SZÜLŐSÉG

A kismamáknak be kell mutatni székletüket a szekszárdi kórházban

2010. január 21., csütörtök 08:21

A nemtörődöm csecsemős nővérek helyett a szobatársak segítenek egymásnak, a baba-mama szobák igen szűkösek, a hashajtó utáni produktumot pedig meg kell mutatni a nővéreknek a szekszárdi kórházban. Szüléstörténete után gybogi a kórházi tapasztalatait osztja meg a Poronty olvasóival. Bemutatnád a kórházat, ahol szültél? Írj erre a címre, hogy a többi kismama is tudja, mire számíthat, ha az adott kórházban kívánja világra hozni gyermekét.

Szülőszobai megfigyelés címszó alatt 2 teljes órát néztem a csempéket, merthogy aludni nem tudtam, annyira izgatott és boldog voltam. Baromira rondák a szekszárdi kórházban a csempék. Azt hiszem, szinte mindenhol tilos szülés közben inni, ezért a szám már cserepes is volt jócskán, mire végeztünk; így amikor már szabadott innom, lehúztam kétszer 1,5 liter ásványvizet. Pedig nem vagyok az a sokat ivós. Aztán jött a szülésznő, aki amúgy végig nagyon kedves volt és megkérdezte, milyen szobába szeretnék menni, én meg gondolkodás nélkül rávágtam, hogy baba-mama.

Szépen átcuccoltak egy otthonos szobácskába, ami az otthonos jelzőt inkább a méretei és nem a berendezése miatt érdemelte ki, lévén hogy a két ágy mellett a két gyerek-kalitka nem fért el. Végül is minden jól is alakult, addig, amíg le nem szálltam az ágyról. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nincs erőm mozogni. Csak hát már kopogtatott az a 3 liter folyadék, amit előtte megittam. Szerencsére közel volt a vizesblokk, meg a közelmúltban fel is lett újítva, bár azért nem mertem csupasz bőrrel ráülni az ülőkére.

A szinten a nővérkék néha benéztek, de nem nagyon beszéltek vagy kérdeztek. Szerintem úgy gondolták, hogy a falakra kiragasztott információs cetliket majd mindenki jól elolvassa. Nekem szerencsém volt, egyrészt mert tudok olvasni, másrészt mert a szobatársam a harmadik gyerkőcével már nagyon tapasztalt volt. Ő tanított meg mindenre, amit ott az anyukáknak kell csinálni. Ezer hála érte! Együtt fürdettünk, ő mutatta meg, hogy kell használni a régi kenyérmérleget, és a szoptatási praktikáit is megosztotta velem.  Nem azt mondom, hogy gonoszak a nővérkék, csak sajnos kevesen vannak sok munkára és nincs idejük úgy általában, azon a hétvégén meg pláne, mert a sok Valentin napon megszületni kívánó, vagy csak egyszerűen frontérzékeny baba telítette a kapacitást. Meg mint kiderült, mi a periférián voltunk, az a szoba valahogy mindig kimaradt mindenből.

A lényeg, hogy el tudtam látni a babám, aki olyan édesen aludt, hogy öröm volt nézni. A nagy idillbe csak két apró dolog rondított bele, az egyik, hogy valamiért becsipásodott a gyerkőc, amit én jeleztem is a nővérkének. Gondoltam, csak csinálnak valamit, vagy szólnak, hogy én mit tegyek. Hát nem szóltak, csak másnap, amikor már a gyerek átment kiscicába, - mert nem tudta kinyitni a szemét az összeragadt a csipától-, akkor kaptam meg, hogy: „Anyuka, ez a gyerek csipás!”  Fájt a hangnem, mert az anyuka megszólítás egyenértékű volt a” hibbant tyúk, hozzád beszélek”-kel, megtoldva egy kis „de trehány vagy, hogy ezt nem vetted észre” felhanggal. Végül is kaptam desztillált vizet, szemcseppet, meg egy rövid útmutatást, oszt hajrá...

A kórházban, mint kiderült, tilos körmöt vágni legalább két hétig. Amit azóta sem tudom, mire jó, ám legyen, de akkor is ki kellett találni valami megoldást, mert az a kis angyalpofi tiszta vörös lett a karmolásoktól. Miután jól elbeszélgettem a szobatársammal, megfogadtam a tanácsát és éjjel 2x3 órára hagytam, hogy a gyerkőcöt elvegyék tőlem, hogy mélyen tudjak aludni és regenerálódni. Kövezzen meg, aki akar, de akármilyen amazon génjeim is vannak, szükségem volt arra a kis időre éjjel.

Visszatérve a körmökre, kértem a nővérkéket, hogy adjanak már egy kesztyűt a közösből, hogy ne legyen véres a gyerek arca, ezt napi ötször megígérték, aztán valahogy mindig elmaradt. Gondoltam, nem várok tovább, megoldom a problémát és jobb híján bezokniztam a kis kezeket, elég furin nézett ki, de használt! Mindenkinek ajánlom a zoknit! Érdemes több pár gyerekzoknit bevinni, külön a lábra is rugi alá a komfortérzet miatt és párat tartalékba a kézre, ha nagy a körme. Szekszárdon lehetőség van arra, hogy bevigyél ruhát neki és abba öltöztesd. Én ezt ajánlom, mert az osztályon lévő ruhák nagyon rossz állapotban vannak: lukasak, hiányzik a gomb, stb. Meg mókás, amikor a kisfickók rózsaszínben pompáznak, mert elfogyott a fiús ruha.

Amikor azt hiszed, hogy túl vagy mindenen és már gondozod a gyereked, meg örülsz, hogy zuhanyoztál; akkor jelenik meg a szoptatós nővérke és elkezdi nézni, hogy van-e tejed, meg hogy jól szoptatsz-e. Onnantól megkezdődik a körforgás: peluscsere, mérsz, etetsz (vagy legalábbis próbálkozol vele), megint mérsz, majd leteszed a Babót aludni. És akkor előveszed a fejőgépet, (a sajátot!)  és nekiállsz kínlódni, egészen addig, amíg nem jön a következő etetés. Azért szólok, hogy saját, mert egyrészt nem működik egy csomó fejőgép, vagy ha igen, csak bizonyos időszakonként kapcsolják be központilag; másrészt meg olyan bitang erős a szívókája, hogy nagyobb kárt teszel vele, ha használod, mint ha nem. Nekem az ügyeletes nővér is megmondta, hogy inkább kézzel próbálkozzak, mint azzal a géppel.

A szinten éppen dolgozó vagy ügyeletes orvos minden nap jött, és mosolyogva kiutalta az oxitocin injekciókat. Ezeket utáltam, és szerencsétlenségemre gyakorló nővérkék és ápolók adták be. Hát hadd ne mondjam, hogy élmény egy 20 éves fiatal srácnak pelusos bugyiban pucsítani! Amúgy azok a bugyik, amikbe beépítik a betétet, nagyon jók és kényelmesek, bár rondák, mint a bűn. Ennél csak az jobb, amikor sorban állsz fertőtlenítő mosásért, ez abból áll, hogy leöntenek altájon fertőtlenítővel, azzal a lilással, majd jól bepúderoznak.

A kórházi ételről csak annyit, hogy kifinomult ízlésem van (magyarán finnyás vagyok), és tudtam, hogy úgyse fog ízleni a menü, de egy-két fogáson még így is kiakadtam. A konyhafőnöknek vagy élelmezésvezetőnek lenne pár kívánságom, például egyen ő közvetlenül szülés után puffasztó zöldségekből készült levest és főzeléket egy étkezésre.

A törvény feljogosítja az anyukát, hogy választhat baba-mama szobát, az apukát pedig, hogy bejöhet fürdetni. Így apa második naptól zöld maszkban fürdethetett.

Pár napot voltam csak az osztályon, de nagyon vártam a hazautat. Mivel telt ház volt, igyekeztek gyorsan kiszórni a jónépet. Amelyik kisbaba jól evett, és nem sárgult be, az mehetett is haza. Így történt, hogy a kedves szobatársam, aki szintén vasárnap szült, kedden már ment is haza.

A szinten zajlik az élet, házal egy fényképész (egyrészt horribilis összegeket kér el egy képért, másrészt karantén alatt is bejutott), be lehet gyűjteni pár termékmintás csomagot, és a sima szobás anyukák is jönnek trécselni. Külön jó, hogy a kórház intézi az anyakönyviket, bár érdemes odafigyelni, mert volt olyan Emese, aki elsőre fiúként lett lepapírozva.

Mint utólag kiderült, hétfőn már nagy helyhiány volt az akut szobában és egy 2 napja császározott csajt pateroltak le hozzám új szobatársnak. Ezen a ponton váltam alsósból felső tagozatossá; kicsomagoltam a cókmókját, elmagyaráztam, mi hol van. Megpróbáltam visszaadni az a kedvességet és tudást, amit én kaptam. Ahogy elnéztem, rájöttem, hogy mégse olyan jó buli ez a császár, azóta is mindenkit lebeszélek róla, aki erre vágyna. Szegény nagyon kiszolgáltatott helyzetben volt. Menni is csak segítséggel és görnyedten tudott, és erre kapta a szenna teát. Szerencséje volt, elért a vécére, volt, aki nem. És még valami elrettentésnek: a nővérkének a szenna tea segítségével előállított terméket mindenképp látnia kell.

Pár jótanács:

Szekszárdon van szülésfelkészítő és plusz előadás az újszülött osztályról, érdemes elmenni rá, körülbelül tudni fogod, mi vár rád és mik egyedi szokások. Ha szerencséd van, üres a szülőszoba és ott is körbevezetnek.

Mellszívó, gyerekzokni és gyerekruha legyen saját és vigyél pelust is, mert csak napi 2 db jár.

Ellenőrizz le minden hivatalos papírt!

Mindig legyen valaki, aki hoz be kaját!

gybogi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.21 19:33:02farkasokkal tancolo

  Engem az is érdekelne, hogy mit érdemel az a bűnös, aki nem mutatja meg végterméke produktumát ebben a kórházban? Odajönnek a fehérköpenyesek csoportosan, hogy "tudunk mi ám máshogyan is beszélni?"

  Mert a császárosoknál még fel tudom fogni, ugyanis a spinális érzéstelenítés során gyakori, hogy a belek napokra lebénulnak, aztán az anyuka annyira haza akar menni, hogy azt mondja, kakiltam ám doktor úr! Aztán ha hazamegy jönnek a problémák... na de sima szülésnél...

 • 2010.01.21 19:33:05fantaghiro lesz a lanyom

  Mondom en,a nok kapjanak a ferfiakkal egyenlo fizetest,sok sok eloreleptetest,mert olysn okosak,csak azzal van baj,mikor visszautasitasz egy hashajto teat.

 • 2010.01.21 19:42:21R2D2 & C3PO

  Műtét után mindig kérik a széklet tényét. Nem csak szüléskor. (Még láb- és kézműtét esetén is.)
  Hasi műtétkor különösen fontos visszajelzés, mert azt jelenti, hogy nem sértette meg semmi a bélrendszert és az normálisan funkcionál.
  Szüléskor adódhat bélcsavarodás és egyéb nyalánkságok...

 • 2010.01.21 20:00:27csutkababa

  Valmacska, Lúzer:
  ileus: a bélmotilitás zavara. Sok oka lehet.
  beidegződési zavar, bélfodor-trombózis, béltartalom beszorulása, műtéti összenövés miatti leszorítás, kizáródott sérv.

  Aki a következmények teljes tudatában füllent, hagy ki esetleg szükséges hashajtót, az később ne pereljen, vagy ha ő már nem tud, a családja sem, mert ő a felelős.
  Csak rögzíteni kell, mi célt szolgál egyáltalán az egész processzus.
  Szülés után a vérveszteség miatt renyhe a bél, lehet DIC , trombózis, császár után mindez, plusz leszorítás és egyebek.

  Csak ennyi hirtelen.

 • 2010.01.21 20:01:30Tejbajusz

  csajok! Engem ma váratlanul meggyűrűztek :-)

 • 2010.01.21 20:02:19Tejbajusz

  De nem az ujjamon :-(

 • 2010.01.21 20:02:35csutkababa

  Tejbajusz

  Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!

  A lábadon?:)))))

 • 2010.01.21 20:03:18csutkababa

  Hehe:DDDDD

 • 2010.01.21 20:12:40Tejbajusz

  Néha érzem a béklyót a lábaimon, de sajnos nem. PIcit feljebb :-( És még kapok kettőt az elkövetkező hetekben, ha jól viselkedem.

  Kellett nekem terhesnek lenni? :-) Nesze nekem!

 • 2010.01.21 20:15:24Tejbajusz

  Gonosz Csutka! :-)

 • 2010.01.21 20:16:12csutkababa

  Te szegény, én már tudom:(((
  Szar ügy..., ugye?

 • 2010.01.21 20:18:11lúzer_

  csutkababa

  És ha valamelyik betegség fennáll, akkor hashajtóval se megy?
  Tehát, ha valakinek hashajtóval sem megy, akkor van gond?

 • 2010.01.21 20:20:39csutkababa

  Lúzer
  Bizony, ez így van.A hashajtó vagy szennatartalmú, ez direktben piszkálja a belet, hogy gyorsuljon. A levolac tömény cukoroldat, ez dehidrációs módon hígitja a béltartalmat, ezért nem sül be.

  Ha nem reagál, akut has gyanú, natív RTG, hasi UH, labor, műtéti készültség.

 • 2010.01.21 20:31:31loreal

  Tejbajusz, én ma nagyon hülye lehetek de nem értem miről van, szó.

  Vagy nem is kéne???

  Amúgy meg mi a frászt keresel te itt a porontyon?? Nincsen neked jobb dolgod;) :P:P

 • 2010.01.21 20:34:42verity777

  Engem kétszer műtöttek altatásban, sosem a hasamat, az igaz, de egyik alkalommal sem kérdezte senki, hogy volt-e székletem. Második alkalommal konkrétan nem is voltam bent annyit, hogy lehetett volna.

 • 2010.01.21 22:50:56Tejbajusz

  Loreal, a heti penzumot teljesítettük :-) írtam priviben, miért nem lesz most vagy egy hónapig izébizé :-(.
  Nagy szurker vagy!

 • 2010.01.21 22:51:31Tejbajusz

  Loreal, apukád kiállt a kocsival az utcátokban?

 • 2010.01.21 23:50:44foreigner

  Tyű de sz*r lehet.

 • 2010.01.22 00:08:23yuyu79

  Jávorka, ismerős a rövid függöny meg a tűző nap... 105-ös szoba? Én is ott voltam 2008 augusztusban, csak nem az ablak melleti ágyon ;-)
  De így is baromi meleg volt... De azon kívül nekem sem volt trauma a szekszárdi kórház!

 • 2010.01.22 00:25:30ööööö...

  :) Először én is a 105-ösben voltam, szintén augusztusban, de 2005-ben. Majd megfulladtunk a melegtől...

 • 2010.01.22 09:32:38Jávorka

  Yuyu mikor szültél? A szobaszámot nem tudom, de rövid függöny szerintem csak ott volt. :)

 • 2010.01.22 15:15:56eino.

  Rengeteg itt a szekszárdi :)
  Én nem csak a rossz híre, hanem a rossz tapasztalatok miatt szültem a szomszédos város azóta már bezárt szülészetén.

  Egyébként nem alkalmaztak fertőtlenítést, viszont volt bidé, ami, ha összeszorítod a fogad és képes vagy használni gátsebbel, nagyon jó. Naponta kb. 10x használtam. Tilos volt a betét (ha sétáltál, lehetett) , de a lepedőt meg a kórházi hálóinget összevérezhetted, amit aztán ledobhattál a fertőtlenítőbe. Aztán vehettél, amennyi kellett. Nem az egész lepedőt cserélte a szült nő gyakran, hanem a kisebb harántlepedőt, ami alatt volt valami vízhatlan cucc. Nekem ez nagyon jó volt így. Meg az is, hogy kevesen voltunk, így soha! nem találkoztam sem a zuhanyzóban, sem a vécében senkivel. Mindenki kivárta a másikat. A kaja persze nálunk is lencsefőzelék és hasonlók voltak :))), de nem is nagyon bírtam enni, csak inni.
  A gyereket a szoptatási időszakokban behozták. Ha akartad , máskor is, igény szerint (szerintem ez a legjobb). Néha akartam, néha nem. Vagyis midnig akartam, csak nagyon fáradt voltam. Bár a feldobódottságtól meg a változásoktól így sem aludtam; az 5 nap alatt talán össz 10 órát, ha összeadom.

 • 2010.01.22 15:16:32eino.

  ledobhattál=ledobhattad, bocs

 • 2010.01.22 15:36:48Vakmacska

  Tilos betét? mivaaaan? Hát akkor meg hogy?

  Megvárod míg szétázik minden, aztán mész szerezni újat (miben????() Nem értem, nem értem....mondjuk engem a hideg ráz valami kincstári hálóingnek a gondolatától is, de mindenki másképp van vele. akárhogy kimosták, a puszta gondolat hogy előtte lehányta, legennyezte valaki....vagy meghótt épp benne mittomén....vagy egyszerűen egy zsák ami kétszer akkora mint te....mondjuk ezek mind elméleti fejtegetések, mivel ahol én majd szülök, szó sincs erről, mindenki viszi a saját vackát, remélem lepedőt azért nem kell, bár fene tudja, van elég mindenféle rámhagyott családi örökség, nem lenne gond akár vinni azt is.

 • 2010.01.22 15:48:20cidre

  Vakmacska, legutóbbi kórházas élményem: friss császárosként új ágyneműt szerezni, ezt magamnak felhúzni, szennyest kivinni, hogy a látogató idősebb gyerekek mégse kapjanak skkot a tenyérnyi vérfoltoktól. (meg azért már nekem sem esett jól benne fetrengeni)

 • 2010.01.22 15:50:02cidre

  skkot=sokkot

 • 2010.01.22 15:55:56Vakmacska

  hol is szültél?
  minden eshetőségre akkor viszek magammal legalább egy pótot, egy babák alá való vízhatlant, meg néhány jó nagy tesco nejlonzacsit. bár látogatók mint múltkor most is ki lesznek tiltva. Jöjjenek mikor haza mentem, az általam felügyelt és karbantartott helyszínre.

 • 2010.01.22 16:46:52eino.

  2010.01.22 15:36:48Vakmacska

  A betét a fertőzések elkerülése érdekében nem ajánlott. Igaz, nekem nem is volt túl sok értelme, én a legnagyobbat használtam a császkálásokhoz, de pillanatok alatt tele lett.
  A kórházi hálóing ellenben nem volt kötelező. Viszont olyan hypóba ment, amit tuti, hogy lemarta róla az utolsó árválkodó kórokozót is. Engem nem zavart. Akit igen, vihetett másikat. Én is vittem vagy négyet, sajátot is hordtam. Amúgy én így voltam a paplan alatt: hálóing derékig fel, alattam a harántlepedő, rajtam egy törölközőm, arra a paplan :)))

  Amúgy pár napra itthon is bevetezettem a módszert. Egyszerűen utáltam befülledni, meg gátsebet becsomagolni. Amikor már csak erős menstruáció szerű vérzés volt, akkor már én is csomagoltam magam.
  Mindenki másképp csinálja...:DD

 • 2010.01.22 17:11:00fantaghiro lesz a lanyom

  ANYAAAMBOROGASS

  az utolso hsz-hoz.

 • 2010.01.22 22:04:32eino.

  2010.01.22 17:11:00fantaghiro lesz a lanyom

  Mondom én, hogy mindenki másképp. ha nekem valaki a programozott császárt ajánlaná, odahánynék. Te meg mástól. DE: a legrosszabbul attól lennék, ha mindenkinek ugyanaz jönne be. Mert akkor lehetnénk hangyák is.

 • 2010.01.22 22:08:12eino.

  Ja, és nem volt ideális ez cserés helyzet, de elfogadható. Elfogadhatóbb, mint Szekszárdon, ahol egy doki a sikító anyut tovább császározta, miszerint nem fájhat az, el van érzéstelenedve. Régen volt, de épp az a doki tette, akihez először jártam. és aki a kb. ötödik , egyeztett találka után is megkérdezte, ki vagyok, miért jövök, és jaaa, ő állapította meg a terhességet? Na, nekem ez volt olyan necces, hogy nem és nem.

 • 2010.01.22 22:37:29farkasokkal tancolo

  Hát nekem ez mags, mitől fertőződne el a gátseb?
  Mikor én az első gyereket szültem, akkor még a kórház adott betétet, illetve nem betétet, mert az még akkor nem volt, hanem előre leszabott vattát, rajta széles gézcsíkkal, hogy ne ragadjon bele az ülepembe, és a gézcsíkon dermaforinos por volt. És szülés után egy napig ágyban kellett feküdni, ágytálaztak is, és minden ágytálazás után leöblítettek neomagnolos vízzel, ami belecsurgott az ágytálba a pisi mellé.

  Ha valakinek nem ment a kaka, az kapott először fenoftaleint, aztán kupot, aztán - ha minden kötél szakadt - beöntést. Hálistennek nekem a fenoftalein rögtön segített...

 • 2010.01.22 23:35:36yuyu79

  Jávorka, 2008.08.11.

  A szobával szemben volt a hűtő...

 • 2010.01.22 23:38:42yuyu79

  ööööö, nálunk is egész nap nyitva volt ajtó-ablak, amikor nem volt látogatás... csak így lehetett kibírni a 35 fokot, ami ott volt ;-)

  Még jó hogy most márciusban készülök szülni... vagy akkor meg hideg lesz?? Bár az is lehet, hogy túl lesz fűtve minden, ki tudja.

 • 2010.01.23 11:29:48eino.

  2010.01.22 22:37:29farkasokkal tancolo

  Ti fertőtlenítőket kaptatok, mi meg agyonfertőtlenített harántlepedőket meg klassz mosdási lehetőségeket. :)) Így aztán sem ti, sem mi nem fertőződtünk. Ez a lényeg.

  És engem nem zavart. Nem is érdekelt ez a kérdés ilyen mélységekig. Elláttam magam, aztán kész. Sokkal jobban érdekelt, hogy nem volt zsúfoltság, hogy a gyereket bármikor láthattam, de ha nagyon fáradt voltam, mások vigyáztak rá, meg főleg, hogy egészséges volt a picike. Amit nem hagytam: a szülés utáni viziten a fiatal medikusnak megkukkantani (este volt, a dokim már hazament). Addig is volt olyan érzetem , hogy aki arra jár, hát mininum a méhemig betekint, de lehetőleg belém is nyúl , úgyhogy ezt már nem engedtem . Mondtam, hogy jól vagyok, semmi gond :) Felvágva-bevarrva-szétnyomva-vérezve ugyan, de hát biztos lehettem volna rosszabbul is, meg ez azért egy szülészeten nem olyan nagy ritkaság :DDD

 • 2010.01.23 13:32:47Jávorka

  Yuyu, akkor éppen elkerültük egymást. Én egy héttel később voltam ott. :))

 • 2010.01.29 08:13:02Sunfleur

  Kedves gybogi.Ha már egyszer ilyen élesben bírálod a szekszárdi szülészetet,miért nem adod hozzá az igazi nevedet?
  Egyébként pedig,hogy meg kell mutatni a székletet,szerintem nem "cikibb",mint mondjuk bármely más vizsgálat vagy beavatkozás.

 • 2010.01.29 08:56:19Veg_

  2010.01.29 08:13:02Sunfleur
  Ha már ilyen élesben birálod gybogit, miért nem adod hozzá az igazi nevedet?
  (ha Sunfleurnak anyakönyveztek, vezetéknév nélkül, visszavontam :)

 • 2010.01.29 09:00:18nanemárrr

  Meg nem mindegy, hogy ki írta a posztot? Elég szomorú, ha olyan állapotok uralkodnak, amilyenek...tök mindegy, hogy Kis Marika, vagy Tóth Katika írta!

 • 2010.01.29 09:31:32Rosa Rugosa

  Ha elolvassátok a hozzászólások első részét, akkor rá kéne jönnötök, hogy jogos a felháborodás, ugyanis sokkal többen írtak jót a kórházról, mint rosszat.
  Amikor pedig sokan érzik úgy, hogy igaztalan a vád, akkor azért abban lehet valami, nem?
  Szóval had terjessze a rémhírt, jogában áll végül is, ti meg higgyétek el.

 • 2010.01.29 09:54:24Veg_

  2010.01.29 09:31:32Rosa Rugosa
  Jogos a felháborodás, hogy valaki egy internetes blogba nickes olvasóként nem ugy irja alá az olvir szösszenetett, hogy Kis Ubulné, született Kuktaházi Eufrozina Julianna, hanem a nickjén??? Milyen alapon jogos?

 • 2010.01.29 10:06:19Rosa Rugosa

  Hát nem tudom.
  Ha rólad írna valaki egy jó lehúzós cikket, akkor lehet neked sem tetszene a névtelensége.

  Pl. ezért:

  "Meg nem mindegy, hogy ki írta a posztot? Elég szomorú, ha olyan állapotok uralkodnak, amilyenek...tök mindegy, hogy Kis Marika, vagy Tóth Katika írta!"

  Ő már ítéletet mondott más véleménye alapján.

  Egyébként meg ezt írtam:
  Szóval had terjessze a rémhírt, jogában áll végül is, ti meg higgyétek el.

 • 2010.01.29 10:18:54Veg_

  2010.01.29 09:54:24Veg_
  Ha ez vigasztal, nem fogok szekszárdi korházban szülni, nem székletet mutatnék, ha erősködik valaki, hanem bemutatnék, és igen, nem tartom jogosnak követelni, hogy nevesitse a nickjét, mivel többször is megjelent nickkel.
  És nem szidott személy szerint senkit, ráadásul ennél szarabb vélemények is voltak nevesitve nick aláirással.
  Gondolom, ha nevesiti, és az adott név feljelenti emiatt polgári perben, akkor ki tudja az index adni az olvir nevét, lévén az nem egy hozzászólás. Viszont egy hozzászólónak ehhez semmi köze.
  Ha nevesitve rólam irna mindenféle faszságot, addig rugdosnám az indexet, amig ki nem javit minden valótlant. De az is háromszereplős történet, rajta és rajtam kivül az index játszik benne. Az olvasóknak akkor sincs köze hozzá, hogy a késöbb kommentáló gybogi irl adatai mik. Még ha tárgyalás lenne is csak ugy jelenhetne meg a médiában pl. hogy Gy.B.

 • 2010.01.29 10:19:38Veg_

  ...sszameg! Természetesen erre irtam: 2010.01.29 10:06:19Rosa Rugosa

 • 2010.01.29 10:36:58Rosa Rugosa

  "...had terjessze a rémhírt, jogában áll végül is, ti meg higgyétek el."

 • 2010.01.29 10:52:56Veg_

  2010.01.29 10:36:58Rosa Rugosa
  Nekem még csak rémesnek se tünt, nem tudom, honnan veszed a rémhirt? Ő is jó élményként fogta fel alapvetően, amiből egy negativat kiemeltek cimként. Késöbb beirta, hogy hol mire gondolt. Ha neked ez rémhirterjesztés - már hogy részletezett bizonyos rövidebb szöveget, és az jócskán árnyalta a képet -, akkor rémhirt terjeszt. Szerintem nem azt tette.
  De ha azt irta volna, milyen szar, akkor sincs semmi közöd az irl adataihoz, miután késöbb megjelent a nickjén, és kommentálta.
  Itt és most arról van szó, hogy mihez van jogod mint olvasónak, és neki mihez, mint olvirnak, nem pedg arról, MIT irt.

 • 2010.01.29 11:07:09Vakmacska

  Eino én nem feküdtem, vágott gátsebem nem volt, és nekem mindegy hogy óránként vagy tízpercenként viszik, de énalám ne folyjon semmi az ágyba. Steril betét+zuhanyozás+esetleg betadin vagy vmi fertőtlenítést segítő cucc mellett mi fertőződne el? Mindenki más, nekem az a gusztustalan-nemhigiénikus ha a lábamon folyik valami. Húsz másodpercig se, nem bírom. Mondjuk ágytálat se bírtam volna elképzelni, minek? Saját lábamon mentem a gyerekágyas osztályra a szülőszoba után, egy emelet volt a különbség, igaz lefelé. Nem vagánycsajkodtam, csak egyszerűen jól voltam és nehéz lett volna elképzelni, hogy nem hiszik el. remélem most se lesz másképp...:)))

 • 2010.01.29 11:19:02nanemárrr

  2010.01.29 10:06:19Rosa Rugosa
  Rosa, nem mondtam ítéletet! Ott van a "ha" szócska...amúgy nagyon messze van tőlem a szekszárdi kórház, szóval amúgy sem opció szülés esetén! :)

 • 2010.10.11 19:02:38mezmadaar

  Nem olvastam el a kommenteket, de én csak a szekszárdi kórházban szülnék:)
  Jártam ugyanis felkészítőre, és csupa kedves, hozzáértő személlyel találkoztam. Igaz, nyáron voltak változások, mostmár minden szoba baba-mamás, nem tudom, előtte milyen volt. nem lesz fogadott orvosom, bár a 35. hétben járok, mert jártam már ott néhány orvosnál, műtöttek is, és minden nagyon profi módon zajlott. (az előző terhességem sajnos spontán megszakadt, a barátnőm vitt be kocsival péntek délután négykor - soha még annyi kedves, együttérző emberrel nem találkoztam, mint akkor...pedig ilyenkor érzékenyebb az ember, mint máskor, mégsem tudtam kivetnivalót találni semmiben.)
  Ami pedig a cikket illeti: azt hiszem, a csempe milyensége nem lényeges egy szülőszobán..a válogatósságot érdemes egy magánkórházra tartogatni (az embernek úgyis annyi kaját hordanak be a szerettei, hogy győzze hazahordani amit nem bír megenni, ami nem tetszik a főtt kajából, azt vissza kell vitetni.)
  A felkészítőn velünk is közölték, hogy mi az, amit nem tudnak biztosítani, például nincs elég fürdőlepedőjük a babáknak, valamint törlőkendő és pelus, ezt el kell fogadni (vagy nem,de attól nem lesz könnyebb.) :)
  Általában, ha valakinek valami baja van, akkor viszont nyissa ki a száját, és megkapja ami kell, motyogásból nem lesz eredmény (lásd csipás baba.)
  A székletet pedig meg kell mutatni, de csak császár után, és pont azért, mert sokan szégyenlőségből is hazudnak, hogy volt széklet (és ha nem volt, gondolom összenövés vagy gyulladás miatt, nem vagyok orvos) akkor nagyobb a baj.
  Általában az eü-sök nem ilyen perverzek, hogy más székletét nézegessék szabadidejükben, nagyjából ők is olyan lelkesek ez ügyben, mint a kismama,akinek meg kell mutatni a produktumot (látnak ők elég trutyit egész nap) de azt hiszem, a szenna elszínezi a székletet, vagy valami ilyesmi, azt kell látniuk.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta