Hétvégi programajánló: jönnek a medvék!

Szívesen elkezdenék most panaszkodni, hogy mennyire rohadtul elegem van már a télből, és ha még egyszer valaki beteg lesz a családban, akkor sírva rogyok a hóba, és nem hagyom abba a bőgést tavaszig. Hát nagyjából így érzem most magam, kedvemet csak az dobja fel némiképp, hogy szombattól keddig Mackófesztivál lesz az Állatkertben, - amit szeretettel ajánlok nektek, mi nyilván úgyis megint valamelyik ügyeleten leszünk, úgyhogy ha valaki az extrém programokat kedveli, annak szívesen tartok idegenvezetést a János és a Szent Imre kórházakban.

A Mackófesztivál keretében viszont játszóházat, arcfestést és más gyermekprogramokat, méz- és medvesajt-kóstolót, játékos vetélkedőket, barnamedve és jegesmedve látványetetést szerveznek, ráadásul a játékmacival érkező, 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Kétségkívül ez ígérkezik a legizgalmasabb programnak egész januárban, de talán még februárban is. A rendezvény ideje alatt az állatkerti medvék etetése látványetetés keretében, előre meghirdetett időpontban történik majd. A barnamedvék délelőtt 11 órakor, a jegesmedvék pedig délután 2-kor kapnak enni. Emellett vasárnap Mackó show is lesz a Barlangteremben, mesemondással, énekkel, medvetánccal, bábosokkal. Az előadásokra 11, 12, 14 és 15 órai kezdettel kerül sor. A megéhezett gyerekekt pedig Buci Maci menü várja az étteremben.

Szombaton a Művészetek Palotájában a Brémai muzsikusok című zenés mesejátékra válthatunk jegyet (10.30 és 12 órai kezdettel). Ezt a programot már ajánlottuk nektek, hiszen érdekessége, hogy a négy főszereplőt rézfúvósok elevenítik meg, így a gyerekek megismerkedhetnek a hangszerekkel. Jegyár: 900 Ft.

Szintén szombaton Alma klub is lesz a Millenárison, a koncert most kivételesen nem délután, hanem délelőtt 11-től lesz. De egyéb programok is lesznek egészen délután négyig, játszóház, kézműves műhely, egy órától a Három kismalac mesejáték, előtte pedig Minimax klub. (jegyár: 600, gyerek, 800 felnőtt).

Vasárnap az Óbudai Kulturális Központban (San Marco utca 81.) Szalóki Ági Gingalló koncertje lesz, interaktív zenei foglalkozás, játékokkal, énekkel tánccal. Belépő 1000 Ft. Nagyobbaknak pedig a Pesti Színház Pán Péter című mesemusicaljét ajánljuk, délután 3 órától.

Vidék

A Gödöllői Kastélyban farsangi mulatság lesz, idén első alkalommal, szombaton déltuán négy órától. A jelmezverseny mellett lesz sok-sok tánc, valamint a Garabonciás Táncegyüttes történelmi táncbemutatója. Jegyár 1000 Ft, négy év alatt ingyenes.

Vasárnap, a biatorbágyi faluházban (Baross G. utca 1.) az Aprók háza nevű rendezvény lesz. 10.30-tól a Kukori a nagyotmondó című mesejáték a szegedi Mini Színház előadásában, majd kézművesfoglalkozás. Belépő 500 Ft.

Debrecenben, vasárnap tíz órakor a Vojtina Bábszínházban (Kálvin tér 13) a Mátyás a furfangos című előadás lesz, Pécsen pedig ugyanebben az időpontban szintén bábszínházba mehettek, mégpedig a Lúdas Matyira.

Dunakeszin a Mesekert Fejlesztő Játszóházban (Csermel utca 9.) a Kippkopp a hóban című előadást nézhetitek meg, 1350 Ft-ért.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek