Vivaldit játszik és vibrál a modern pihenőszék

Kimennél a konyhába krumplit pucolni, de nem akarod egyedül hagyni a nappaliban a pár hetes/hónapos csecsemőt? Az autósülésben kényelmetlen neki, a mózeskosárból pedig nem lát ki, csak fölfelé? A megoldás a pihenőszék, amely a kiságy és a bébihordozó „keveréke”- ezek előnyeit ötvözi. Hordozható, így gyakorlatilag bárhová megyünk a lakásban, magunk mellé helyezhetjük, hogy szemmel tudjuk tartani a babát, a vízszintes fekvőfelület nem terheli a gerincet és kényelmes, az emelt fejrésznek köszönhetően pedig a gyerek is látja a környezetét.

Feltérképeztük, milyen pihenőszékeket lehet kapni és mit tudnak a modern szerkezetek. A választék igen széles: az egyszerűtől a zenélő, rezgő, ringató, vetítő változatig sokféle szék kapható. Kedvencünk a pelenkázótáskává vagy etetőszékké változó pihenőszék.

Fisher Price Baby Gear

Aki igényes, különleges pihenőszékre vágyik, annak ez a favázas szék jó választás. Háttámlája két pozícióba dönthető, van rajta rezgő funkció, valamint nyolc különböző, nyugtató dallamot képes játszani.

A pihenőszék oldalain háló található, amelyen keresztül a baba könnyen tud kukucskálni, az elején pedig egy kis zseb van, amelybe különböző játékok helyezhetők. A termék ára 23.490 Ft.



Pierre Cardin Deluxe

Ez a szék leginkább egy sítalpakra épített ufóra hajaz, de hasonlóságot véltünk felfedezni a helikopterrel is. Repülni ugyan nem tud, de teljesen körbeforgatható ülőrésze van, melyen biztonsági öv, fejszűkítő, napfénytető, szúnyogháló és játékhíd is található.

A kagylóülés három fokozatban dönthető, a szerkezet pedig hintáztatható. A futurisztikus szék 17.990 forintba kerül.



Molto

A pihenőszék zenél, fényeket bocsát ki és távirányítható forgó is van rajta. A zene kétfélemódon aktiválható: a baba hangját érzékelő szenzorok segítségével automatikusan bekapcsol illetve távkapcsolóval irányítható. A szék kizárólag klasszikusokat (Vivaldi, Brahms, Mozart) játszik, illetve négyféle nyugtató hatású hanghatás megszólaltatására képes. A leírás szerint 6-36 hónapos korig használható, ami a vékony vázat elnézve kissé merész kijelentésnek tűnik. A zenélő pihenőszékért 28.990 forintot kérnek.

4 Baby Siesta

Az egyik legolcsóbb jelenleg a piacon, többféle állatfejjel díszített fekvőfelülete három pozícióba állítható. A széknek hintázó funkciója is van, de rögzíthető is, lábtartója pedig állítható.

Játékhíd is tartozik hozzá, amelyen három csörgő tépőzárral van rögzítve, így könnyen eltávolítható, akárcsak maga a híd.. Kilenc kilóig terhelhető, 8990 forintba kerül.

Babybjörn Balance

Ebben a modern pihenőszékben nincs elektronika, flexibilitása miatt a gyerekek saját mozgásuk révén ringatják el magukat, és élvezik a mozgást.

A csicsamentes, dizájnos szék huzata garantáltan veszélytelen a gyerekekre és akár 13 kilós súlyt is elbír. Három fokozatba állítható: játékhoz, pihenéshez és alváshoz. Ára elég csípős: 34.500 forint.

Babymoov In & Out

Kedvencünk ez a multifunkciós pihenőszék, amely pelenkázótáskaként és székmagasítóként is használható. Az alumínium vázszerkezetnek köszönhetően a pihenőszék könnyű, levehető és mosható huzata van és ötpontos biztonsági öv óvja a gyereket. Háttámlája három pozícióba dönthető, hintáztatható és fixálható. Néhány mozdulattal a pihenőszékből nagyobb gyerekek számára használható ülésmagasító varázsolható, de a szerkezet képes pelenkázótáskává változni, ha azt akarjuk. Mindezért 42.490 forintot kell kifizetnünk.

Inglesina

A pelenkázólaphoz hasonlító szerkezet négy fokozatba dönthető, hintáztatni és blokkolni is lehet, hárompontos biztonsági öv, szűkítőpárna és hordozóheveder van rajta.

Különlegessége a vibrációs funkció, amely állítólag megnyugtatja a gyermeket. A kék-fehér és kék-piros színekben kapható termék ára 16.990 Ft.



Chicco Polly Swing

A pihenőszékek külön csoportját alkotják a hinták, amelyek nem billegnek, hanem előre-hátra mozognak.

Ebben a 0-9 kilóig használható pihenőszékben elektromos ringató van és képes zenélni is.

Biztonsági övvel felszerelt, huzata mosható, a napfénytetőről pedig plüss játékfigurák lógnak. A mozgó szerkezetért 35.480 forintot kérnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra