Hétvégi programok: zene, tánc, színház

Hát, nem bővelkedünk programokban így az év elején, úgy látszik még mindenki alszik, és nem indult be igazán a programszezon. Vagy ilyentánt még mindenki jobban szeret otthon üldögélni és a karácsonyi ajándékokkal játszani. A Millenárison például csak január 16-án lesz a gyerekévnyitó. Ha mégis ki akartok mozdulni otthonról, akkor a Művészetek Palotájában induló új sorozatot ajánljuk elsőként, amely arra vállalkozik, hogy a zenélés instrumentumait, a hangszereket mutassa be a 6-12 éves korosztálynak autentikus élőzenével. A sorozat minden félévben adott téma köré gyűjtött hangszerekre, hangszercsoportokra koncentrál – az első félévben a magyar népi hangszerekre. Az első időpont most szombat 11 óra, az első hangszer pedig a citera. (Belépő: 900 Ft)

Szombatra még a Planetáriumot tudjuk javasolni (XI. Népliget). Több előadás is lesz délelőtt, kilenctől a Süni és a csillagok című előadást nézhetitek meg, ami nem puszán egy mese, hanem megismerteti a gyerekeket az alapvető földrajzi és csillagászati fogalmakkal, valamint az égitestekkel, a napszakok és évszakok váltakozásával. 11-től pedig a Csillaglesen télen-nyáron című műsor lesz, ami már egy kicsit nagyobb gyerekeknek való, és az égen ragyogó csillagok világába kalauzol. Jegyár: 990 Ft (gyerek) és 1200 Ft (felnőtt).

Szintén szombaton a Wekerlei Gyermekházban (XIX: Petur u. 7.) 10 és 12 óra között családi program lesz Zöld Hajtás címmel.Itt újrahasznosított anyagokból készíthetünk mindenféle ajándékot, használati tárgyat, megtanulhatjuk a bicikliszerelés fortélyait, és környezetbarát, klímabarát tanácsokat kaphatunk a hozzáértőktől. Mindemellett mindenkit megkínálnak egy csésze fair trade teával és kávéval is. Belépődíj nincs.

Szombaton a Motolla játszóház keretében (Marczibányi Téri Művelődési Központ, II. Marczibányi tér 5/a) egérfigurákat készíthetünk mindenféle technikával. A kézműves délelőttre az egész családot várják fél tizenegy és dél között. Belépő 500 Ft/ fő. Vasárnap reggel tíztől moldvai táncházba mehetünk a kicsikkel a Marczibányi térre, ahol az élő moldvai és gyimesi zene mellett a magyar népi gyermekjátékok sokaságával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Belépő: 600 Ft/fő.

Vasárnap mehetünk színházba is. Megnézhetjük reggel 10.30-tól a Négyszögletű kerek erdő című előadást a Madáchban (VII. Erzsébet krt. 29-33), vagy 11-től a Padlást a Pesti Színházban (V. Váci u.9.). Jegyek előbbire 300-1600 forintba, a Padlásra pedig 900-3200 forintba kerülnek.

Bábszínházba is mehetünk, a Rózsa Művelődési Házban (XVIII. Városház u. 1-3.) Bálint Ágnes meséjét, a Mazsolát tekinthetjük meg, belépő 900 Ft.

Vidék:

Vidéken szintén a bábszínház a menő ezen a hétvégén, Debrecenben a Vojtina Bábszínházban (Kálvin tér 13.) a falánk Kisgömböcöt láthatjátok vasárnap, délelőtt tíz órától. Veszprémben a Kabóca Bábszínházban (Völgyhíd tér 5.) a Hinta-palinta című előadás lesz vasárnap kétszer is, délelőtt fél tíztől és tizenegytől. Az előadást kifejezetten kicsi gyereknek ajánlják, hároméves korig.

Oszd meg másokkal is!
Mustra