SZÜLŐSÉG

Ízléstelen nyuszifüllel támad a kétéves

2010. február 3., szerda 11:17

Őszintén szólva kicsit meglepődtem, hogy a bölcsiben is lesz farsang, azt hiszem, ebben a korban még nem igazán jön át nekik ez a beöltözősdi. Abigél legalábbis nemrég múlt kétéves, és még nem kezdődött el nála a szerepjátékos korszak, nem játszik babásat meg orvososat, érdeklődése középpontjában leginkább az autók és a kirakók állnak. Fogalma sincs, mi az a farsang, bár nagyon édesen feldíszítették a csoportszobát, meg festettek színes lufikat, már most igazán báli a hangulat náluk a bölcsiben. Szerencsére kedvenc meséje a Csúnya kislány, így elmagyaráztam neki, hogy ugyanaz lesz a bölcsiben, mint a Csúnya kislányban, hogy mindenki beöltözik valaminek: cicának, virágnak, pillangónak, tündérnek vagy kiflinek, majd megkérdeztem, ő minek szeretne öltözni. Természetesen azonnal rávágta, hogy Csúnya kislánynak.

Mivel ezen nagyot nevettem, utána is elismételte még egy párszor hogy ő Csúnya kislány szeretne lenni, és bár tetszett az ötlet, úgy gondoltam, ez azért mégis morbid. Hogyan öltöztessem csúnya kislánynak, mikor olyan szép? Ráadásul a csúnya kislánynak nincs is semmilyen ismertetőjele, azon kívül, hogy kócos a haja, nem ismerné fel senki. Így hát megbeszéltük, hogy virág lesz. Úgy gondoltam, ebben a korban mindenképpen olyan jelmez kell, ami a lehető legegyszerűbb, és a legkisebb nyűggel jár. A virág pedig csak egy zöld harisnya, zöld póló, meg néhány szirmot illesztek egy hajpántra és kész. A projekt azonban megbukott, mert sehol sem találtam zöld harisnyát.

Én sajnos nem vagyok túl ügyes, varrógépem sincs, így a nyakamba vettem a turkálókat jelmezügyileg. Mindenkinek ajánlom egyébként, hogy jelmezkeresés közben tévedjen be egy turkálóba, rengeteg jelmez van, nagyon olcsón, igaz többnyire a hercegnő-angyalka-boszorkány vonalon. Nálunk ez még nem jön szóba, bár ismerek kétévest, aki már az angyalka-korszakát éli. Láttam még csontvázjelmezt, pókot, méhecskét meg egy szexi nővérkeszerkót is, mindet 1000-1500 forintos áron.

Végül találtam egy szuper, bár kissé erotikus (gyerekem apja szerint egyenesen playboy-os) nyuszifület. Ráadásul ha megnyomunk rajta egy gombot még színesen villog is, ízléstelenül gyönyörű. Abigél persze rögtön beleszeretett, áll a tükör előtt és nézi magát a nyuszifülekben, szóval a gyerek idén nyuszi lesz. Varrok egy gombolyagot a fehér harisnyára faroknak, meg egy nagyfülű nyuszit egy body-ra, és ha lesz kedve, felteheti hozzá a fület. Azt az egyet sajnálom csak, hogy a szülők nem mehetnek be, így nem látom a gyerek első farsangját.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.03 16:21:50prozi

  ezer éve valamilyen tévéműsorban láttam egy kiccsákót a világ leghülyébb de legaranyosabb jelmezében: spenót, tükörtojással volt a gyerek. még ma is röhögök, ha eszembe jut:)

 • 2010.02.03 17:50:34dodóó

  boszor a szépségversenyen sem a gyereket nézik hanem azt hogy milyen drága a kölcsönzős ruhája és mennyi malter van rajtuk.

