SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: zene, tánc, színház

2010. január 8., péntek 09:08 |

Hát, nem bővelkedünk programokban így az év elején, úgy látszik még mindenki alszik, és nem indult be igazán a programszezon. Vagy ilyentánt még mindenki jobban szeret otthon üldögélni és a karácsonyi ajándékokkal játszani. A Millenárison például csak január 16-án lesz a gyerekévnyitó. Ha mégis ki akartok mozdulni otthonról, akkor a Művészetek Palotájában induló új sorozatot ajánljuk elsőként, amely arra vállalkozik, hogy a zenélés instrumentumait, a hangszereket mutassa be a 6-12 éves korosztálynak autentikus élőzenével. A sorozat minden félévben adott téma köré gyűjtött hangszerekre, hangszercsoportokra koncentrál – az első félévben a magyar népi hangszerekre. Az első időpont most szombat 11 óra, az első hangszer pedig a citera. (Belépő: 900 Ft)

Szombatra még a Planetáriumot tudjuk javasolni (XI. Népliget). Több előadás is lesz délelőtt, kilenctől a Süni és a csillagok című előadást nézhetitek meg, ami nem puszán egy mese, hanem megismerteti a gyerekeket az alapvető földrajzi és csillagászati fogalmakkal, valamint az égitestekkel, a napszakok és évszakok váltakozásával. 11-től pedig a Csillaglesen télen-nyáron című műsor lesz, ami már egy kicsit nagyobb gyerekeknek való, és az égen ragyogó csillagok világába kalauzol. Jegyár: 990 Ft (gyerek) és 1200 Ft (felnőtt).

Szintén szombaton a Wekerlei Gyermekházban (XIX: Petur u. 7.) 10 és 12 óra között családi program lesz Zöld Hajtás címmel.Itt újrahasznosított anyagokból készíthetünk mindenféle ajándékot, használati tárgyat, megtanulhatjuk a bicikliszerelés fortélyait, és környezetbarát, klímabarát tanácsokat kaphatunk a hozzáértőktől. Mindemellett mindenkit megkínálnak egy csésze fair trade teával és kávéval is. Belépődíj nincs.

Szombaton a Motolla játszóház keretében (Marczibányi Téri Művelődési Központ, II. Marczibányi tér 5/a) egérfigurákat készíthetünk mindenféle technikával. A kézműves délelőttre az egész családot várják fél tizenegy és dél között. Belépő 500 Ft/ fő. Vasárnap reggel tíztől moldvai táncházba mehetünk a kicsikkel a Marczibányi térre, ahol az élő moldvai és gyimesi zene mellett a magyar népi gyermekjátékok sokaságával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Belépő: 600 Ft/fő.

Vasárnap mehetünk színházba is. Megnézhetjük reggel 10.30-tól a Négyszögletű kerek erdő című előadást a Madáchban (VII. Erzsébet krt. 29-33), vagy 11-től a Padlást a Pesti Színházban (V. Váci u.9.). Jegyek előbbire 300-1600 forintba, a Padlásra pedig 900-3200 forintba kerülnek.

Bábszínházba is mehetünk, a Rózsa Művelődési Házban (XVIII. Városház u. 1-3.) Bálint Ágnes meséjét, a Mazsolát tekinthetjük meg, belépő 900 Ft.

Vidék:

Vidéken szintén a bábszínház a menő ezen a hétvégén, Debrecenben a Vojtina Bábszínházban (Kálvin tér 13.) a falánk Kisgömböcöt láthatjátok vasárnap, délelőtt tíz órától. Veszprémben a Kabóca Bábszínházban (Völgyhíd tér 5.) a Hinta-palinta című előadás lesz vasárnap kétszer is, délelőtt fél tíztől és tizenegytől. Az előadást kifejezetten kicsi gyereknek ajánlják, hároméves korig.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.01.08 10:02:32Anna mamája

    Kérek egy kis pontosságot, különben félrevezeted az olvasót: a Mazsola bábelőadás nem az V., hanem a XVIII. kerületi Városház utcában van!!!! Pedig már örültem, hogy lesz hová menni bábszínházba.... Még jó, hogy aztán megnéztem a neten...

  • 2010.01.08 10:16:58alokinstar

    Ha jól látom, akkor a Planetáriumban a héten, technikai okok miatt, minden előadás elmarad.

  • 2010.01.08 11:33:20Mother Mary

    anna mamája, ezer bocsánat, az én forrásomban is a 18, kerület volt megadva címnek, viszont volt mellette egy térkép, amin az 5 kerület volt...azt hittem elírták, de javítom!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta