SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Tornázás helyett fókává változik a kismama

2010. január 27., szerda 10:25

15. hét

+3 kg

Nagyon nehéz eldöntenem, hogy mennyire számítok "aktív kismamának". Ha arra a terhes kismamára hallgatok, akivel a játszóházban szoktam beszélgetni, és aki ásítozva üldögél esetenként leeső fejjel, akkor én egy pattogós, pörgős, sportos terhes nő vagyok. Ő ugyanis tátott szájjal szokta hallgatni, hogy mire is készülök délutánonként, és mennyit úszom a hétvégén. Ha viszont összehasonlítom magam Ági barátnőmmel, aki a várandóssága alatt megállás nélkül mozgásban volt, hetente háromszor konditerem, minden nap legalább 4-5 óra séta a szabad levegőn, bevásárlás és mindez reggel 8-tól délután hatig, akkor egy lusta disznó vagyok, hiszen gyakran fél napokat csak otthon ülök. Az orvosom és a bába pedig legyintenek, hogy csak így tovább, remekül nézek ki, jól csinálom, minden eredményem rendben van és ne morfondírozzak ezen.

Szinte minden szakember egyetért abban, hogy a mozgás és a sport nagyon jót tesznek a terhes nőnek és a fejlődő magzatnak is. A sport a komplikációk előfordulását ritkítja, a hangulatot emeli, a vérkeringést és az oxigénellátást javítja, és megkönnyíti a felépülést a szülés után. Egy-két generációval ezelőtt még az volt az hozzáállás, hogy a kismama csak pihenjen felpolcolt lábakkal, de mostanra úgy tűnik fordult a kocka. Szinte elvárás lett, hogy a terhesség alatt sportoljunk, a konditermek tele vannak dagadó hasú nőkkel, és a kismamatorna-DVD-k kiadása milliárdos üzletág lett. A korai terhesség klasszikus rituáljai, mint a terhesruha-vásárlás, vitaminszedés, névválasztás és orvoslátogatás, bővültek még eggyel: a kismamatorna-DVD beszerzésével.

Én is beleestem ebbe a csapdába a legutóbbi terhességem alkalmával. Rögtön beszereztem az itt kapható klasszikusokat, amiknek olyan frappáns címük van, mint  "Fit Mama". A megvásárolt négy DVD-ből háromnak sikerült gyári csomagolásban megélnie a gyermekem születését, ami miatt enyhe bűntudatom volt, amíg nem olvastam valahol egy felmérést, hogy a fogyasztók által jóhiszemben megvásárolt fitneszvideók nagy részét maximum egyszer játsszák le. Kivéve azokat, amiket ajándékba kapunk, mert azokat általában egyszer sem. Sebaj, gondoltam, leszek én még terhes, majd akkor használatba veszem őket, hiszen otthon leszek egész nap és nem a munkahelyemen, biztosan több időm lesz ilyesmire. Ja, ahogyan én azt elképzeltem.

Amikor az első trimeszter végén hirtelen megint rám jött a sportolhatnék, azt hittem ez valamilyen ösztönös késztetés, amikor a nő elkezd vigyázni magára, és a fejlődő magzata jólétére, és magától arra vágyik, ami a legjobb nekik. Azután rájöttem, hogy magamat áltatom. A modern nőkbe bele van nevelve, hogy amint a mérleg nyelve elkezd felfelé kúszni, és a hasuk kerekedni, azonnal tegyenek meg mindent, hogy ezt a folyamatot megállítsák, avagy terhesség esetén minimalizálják. Amivel semmi baj, ha ésszel csináljuk.   Jogos figyelmeztetés a terhes nők sportolásával kapcsolatban, hogy ne kezdjünk bele semmilyen eszetlen új rutinba az orvos bevonása nélkül, és ez nem a megfelelő pillanat, hogy megerőltető testmozgást végezzünk életünkben először. Ami sajnos szükséges figyelmeztetés, hiszen a felnőtt lakosság nagyon nagy része nem sportol rendszeresen. Az első számú hiba, amit várandós nők a testmozgással kapcsolatban elkövetnek az, hogy nem csinálnak semmit, csak henyélnek. A  második pedig az, hogy túl megerőltető, vagy nem megfelelő gyakorlatokat végeznek, és ezt nem tudják hosszú távon fenntartani, vagy lesérülnek. A kettő között van valahol a helyes út, amit próbálok megtalálni.

Ezt a terhességet elég jó formában kezdtem, és némi túlsúllyal. Napi rutinom részei a minimum 3 kilométernyi babakocsis séta a friss levegőn (ITT mindenki lemérheti kedvenc útvonalának hosszát), és egy örökmozgó kétéves gyerek utáni szaladgálás, megszámlálhatatlan hajolgatással tarkítva. Mégis rám jött a késztetés, hogy valami rendszeres mozgást még beiktassak. Bár a babakocsi áttolása a fagyott hómezőn a curling-nél szerintem sokkal megerőltetőbb, mégsem olimpiai sport.

Így előszedtem és leporoltam a már említett alig használt DVD-ket, kiválasztottam a "Pilates terheseknek" címűt, beraktam a lejátszóba, megálltam a nagyszőnyeg közepén és nagy lélegzettel nekiláttam a bemelegítő gyakorlatoknak. A következő 15 perc kabaréba fulladt. A gyerek először kikerekedett szemekkel követte a kéz és lábmozdulataimat, azután megpróbálta azokat utánozni. Amikor a saját lábában felbukott, kicsit abba kellett hagynom, mert a röhögéstől nem tudtam koncentrálni. Ugyancsak meg kellett állítnom a DVD-t, amikor az egyik talajgyakorlatnál a hasamra mászott, és a nyakamat átölelve puszilgatni próbált. "Menj innen, édeske, mama tornázik", mondtam neki, és ezt sajnos komolyan is vette és kirohant a szobából. A következő gyakorlatot nyugodtan befejezhettem, bár a szomszéd szobában gyanús csend volt, ami aggasztott.

A DVD-t megint megállítottam, hogy a lánykát megkeressem, mert az ilyen csendet nem szoktam büntetlenül megúszni. Az apja szekrénye előtt állt a hálószobában, körülvéve pár tucat méregdrága selyem nyakkendővel. Ezekből kettő-három a nyaka körül volt, legalább ugyanannyi meg a lábacskái alatt. Mire mindent visszapakoltam a helyére, eljött az idő az elmenetelre, így az első edzés itt abbamaradt. Pár nappal később még egy esélyt adtam a dolognak, a gyereket a babakocsiban a televízió elé húztam, hogy ne bírjon menekülni, vagy rám mászni. Sajnos nem hallottam a kísérőszöveget a folyamatos vonyítástól, amint a gyerek a babatévéért könyörgött. Napközben ugyanis szinte sosem megy nálunk a TV, és amikor a gyerek azt bekapcsolva látja, akkor neki való gyerekprogramokat szoktunk neki játszani. Azután a telefon is megcsörrent. Feladtam.

Bár több ismerősöm a délutáni alvás idejét ajánlotta, én azalatt, már ha van olyan egyáltalán, telefonálgatni szoktam, e-mailezni, ügyintézni és végre egyedül enni, ezt nem tudom máskor megtenni. Hiányzik belőlem a motiváció, hogy az egész napunkat átszervezzem. Néha még mindig bűntudatom van, amikor elmegyek a polc mellett, és rám mosolyognak a viruló, tornadresszes, nagyhasú nők a címlapokról. De nagyon úgy tűnik, hogy ha a terhesség és gyereknevelés előtt képtelen voltam a fitnesz DVD-mozgalomhoz csatlakozni, akkor a gyerek mellett ez még kevésbé lehetséges számomra. Nem is tudom, miért gondoltam, hogy csak úgy hirtelen motiválni fogom magam a TV előtti ugribugrira (talán azért, mert sok kismamáknak szóló internetes oldal tele van DVD-reklámokkal?), amikor egész életemben csak a szabad levegős és vízi sportokat élveztem, vagy tudtam hosszú távon folytatni. Fiatalkori sportjaim a műkorcsolya (10 éven át), a középtávfutás salakon (felsősként), és a vízilabda (egyetemi csapat) voltak.

Sajnos a szervezett terhestorna és konditerem-látogatás napközben számomra nem opciók, mert az itteni konditermekben gyerekmegőrző nincsen. Nagyi a közelben sehol, bölcsődébe pedig nem jár a gyerek, ezért nincs hol hagynom. És persze minden kismamatorna, kismama pilates és hasonló szervezett torna napközben vannak, amikor minden ismerősöm dolgozik és párom este 7-re jár haza.

Már-már feladtam a dolgot, amikor egy kedves barátnőm a kezembe adta a megoldás kulcsát egy bérlet formájában. Ő járt úszni terhesen, és egy hétvégi bérlete volt a helyi medencés edzőterembe, és azt a szülése idejére kölcsönadta, hogy kipróbálhassam. A belépő péntek délutántól vasárnap estig érvényes, pont akkor, amikor én el tudok menni. Elég volt egyetlen alkalom a vízben, hogy rájöjjek, hogy az úszás az én "kéktiszta szerelmem", Székely Éva szavaival. Amikor a várandós nő elkezd kerekedni és lomhosodni, a vízben akkor is fürge marad, mint a fóka. Amikor a szárazföldön liheg, izzad és minden kiesik a kezéből, a hullámok között kecses és jókedvű önmaga maradhat.

Magamat is megleptem, milyen jól megy a dolog, és milyen sokáig bírom fáradtság és másnapi izomláz nélkül. Bár tavaly nyár óta nem úsztam, úgy tűnik, az állóképességem megmaradt. Most, hogy a hátfájásom megszűnt, az edzésadagom másfél-két kilométer alkalmanként. Nem időre csinálom, hanem élvezetből, és a hangulatomnak is nagyon jót tesz. Erősebbnek és jobb kedvűnek érzem magam. Az is aranyat ér, hogy ez az én időm, a gyerek az apjával, biztonságban és boldogan, és sietnem sem kell. A medencében nincsenek hányingerkeltő szagok, nincsen gyereksírás, nincsenek zavaró tényezők, a kikapcsolódás teljes.

Hétköznapokon továbbra is elég számomra a séta, másra úgy tűnik nincsen kapacitásom. A mamatorna DVD-gyűjteményt meg majd elajándékozom, vagy eladom valakinek, akinek az ilyesmi bejön, mert nekem egyértelműen nem valóak. És ahogyan az eBay-en elnézem a bontatlan és alig használt kismamatorna videók kínálatát, ezzel nem vagyok egyedül.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.28 20:19:16Tessina

  cozu, ebben nem értünk egyet, mondjuk 2018 táján már senki nem pont a Wii-t fogja használni, de alapvető különbség van a felhasználási módok között. A Wii-ben beépített motivációs rendszer és folyamatos feedback van, anélkül, hogy ki kéne mozdulni otthonról (ami kismamáknak kincs), vagy kifognál egy bunkó vagy tehetségtelen edzőt.

 • 2010.01.28 20:21:00Tessina

  Anyek, ebből elég sokminden kiderül: http://index.hu/tech/hardver/tpkn080226/

 • 2010.01.28 20:26:09loreal

  nekem lassan egy éve álla wii-fit a tévészekrény allatt..sosem veszem elő:(((((

  Ajándékba kaptuk anyóstól, teljesen jóindulattal, de erre mégkevésbé tudom rávenni maga, mint a dvd-re vagy a spontán önnálló tornázásra.

 • 2010.01.28 20:27:26jazmine

  Tessina, köszi, ma is nőtt a fejem :) Mondjuk én is inkább az elmenős mozgást szeretem, de mikor nincs más (és sokszor nincs), akkor jó, felveszem a karácsonyi listára ;)

 • 2010.01.28 20:29:04Magenta

  loreal, mennyiért adod el?
  :DDD

  (megnéztem neten, mibe kerül, basszus...)
  Én még a gyerekek táncszőnyegét is szoktam használni (nem röhög, istenien szórakozom vele)

 • 2010.01.28 20:30:46Tessina

  oo, nekem meg a tancszonyeg hianyzik... akarom:P

 • 2010.01.28 20:31:26Magenta

  Én imádom. :D
  Ha már máshogy nem jutok tánchoz.

 • 2010.01.28 20:32:20Magenta

  (már csak azt kell hosszúúúú távon bevezetni, hogy ne kétszer annyi kalóriát egyek meg, mint amit ledolgozom és minden klassz lesz)

 • 2010.01.28 20:32:56loreal

  Magenta,

  Nem adom el:P Már csak azért sem, mert amint írtam anyóstól van...és eddig szuoer a kapcsolatom vele, nem szeretném ilyen hülyeséggel elrontani.

  Igen , nem olcsó....merthogy kell hozzá maga a wii is....
  Azt viszont szeretjük, pláne a párom, (elvileg az ővé is) a wii-fit hozzá már nem az a világvége.

 • 2010.01.28 20:33:51Tessina

  Magenta, amúgy mi is két évig halasztottuk a vásárlást az ára miatt, de végül nagy családi beruházás lett belőle... haverokkal is kva jó időtöltés

 • 2010.01.28 20:34:10Magenta

  Igen, itt a baj, wii sincsen. És egy darabig nem is lesz.

 • 2010.01.28 20:34:40Tessina

  amúgy már önmagában a wii is elég jó edzés tud lenni:)

 • 2010.01.28 20:35:23cozumel

  Tessina

  ha kifogsz egy bunko orvost, valtasz.
  ha kifogsz egy bunko edzot, detto.

  ez utobbi esetben meg surgossegi esetrol sem beszelhetunk :)

 • 2010.01.28 20:35:29Magenta

  Biztos nagyon klassz, ahogy néztem, de jelenleg mindenképp a luxuscikk, azaz nélkülözhető a háztartásból, mert értelmesebbre kell a pénz - kategóriába esik. :(

 • 2010.01.28 20:35:43Tessina

  Magenta:( nem baj, majd összejön valamikor, nekünk is csak sikerült végül:)

 • 2010.01.28 20:37:44loreal

  Magenta ez vicces,

  Ma este rámtört egy evésroham. Nem gyakran esik meg velem,de ma igen..és a legszörnyebb benne, hogy muszáj magam kontrollálni ilyenkor, mert tudom, hogy ha mindent megennék ami ilyenkor eszembe jut, a végére nagyon rosszul lennék.(ma egy sajtos szendvics után kívántam még egy adag mama féle lekváros derelyét, chipset-amit mellesleg utálok-...stb) Ilyenkor azt kívánom bárcsak jóízűen meg tudnám enni mindet.

  Ez amúgy mind az életmódváltásomnak köszönhető...annyira hozzászoktam az egészséges8minőségű és mennyiségű) étkezéshez, hogy már egyszerűen nem megy a dorbézolás.

 • 2010.01.28 20:38:09Magenta

  Most arra költünk, hogy haladjunk előrefele, utána meg könnyebben költhessünk fölösleges dolgokra. :)
  Valamit valamiért.

 • 2010.01.28 20:38:43loreal

  Ne értsetek félre nem vagyok über brutál...eszem én hízlalót és műkaját is ,de csak ritkán és minimálisat.

 • 2010.01.28 20:38:46Tessina

  cozu, ez igaz egy nagyvárosban:)
  amúgy nálam nem ez az első szempont, mi amúgy is játékra akartuk a Wii-t, a Fitet azért vettük meg hozzá, mert a gyerek mellett, phd mellett, munka mellett már egyszerűen nem fért bele, hogy én egyedül el tudjak valami táncra, ilyesmire járkálni. Szerencsére közben úgy alakult, hogy bringával tudom vinni a kiscsaj bölcsibe 2-3-szor egy héten, de attól még a Wii-zést ne hagytam abba, annyira jó!:)

 • 2010.01.28 20:39:52Magenta

  loreal, nekem sajnos megy és az, hogy itthon vagyok egész nap, erősen rásegít.
  Pedig az egészségem is megszívta miatt az elmúlt hónapokban, ennek folyományaként meg még a kinézetem is (nem a súlyom).

  De haladok. :)

  Igazi "áttörés" akkor lesz, ha visszamegyek dolgozni.

 • 2010.01.28 20:40:44Magenta

  miattA

 • 2010.01.28 20:40:50másutt

  a legtobb sport, ami jo eronletet csinal es karcsusit, az nagyon keves penzbe kerul.
  az, hogy mennyit kolt az ember a testmozgasra, emberfuggo, es a csillagos eg a hatar.
  Chanel is csinal siruhat. :D Igen, "az" a Chanel.

  de az igazsag az, hogy a seta, a kocogas, az otthoni nyujtas, a lepcsozes es a radiora fekvotamaszozas ingyenes.

  a YouTube telistele van SZTARezdzok ingyenes edzesvidoival.
  ez a csaj Madonna es Gwyneth Paltrow edzoje:
  http://www.youtube.com/results?search_query=tracy+anderson+
  workout&search_type=&aq=2&oq=tracy+a

  szoval nem a Wii-n mulik am a dolog, ha valaki kepes otthon csinalni valamit
  (nekem nehez)

 • 2010.01.28 20:42:35loreal

  Magenta, ez tök érdekes, nekem pont az segyt, hogy itthon vagyok..ehetek milliószor kevesetegy nap...főzhetek azt amit szeretnék..stb.
  Engem mindíg pont az zavar össze, ha nem vagyok itthon.
  Ez valószínűleg azért is van így, mert én úgy szeretek enni, mint egy gyerek..minima napi 5-ször+ korai vacsi

 • 2010.01.28 20:44:45Magenta

  (monnyuk az ellipszistrénerem annyi volt, mint egy wii kiegészítőkkel :D)

  loreal: :)

 • 2010.01.28 20:44:52Tessina

  hát nyilván ez is személyiségfüggő, én erősen visszajelzésfüggő vagyok mindenben, ha egy ideig nem dicsérnek a melóhelyen vagy a suliban, dícsértetem magam otthon a pasimmal, hogy túléljem és ne adjam fel:P így aztán nekem és a sorstársaimnak ég és föld a Wii és a dvd közti különbség:)) (mondjuk a pszichológia mai állapota szerint a többségnek)

 • 2010.01.28 20:44:57loreal

  másutt, ez jó ötlet...hátha ott találok step-et is:DD

  Mert persze utánanéztem és más nemzetek gyártanak step dvd-t csak a magyarok nem.....de itt max francia vagy holland nyelvűt találnék a boltokban, attól meg aztán tuti elmenne a kedvem az ugri-bugri-tól;)

 • 2010.01.28 20:45:40Magenta

  másutt, tudod mibe kerül egy jó futócipő?
  Mert ha már az ember rendszeresen fut, akkor nem árt azt valami normálisban csinálni, hogy ne menjenek rá az ízületek.

 • 2010.01.28 20:46:10Magenta

  loreal, én is kerestem már.

 • 2010.01.28 20:46:44Magenta

  Nem tudjátok, youtube-ról lehet letölteni valahogy?

 • 2010.01.28 20:48:01másutt

  tudom.
  itt annyi, mint egy havi kondibelepo.
  de egeszen jok vannak ok aron....

 • 2010.01.28 20:48:03loreal

  Magenta,

  és??????

  Fentebb már írtam, hogy tök jól kitaláltam a múltkor, hogy veszek itthonra egy jó ksi step-padot meg hozá dvd-t......erre kiderült, hogy Mo-on nincs step dvd:((((((((((((((((((((

  Pedig nekem az a kedvencem

 • 2010.01.28 20:48:34cozumel

  Tessina

  mondom, egyentol fugg. Neked ez jo, akkor te is megtalaltad, amit szivesen csinalsz.
  Viszont tovabbra is tartom, hogy a tobbseg szamara a wii csak egy ujabb fitnesz kacat lesz, amit majd szepen bedugnak a legalso polcra, beke poraira :)

 • 2010.01.28 20:48:36Anyek

  Egy jó futócipő kb. 8.000,-Ft a premierben.

 • 2010.01.28 20:49:43Magenta

  Nem találtam, pedig én is az ugrabugrát szeretem. :((

  Maradt az ellipszis, meg Bíró Ica és Pesuth Rita. Meg a futás tavasszal.

 • 2010.01.28 20:50:28Magenta

  Anyek, köszi. :)

 • 2010.01.28 20:50:58loreal

  Anyek, az megatnít futni is??????

  Annyira utálok futni(mert nem tudok) és ez nagyon bosszant, mert ez az amit bárhol bármikor lehetne, pláne, hogy egy tök jó kis park mellett lakunk, és itt este 11-ig világos van nyáron, viszont nincs 35 fok átlagban.

 • 2010.01.28 20:51:38Anyek

  He-he én is Bíró Icára nyomtam. Ami bejött az a lépcsőzés, azt még szoptatás alatt is tudtam csinálni.

 • 2010.01.28 20:52:39Tessina

  cozu, rendben, szerencsére véleményszabadság van, én meg tartom, hogy a többség számára, ha megadatna, hogy kipróbálják, ég és föld lenne a különbség, és az a vicces, hogy még szakmailag is totál egálban vagyunk, mert félig a te szakterületedről, félig az enyémről beszélünk:P

 • 2010.01.28 20:53:36Magenta

  Lépcsőzőgépen?

  Én azt háromszor próbáltam ki konditeremben, de sehogy nem tudtam a technikájára rájönni - segítséggel sem - mindig lesüllyedtem, még a legerősebb fokozaton is.
  Elköszöntünk egymástól, én meg a lépcsőzőgép. :)

 • 2010.01.28 20:54:28Anyek

  Én utáltam futni, de a nemalvó gyerekem mellett soha nem jutottam volna el konditermebe, uszodába pláne, így maradt a futás lépcsőzéssel kombinálva. Nekem az segített, hogy közben zenét hallgattam. Bár, ha jobban meggondolom a szülés utáni kényszerpihenő után még a szumóbirkózást is élveztem volna gondolom.

 • 2010.01.28 20:56:03Anyek

  Nem gép, olyan helyen lakunk, ahol nagy a szintkülönbség és van meredek és hosszú lépcső.

 • 2010.01.28 20:57:46másutt

  loreal, nagyon sok van, mindig kezd a hosszabbakkal, 5 perc +

  http://www.youtube.com/results?search_query=step+workout&search_type=&aq=f

 • 2010.01.28 20:58:28Tessina

  Anyek, dettó:)

 • 2010.01.28 21:03:59másutt

  amikor anno mukoriztam, a nyari szarazfoldi edzesunk resze volt a Nepstadion komcsiszurke lepcsoin fel-le futni.
  azutan ugralni.
  eloszor ketlabon, azutan fel egyik labon, aztan fel a masikon. a kakasulloig!
  BRUTAL volt. brutal.

 • 2010.01.28 21:19:41jazmine

  Ó, a futást én is utáltam. Most sem szeretem, de mivel biciklivel megyek, futás, +20 perc bicikli, így nagyon jó. Ha jó idő van, jaj, de vááárom.
  Mondjuk a futócipő tényleg nagyon kell, lassan vennem is kell perselyt, mert idén már cserélendő.

 • 2010.01.28 21:27:43Magenta

  Én idén extra melóba fogok: megpróbálom rávenni a lányomat, hogy fussunk együtt...
  Drukkoljatok. :)

  Én elköszönök mára, jó éjt mindenkinek!

 • 2010.01.29 05:55:12Veg_

  2010.01.28 19:56:50Tessina
  Tényleg, a wii csucs :) Abban reménykedek, hogy elöbb-utóbb megvenni is lesz lóvém, de már játszottam vele partnerrel és anélkül is, nagyon bejött :)

 • 2010.01.29 08:35:51Tessina

  neked is drukkolok:)) kéne egy alapítvány, Wii-t a kismamáknak, és a pasik nyomathatnák az 1% adót valami olyan reklámszlogenre, hogy szülés után is karcsú feleséget szeretne? Támogasson!:P:P na jó, gy.k. ez tényleg csak vicc, de a kétkedőknek:
  Az V. Nemzetközi Médiakonferncián (a gyermekmentők csinálták) volt egy csajszi, aki különböző fokozatú mozgáskorlátozottságú gyerekekkel heti 1-2 órában Wii-zet, és komoly fejlődést ért el velük azokhoz képest, akikkel csak normál módszerekkel foglalkoztak. Nemsoká megjelenik majd a cikk is, itt érdemes megnézni: http://www.saferinternet.hu/node/59

 • 2010.01.29 08:43:14Veg_

  2010.01.29 08:35:51Tessina
  Ami a jó hir, nem csak én sóhajtozok érte, ahányszor olyan helyen vagyunk, a párom is mondja, hogy nézzük meg itt most mennyibe kerül, és nézegetjük, meg közösen sóhajtozunk... Sajnos volt jó pár extrakiadásunk, ami miatt most ujra gyüjtögetés következik :( De elöbb utóbb... :D

 • 2010.01.29 08:48:43muha_ha

  futáshoz ajánlom a nike+-t Ipoddal vagy Nike sportbanddal. nagggyon király!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta