Gumiszalag tartja a nadrágot a gömbhason

Másutt múltkori nadrágos posztja és egy réges-régi Poronty kép megihletett nadrágtartó ügyben. A 18. héten járva a nadrágok nekem is egyre több gondot okoznak. Így a kép visszakeresése és egy áttervezgetett éjszaka után bevágtattam az első méteráru boltba, ahol villámgyorsan beszereztem 2 méter gumiszalagot, és a gumiszalag szélességéhez passzoló két csíptetőt és két állítót. Az egész nem került többe 500 forintnál. Hazaérve neki is álltam, és az amerikai filmekben sokat mutogatott hónalj alatti pisztolytáska módjára megpróbáltam a nadrágtartót megkomponálni.

Először is félbevágtam a gumiszalagot. Mindkét gumiszál egyik végét átfűztem egy-egy állítón és a hátoldalán visszahajtva levarrtam. A gumiszalag másik végét átfűztem a csipeszen, majd vissza az állító külső oldalán. Az állítót pár centi magasságra állítottam be, így rövidíteni és engedni is lehet majd rajta. Ezután jött a nadrágpróba. A derékvarrástól előre pár centire felcsíptettem mindkét csipeszt. Ezután már egy kis segítséget is igénybe vettem, de végső esetben egyedül is megoldható. Az egyik gumiszalagot felvezettem a vállamig, azon átvetettem, és a hátamat keresztezve a másik karom alatt előrehoztam. Itt a körülbelül megfelelő hossznál odagombostűztem a másik gumiszalaghoz pár centivel hónalj alatt. Ezután kétféleképpen lehet folytatni. Vagy a másik szalagot is átvezetjük a vállon és hasonlóképpen letűzzük, vagy miután mindkét szalagon megjelöljük gombostűvel, hogy hol kell összevarrni, újra szétszedjük és a másik szalagon is kimérjük ugyanazt a hosszúságot és magasságot. Végül a hátul elvezetett szalagot az elöl elvezetett szalag mögé varrjuk, és a háton keresztezett ponton is összegombostűzzük (ide már biztosan kell egy segítő pár kéz) majd ott is levarrjuk. Ezt a varrást nem érdemes se túl magasra (mert akkor hónaljban bevág), se túl alacsonyra igazítani (akkor meg nagyon húzza a vállat), kicsit próbálkozni kell, kinek hol kényelmes.

Ezzel a megoldással – mivel a csipeszek nem a mell előtt futnak, mint a hagyományos verziónál, hanem az ember oldalán, ráadásul hátra sem kerül csipesz (ami egy gyors mosdókörben akadályozná az embert) a legtöbb ruha alatt nem is látszik. Aki viszont épp ezzel szeretné öltözetét feldobni, az számtalan mintás és színes gumiszalag, valamint színes és metálfényű cérnák közül találhatja meg a hozzá illőt. Ebben az esetben úgy gondolom, hogy még a varrógép hiánya se vegye el senki kedvét, mert ezt az öt varrást akár kézi módszerrel is sikeresen lehet abszolválni.

Nem mellesleg már használat közben jöttem rá egy másik nagy előnyére; mialatt hordom, önkéntelenül is kihúzom magam és hátraviszem a vállam, vagyis a tartásomnak és a derekamnak is nagyon jót tesz. Ha Ti is bajban vagytok már a terhes nadrágjaitokkal, javaslom, próbáljátok ki, mert nagyon gyorsan megvan és nagyon jól használható!

Pilár

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek