SZÜLŐSÉG

Élve főzik meg az újszülötteket az Uzsokiban

2010. január 9., szombat 10:23 |

Harminckét fokosra fűtött nyolcágyas kórterem, csöpögő, tűzhely forróságú, kattogó radiátorok, a folyosón süvítő szél, a mosdó meg háromnapi járóföldre van. A cél: túlélni.

32 fokos kórterem
32 fokos kórterem

Kórházteszt-sorozatunk legújabb részében az Uzsoki Kórház ideiglenes szülészetét mutatjuk be.


Harmadszor szültem az Uzsokiban, mindháromszor különböző körülmények között. 2002-ben a régi helyen, a kopott linóleummal borított, málló falú szülészeten, szülés után négyágyas, vécé nélküli szobában pihentem. 2005-ben ugyanitt, felújítva, fizetős kétágyasban, luxuskörülmények között. Ehhez képest hatalmas váltás volt a 2009-es szülésem: sajnos pont beleestem abba az egy évbe, amíg a teljes átépítés miatt az első emeletre költözött a szülészet – embertelen és embert próbáló körülmények között szenvedtem öt teljes napot – hat másik kismamával együtt, akik a nyolcágyas (kétszer négyágyas, egybenyíló és egybenyitott) kórteremben.

Csöpögő, kivénhedt radiátor
Csöpögő, kivénhedt radiátor

Felfogtuk, hogy ideiglenes az osztály és hogy nem toltak bele túl sok pénzt a kialakításba, de rettentően elkeserített, hogy ilyen méltatlan körülmények között kell eltölteni a szülés utáni első öt napot, amelynek az lenne az egyetlen funkciója, hogy az újszülöttel ismerkedünk és próbálunk pihenni. Ez az elavult fűtési rendszernek köszönhetően 32 fokosra fűtött kórteremben sokkal inkább hasonlított túlélőtúrára – vagy inkább büntetőtáborra, mint a nyugalomra, pihenésre és boldogságra. Amikor a hátunkon is víz folyt és a kisbabák is vörös, forró testtel feküdtek a kiságyukban, a boldogság helyett a düh fortyogott bennünk.

Elavult nyílászárók
Elavult nyílászárók

Hála a sok öntudatos kismamának, akik kiharcolták, hogy 24 órás rooming in rendszer legyen a kórházban, a szülést követő éjszaka kivételével kötelező jelleggel kellett magunknál tartani a babákat, pedig lett volna, aki visszatolta volna éjjelre a kicsit a csecsemőosztályra, hogy legalább egy percet tudjon aludni. Így viszont – mivel nem akart kitolni a másik hat anyukával és babájával, akikkel egy légtérben aludt – egész éjjel ringatta kislányát, hogy ne sírjon és ne lármázza fel a többieket.

Szeles folyosó
Szeles folyosó

Amilyen kőkorszaki állapotok vannak a gyermekágyas osztályon, annyira modern a szülőszoba. Teljesen új, átalakítható szülőágyak, labda, csilivili környezet fogadott, amint átléptem a küszöböt. Nem tetszett annyira, hogy kétágyas volt a szülőszoba (szerencsére egyedül voltam, amikor szültem), a két – függönnyel elválasztható – szülőágy egymásra merőlegesen helyezkedik el, engem nagyon zavart volna, ha tőlem fél méterre egy másik kismama üvölt kitolás közben.

Az újszülötteket naponta kétszer be kell tolni a csecsemőosztályra: hajnalban vizitre, este pedig fürdetésre. Mivel a csecsemőosztály a folyosó másik végén van, jó pár perces sétát jelent a túra, amivel önmagában nem lenne baj, ha a folyosón nem süvítene a szél és nem lenne cirka húsz fokkal kevesebb, mint a kórtermekben – nem lepődtünk meg nagyon, hogy a harmadik napra az erre érzékeny babáink betaknyosodtak. A neonatológus szegény próbált megtenni mindent, hogy csökkentsék a folyosón és a szobákban lévő hőmérséklet-különbséget, de hatalma sajnos ehhez kevésnek bizonyult, az elavult, elhasználódott nyílászárókkal ő sem tudott mit kezdeni. Kívülállóként viszont nagyon aranyos látvány, amikor tíz-tizenöt kismama megindul a csecsemőosztály felé, majd pár perc múlva csapatostul tolják a visszaúton a guruló kiságyakat, benne a babákkal. A folyosón ctg-re vagy ultrahangra várakozó kismamákat legalábbis mosolyra késztette.

Mosdó
Mosdó

És ha már távolság: a kórterem és a legközelebbi mosdó háromnapi járóföldre van egymástól, így nem árt időben elindulni, ha a szükség szólít. De inkább öt perccel előtte. Sosem felejtem el az első éjszakát, amikor jellegzetes szülés utáni terpeszben botorkáltam hajnal háromkor a folyosó jeges félhomályában és összefutottam egy hasonlóan kialvatlan szemű pingvinnel, amint a mosdóból vonszolta magát visszafelé. Annyira abszurd volt a helyzet, hogy még egy halvány mosolyra is futotta. Az osztályon található öt vécéből kettő nem működött, kettőben pedig olyan bűz terjengett, mint egy vonat mellékhelyiségében, ezért egy darab vécét használt a frissen szült és a még egyben lévő kismamák túlnyomó többsége.

Amíg az átépítés tart – legutóbbi információim szerint márciusig biztos – nem árt, ha kellő humorérzékkel állunk a kihívás elé, amit az Uzsoki ideiglenes szülészete jelent. Aztán az új szülészet már nyilván tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz annak, aki kivár a szüléssel addig, amíg elkészül.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.10 13:46:09claudia25

  ja és undorító ez a főcím!bocsánat de nagyon pipa lettem mert én nagyon sok kórházban feküdtem már sajnos és ilyen pozitívan még nem csalódtam mint az uzsokiban

 • 2010.01.10 13:47:57másutt

  claudia,
  "Márciustól pedig ugyse ez lesz."
  hat ez sovany vigasz annak, aki elete egyetlen gyereket szuli decemberben...

  egyebkent Tunda mar leirta,
  2010.01.10 10:40:19 Tünde
  hogy CSAK a korulmenyekrol akart irni.
  a szulestortenet kulon megvolt.

  hiaba szupiaranyos mindenki, ha meleg van, szakad rola a viz es megfazik a folyoson!

 • 2010.01.10 13:53:17másutt

  egyebkent is... hogy is van ez, hogy ha "aranyos" a szemelyzet, akkor ne varja el mar a hulyepicsa a melegvizes kezmosot?

  ez valami vicc???? :D

  mert azt meg elhiszem, hogy a magyar koznepbe bele van verve, hogy vigyen a korhazba magaval torolozot, wc papirt meg szappant.
  de meleg vizet hogy csinaljon hpogy kakalas es szoptatas kozott alaposan kezet moshasson a (3 kobcentis) mosdokagyloban. Forraljon?

 • 2010.01.10 13:54:29claudia25

  másutt:
  Én is első gyerekemet szültem novemberben
  Tünde kommentbe írta ez nem fair
  Élve főzik meg az újszülötteket az Uzsokiban

 • 2010.01.10 13:55:04claudia25

  van meleg víz miről beszélsz??

 • 2010.01.10 13:56:55claudia25

  ja folyt mi ez az undorító főcím?kb 26fok lehet..a folyosó a 106-os szoba körül huzatos tovább nem..én a kékgolyóban 17évesen egy rákos nénit ápoltam mert a nővérek éppen újságot olvastak..na ez jobb?nagyon nagyon felnagyította tünde a dolgokat..nem minden úgy van ahogy írja

 • 2010.01.10 13:57:10másutt

  hat a fenti csapban nem latszik lenni

 • 2010.01.10 13:57:42claudia25

  ezt ő is tudja csak így tök jól hangzik és sokan olvassák..

 • 2010.01.10 13:58:49claudia25

  volt 2 wc 3 zuhanyzó persze hogy ezt kell neki megtalálnia ja és a szobába ott a mosdó ott mostam el a tápszeres üveget forró vízzel!