 • 2010.02.03 18:34:07Tessina

  egyébként (nem tudom, írta-e már valaki) szerintem ez az érdeklődés a szerepjátékok iránt nem ilyen szigorúan korfüggő: az én lányom már kb. 14 hónapos kora óta ezerrel babázik, gyakorlatilag mindent csinál velük, amit én vele, viszont alig van olyan narratívum, ami lekötné elejétől a végéig: a könyveket imádja, a mondókákat, verseket, dalokat is, de az kizárt, hogy akár egy kétoldalas mesét is nyugton ülve végighallgasson (nyilván egy-két kedvencet leszámítva). Gondolom, később majd cserélnek:)

 • 2010.02.03 19:17:36Erenya

  jajjj tematikus farsang csak olyankor nem vicces, mikor a szülő nem érti, miért ne lehetne a gyerek az Állatok témakörben Pókember :PPPP

  Tavaly minálunk foglalkozások volt a téma, és megmagyaráztuk a kislányoknak, hogy NEM, a hercegnő nem foglalkozás... sebaj: lett egy jótündér, 2 balerina, doktornéni, virágáruslány, szakácsnő és horgász is! A fiúk meg tűzoltó, szakács, postás, bányász (eredeti kályhakorommal kipreparálva:)), huszár, csikós, kukásember, autószerelő... nem győztünk nevetni rajtuk. Szerencsére nálunk partnerek a szülők.

 • 2010.02.03 19:47:36Ziebi

  Én imádtam a farsangot, csak a szüleim utálták, így mindig nekem kellett kitalálnom ha valami akartam lenni.
  azt hiszem Zeuszként nyertem egyszer díjat, valamikor 3. osztályban.. :D
  Később voltam minden..vámpír, ja meg itt ugye Halloweenkor van ez az őrület, tavalyelőtt boszi voltam csak simán,tavaly meg mosómedve. :)

 • 2010.02.03 20:07:21phoboss

  Végre egy kép Abigélről :) Nagyon szép :)))

 • 2010.02.03 20:15:32Bűbájos

  Mi is imádtunk beöltözni mindenfélének, nemcsak farsangkor, amúgy is. Igaz, főleg oviban meg alsóban, de szerintem a kicsik is élvezhetik. Két-három évesen krumpli meg liszt :) voltunk a testvéremmel, a szüleim meg földműves és molnár, két nagy zsákban cipeltek minket a piacra, ahol kicserélték az árut, legalábbis ez volt a sztori, nagyon tetszett mindenkinek, főleg nekünk, mert erősen lóbázták a zsákot és kiabáltak, hogy krumplit vegyeneeeek! :D Nagyon kicsi voltam még, igazából nem sokra emlékszem, csak néhány foltra, mozdulatra és arra, hogy iszonyú izgatottak voltunk és nagyon élveztük.

 • 2010.02.03 20:54:04Tessina

  Bűbájos, ez tényleg bűbájos:))) (bocs:))

 • 2010.02.04 00:04:22audry80

  Az én tesóm tojásos nokedli volt salátával. (fehér harisnya és póló tele varrva sárga kis fonal csomókkal, feje tetején sapka rajta pár saláta levéllel, vagy zöld krepp papír volt??-én is kicsi voltam) A másik ami volt még síbalesetes(egyik lábán egy síbakancs és az egész testén fáslival körbe tekerve pár ragtapasz az arcára és egy kis piros-barna smink. Én spanyol lány voltam (fodros szoknya, anya karika fülbevalója,hajamcofban és egy nagy virágos bokréta a hajamba és legyező)

 • 2010.02.04 08:12:52littlered

  Tojásos nokedli ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de jó!!!

 • 2010.02.04 10:04:32elzsabo

  Abigél gyönyörű!

 • 2010.02.04 10:38:22kriszi

  Anyabanya, papagájfejes ernyőhöz: ha nem akad jobb, keríts egy nagyobbacsak gumipapagájt játékboltból, szedd le a fejét és applikáld rá az ernyő nyelére :)

  Közös beöltözés: szerintem ez egészen addig hülyeség, sőt gyereknyomorítás, amíg nem a kölkök maguk találják ki (többek között ezért nem is próbáltam beíratni a gyereket egy bizonyos suliba, mert elriasztott a tavaly tanítói kezdeményezésre zacskó franciadrazsénak öltözött első osztály gondolata...). Addig a dolog a pedagógusról szól, ő villant vele, hogy húdeügyesen kézben tartja a bandát... fúj.

 • 2010.02.04 10:40:38kriszi

  A lányom egyébként Lávalány lesz (ne is kérdezzétek). A fiam egyszerű ügy, boldog, hogy focista lehet...
  Egyébként a hercegnő miért nem foglalkozás? :D

 • 2010.02.04 10:53:43Bűbájos

  2010.02.04 10:38:22kriszi
  Szerintem jó a közös beöltözés. Mindig valami egyforma, könnyen előállíthatót kell választani... Szerintem ez azért fontos - legalábbis tapasztalat! - mert így azok a gyerekek is beöltözhettek, akikre amúgy szartak otthon a szülők. Mert a tanító néni meg néhány lelkes anyuka legyártott 30 egyenorrot meg egyenfarkat, este meg kifestettek minden arcot és mindenkinek volt jelmeze, pl annak az osztálytársamnak is, akinek meghalt az anyukája és tuti senki nem törődött volna vele farsangkor (meg amúgy sem nagyon).

 • 2010.02.04 11:22:15Bűbájos

  Amúgy meg ha egy hétig minden éjszaka orrot varr valaki, a saját pénzéből vesz harisnyát annak, akinek nincsen (fiúnak, fehéret), meg 30 darab 6-7 éves gyereket grundol egy egész este, akkor hadd villantson már. :)

 • 2010.02.04 11:29:10Rosa Rugosa

  2010.02.04 11:22:15Bűbájos

  Én elhiszem, hogy anyucinak tetszik, de mi van, ha a gyereknek nem?

  "Már pedig akkor is felhúzod a harisnyát és egér leszel! B.meg!"

 • 2010.02.04 11:38:05Bűbájos

  2010.02.04 11:29:10Rosa Rugosa
  Semmi, akkor nem öltözik be vagy nem jön el.
  Ez az egész poén meg buli, hogy mindenki jól érezze magát, ha nem érzi jól magát minek.
  Nekem szép emlékeim vannak, nálunk tényleg mindenki élvezte. Lehet ezt jól csinálni. Volt, aki nem akart beöltözni, az eljött valami normális ruhába, aztán mégis kérte, hogy fessék ki az ő arcát is.
  Mondjuk én alsósokról beszéltem az előbb, nem bölcsisekről, onnan nincs tapasztalatom. Lehet, hogy egy kisgyereknek ez rémisztő.

 • 2010.02.04 11:55:06Bűbájos

  Példa, én már nagyobb voltam akkor, de elmentünk pásztorolni a kicsiket: gyerekfarsang, egy kb két éves kislány, aki nem akarta felvenni a jelmezét. Jó. De azért mégis szeretné, ha őt is kifestenék. Jó. Kapott két pirospozsgát meg egy kis rúzst. Ja, és szeretne felvonulni is. Jó. De úgy, hogy közben fogja az apukája kezét. Jó. Felvonultak, meghajoltak, mindenki megtapsolta őket, megkapták a jelmezeseknek kijáró sportszeletet, gyerek vigyorgott, mint a tejbetök. Mindenki boldog volt. Nem kell ebből kivagyiságot csinálni.

 • 2010.02.04 12:15:19boszor

  Hát ettől a tematikus, illetve előre legyártott jelmezesditől lehidaltam. Miért kell még itt is egyenruha és felsőbb utasítás? Tényleg ennyire frusztráltak a pedagógusok mostanság, hogy még ebben is az ő zsenialitásukat kell fényezni? Gyerekkoromban ilyen senkinek eszébe nem jutott volna. Brrrrrrrrrrrrrrr.

  (Az amúgy okés, hogy legyen az árva kisfiúnak is jelmeze, de azt az egérjelmez-gyártó anyukák ugyanúgy legyárthatják neki, és mindenki másnak is, aki rászorul.)

 • 2010.02.04 12:16:59boszor

  előre legyártott _közös_ jelmezesdi, bocs.

 • 2010.02.04 12:37:26-darci-

  Intermausz, Decathlonban lehet kapni fehér balettcipőt.

 • 2010.02.04 13:54:48kriszi

  Boszor, igen!!!!!!! (ez kissé fura, veled sosem szoktam egyetérteni)

  Bűbájos,
  értem én - de ehhez miért kell _egyformának_ lenni? Nekem az volt a rémisztő, hogy tanítónéni kitalálja (elsősöknek, ezek még majdnem óvodások, éppen csak kezdenek belekóstolni ebbe az egész jelmezesdibe), hogy az egész osztály egy zacskó franciadrazsénak öltözik. Az már mindegy is, hogy ki csinálja a cuccokat (egyébként minden anya a maga gyerekéét, előírás alapján), de elő van írva, hogy minden gyerek ugyanazt viselje, más színben. Aztán a tanító néni megtanította őket egyszerre lépni (kérem szépen, még mindig alig több mint fél éve iskolások), mivel egy hosszú celofánnal összekötve vonulnak fel. Nem szoktam trágárkodni, de nálam ez a wtf kategória.
  És én is szívesen adok-kölcsönzök-csinálok bárkinek jelmezt, akinek nincs (bár a készítéssel nem járnának jól, rém ügyetlen vagyok), de nem az a pláne benne, hogy mindenki az, ami éppen akkor lenni szeretne? Ezért a tanító néni valóban sokat tehet, pl. ha nekem azt mondja a szülőin, hogy a hátsó padban a Józsikát a félvak nagymamája neveli, és suliba is alig jár, hát én nekiállok, hátha össze tudok neki hozni valamit, aztán ha van kedve, akkor felveszi, ha nem, nem. De ne legyen már Józsika meg Marika meg mindenki egér/drazsé/börtöntöltelék, mert ez nagyon nem arról szól, hogy Józsikának is legyen. Ez inkább csak egy más cél megideologizálása.

 • 2010.02.04 13:56:18kriszi

  És elnézést, ha egy kicsit direkten fogalmaztam, de ebben a tekintetben meggyőzhetetlen vagyok. A jelmezbálon szerintem nincs helye felülről jövő uniformizálási kényszernek. (Ezzel szemben pártolom pl. az iskolai egyenruhát, de az más helyzet.)

 • 2010.02.04 13:59:05kriszi

  Bűbájos, a kényszer nélküliséggel meg a lazítással-bulizással nagyon is egyetértek. De az említett esetekben nem nagyon volt alternatíva. Vagy beöltözöl többiekkel uniformisba, vagy kimaradsz. Na mármost szerinted ha megkérdezed a gyerekeket, 95% gondolta volna _őszintén_ azt, hogy ő semmi más nem lenne szíve szerint, mint a többiek?

 • 2010.02.04 15:30:46Bűbájos

  Jó, hát így persze nagyon szar.

  Nálunk amúgy az volt, hogy volt osztály-jelmez (ez nem mindig volt) és egyéni jelmez is (klasszikus jelmezbálszerűen, aki aminek akart). Aztán felvonult mindenki mindenhogyan, meg hajlongott, meg tapsolt.
  Utána meg volt süti meg játék rogyásig. Minden évben egyszer. Klassz volt, na!

 • 2010.02.05 15:31:31jou

  Szia MM, hol lehet kapni ilyen fás tapétát? Már a múltkor is kérdeztem, annyira jó.

 • 2010.02.05 15:35:21Ronja

  hihi, ezt en is megkerdeztem: wallpaperfromthe70s.com

 • 2010.02.05 15:55:10baudolinA

  MM,
  miért a kétéves támad a nyuszifüllel? Te vetted meg az ízléstelen nyuszifület, ne Abigélre fogd. :)

  "a nyakamba vettem a turkálókat jelmezügyileg"
  "Végül találtam egy szuper, bár kissé erotikus (gyerekem apja szerint egyenesen playboy-os) nyuszifület."

 • 2010.02.05 16:05:09anyamadár

  Baud :)) igazad van, szegeny gyerekre fogja...

 • 2010.02.05 16:22:19Mother Mary

  hát én csak megvettem:-DDD
  ő támad!
  mondjuk n erre az erotikus vonalra nem gondoltam, csak az apja, mikor hazahoztam a fület:-)))

  jou
  http://www.wallpaperfromthe70s.com/

 • 2010.02.05 16:45:25Vakmacska

  MM, pedig nekem is mindjárt eszembe jutott, sztem mindenkinek aki látta anno a Bridget Jonest, hát onnan....

 • 2010.02.05 17:35:50Intermausz

  Darci, köszi! Ott még nem néztem, de hétvégén beugrom.

 • 2010.02.06 20:03:32sorstárs

  Az alsósoknál szerintem nagy melléfogás az egyformaság. Persze mindig van egy csomó hercegnő-menyasszony-királylány, meg pókember-batman-zorró, de azt a gyerek választotta. Nálunk minden jelmezes kap apró csokit, nincs verseny, mert úgyis az a lényeg, hogy átváltoznak valamivé és jól érzik magukat. Mindig van tombolahúzás és játékok pld. léggömbfújás, perecevés stb. Ezeket nagyon élvezik. Az anyukák sütnek fánkot aminek szintén nagy sikere van.Mivel a nagy tornatermünkben van a buli, jöhetnek a szülők és a kistesók is.A közös beöltözés a nagyoknál szokott lenni, de nem felsőbb utasításra, hanem osztályok vagy barátok öltöznek be csoportosan. Tavaly a fiamék az Üvegtigris szereplői voltak.

 • 2010.02.19 09:38:55BuciA

  fura, hogy egy kislányra ilyen fület aggat vmelyik szülő. ennyi erővel már most beprotezsálhatná Hugh Heffner villájába..;) de nem?
  nálunk még mindig a hagyományos jelmezek hódítanak. pl: katica, hercegnő, stb..

 • 2010.02.19 09:52:51Temptation

  BuciA: rossz az, aki rosszra gondol.
  Egy két éves kislányon lévő nyuszifülről nem kell alapból Hugh Heffnernek beugrania.

 • 2010.02.19 09:59:07Tasky

  Tényleg fura ez a kép, de Playboy villa azért erős túlzás :)

 • 2010.02.19 10:20:51BuciA

  :):)
  miért nem öltöztették be mondjuk hercegnőnek, vagy királykisasszonynak. vagy az túl hagyományos?:) mi a mai trend az ovikban?

  néztem a városi tv-t..ott minden kislány hannah montananak, vagy hercegnőnek öltözött.. jó, volt elvétve egy piroska is.

 • 2010.02.19 10:37:48Tasky

  szerintem csak egy kis nyamvadt nyuszika akar lenni, de csak füleket kapott :)

 • 2010.02.19 11:02:17BuciA

  Ti mik voltatok az oviban? nálunk egyszer az egyik gyerek táblás csokinak öltözött, nálam azóta is az viszi a pálmát.

 • 2010.02.19 11:15:47Tasky

  én például török basa, király, pásztor, kalóz, batman stb..
  te mi voltál ?

 • 2010.02.19 11:18:32BuciA

  :D batman? az biztos kölcsönzött jelmez volt, nem? az ilyet sajnos elég nehéz megcsinálni otthon. kivéve ha űber ügyes és kreatív az anyukád.

 • 2010.02.19 12:19:59Tasky

  nem anyukám készítette nekem :)
  a világ legjobb anyukája

 • 2010.02.19 12:33:54Dzsovannni

  vagy kölcsön jelmez! nálunk nagyon sokszor volt az, h amiba előző évben öltözött anyukám barátnőjének a gyerek, én köv évben azt kaptam meg..:S néha rosszul éreztem magam. de szerencsére a srác másik iskolába járt.

  a táblás csoki jó ötlet. kár h nem korábban mondtad, azzal biztos nyerne az unokahúgom egy pályázaton. na, majd jövőre..

 • 2010.02.19 12:45:07Tasky

  nekem a török basa jelmez volt kölcsönzői :)

 • 2010.02.19 14:26:36BuciA

  pályázat??? hány éves az unokahúgod h már pályázik? és pláne, mire???

 • 2010.02.19 14:37:18Tasky

  miféle pályázatról van szó ?

 • 2010.02.19 14:59:46Dzsovannni

  itt tudod megnézni: http://eneletem.hu/

  az unokahúgom hercegnőnek öltözött, a képek között megtaláljátok. terveztünk videót is, de az egyenlőre nem jött össze.
  pedig ott nagyobb esély lenne nyerni.. videó alig van, kép viszont..:S

 • 2010.02.19 15:07:28Tasky

  köszi megnéztem az 500 ezer Ft-os nyeremény nem semmi. :)

 • 2010.02.19 15:55:24Dzsovannni

  Marjai Judit, az egyik kedvenc fotósom benne van a zsűriben. nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki fog nyerni.
  számomra az ő neve vmilyen szinten garancia, hogy vmi igényes pályamű kerül ki győztesen..
  majd meglátjuk, a vak is azt mondta!
  én már a közönségdíjnak is örülnék!!!:)

 • 2010.03.03 09:39:29Camman

  Tényleg nagyon szipiszupi képek vannak!:D Nekem mondjuk a videók is tetszettek, csak kevés van belőle, pedig eltudnám nézegetni, szinte egész nap!:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta