Az újszíves Hannah Jones már iskolába jár

Elkezdte az iskolát a 14 éves Hannah Jones, aki arról vált híressé, hogy visszautasította az életmentő szívműtet. Hannah ugyanis négyéves kora óta leukémiás, és bár a gyógyszerek segítségével a leukémiát sikerült visszaszorítani, a szívét annyira megviselték a gyógyszerek, hogy új szívre volt szüksége.

Erre a kislány először nemet mondott, hiszen majdnem egész életét kórházban töltötte, és úgy érezte, nincs ereje egy újabb műtéthez, ami nem is biztos, hogy sikerül. Végül mégis beleegyezett a műtétbe, miután az orvosok azt mondták, van esély, hogy egyszer elhagyhatja majd a gyógyszereit is.

Júlusban kapott új szívet Hannah, most pedig már iskolába jár. Pedig a műtét után még nem kevés izgalom és komplikáció várt rá, hiszen több mint egy hétig a műtéti sebet sem tudták visszavarni az orvosok egy fertőzés miatt. Hannah anyukája szerint a kislány kétszer kapottt fertőzést, majd ennek következtében tüdőgyulladást, és végül még az újinfluenzát is elkapta a kórházban, de végül sikerült felépülnie. Azt mondta, nem volt egyszerű újra elkezdenie az iskolát, és eleinte csak egy héten háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken fog járni. Édesanyja szerint elmondhatatlan érzés, hogy végre hosszú távra is tudnak tervezni.

Hannah 2007-ben visszautasított egy szívátültetést, de később mégis belegeyezett, mert úgy gondolta, megbánta volta, ha elutasítja, hiszen rengeteg terve volt még az életben. Szerinte a legjobb dolog az új szívében hogy végre ismért tud szaladgálni, és kergetőzni a testvéreivel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek