Anyád is lop a játszótérről?

Egy olvasónk elkeseredett és felháborodott levelet írt, amelyben arról panaszkodik, hogy a játszóterükről mindig eltűnik egy-egy játék.

Tanácsot kér, hogyan lehet megvédeni gyermekei játékait a tolvaj anyukáktól. Szerinte a jólöltözött anyák a legenyveskezűbbek.

„Talán ez a blog a legmegfelelőbb hely arra, hogy elmondjam mi az, ami a szívemet nyomja és tanácsot kérjek. Nagy játszótérjárók vagyunk. A fiaim a legjobban a homokozást kedvelik, és a homokozókészlet az a fogyóeszköz, amiből évente többször új garnitúrát kell beszereznem, mert eltörik, eltűnik ez meg az, de ez még a kisebb baj, a nagyobb gond az, amikor kedvenc kisautókat „veszítünk” el. A legrosszabb, hogy többször a szemem láttára lopják el ezeket.

Mert ez LOPÁS.

Ha az M. nevű kisgyerek anyukája gyorsan a homokozós táskájába csúsztatja a P. nevű fiam műanyag autóját, amin ott virít a fiam neve, vagy ha másnap/a héten nem hozza vissza, amivel az ő gyereke kiszaladt a játszóról. Ez LOPÁS.

Komolyan, már közelharcot kell vívnom a fiaimmal azon, hogy a játszótérre mit vihetnek és mit nem, mert van, ami biztos, hogy eltűnik majd.

Volt olyan játszó a közelünkben, ahol éjszakára otthagyhattuk a homokozókészletet. Egészen addig, míg egy este egy jólöltözött anyuka végig nem ment rajta és mindenkitől megkérdezte: „Ez a tied? Ez a tied?” Majd amire nemet mondtak az ott lévők, azt szépen eltette és elment. Jóhiszeműen azt hitték a többiek, hogy csak nem ismerte meg a gyereke játékát elsőre. De másnap kiderült, hogy mindenkiét összeszedte.

Ti hogyan óvjátok a gyerekeitek tulajdonát, ha már nem elég az alkoholos filces felirat? Nem ciki, ha a gyerekek azt kérdezgetik egymástól: „A te anyád is lop a játszótérről?”

Szabó G.

Oszd meg másokkal is!
Mustra