Hétvégi programajánló: hó és jég

A hétvégén igazi tél lesz, megmarad a hó, és néhol mínusz 15 fok is lehet. Mi disznóvágásra megyünk, és bár kicsit félek a nagy hidegtől, mégiscsak azt gondolom, hogy disznót vágni így kell, nagy hóban. Akit nem riaszt el a hideg, mehet szánkózni és hógolyózni vagy egyéb kültéri programot csinálni.

És persze gondolunk azokra is, akik a kevésbé véres programokat szeretik: elsőként például egy remek családi délelőttöt ajánlunk szombaton fél tizenegytől a Ludwig múzeumban (IX. Komor M. u. 1).Ennek a programnak legnagyobb előnye, hogy felnőttek is élvezhetik, hiszen amíg mi a kiállítást nézegetjük, addig gyerekeinkkel szakképzett múzeumpedagógusok foglalkoznak. A legkisebbeket pedig játszószőnyeg várja, belépő 500 Ft.

Ha ez a program mégsem jönne be, még mindig választhatunk mást, hiszen ugyanitt (a Művészetek Palotájában), ugyanebben az időpontban a Brémai muzsikusok című mesés zenejátékot nézhetjük meg. Az előadás különlegessége, hogy a mese főhőseit rézfúvósok elevenítik meg, így a gyerekek megismerkedhetnek ezekkel a különleges hangú hangszerekkel. Belépő 900 Ft.

A Fuga Művelődési Házban (V. Petőfi Sándor utca 5 ) elkezdődik a farsangi szezon a Vacka farsanggal. Bemelegítésként farsangi hangszereket és maszkokat készíthetünk délután kettőtől, háromtól pedig Rutkai Bori és a Hébe Hóba Banda zenél. Délután négytől fél hatig pedig magyar táncházba mehetünk a Rózsa Művelődési Házba (XVIII. Városház út 1-3.).

Szintén szombaton, délelőtt 11-től a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (XIX. Teleki út 50.) Kolompos Táncház és Színház lesz, Kőleves mesével. Lesz a mesében obsitos katona, zsugori öregasszony, Mátyás király, székely ember, székely leány és lesz kő is.

Ha vasárnap akkor jégszínház! Két előadás is lesz a jégen a Nemzeti Jégszínházban

(XIV. Istvánmezei út 6.). délelőtt tizenegytől a Csipkerózsika, háromtól pedig a Pinokkió. A Jégszínház koreográfusai 30 táncossal, különleges jelmezekkel állították színpadra a mesét. A kétszer 45 perces darab látványát a vetített hátterek és pirotechnikai elemek teszik látványosabbá. Figyelem! Minden színészen korcsolya lesz!

Vidék

Egerben a Harlekin Bábszínházban (Bartók Béla tér 6.) a Mazsola lesz látható vasárnap délelőtt 11-től, jegyár 800 Ft/fő. Érden, szintén vasárnap 11-től a Holle anyó című bábelőadást láthatjátok a Szepes Gyula Művelődési Központban (Alsó u. 9). Veszprémben pedig a Kabóca Bábszínházban (Völgyhíd tér 5.) Rudi bohóc szórakoztatja a gyerekeket, vasárnap reggel tíztől.

Oszd meg másokkal is!
Mustra