Fess iskolatáblát a gyerekszoba falára!

Már régóta szeretnék itthonra egy táblát, Abigél ugyanis nagyon szeret rajzolni, és a krétát a kisgyerekek még sokkal ügyesebben meg tudják fogni, mint a vékony ceruzákat, zsírkrétákat. Eddig azonban mindegyikkel volt valami bajom, az Ikeással az, hogy könnyen borul, meg sok helyet foglal kinyitva, a falra szerelhetőek meg általában kicsik. És akkor kiderült, hogy a világ legegyszerűbb dolga besétálni egy festékboltba, és venni egy doboz táblafestéket. És még olcsóbb is, mint egy tábla.

Ebből aztán remek tábla fabrikálható, ha van a családban egy furnérlap, akkor azt vágjuk méretre, - készíthetünk óriási, iskolatáblát is, - és vonjuk be a táblafestékkel, amely klasszikus fekete és zöld színekben kapható. Legalábbis a Tikkurila boltokban, ahol én láttam, de úgy tudom iskolatábla festéke a Trilaknak is van.

Talán még a táblakészítésnél is izgalmasabb közvetlenül a falra kenni a festéket, - bár mivel ez fafesték, a Tikkurilában azt tanácsolták, vigyünk föl alá egy réteg tapadó alapozót, így akár a gyerekszoba egyik falát is átalakíthatjuk írható és mosható táblává. Egy liter festék nagyjából 8-10 négyzetméterre elég. Mindössze arra kell vigyázni, hogy felkenés után nagyjából egy hónapig vizes ruhával ne mossuk a táblát, - eddig tart ugyais, mire a festék teljesen megkeményedik.

Az én gyerekem apja azt találta ki, hogy Ecserin vásárolt ócska képkereteket, azt szereli a falra, és a közepét befesti táblafestékkel. A táblafesték egyébként nem csak a gyerekszobában mutat jót, hanem akár a konyha egyik falán is, erre lehet írni az egymásnak szánt üzeneteket. Sőt, létezik mágneses festék is, amin ugyanúgy megtapadnak a mágnesek, mint például a hűtőn.

Tikkurila Blackboard Paint 3450 ft/ liter

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek