Sokat utaztam repülővel, akkor ugye minimalizáltam. Aztán kitéptem a hajam, hogy le kell rágni a törött körmöt, UK tárgyalás előtt, mert kisolló az nincs....na azóta van. Meg hogy ajróért vegyek kitört lábra ragtapaszt, otthon meg hegyekben áll. Nos azóta az is van. Miután végiglátogattam Belső-London összes nyilvános wc-jét, majd kiderült hogy már minden gyógyszertárféle bezárt, tehát imodium-féleség helyett marad a whisky (végülis hatott), azóta az is van. Testápoló, hát az muszáj. Gyereknek sajnos jön velünk a lázcsillapító-lázmérő-hirtelen kiütés elleni cucc kombó, van ugyan biztosítás mondjuk külföldön, de....kullancsriasztó és kanál bizonyos helyekre. Fogkefe, sampon neki is naná. Szóval a neszesszer az nyűűűgös, mert ruhát azt lehet mosni, de ilyesmit legfeljebb megvenni még egy példányban hatszoros áron, vagy azt sem - drága gyermek persze szombat délben állt neki Salzkammergutban hasmenni, ott kímélik ám az eladókat tehát zárva minden,smecta otthon maradt, szerencsénk volt, valahogy elállt a dolog magától, és hazajutottunk sürgős megállások és kocsiban terjengő szagok nélkül, de csak a mázli, az átkozott mázli, amire nem lehet ugye alapozni.

 • 2010.02.19 10:16:10thylla

  Vessétek rám a követ: én a harmadik gyerektől kezdve már otthon sem használok sok cuccot. Akkor jöttem rá, hogy tulképp megfürdethetem a nagykádban is, alhat a járókában is, nem is kell mindig kenni a popsiját, sőt a babafürdetők sem mindig kellenek, bepelekázom az ágyon is, etetni jó a sima műanyag kanál és tálka, és az a vacak babakocsi is bírja még a terepet. Több gyereknél ugyanis - sorry- de kevesebb energia jut a babára, így egyszerűsiteni kell mindent. (Persze ezt kárpótolja a tesók műsora a kicsinek.)
  Utazáskor pedig minden még jobban leegyszerűsödik. Azt senki ne higyje, hogy az ilyen út a szülőnek kikapcsolódás lesz...(ajánlom a Libby Purves- könyveket: Hogyan ne legyünk tökéletes..., szerinte minden családi nyaralás után kéne egy hoszú hétvége a szülőknek, ahol azt kipihenik). Akkor etetheted a gyereket ölben, babakocsiban, viheted kendőben, alhat melletted az ágyon, nem fürdeted, csak áttörlöd kendővel, úgyis általában csak pár napra mész.
  Nálunk van egy állandó neszeszer összepakolva, szappan, gyógyszerek, kisolló, ragtapasz stb, minden gyerekenek egy kisebb sporttáska saját cuccokra, hordozókendő - 3 évesig használhatod- és egy laposra csukható, ún city babakocsi.
  Mivel sokan vagyunk, idővel rá kell szoknunk a kempingezésre, azt fogjuk majd tudni max megfizetni. Na majd mikor a gázégőt meg a 6db hálózsákot is be kell tenni, az lesz szép munka...így tanuljuk a kreativitást:)

 • 2010.02.19 11:00:11Veg_

  2010.02.19 09:53:49Vakmacska
  Nem kalkuláltam a gyerekkel, ugy vettem ki, magának irja a sok piperecuccost :) Körömcsipesz a bicskám része az meg hozzámnőtt, és az övtáskámban is van egy állandó példány (nyaraláskor övtáska vagy hátizsák, bár viszek normál táskát is, ha elmennénk valahova), szerintem nem piperecucc, állandó tartozék. Ragtapasz az autó dobozában van egy csomag mindig. És a gyógyszer se piperecucc, az gyógyszer. Abból mindig kell hasfogó, lázcsillapitó, fájdalomcsillapitó, kalcium, lázmérő és napi gyógyszer. Különben el se hagyom az országhatárt. Fájdalomcsill és napi gyógyszer nélkül a várost se. Nekem a piperéhez se a gyógyszer nem tartozik, se a tampon de a sikositó se. Tudom, hülye vagyok, de nekem a piperecucc a tisztálkodós + napozós + smink. Tehát a borotva pipere (ami itthon marad :), de nem pipere pl. a vibrátor se (ha lenne, de nincs :)
  Ezért érdekelt, hogy ő konkrétan mit vett oda, hogy ilyen sok :)

 • 2010.02.19 11:05:12Auguszta Romanov

  Nekem a piperéhez se a gyógyszer nem tartozik, se a tampon de a sikositó se.

  Sikosito???

 • 2010.02.19 11:14:49Veg_

  2010.02.19 11:05:12Auguszta Romanov
  Mi a bajod vele? Baromi jól lehet vele hülyéskedni, mert bármit bekensz, irtóra csuszik :-DDD Vagy a nyaralás, és a poénkodás a szexszel nincs benne a talonban? Klasszikus módon csak egyszer használtam egy ideig, mikor agyonturkáltak egy betegség miatt. Az eredmény az lett, hogy egy ideig nem nedvesedtem. Hálistennek rövid ideig. De azóta is szeretek játszani vele :)

 • 2010.02.19 11:16:30másutt

  hat en biza azt a piperetaskamban tartom. Miert, hol tartsam? :)
  na, en meg anelkul nem megyek sehova, 2 ejszakara sem.

 • 2010.02.19 11:18:28Veg_

  Upsz! Elfelejtettem, hogy neked kevés fér bele a szexbe. Legyen sovány lány, aki hanyatt fekszik mozdulatlanul elengedve magát, hüvelymozgató izmok nélkül, mert minek, legyen izmos pasi nagy farokkal, aki ennek ellenére ugy tudja böködni, hogy észrevegyék, és kész. Ez a szex.
  Nálam nem ez, sajnálom...

 • 2010.02.19 11:20:01Veg_

  2010.02.19 11:16:30másutt
  Én a hátizsákomban, ki tudja, mi jut eszünkbe hirtelen ut közben... Nem véletlen van mindig a hátsó ülésen egy takaró... :-D

 • 2010.02.19 11:23:16Auguszta Romanov

  En nem gondoltam volna,hogy egy olyan nonek ekinek 25 oergazmusa van + egy hosszabb session alatt,ilyet kell hasznaljon.
  Nekem ilyenre nincs szuksegem.
  Mu konnyre sincs,de szerintem az kovetkezik.Sajnos.

 • 2010.02.19 11:45:53Veg_

  2010.02.19 11:23:16Auguszta Romanov
  Tudom, hogy neked nem megy az értő olvasás, de azt irtam: szükségem volt rá, mikor beteg voltam egy rövid időre. És hogy játszani most is jó, nem pedig hogy folyamatosan arra van szükségem. Igy, hogy másodszor is olvasod, megérted? Ha nem, javaslok valakit, aki értelmezni fog neked... Az orgazmusok száma egyébként nem függ össze vele, hogy játszol-e némi sikositóval az előjáték közben. Az orgazmus(ok) ugyan be szokott(szoktak) következni a komolyabb szex elött is, de alapvetően utána fordul(nak) elö. Próbálj utána informálódni valamelyik orvosi könyvedben. Pl. amelyikben pánikosan nem találtad az irtó lázas (37,2 vagy 37,3?) gyerekkel kapcsolatos probléma megoldását... Ott lesz az is valahol. Sajnos nem vállalkozok online szexoktatásra, de keress hozzá valakit a közeledben... (annyit elárulok, hogy sikositani vele nem csak a vaginád belsejét lehet)

 • 2010.02.19 11:46:42thylla

  Veg_
  te most gyerekes nyaralásról írsz??
  mert akkor tényleg nagyon kreatívak lehettek...

 • 2010.02.19 12:21:03Zahara

  csib
  Nem tudod véletlenül, van-e más értelme személyit csináltatni neki? Vagy elég az útlevél?

 • 2010.02.19 12:23:11Zahara

  2010.02.18 19:23:39másutt
  Köszi :)

 • 2010.02.19 12:26:14Veg_

  2010.02.19 11:46:42thylla
  GYerekesen is előfordult, de nem poronty kategória, a legkisebb volt talán 13 akkoriban, és a két kicsi imádta a lángost és fagyit, könnyü volt tőlük megszabadulni, a nagyfiut meg amugy se lehetett levakarni a csajokról :) Az élettársam gyerekeivel voltam csak nyaralni.

 • 2010.02.19 12:30:17Auguszta Romanov

  annyit elárulok, hogy sikositani vele nem csak a vaginád belsejét lehet)

  Igen,mi a zsanerokat kenjuk vele.
  Mondom szalonnaval kene,de azt inkabb megesszuk,szoval marad a sikosito.

 • 2010.02.19 12:30:37Zahara

  2010.02.18 20:12:48másutt
  Most négy hetes, és Egyiptomba megyünk családot látogatni. Ez az előre kikevert izé, nagyon jó ötlet, mindenképp megfontolom.

 • 2010.02.19 12:40:51másutt

  zahara, ja, az még aprócska baba! ;)
  erdemes korulnezni, en Mo-on csak a HIPP-eset lattam boltban, az 10 honapostol ajanlott (patikaban nem neztem)
  legalso a sorban
  http://www.hipp.hu/hipp/termekek/reszletes/data/tapszerek/
  nezz utana azert.
  itt nalunk mindenfele van, ujszulottnek valo is... barcsak tudnek neked adni.

 • 2010.02.19 13:03:10Zahara

  2010.02.19 12:40:51másutt
  :) De még milyen aprócska! Tegnap voltunk tanácsadáson, és mindenki ott hűledezett, hogy milyen picúr. Most kb 3400 gramm :)

 • 2010.02.19 13:11:06thylla

  zahara
  előre szólok, ne aggódj
  az én lányom egy évesen 8 kg alatt volt, pedig 3300al született

 • 2010.02.19 13:12:38Zahara

  2010.02.19 13:11:06thylla
  Igyekszem, köszi :) Bár anya olyanokkal riogatott, mikor még nem kapott tápszert, hogy le sem írom :D

 • 2010.02.19 13:15:05manó99

  2010.02.19 13:12:38Zahara

  A nagyobbik lányom 3200 gr-al született 1 évesen 9 kg volt.Most 10 éves elmúlt és még nincs 30 kg:))

 • 2010.02.19 13:20:49Zahara

  2010.02.19 13:15:05manó99
  :) Ő 3070 grammal született, aztán sokat vesztett, most meg napi 100 grammokat hízik.

 • 2010.02.19 13:27:11thylla

  az első évben jön a hízásmánia, tizenöt év múlva meg a fogyókúramánia ...
  manó, a nagy fiam 9 évesen 22 kg volt, és azt olvastam egy iskolaigazgatótól, hogy náluk a beiratkozási követelmény 23 kg- szóval oviban kellett volna tartanom...

 • 2010.02.19 13:42:04lm

  Zahara, a babaútlevél 2 évig érvényes.
  Tápszert kutya kötelességük átengedni, mi karácsony körül repültünk Malévval, babavíz bontatlanul simán átment.
  Az egyiptomi vízről: a férjem élt kb. 1 évet Kairóban. Mesélte, hogy nagyon bátran mentek, hogy majd megszokják a csapvizet, hiszen a helyiek is azt isszák és nincs semmi bajuk. Kb. egy hónap fosás után adták fel az "akklimatizációs" kísérletet.

 • 2010.02.19 13:46:55manó99

  2010.02.19 13:27:11thylla
  Ja .És ha nem híznak addig nem mehetnek suliba?
  Örülne a gyerek:))

 • 2010.02.19 14:07:42Zahara

  2010.02.19 13:42:04lm
  :DDD
  Szerintem a víz minden házban, minden környéken más minőségű lehet, például a vezeték állapota miatt. Én ittam csapvizet egy hónapig, és nem volt semmi bajom, de azért mikor terhesen voltunk ott, akkor nem kockáztattam. A férjem szerint egyébként nem a víz azonnali hatásával van a baj, hanem a hosszútávú fogyasztás tönkrevágja pl a vesét. Az íze meg cefet rossz.

 • 2010.02.19 14:22:07lm

  Zahara, lehet. Az utcáról kajáltak egyébként nyugodtan, azzal nem volt gond, de a vizet nem bírták.
  Nálunk apja ölében volt a gyermek az okmányirodában fényképezéskor. Nem takarták ki semmiféle fehérrel így a fényképen a lányom feje fölött és egyik oldalon mellett szép fekete göndör haj van, ami valójában az apja viszonylag hosszú szakálla.

 • 2010.02.19 14:30:32Zahara

  2010.02.19 14:22:07lm
  :) ez aranyos. A kitakarósdit el sem tudom képzelni, hogy kivitelezik.
  Én meg pont utcai kajától voltam beteg :DD Mikor terhes voltam, a férjem mindent saláta nélkül kért nekem, még a falafelt is, mert szerinte nem valószínű, hogy zöldségmosással tökölnek :D

 • 2010.02.19 15:03:10Jerusha

  2010.02.19 14:30:32Zahara
  De ha tökölnének is, azt az ottani csapvízben tennék, és ugyanott vagytok. :)

  A fiamról 3 hetesen készült a biometrikus fénykép az útlevélbe, a férjem csinálta. Először megnézte a neten, hogy mik a követelmények. Aszondja: szemből legyen, fehér háttér, nézzen a kamerába, ne mosolyogjon. Kérdeztem, hogy cumi mehet-e, de erre nem tértek ki. :)
  Aztán letettük a nagyágyra, alá egy fehér pólóm, és kb. 20. próbálkozásra meglett a kép. Ja, és kiderült, hogy 2 éves kor alatt nem kell a kamerába néznie és mosolyoghat is. :)

 • 2010.02.19 15:06:09Jerusha

  Vannak még más követelmények is (hány centis legyen a feje, aranymetszésnél a szeme, stb.) De azt nem volt olyan nehéz fotosoppal beigazítani. A gyereket annál inkább. Nem is lett egy nagyon megnyerő kép, úgy néz ki kb, mint egy bűnügyi nyilvántartó.
  Most ezt nézzük majd 3 évig, hehe.

 • 2010.02.19 15:14:32Zahara

  2010.02.19 15:06:09Jerusha
  :)))
  Mi is tákoltunk már össze igazolványképet az egyiptomi születési anyakönyvi kivonathoz, az is elég vicces. Mondjuk mi arra sem vettük a fáradságot, hogy fehér valamire fektessük, mert eszünkbe sem jutott. Kiválasztottunk egyet a meglévő képekből, és kész. Mosolygós képünk összviszz 1 db van, mentségünkre szóljon, hogy még csak 4 hetes.

 • 2010.02.19 16:07:41Nagytimi

  Zahara!Az én kislányom sem mosolyog ébren csak néha álmában.Ébren inkább ordít,mert fáj a hasa,vagy a szeme,vagy csak úgy:)Ő most 6 hetes.

 • 2010.02.19 16:15:59Jerusha

  Miért fáj a szeme?

 • 2010.02.19 16:27:20Nagytimi

  El van záródva a könnycsatornája és begyulladt neki.Voltunk szemészeten,átmosták már kétszer,de még mindig jön belőle a genny.Úgy tűnik még egyszer vissza kell vinni emiatt.Aztán szerintem ez fáj neki.

 • 2010.02.19 16:30:11Jerusha

  Mennnyi ideje mosták át? Ha már több mint egy hete, akkor rendeződnie kellett volna.. Akkor lehet, hogy tényleg újra menni kellene. :( Csepegtetsz valamit?

 • 2010.02.19 16:33:16Nagytimi

  Igen Tobrex nevűt írt fel a dokinő.Kedden volt az utolsó átmosás,azt mondta ha nem javul vigyem vissza egy hét múlva.Amúgy bátor kiscsaj(márha egy hathetes lehet bátor:),mert csak a lefogás ellen tiltakozott utána már nem is sírt,bealudt.

 • 2010.02.19 16:36:59Jerusha

  Bátor kiscsaj. :)
  Te is bent voltál ezek szerint?

  Hát ha csak kedd óta cseppented, akkor még esetleg van esély, hogy javulni fog.
  De sztem nem fáj neki, ne aggódj ezen. :)

 • 2010.02.19 16:43:40Nagytimi

  Igen bent voltam,de egy függöny mögött csinálták,előtte persze elmondta a dokinő,hogy mit fog csinálni és maga az eljárás nem fáj,csak kellemetlen neki.Amúgy nagyon kedves orvos. Arra gondoltam,hogy most a gyulladt szem fájhat esetleg neki.

 • 2010.02.19 17:03:51Zahara

  2010.02.19 16:43:40Nagytimi
  A mi mosolygós képünk is alvós :) Néha ébren is mosolyog, de én azon olvadtam el, mikor egyszer ébredezett, én megsimogattam a fejét, amire elmosolyodott, majd visszaaludt.
  A picidnek meg gyors jobbulást kiivánok, és remélem, nem kell visszavinnetek!

 • 2010.02.19 17:12:13Nagytimi

  Zahara!Köszi a jókívánságokat.Én is remélem,mert annak ellenére,hogy jól bírja a vegzálást nem jó móka ez.

 • 2010.02.19 17:58:43Jerusha

  Aztán eltelik 3-4 hét, és megállás nélkül vigyorogni fognak :) Nagyon jó lesz. Persze már most is az. :)

  Timi, biztos túllesz rajta nemsokára... Ha a szeme (a látható területek) nincs begyulladva, nem piros, és a könnyutak nem duzzadtak, akkor nem valószínű hogy fáj neki.

 • 2010.02.21 21:30:18Brumibaby

  esküszünk eszküszünk hogy rabok tovább nem leszünk

 • 2010.02.22 20:37:33linn

  Ezt a pufi babát, nagyon édes!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta