Ikreket szült halott férjétől egy angol nő

Két évvel férje halála után ikreknek adott életet volt férje fagyasztott spermáját felhasználva Kelly Bowen, írja a BBC. A férje 2008-ban halt meg, 22 éves korában mindössze két nappal az esküvőjük után. 2007-ben diagnosztizáltak nála rákot, és a kemoterápia miatt lefagyasztották a spermáját, ezt felhasználva, akkor született is egy kisfiuk. A nő azóta próbálkozik, hogy kistertvért szüljön neki. Ez volt a harmadik, és egyben az utolsó lehetősége, mely végül sikeresen végződött, és megszületett Ruby és Chaise. A 25 éves nő így már háromgyermekes anyuka.

A pár másfél éve volt együtt, mikor a férfinél Ewing-szarkómát diagnosztizáltak. Ez a típusú csontdaganat 80 százalékban kamaszkorban, vagy fiatal felnőttkorban jelentkezik. Bowenék két nappal a férfi halála előtt otthonukban még összeházasodtak.

Nagy-Britanniában már volt példa arra, hogy egy nő a halott férjétől szült gyereket, bár engedélyeztetni egy ilyen eljárárt meglehetősen körülményes, hiszen a törvények szerint csak annak a spermáját használhatják fel, aki ebbe beleegyezik. A legelső Diane Blood volt, akinek már 13 éve meghalt a férje, de van tőle egy tíz és egy hétéves kisfia. A gyors siker reményében a legtöbben inkább az Egyesült Állmokba utaznak, ahol engedélyezett a posztumusz megtermékenyítés, és becslések szerint már több ezer gyermek született ilyen úton. Európa legtöbb országában azonban erre nincs lehetőség.

Nemrég a Poronty is beszámolt annak a francia nőnek az esetéről, akinek nem adja ki a spermabank rákban elhunyt férje spermáját, kérelmét a bíróság is elutasította.

Oszd meg másokkal is!
Mustra