Kék és sárga kenőcsökkel gyógyítják a sebes mellbimbót

A múltkor bemutattuk, hogy hogyan lehet elkerülni a szoptatás kellemetlen mellékhatását, a mellbimbó berepedését, kisebesedését.

Most azt vizsgáljuk, mivel kenegethetjük a sebesült mellbimbót: egész iparág épült ugyanis a szoptatástól berepedezett, fájdalmas bimbók kezelésére. Csak sajnos van, akinek egyik sem használ. Mellbimbókrém-körkép.

medela

Azzal kezdem, ami nekem a leginkább bevált az anyatejes kenegetésen kívül, bár őszintén szólva ez sem gyógyított meg teljesen, csak javítgatta a repedéseket: a 100 százalék lanolint tartalmazó Medela PureLan 100, amely elképesztően drága (7 gramm 1550 forintba kerül), de sok barátnőmnek bevált. Anyatejjel bekent, megszáradt mellbimbóra javasolt kenni vékony rétegben, szoptatás előtt pedig nem kell lemosni. Felhasználható még egyéb kisebesedett helyekre is, például náthánál a zsebkendőtől kipirosodott orr, cserepes száj vagy akár száraz kézfej ápolására is.

avent

A megkérdezett anyukák másik kedvence az Avent mellbimbóvédő krém, amely a lanolin mellett kókuszolajat és aloe verát is tartalmaz. Állagát tekintve lágyabb, mint a Medela kréme, a 30 ml-es tubus ára pedig 2490 Ft. Az ajánlás szerint érdemes már terhesen elkezdeni a használatát, így felkészíthetjük a mellet a szoptatásra. Szintén nem szükséges szoptatás előtt lemosni, nem tartalmaz színezéket, tartósítószert és illatanyagot.

motherlove

A Motherlove bimbókrém nem tartalmaz lanolint, így az is használhatja, aki allergiás a gyapjúra. A krém fehérmályva gyökeret, körömvirágot, méhviaszt, illipevajat és olívaolajat tartalmaz, 30 ml 2900 forintba kerül. A leírás szerint a balzsam felgyorsítja a hegesedést a berepedezett bimbón és enyhíti a fájdalmat: a körömvirág csökkenti a gyulladást, a méhviasz pedig védi a mellbimbót szoptatás alatt is, a krémet nem kell lemosni etetés előtt.

feketenadalyto

A feketenadálytő kenőcsről nem találtam túl sok mindent, csak annyit, hogy sebes mellbimbók és gyerekfenekek gyógyítására alkalmas.

Tartalma: feketenadály-tinktúra, gyapjúviasz, körömvirág, méhviasz, orbáncfű, propolisztinktúra, sheavaj. A 9 ml-es tubusért 1600 forintot kérnek. Akinek van a krémmel kapcsolatban tapasztalata, ossza meg az olvasókkal.

garmastan

Bár a hámosító krémeket a La Leche Liga egyáltalán nem javasolja, a legtöbb kismama előtt nem ismeretlen a Garmastan krém neve, sokan használják és elégedettek vele. A halványkék krémet szoptatás előtt pár órával és minden szoptatás után kell használni, szoptatás előtt pedig nedves vattával kell eltávolítani. A termék guajazulent, gyulladásgátló olajat tartalmaz. 20 g 1470 Ft.

bepanthen

Szintén hámosító a Bepanthen kenőcs, amelynek fertőtlenítő és sebgyógyító hatása is van.

Hatóanyaga a dexpantenol, amely pantoténsavvá alakulva segít újraépíteni a bőrt.

A 30 grammos tubus 820 forintba kerül. Popsikrémnek is szokták használni és igen kedvelt a kismamák körében.

neogranormon

A hámosító kenőcsök csoportjába tartozik a Neogranormon is, amelyből 25 gramm 715 forintba kerül és A Neogranormon hámosító, a bőr felmaródása, valamint kisebb hámhiányok kezelésére szolgáló kenőcs. Bőrregenerációt elősegítő hatása következtében fokozza a bőr ellenállását fertőzésekkel szemben, elősegíti a hámsérülések gyógyulását. Alkalmas felületes bőrsérülések, felmaródások (kidörzsölt orr, horzsolás), enyhe égési sebek hámosítására, valamint pelenka okozta bőrgyulladás és szoptatás alatti berepedezett emlőbimbó kezelésére. Szoptatás előtt le kell mosni. Én imádom az illatát.

koromvirag

Vannak, akik a körömvirág krémre esküsznek. A sárga, nem túl kellemes illatú krém tartalmaz körömvirágot, amely gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású. és kamillavirágzatot, melynek hatóanyagai gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és antimikrobás hatásúak. A béta-karotin pedig fontos szerepet játszik a hámképződésben és a regenerációban, azaz a sebgyógyulásban. A 60 grammos kiszerelésért 910 forintot kérnek.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek