Vidd haza a gyereket az óvodából ebéd után!

Értem én, hogy kevés az óvónők fizetése, és azt is tudom, hogy csak 6 órás munkaidőben vannak foglalkoztatva, legalábbis nálunk. Mert így aki reggel hétkor kezd annak 1 órakor le is jár a munkaideje, és aki délután 5-ig van, az csak 11-re jár dolgozni. Vagyis 10-re jár be, viszont, hogy kijöjjön a munkaidejük, rendszeresen összevonják a csoportokat, így oldják meg egymás között, a kedves otthon lévő anyukákat pedig megkérik, hogy ebéd után vigyék haza gyermekeiket.

De miért én legyek a jóságos anyuka, mert szar a rendszer? Amíg a kicsi itthon volt, akkor kellett menni az oviba a nagyért, amikor azt ebédeltetni/altatni kellett volna. Most meg már el kellene menni dolgozni, de 8 órában, hogy a csudába, ha a munkahelyem nem a sarki közért vagy a zöldséges? Hiszen csak 7-re vihetem a gyereket és az óvoda 5 órakor bezár. Ördögi kör. Régen az óvoda alkalmazkodott a szülő munkaidejéhez, most meg inkább ne menjek dolgozni, csakhogy az államnak nehogy többe kerüljön az óvónők fizetése?

Tehát elsősorban nem az óvodára haragszom, hanem a rendszerre. Bár az egyik gyerekem csoportjában az a divat rossz idő esetén, hogy tévét néznek. Nem vagyok tévé-ellenes, én is leültetem a gyerekemet a tv elé, ha olyan dolgom van, de könyörgöm, az óvónőnek nem kell főzni, nem kell takarítani, mosni, az a dolga, hogy abban a 4 órában foglalkozást tartson. Arról nem is beszélve, hogy minden apró okot megragadnak, hogy ne kelljen kivinni a gyerekeket az udvarra. Most is napok óta ki sem mentek. Egyszer az volt a kifogás hogy esik a hó (elolvadnak tőle a gyerekek?), máskor pocsolya volt az udvaron (mindenkinek van hótaposója), néhány napja pedig a hideg miatt nem levegőznek (holott minden gyerek szülei bevittek meleg anorákokat, pont az ilyen időre). Nyilván nem egyszerű egy csapat gyereket felöltöztetni, és nyilván esőben és mínusz 10 fokban ne menjenek ki. De azért ilyen ritkán van.

Múltkor 7:15-re bevittem a gyerekeket, mert fontos elintéznivalóm volt, (mivel 12:30-ra vissza kell érnem értük), az én gyerekeim voltak az elsők és az óvónő aggódva kérdezte tőlem, hogy valami baj van? Van olyan anyuka, aki rendszeresen 5 előtt ér a gyerekért és megjegyzést tesznek neki. Arról meg ne is beszéljek, hogy az otthon lévő anyukák gyerekeinek 3 hónap a nyári szünet. Nálatok is így van, hogy mi szülők alkalmazkodjunk az óvodához?

H.

Oszd meg másokkal is!
Mustra