Drága ruhák, biciklik, mangalicák - gyerekdizájn-boltok

A gyerekdizájn-bolt onnan ismerszik meg, hogy az ember bemegy, és legszívesebben mindent felvásárolna. (Ugyanez például a felnőtteket megcélzó dizájnboltokra nem igaz.) Valószínűleg a színek teszik, mindenesetre öröm látni, hogy a sok mindenféle dizájn mellett egyre nagyobb hangsúly terelődik a gyekeknek szóló dolgokra.

Ezekben a boltokban, a csodás árukészlet mellett a legjobb talán, hogy mindegyiket anyukák nyitották, akik saját porontyaikat terelgetve gondolták ki, milyen dolgokkal gyarapíthatnák még a gyerekvilágot, és a gyes után úgy döntöttek, saját vállalkozásba fognak. Mindegyik bolton érződik a finomság és a lelkesedés.

Volt már eddig is csinos gyerekbolt Budapesten, Például a Gogoo kids, aminek két ismertetőjegye van, az egyik, hogy tele van vonzó, ötletes és finom dolgokkal, a másik pedig, hogy sajnos nagyon drága. Ez is egy anyuka boltja, akinek fő koncepciója a szép, eddig itthon elérhetetlen skandináv gyerekruha-márkák behozatala. Tudjuk, hogy a skandináv dolgokkal nehéz mellélőni, nekem mondjuk ezek a ruhák még leértékelési szezonban is drágák, de tény, hogy mindig szívesen megyek ide be. Az élénk színű ruhák, újrahasznosítot műanyagból készült esőkabátok és szép tündérjelmezek mellett nagy a játék- és könyvkínálat is. Emellett találunk itt angol és skandináv bútorokat, szöveteket is. (V. Atany János utca 7.)

A Liliputiról már megemlékeztünk itt a Porontyon, de nem hagyhatjuk ki most sem. Lövőház utcai üzletükbe egyszerűen jó bemenni, annyira kellemes. A hangsúly természetesen a vidám, varrott puhatalpú bőrcipőkön van, de van itt minden: fa játékok, Waldorf babák, hordozók, mosható pelenkák. (II. Lövőház utca 29.)

Legújabb kedvencünk pedig a nemrégiben nyílt Nami. Szintén két anyuka ötlete, koncepciójuk szerint kizárólag magyar iparművészek munkáit árulják. A már bejáratott márkák – Figurka, Nyúlgyár – mellett a Naminak saját márkája is van, melynek legjelesebb képviselője a „hazai válogatott”. Ezeknek a figuráknak eredeti, magyar népi háziszőttes és hímzés a nyersanyaga, ezekből készülnek a túzokmadarak és a magalicamalacok. Hogy a sok maci mellé legyen egy kis izgalom is az otthoni állatkertben. A boltban kaphatók táskák, párnák és könyvek is. (XII. Dolgos u. 2)

És nem lenne igazságos, ha az internetes üzletekről nem emlékeznénk meg: a Mamazon az egyik legrégebbi vállakozás (szintén egy anyukáé) amelyik a szép gyerekdolgokban utazik. Kedvenceink a horgolt játékok (még horgolt teáskészlet is van), de kapunk itt takarót, lábzsákot, pelenkázótáskát, de még biciklit is. A termékek többsége a Mamazonon is kézzel készült, vonzó, színes gyerekdolog. (www.mamazon.hu)

Oszd meg másokkal is!
Mustra