 • 2010.01.10 14:00:27baudolinA

  másutt,
  a meleg víz egyenesen a szobában van: a radiátorban. Mit nyafogsz? :)

 • 2010.01.10 14:01:16baudolinA

  claudia25,
  a két wc és a három zuhanyzó hány emberre jutott?

 • 2010.01.10 14:03:39claudia25

  sokra..
  kilehet bírni..tiszta volt mindig

 • 2010.01.10 14:05:20baudolinA

  claudia,
  sok dolgot ki lehet bírni, én pl. sátorban is tudnék lakni hónapokat, ha muszáj lenne. De a szülészet talán nem a "ki lehet bírni" kategória kellene legyen...

 • 2010.01.10 14:07:43claudia25

  ezt a wc-re írtam,nem a szülészetre

 • 2010.01.10 14:15:01bársony

  katy27*

  Háát most böngészem a honlapját a Bajcsynak, azért nem minden ilyen rózsaszín. A szülőszobák tényleg szépek, de azért nincs otthonszülés jellegük.:-) Valóban lehet alternatív módokon vajúdni, de nem úgy szülni mint ahogy írják: kitolni csak a szülőágyon lehetett. Valóban nem volt kötelező a borotválás és társai, de erősen rábeszéltek, és abban a helyzetben nem mindenki tiltakozik.
  De hangsúlyozom, hogy ez két évvel ezelőtt volt, azóta sokminden változhatott, akár az epi kérdés is, sztem hívd fel a szülészetet, és kérdezz utána!

 • 2010.01.10 14:24:33baudolinA

  claudia,
  de ez a wc a szülészeti osztályon van, nem? Átfogalmazom: még a legideálisabb szülés is megviseli az anyát és a gyereket is. Tehát ne kibírható legyen a wc, az ablakkeret, a higiénia stb., hanem jó. A wc és a zuhanyzó pedig végképp ne kibírható legyen, és elsősorban nem a "hisztis kismamák picsogása", hanem a higiénia miatt. Kórházról van szó, vagy mi...

 • 2010.01.10 14:31:51másutt

  Ez az "ideiglenes csak" dolog azert bant engem, mert mas szituacioban egy ilyen allapotot nem "neznenk el" ilyen vallvonogatassal.

  Ha egesz eletedben az a vagyad, hogy elmenj egy karib szigetre... es a csalad osszedobja a penzt, kiegeszitve az altalad osszekuporgatottat, hogy a naszutadon elmehess egy szep szallodaba... egyszer a budos eletben...
  es megerkezel, es kiderul, hogy 1 hete egy hurrikan ment at rajta es reggel 7-tol betonkeverovel dolgoznak a kiuritett medencen, amibe nem mehetsz bele, es szall a por a szobadba...

  akkor amikor majd 2 honap mulva (meg a tovabbi 50 evben) ulsz a panelban otthon a buszmegallo felett, akkor az fog vigasztalni, hogy
  "hat, jajdejo, aki MOST megy oda, az mar uszhat is!"

  nem hiszem.

  kotelesseguk lenne emberi allapotokat fenntartani a felujitas alatt IS. elore tudtak rola. NEM hurrikan volt!

 • 2010.01.10 14:45:29katje

  Nagyon örülnék, ha lenne valaki, aki irna a KÚTVÖLGYI szülészetéről!
  Légyszi!!!

 • 2010.01.10 15:47:15Tünde

  Claudia: orulok, hogy neked csupa jo tapasztalataid voltak, viszont kerlek, ne hazudtolj meg. Semmiben nem tuloztam, ezt masok is megerositettek. Javaslom, nezd meg a fotokat. Lehet, hogy a negyagyas 106-os szobaban 26 fok volt, a 108-asban 32, hiaba szelloztettunk gyakran, 28 foknal nem tudtunk hidegebbet csinalni. A szuloszobarol pedig leirtam, hogy rendben volt. En orulnek a legjobban, ha tavasszal vegre atkoltozhetne a szuleszet az uj helyre, jobb korulmenyek koze. Es remelem, valaki majd beszamol a valtozasokrol.

  Aki korhaztesztet irna, kuldje mailben a cimemre, szivesen kiteszem.

 • 2010.01.10 17:07:02manó99

  Most hogy elolvastam döbbentem rá ,hogy mázlim volt a Dél-Pesti kórházzal.
  Én júliusban voltam bent és éppen szülőszoba átépítés folyt.Ezt hétvége lévén csak hétfőtől volt kicsit zavaró ,amikor dolgozni kezdtek és mi éppen az alattuk lévő szinten próbáltunk pihenni.A szobákkal sztem semmi gond,van alapítványi 1 ágyas és 2- 4-5 ágyas, saját wc-vel,zuhanyzóval.Vinni kell mindent,de kézfertőtlenítő az volt és mindennap feltöltötték. A babákat 7-10ig hozták először utána orvosi vizsgálat és hozták őket vissza este 11-ig.Bármikor be lehetett vinni őket a csecsemőosztályra.Igaz volt a csecsemősök között egy olyan pár akit észre sem vettünk,hogy bejöttek dolgozni.(18-23-ig egyszer sem néztek ránk),de mindenki más nagyon segítő kész volt.
  Nagyon jó, hogy a babák kint lehetnek,de éjszaka jó volt pihenni.És azt a 3 napot kilehetett bírni.

 • 2010.01.10 17:54:13mspoppy

  cochran 2010.01.10 09:25:32; 09:39:20
  granatalma2010 2010.01.10 09:52:24

  Egyetértek!

  Starlark 2010.01.10 10:49:17

  Igen, túl sok a potyautas a rendszerben.
  "igazságosabbá akarják tenni a rendszert"? - Hál'Istennek ez már lefutott kör, de azért megjegyzem: 2007. Pünkösdjén a kisfiam a János kórházban vendégeskedett és transfusióra szorult. Ahhoz, hogy a "legkompatibilisebb" vért kaphassa, az édesanyától is vesznek mintát. Az ügyeletes orvos szabadkozva jött szólni, hogy le kellene mennem a főkapuhoz és ott azt a bizonyos "fél doboz cigi árát" bedobnom az automatába, mert így szól a rendelkezés, hiába járna a gyereknek ingyér', ha engem szúrnak, nekem kell perkálnom.
  Namármost, azok a potyautasok, akik b***nak a purdéjuknak akár egy csomag popsitörlőt is bevinni, vajon rá szánták-e volna a fél doboz cigi árát a tuti vérre, vagy ezt is valamilyen úton módon a mostanra végletekig kizsigerelt DOLGOZÓ ADÓFIZETŐK nyakába varrták volna?

 • 2010.01.10 18:40:03Vakmacska

  cochran, azért először is friss hasműtétesnek nem feladata, hogy kisúrolja maga előtt és után az egész nyavalyás vécét (és mégis, mivel? papírzsepivel? ugyanúgy nincs ott se rongy, se fóka, se fertőtletítő ahogy egy szállodában sincs, ha olyan a zuhany, hogy kipancsol akármit csinálsz, akkor is gáz van), másrészt újszülöttel én se nyúlkálok más szarjába hogy valaki más melóját elvégezzem elvégre "igényes" vagyok, a háziorvosos sztori meg lehet hogy igaz, nem véletlen hogy sok helyen nincs már háziorvos mert lasszóval se lehet fogni, de egy kórházban nem vagy eü dolgozóként magányos harcos, az egy nagy csoport. Ellenben ha betegként vagy csak szülni bemegyek, akkor én viszont igen. És ha az én rokonságom nem ugat le ott senkit mert be se jön pölö, akkor más hülyeségét ne verjék le rajtam. A politikával pedig frissenszült anyák egy kórházban nem óhatjtanak foglalkozni, mégis, milyen eszközzel "harcoljuk ellenük", küldjünk nekik placentát? Ez ugyanaz a nyavalygás, mint amikor velem szenyáznak a járóbeteg-rendelőben, és sírós arccal hajtogatják hogy hülyekormány. Jójó, hülyekormány, de én egyik kormánytagra se hasonlítok, én az ő hülye ügyfelük vagyok. Mit gondolnak,lehet hogy jogos a picsogás (persze, jogos, és? mi a túrót tettem én hozzá?) akkor én a picsogástól vagy a rossz bánásmódtól megyek az utcára meg a minisztérium elé követ dobálni? Ugyanmá.

 • 2010.01.10 18:42:29Vakmacska

  És még egy. Amíg az rettenetes állapotokat elszenvedők mondogatják hogy ugyan kedveském hát ki lehet azt bírni, addig már csak ezért se lesz jobb, hiszen jó ez nekünk így is, még pénzt is adnak sokan érte....

 • 2010.01.10 18:42:37Heatherette

  micsoda drámai hősnő

 • 2010.01.10 18:50:33Yukivoltam

  Az ambuláns szülés szerintem jó megoldás volna, már csak költséghatékonysági szempontból is. A hazaengedett anyákat és babákat ellenőrző orvosi hálózat megszervezése és fenntartása is költséges persze, de talán kevésbé, mint a kismamák és az egészséges babák kórházban aszalása. Ráadásul szerintem a mamák hangulata is jobb lenne, talán valamivel többet tudnának pihenni, mint a kórházban (én az első, könnyűnek nem mondható szülésem után a kórházban töltött 4 napban összesen kb. 6 órát aludtam, nem értem, miért mondják, hogy ott kipihenheti magát az ember, LOL)
  De a kórházak pontokat gyűjtenek, az után kapják a lóvét, így nem érdekük minél előbb kitenni a baba-mama párosokat.

 • 2010.01.10 18:56:23mspoppy

  ami az ideiglenes állapotokról írtakat itteti, egyetértek másutt-tal. (annál is inkább, mert két éve mi is megszenvedtük az "ideiglenes" állapotokat a Svábhegyen)

  ha nekem "ideiglenes állapotok" miatt nem jut megfelelő, vagy semmilyen ellátás, akkor én is megtehetem, hogy "ideiglenesen" kevesebbet vagy egyáltalán nem fizetek az eü kasszába??

 • 2010.01.10 19:24:49korcsolya

  Nem olvastam végig a kommenteket, de egy dolgot biztosan tudok. Amit Tünde leírt, az az utolsó szóig igaz. Én is itt szültem, igaz, augusztusban. Akkor az ötből még 3 WC működött :), de 2 olyan gusztustalan volt, hogy mindenki egyre járt.
  Szültem az Uzsokiban egyszer már januárban is, és tényleg eszméletlenül, kibírhatatlanul meleg van. A babámnál és magamnál jobban csak az ott dolgozókat sajnáltam, akiknek minden munkával teli napjuk ezzel telik, ezzel a hőséggel.
  Tényleg ilyenek a körülmények. De a dokimat én se cseréltem volna le egy csillivilli hely miatt. Majd a harmadikat is nála szülöm, a csillivilli Uzsokiban :)))).

 • 2010.01.10 20:30:22oreille

  Choo, Dr. Schneidernél, 2007-ben a Maternitében. és te? (a reggeli újság tett gyanússá :-)

 • 2010.01.10 21:18:44kitka

  Korcsolya, remélhetőleg.
  Én a felújított sebészeten feküdtem most decemberben az Uzsokiban. Tiszta volt, négyágyas szoba külön fürdőszoba, WC . Talán ilyen lesz mind. Mert ilyennek kéne.

 • 2010.01.10 21:33:24Vakmacska

  Yukivoltam, szerintem is. De akkor elsőgyerekes-tájékozatlanokhoz tényleg kéne hogy kimenjen segítség szoptatás, fürdetés mifene ügyben, ahogy látom amúgy ezt sokan így se, a kórházban sem kapják meg. Nincs az az isten hogy én 5 napot herézzek normálszülés után egészséges újszülöttel kórházban, pedig istenuccse nekem volt a legjobb dolgom valaha az Istvánban, különszoba, tisztaság (a másik különszoba tulajdonosával osztoztunk a tök normális, tiszta fürdőszobán, ami a szobáinkból nyílt a két végén), mindenki rém kedves volt takanénitől az éjjeles csecsemősökig, amikor kibotorkáltam fejni, mi péntek délelőtt mentünk haza (kedden szültem, délutánra), és a doki meg én szerintem is max. csütörtök reggel már húzhattunk volna, csak hát hibádzott egy vizsgálat a gyereken és elsőgyerekesként nem mertem, meg féltem hogy mi van ha nem indul a tejem. Most már belengettem a gyerekorvosnak (5 percre lakik tőlünk) hogy én mihamarabb puculnék haza, már csak az ötésféléves nagylány kedvéért is. Mivel nekem anyám is ott van segíteni, tényleg minek? Hogy papíron bent vagyok-e még, az aligha fog érdekelni. Ha mondjuk csütörtökön szülök, hétvégén sztem aligha lesz olyanabb, mint otthon.

 • 2010.01.10 22:40:47Yukivoltam

  vakmacska,
  Istvánban szültem 3 éve és 1 éve. Ha nincs komoly baj (nálam volt vérszegénység, ahogy ők mondták, "határeset", de a férjem amúgy sem engedett volna nekem vért adni), úgy rúgnak ki 2 nap múlva, hogy csak na. Legutóbbi alkalommal egyik csecsemős kampányolt a szigorú gyerekdokinál, látván, hogy vágyom haza, hogy "ilyen meg olyan ügyes anyuka, van tej stb.". Le is léphettem, alig múlt a lányom két napos:) Általában a gyerekdokik szoktak szívózni, szóval legyen nálad papír a gyerekdokidtól, hogy átvállal benneteket. Arra meg nyilván tegyél magasról, hogy most hogyan vagy leadminisztrálva. Amúgy sem az lesz a záródon, ami valójában történt, nekem mindkétszer más volt (míg anno a sote 1-en mindent ráírtak korrekten)

  A körülmények szerintem ott attól függnek amúgy, hogy van-e hely az osztályon. Én egyszer sem voltam alapítványiban, a középső lányom születése után meg elég kalandosan kerültem végre majdnem egy nap után a gyerekágyas osztályra. Előtte a szülőágyon aszaltak, még a gereknek sem hoztak semmit, ahova letehettem volna, amikor nagy néha bealudt picit. Aztán sikerült az amúgy roppant béketűrő férjemet is kiakasztaniuk azzal, hogy engem félkómásan átvittek egy kórterembe, ahonnan reggel hívtam a férjem, hogy sztómás(!) betegek között fekszem a babával együtt, mellettem lévő ágyban fekvő néni oldalából épp folyt minden, szóval óriási fertőzésveszély volt. na akkor a párom kiakadt, hogy ha pár óra múlva, mikor beér, még ott vagyunk, saját felelősségre távozunk. Mire lerendezte a saját betegeit és beért, pont akkor kaptam ágyat, onnantól ok volt.

 • 2010.01.11 08:28:16nanemárrr

  Tünde vagy aki tudja Tünde e-mail címét! Küldenék kórházról "beszámolót, de nem tudom az e-mail címed. Segítenél, segítenétek? Köszi!

 • 2010.01.11 08:30:15Meni

  Rakattintasz a cim alatt a Tunde piros betus feliratra, es kinyilik az outlookod a cimmel egyutt. Amugy
  tunde@mail.velvet.hu illetve cikkszerzonek@mail.index.hu.

 • 2010.01.11 09:50:09lehet76

  Én is az orvosomhoz ragaszkodok, csak nekem úgymond mázlim volt mert én a Nyírőben szültem ami azóta magán lett és szó szerint kinyalják a segged. Szép, tiszta, segítőkészek, aranyos mindenki.

 • 2010.01.11 09:52:12liva6

  Én 2008. októberében szültem az Uzsokiban. Szerencsére akkor ürült meg a fizetős kétágyasban egy hely, le is csaptunk rá. Bár hozzátartozó fürdőben nem működött a wc, mi is szaladgálhattunk a közösbe. Én vittem magammal fertőtlenítőkendő, biztos, ami biztos alapon. A szülőszoba kétágyas volt, ketten is voltunk, szerencsére "gyorsan" végeztem, nem volt zavaró. A legrosszabb az volt, hogy hánytálat úgy kellett kérnünk, mert arra nem gondoltak, hogy szükség lehet rá.

 • 2010.01.11 11:08:19choo

  2010.01.10 20:30:22oreille
  Choo, Dr. Schneidernél, 2007-ben a Maternitében. és te? (a reggeli újság tett gyanússá :-)

  én is nála :) tavaly. Egyébkéént amikor régebben olvastam, mit írtál a dokidról, mondtam is a férjemnek, hogy na, ő is biztos a Schneidernél szült. Ismerős volt a doki lelkesedése :-)

 • 2010.01.11 11:09:36gyöngy1

  2010.01.10 04:37:43Felicitasz
  En is elmesélem a nyugati élményemet.
  Bruxelles, àllami, egyetemi korhàz (ahol a hercegnö is szült, àllitolag).
  3 fös szoba, sajàt WC és zuhanyzó. Tisztasàg ok.
  Agynemücsere két naponta, hideg volt (november vége, baba hömérséklete lement, és bodyban ràmtették aludni, amikor deréktol lefelé nem éreztem semmit, mozdulni nem tudtam).
  Nincs lehetöség babàt a csecsemösöknél altatni.
  Nekem kellett vinni: hàloinget, eldobhato bugyit, betétet, gyereknek ruhàt, pelenkàt, szoptatópàrnàt.
  Kaja kicsit volt jobb volt a magyarnàl (kaptam laktozmentes diétàt)
  Csecsemös növért mint olyat alig làttam. Kedvességben, odafigyelésben a Margit korhàzas élményem sokkal jobb.
  Màr nem tudom mennyibe került, de a szàmlàkat több honappal késöbb még mindig kaptuk: 1 fàjdalomcsillapitó, 2 vérnyomàsmérés stb...

 • 2010.01.11 11:58:54loreal

  gyöngy..ezzel most jól elkeserítettél....amit én itt eddig láttam, az százszor jobb volt.
  Remélem csak nem a legjobb helyet fogtad ki...én nem erre számítok.
  Az mondjuk engem hidegen hagy , hogy mit kell magamnak vinni...én szeretem ha a sajátomat használhatom, szóval én azt se bánom ha saját ágynemű kell...sőt:DDD

 • 2010.01.11 14:03:08nanemárrr

  Meni, köszi az infót! Próbálkoztam, de a telepítéskor lemaradt az outlook, szóval azzal nem tudok mit kezdeni, amíg nem telepítem újra a programot. De majd írok neki másik levelező rendszeren. :)

 • 2010.01.11 14:07:25Coffie

  Tünde, én is a 108-asban voltam, csak pont egy héttel előbb :)))

 • 2010.01.11 14:24:54gyöngy1

  Loreal: én az Erasme-ban voltam.
  Nem kértem külön szobàt, és vasàrnap este voltam.
  Ügyeletes dokik/bàbàk/növérek. (Harmadszorra sikerült az epi...)

 • 2010.01.11 15:18:01oreille

  Micsoda memóriád van! :-)
  A pasi tényleg fantasztikus!

 • 2010.01.12 19:35:25choo

  oreille:
  Dr Schneider nélkül nem szülök még egyet, az tuti :)
  kitolás közben kérdezi az új szülésznő (épp akkor volt műszakcsere, miért ne ), kislány lesz e, vagy fiú, mondom, ha minden igaz, kislány. Fél perc múlva a doki: látom a feje búbját...és egy kicsi péniszt! Mondtam neki, ne szórakozzon :D imádtam, hogy annyira laza volt. Neked volt bent tűzoltó a szüléskor?

 • 2010.01.13 13:15:05bbibbo

  A cikk pontosan tukrozi amit en is tapasztaltam a korhazban,szornyu volt.. raadasul pont ott szultem,egy fuggonnyel elvalasztva a masik holgytol,ez kevesbe gaz,de a kortermek tragedia,a wc pedig... katasztrofalis.
  Amit a honlapjukon latunk kepek biztos jo par evvel ezelott keszultek,vagy retusalva vannak! :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta