SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Blúzgombot robbantanak a gigászi mellek

2009. december 30., szerda 09:59

11. hét

+ 1,5 kg

Nem tudom, honnan gondoltam, hogy ezúttal megúszom a mellnövekedést. Talán onnan, hogy kihúztam a 10. hét végéig a megszokott melltartóimmal? Legutóbb már a harmadik héten előrébb léptem a kosárméret-ábécében.

Vagy talán tudat alatt azt reméltem, hogy a világegyetem megkönyörül rajtam, és nem lesznek még nagyobbak a "lányok", hanem maradnak az elviselhetőség felső határán? Vagy egyszerűen elfeledkeztem a várandósság egyik legészrevehetőbb, legáltalánosabb jeléről, arról, hogy az a női testrész, ami az arcon kívül a legtöbb tekintetet vonzza, és a legfelismerhetőbb, hirtelen új életre kel, megnő, megváltozik és előkészül arra, hogy igazi funkcióját betöltse?

Olyan könnyű elfelejteni, hogy mire is való a női mell. Tisztelet a kivételnek – mint például az amerikai Duggar asszony – az átlag nő életének csak kis töredékét tölti szoptatással. De a melleink mégis velünk vannak a pubertástól a halálig. Mint női ékeink, férfijátékszerek, a kis dombok, amik fenntartják a pánt nélküli estélyit, és sokaknál az alacsony önérzet egyik legfőbb okozói.  Mert túl nagyok, túl kicsik, túl lógósak, felemások, túl ilyenek, túl olyanok. Azután a terhesség elején hirtelen elkezdenek üzemelni az ösztrogén és a progeszteron hatására, megnőnek, hihetetlenül érzékenyek lesznek, és emlékeztetnek minket arra, hogy mire is valóak igazándiból, és az a fent felsoroltak között nincsen.  A gyerek, azaz az egyetlen rendeltetés szerinti felhasználó, akinek az étele, így az élete is pár hónap múlva a mellektől fog függeni, nem fog a mellméret, vagy a kinézet miatt reklamálni. Valószínűleg.

Azt, hogy az átlag nő tényleg fel-le ugrál-e az örömtől, amikor megnőnek a mellei, majd ti elmesélitek nekem. Mert bár minden terheskönyv és terhesblog azt mondja, hogy ez valami húdejó dolog, és a terhestopok nagy része köldökig ki van vágva, hogy az eddig kisebb mellekkel megelégedni kényszerülő nők országnak-világnak megmutathassák, mit is növesztettek, én biza nem örülök ennek a változásnak, mert eddig is elég nagyok voltak, mindenféle mércével mérve. Egyébként is ironikusnak tartom, hogy az, amit egyesek (én nem) a női szexiség mércéjének tartanak, akkor lesz igazán "szexi" amikor a férfiak többsége csak a kismamát látja a nagy hasú nőben.

Annak ellenére, hogy a média szeretné velünk elhitetni, hogy egy fiatal és egyébként jó alakú nőn minél nagyobbak a mellek, az annál jobb, bizony van egy szint, ami után az egész több gondot okoz, mint örömet. Most nem a lelki aspektusról beszélek, amikor nehéz rávenni embereket, hogy kabát nélkül komolyan vegyenek vagy a szemembe nézzenek. Arról sem, hogy egy olyan csini felső, ami egy B kosaras mellű nőn diszkréten szexi, számomra megengedhetetlen, mert közbotrányt okoz kihívóságával. (Bár amikor egyszer közúti balestet okoztam, az tényleg vicces volt.) Most arról van szó, hogy egyszerűen kényelmetlen és macerás tud lenni a nagy mell.

Nem szoktam filozofálni és bánkódni emiatt, mert hosszú idővel ezelőtt elhatároztam, hogy nem fogom "megcsináltatni" a melleimet, amíg az utolsó gyermekem szoptatását be nem fejeztem. Talán még akkor sem. Ahogy nőttek, úgy fogadtam el kicsit huzakodva, hogy lépkedünk előre kosárméretben, a gimis C-től egészen a szoptatás alatti G-ig.  Hitetlenkedve, de megszoktam, hogy minden változás (fogamzásgátló tabletta elkezdése ÉS befejezése, akár 2 kiló hízás, terhesség, szoptatás) következtében nőnek a melleim, és úgy is maradnak. Megállapodtak F kosárnál a szoptatás befejezése után, és elfogadtam, hogy nem fogok pánt nélküli topban közlekedni, kényelmesen kocogni, hason aludni, vagy akár a konyháig elmenni melltartó nélkül mostanában. Vagy az életben. Élveztem az előnyöket, mert azért vannak előnyök is szép számmal...

masutt11

Az elmúlt pár hétben kicsit feszült arrafelé minden, de a méret maradt. Azután hirtelen, valamikor a múlt hét végén, a kedvenc F kosaras csipkés melltartóm elkezdett csúnyán bevágni, és nyomot is hagyott. Sebaj, volt ott a fiókban 4-5 másik, bővebb, elasztikus fazon. Azután azokból is egyre többet toltam a fiók hátulja felé. Mostanra már csak egy kényelmes és az is határeset.

A G kosarasakat, amiket 2 éve a szoptatás alatt hordtam, nem őriztem meg, mert abban reménykedtem, hogy soha többé nem kell őket viszontlátnom, meg egyébként is mind szoptatós melltartók voltak.

Az ürömbe 2 öröm is vegyül. Az egyik, hogy jó helyen lakom: Európán belül a brit nőknek a legnagyobb mellük. Nagyon sok helyen, a divatláncok nagy részénél, és még a kisebb butikokban is lehet kapni más országokban ritkaságszámba menő méreteket, mint a magyar 75 J vagy akár K. Több neves lánc, mint a Bravissimo, kifejezetten a nagyobb mellű nőkre specializálódik, a Marks and Spencer fehérneműosztálya pedig arról híres, hogy bejelentkezés és várakozás nélkül profi módon lemérik a melleidet, és megtalálják a megfelelő melltartót, 65A-tól 100I-ig. Nem kell külön rendelni, elég az utcáról beesni, és tucatszám vannak nagykosaras, de csinos, nőies fehérneműk. A bővebb szabású F vagy a G méret beszerzésével garantáltan nem lesz problémám. A másik jó hír az időzítés, hiszen most zajlik a karácsony utáni hatalmas kiárusítás, ami nem is jöhetett volna jobbkor.  Bár még nem tudom, hogy előre vásároljak-e, amíg ilyen kedvezőek az árak. Egyáltalán milyen melltartó kosár jön a G után? "Neiskérdezd"? "Húbasszus"?

Ezennel megoldódott az a rejtély is, hogy hová vándorolt a felszedett súly: a karácsony alatti kilengések jól láthatóan és előre megjósolható módon a blúzokon robbanó gombokhoz vezettek. A mércének használt kedvenc farmerom továbbra is kényelmesen hordható, pedig a fejlődő gyerek állítólag már kisebb citrom méretű, 5 centis.

Az elmúlt héten sikerült elvegyülnöm az evő, alvó, pihenő és gömbölyödő társadalomban, azt csináltam, amit mindenki más. A lábaimat otthon felrakva, kötelességtudóan csipegettem a töltött káposztát, sült libát és bejglit. Kerültem a bulikat és ivászatokat. Alkoholt inni most egyelőre úgysem szabad, és mivel október eleje óta nem festettem a hajam, biza elég komoly lenövésem van, ami kezd roppantul zavarni. A szakirodalom nem tiltja a hajfestést, de elhatároztam, hogy egyelőre kerülöm a vegyi anyagokat, amennyire tudom. Majd az első trimeszter végét új frizurával ünneplem.

Szenteste a Nagy Hírt is végigtelefonáltuk a rokonoknak, akik természetesen nagyon meglepődtek és köpni-nyelni nem tudtak. Anyáink jó pár másodperc csend után annyit tudtak kinyögni, hogy "jézusom", amit további csend követett.  Mintha összebeszéltek volna. A család egyik oldalon sem arról híres, hogy latinos vérmérsékletű örömünneppel köszönti az élet nagy pillanatait, vagy az amerikai filmekből ismerős nagyvigyorú családi csoportos öleléssel. Szerencsére most van egy jó pár hónapjuk a csendben örülésre és a sokk kiheverésére, mielőtt személyesen találkozunk. Ettől függetlenül nagyon boldoggá tettük őket karácsonyra, ez egészen bizonyos. A szemtanúk szerint órákig mosolyogtak maguk elé meredve.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.02 22:04:48Panka ustokos

  Igen,csak igy 38 evesen........

 • 2010.01.02 22:06:20jazmine

  Én sok igen szép/csinos lányt/nőt látok, akik természetesen azok. És ha még használnak pár dolgot, akkor ezt fokozzák :)
  Persze az "átlagosból" királylányt varázslások hatásosak, de ettől még nem csupa ilyen van.

  És ehhez jön, h aki magabiztos, van jó kis önismerete, figyel a testére/arcára, az akár kócosan is igen jól néz ki.

  Én mostanában az ősz nőket "nézegetem" tanulási céllal, mert a nők a környezetemben ötven felett valahogy szélesednek és agyon festik a hajukat, így kell a pozitív példa is ;)

 • 2010.01.02 22:08:53Yukivoltam

  Coz,
  szerintem te nőies nő vagy, attól, hogy nincsenek hatalmas dudáid. Szép az arcod, az alakod, a hajad stb (na nem udvarolok tovább). Angelina J pedig a mostani aszténiás alkata ellenére sem nevezhető laposnak, fiúsnak. Szóval nem mondtam ellent neked. Angelina szerintem is gyönyörű egyébként, és egy csomó evolúciós biológai szempontból is vonzó jeggyel büszkélkedhet. Ja, állítólag a derék/csípő arány számít a pasiknál, tehát z arányok, és nem az abszolút méretek számítanak (persze gondolom nem végeznek fejszámolást:). Tehát lehetsz gebe, ha a csípődhöz képest vékony derekad, akkor nyert ügyed van. És az arcvonások i sokat számítanak.
  de mint említettem, az ember képes túllépni az evolúciós biológiai örökségén, legalábbis szerintem.

 • 2010.01.02 22:25:09Panka ustokos

  Jazmine

  Sajnos nemcsak 50 felett.
  Nekem van egy gatyam(501 Levis),amit 17 evesen vettem,54 kg-san,felprobaltam35 evesen,54 kg-san,es a csipomnel nem tudtam begombolni.
  Hat ,idovel megyunk ossze es szelesedunk.Sajnos.

 • 2010.01.03 12:46:29csib

  Szerintem a topmodelles műsorban nem igazán azok a hagyományos értelemben vet szép lányok vannak. Más dolog szexisnek és szépnek lenni és más szépség az, ami a kifutón, fotón jól mutat majd. Az nem feltétlen szép, sőt, néha leginkább érdekes.
  Biztos mindenki találkozott már olyan lánnyal, aki minden fotón iszonyatosan szépnek tűnt, életben meg hűha! Egyszer egy ismerősöm netes szépségversenyt nyert, majd amikor a díjátadón megjelent (ahova elkísértem), a szervezőket ápolni kellett... :)) És persze ez fordítva is igaz, van, akiről nem lehet jó képet készíteni. pl. Béres Szandi, akinek minden képen lófeje van, a valóságban pedig egy törékeny és nagyon légies, szép csaj.

 • 2010.01.03 14:03:55Panka ustokos

  csib

  Ez igaz.+Minden korban mas a szepsegideal.

 • 2010.01.03 14:49:15anyamadár

  Panka ustokos, nekem is van egy hasonlo terdgatyam, es bar kevesebb kilo vagyok mint amikor hordtam a csipom szelesebb (Mondjuk ket gyerek utan nem is csodalkozom). Szoval az alak, a testarany sokat valtozik az eletunk soran. :)

 • 2010.01.03 15:41:15Panka ustokos

  Hat igen,de mert is kellene kozepkoruan ugy kinezni,mint egy kislany!

 • 2010.01.03 15:42:08Panka ustokos

  :)))))))))

 • 2010.01.03 15:56:44jazmine

  A szélesedés alatt nem pár centit értek (én is kicseréltem a teljes ruhatáram a szülések óta: a felsőket a mellméret miatt, az nadrágokat/szoknyákat a csípőm szélesedése miatt: pedig kg-ra ugyanannyi vagyok).
  Hanem mikor pl. a klimax miatti hormonváltozások és az addig 20-30 év mozgástalansága közös erővel bosszút állnak és hipp-hopp: +20/30 kg lesz a lánykori súlyhoz képest.

 • 2010.01.03 16:36:50Panka ustokos

  jazmine

  Ja!!!Hat ,igen eleg gaz,ha elhagyjak magukat es lehangolo.En is ha latok egy idos csajt,aki jol nez ki,erzem,meg van remeny.

 • 2010.01.03 16:57:41kriszi

  A megnézésről: egyszerűen MINDENT megnéznek, ha éppen pl. kisüt az első tavaszi nap :D
  Tavalyelőtt februárban volt egy eset, nem felejtem el, meg voltam döbbenve... mivel
  1) toltam a babakocsit
  2) cibáltam az ötévest a kezénél
  3) vastag, térdig érő drapp pufikabátban
  4) játszós kordgatyában és brutál vízhatlan bakancsban
  5) szemüvegesen
  6) utánam fütyültek végig az utcán.
  Az egyetlen, ami magyarázatként eszembe jut: első tavaszias napsütés + nem volt rajtam sapka + szőkére voltam festve :D

 • 2010.01.03 17:03:07másutt

  Jazmine, Panka, en hidegrazast kapok, amikor nok nokrol beszelnek igy.
  A ferfiak, szerintem vagy ugyanugy elhagyjak magukat kozepkorukra, mint a nok, vagy JOBBAN.
  most volt a (nagyon sok) eves osztalytalalkozom, a legtobb csaj 2-4 gyerek utan is tip-top formaban volt, a sracok, enyhen szolva NEM MIND.
  es ez kesobb csak rosszabb lesz.
  apam ismerosei szinte kivetel nelkul hatalmas hassal viritanak, apolatlan osz hajjal, jolfesult, festetthaju ES kormu, csinos, egyidos felesegek mellett.

 • 2010.01.03 17:19:46Panka ustokos

  masutt

  Ez nem kerdes!En nem a ferfiakkal hasonlitottam ossze a noket!
  Es igaz,nagyon sok jo no mellett lehet elhanyagolt pasit latni!+Mar
  ezelott 6 eve,egy szakitas utan bajban voltam,hogy a korosztalyom pasijai milyen igenytelenek,v. ha nem,mar elkelt,egyedul maradok.?Csak a szelesedest ertettem felre,a koverseget nevezte szepen Jasmin,nem vettem a lapot.

 • 2010.01.03 17:20:42kriszi

  Másutt, messzemenően egyetértek. Nemrég volt nekem is osztálytalálkozóm, remek példa lett volna: klassz, ápolt, stílusukra talált, ízléses külsejű csajok és összeesett/elhízott srácok gyülekezete. Az egyedül fickó, aki nagyjából jól nézett ki, hát, ő mostanra "kupálódott ki" :D
  (Persze azokról, akik nem voltak jelen, nem tudok nyilatkozni, lehet, hogy velük együtt más lenne az összkép...)

 • 2010.01.03 17:30:03másutt

  Panka, a noknek legalabb van kifogasuk, ha par gyerek kihordasat, kinyomasat es szoptatasat annak lehet nevezni, meg a hormonhaztartas hirtelen osszeomlasat a klimaxkor.

  arra nemtom mi a kifogas, hogy az altalam ismert pesti pasik fodraszt csak akkor latnak, ha mar a szemukbe log, vagy akkor sem, es 45 felett MINDNEK szexi hordohasa van, egy kivetelevel, aki meg gyakorlatilag ehezik, nem tudom miert.

  a ferfiak ellen szol az is, hogy kishazankban, mint sok mas helyen, evszazados hagyomanya van, hogy a FIUK sportoljanak, a lanyok meg az arnyekban szolgaljak fel nekik az ebedet, utana meg kotogessenek, esetleg bikiniben napozzanak a sportolo fiuk mellett.

  tudom, hogy ugrottam ratok, de ez kikivankozott belolem.

  szoval, akkor helyesbitunk: LANYkori suly helyett hasznaljuk FIATALkori sulyt? :)

 • 2010.01.03 17:37:08madz

  nem is tudom, melyik lenne a nagyobb kínzás: a napozás vagy a sportolás :D

 • 2010.01.03 17:41:45Panka ustokos

  Masutt

  De en egyetertek veled ebbol a szempontbol,nem jott le?
  Igazad van!Akkor legyen FIATALkori>:)))))))
  Mind a nocik,mind apasik legyenek igenyesek,apoltak,mert van amiert tehetunk,akkor tegyunk is.

 • 2010.01.03 17:46:43másutt

  madz, majd mi a medence arnyekos oldalan ejtozunk egy cocktail-lal, az bejon? mert en azt birom.

 • 2010.01.03 17:52:47madz

  másutt, okés, alkoholmentes lehet? mert csak az játszik egyelőre
  és most beszólok: koktél :DDD

 • 2010.01.03 18:02:10másutt

  ez az egy, amit keptelen vagyok megerteni, hogy mi alapjan dontik el, hogy mely idegen szavakat irnak le fonetikusan, es melyeket ugy, ahogyan vannak.
  amin a legjobban kiakadok, amikor atvesznek egy szot, es rossz ertelemben, vagy teljesen felreertve.
  folyamatosan ezt latom.
  nehez ez, nagyon nehez! :)

 • 2010.01.03 18:08:07farkasokkal tancolo

  Ne is törődjél vele, az alkoholmentes koktélt nálunk úgy hívják, hogy limonédé vagy gyümölcslé vagy üdítő... :-)

 • 2010.01.03 18:40:55madz

  másutt, ez egyszerűen úgy megy, hogy átvesszük, sokat használjuk, aztán a bizottság a homlokára csap, hogy magyarítani kéne má. és a szabályzat új lenyomatába bekerül. ennyi.
  szóval idő és gyakoriság kérdése.
  légyszi, írj példát a rosszul átvett szavakra! gyűjtöm :D

 • 2010.01.03 18:48:13jazmine

  másutt, én arról írtam, h magamnak keresek jó példákat, mert amit látok, azok elrettentőpéldák.

  A pasik másik téma, én nem a férjemnek akarok tetszeni, vagyis nem elsősorban neki, hanem magamnak.
  De ha már itt tartunk, akkor megvan, h "a férfinak csak egy fokkal kell szebbnek lenni az ördögnél"? Innen indul. Hogy a pasik nősülnek, ha kegyesek elveszik azt a szerencsétlent, aki különben vénlány maradna. Nagyvárosokban nem így van, de vidéken igen. És az esküvőtől indul a lazulási verseny...

  De van nem kevés olyan férfi ismerősöm is, aki fut/úszik rendszeresen, szvsz ez (is) otthonról hozott "szokás".

 • 2010.01.03 18:58:01jazmine

  Ja, a lánykorihoz. Nem kevés olyan lányt is ismerek, akik a férjhez menésig csinik, aztán jön a gyerek, szoptatás és a +20 kg MARAD. Szerintem itt is írtam már, h pl. az udvaron nem kevés beszólást kaptam szomszédoktól, h ja, aki nem szoptat, annak könnyű. Aztán ezek szép lassan abbamaradtak, mert 1. szoptattam, 2. kétszer is. Vagyis jött helyette, h ja, aki fogyózik... Azóta nem beszélgetek, mikor 3 gyerekkel vagyok lent, amúgy sem tudok ;)
  Arra én is ugrok, mikor a pasi a feleségét mások előtt szívatja a súlykérdéssel, beszéljék meg otthon.

  Amúgy a tömegsport egyszerűen nem létezik, alig tudsz hol futni, bicózni. A kedvencem, mikor valaki autóval jön futni :)

  (Szóval létező dolog a lánykori súly, én mondjuk éhen halnék, mert 43 kg voltam akkor.)

 • 2010.01.03 19:12:38anyamadár

  Jazmine az ismeretségi körömben én is inkább azt látom, mint Másutt.
  A pasik elég ramatyul néznek ki, anyuci meg fogyózik, csinosan próbál öltözködni és így tovább.

 • 2010.01.03 19:14:39Panka ustokos

  En majd 2-3 ev mulva visszaternek ide,mert a sullyomrol:
  igy terhesen,soha nem latott mereteket oltott a kufferem!

  Lesz mit ledolgozni.De le fogom,majd beszamolok.

 • 2010.01.03 19:17:45Panka ustokos

  Egyebbkent nem ertem,hogy a csajok miert hagyjak,hogy a pasijuk
  ilyen igenytelenek legyenek!

 • 2010.01.03 19:20:09anyamadár

  Panka ez jó meglátás, a feleségek felelőssége is, hogy a pasijuk kinézzen valahogy. :)

 • 2010.01.03 19:31:18Magenta

  Hogyan, szorítsak pisztolyt a fejéhez, hogy igenis salátát eszel hallal, még ha utálod is és zárjam ki a lakásból mezítláb, utánadobva a futócipőt, hogy nem jöhetsz be, amíg le nem toltál tíz kilométert?

  Erre tényleg kíváncsi vagyok, elvégre felnőtt ember. Ha saját magának nincs meg az igénye arra, hogy vékonyabb legyen, akkor hogyan?

 • 2010.01.03 19:31:20Panka ustokos

  :))))))

 • 2010.01.03 19:38:19anyamadár

  Magenta :) én pont nem arra gondoltam, nem a fogyásra. De pl. szerintem egy felnőtt embert rá lehet beszélni arra, hogy ne a kinyúlt toshiba pólójában járjon, hanem valami újabb pólót válasszon, hogy ne hordja a lyukas farmerját, hogy nyírjuk meg az embört ha még nagyon a szemébe lóg a haja és így tovább.

 • 2010.01.03 19:46:20Panka ustokos

  Magenta

  Amikor megismerted,akkor is ilyen volt?
  Nincs szo salirol,de amikor megismerted,akkor se volt igenye ra,akkor ne is varj mast,ezek szerint jo volt ugy neked.
  De amikor elkezdodik a pocakosodas,stb.,szerintem lehet szolni,ha szeret,tetszeni akar ,NEKED,es amugy el lehet eggyutt jarni gym-be,ide oda.Es mondani kell,ha ez problema nekem,en szolok,
  Es ide ertendo a koszos korom,fodrasz stb.

 • 2010.01.03 19:52:38Magenta

  Panka üstökös, a kérdés elméleti volt. :)

  Amúgy én is szólok, ha valami nem tetszik, még sose volt belőle gond.

 • 2010.01.03 19:54:40jazmine

  A futócipős nem rossz ötlet :)
  Szerintem nem lehet 40 évesen rászorítani. Ha addig nem csinálta, így választottunk. Ami járható: együtt menni.

  (Mondjuk napi 10-12 óra munka után elégé rutinszerűnek kell lenni a sportnak, h ne futamodj el előle. És akkor nuku belefolyás az otthoni gyerekes létbe...)

 • 2010.01.03 20:22:02cozumel

  En rendszeresen szolok a ferjemnek, hogy zavar a pocakja, o meg rendszersen valaszol, hogy ot is zavarja, oszt ennyibe maradunk :)))

 • 2010.01.03 20:23:16zolnaid

  Cozumel, ugye milyen szép az egyetértés?

 • 2010.01.03 20:24:11jazmine

  Nálunk csak a gyerekeknek van pocakjuk, az nem zavar senkit :) Vagyis a nagynak már nem nagyon.

 • 2010.01.03 20:32:24Panka ustokos

  Magenta

  Nem konkretan rad gondoltam,csak igy egyszerubb volt!
  Hat ha nincs mit tenni!Lehet elkezdeni kiabrandulni.

  Cozumel

  Ez jo.Lehet versenyezni,kie lesz a nagyobb!

 • 2010.01.03 20:43:17loreal

  cozu..az enyém folyton hajtogatja, hogy le akar fogyni, de vajas kenyérrel valahogy nem megy....elkezdett úszni(heti kétszer) de monstam neki, hpogy attól csodát ne várjon.

  De nem fogad el tanácsot....ma is jól összevesztünk rajta amikor ismételten pedzegettem neki, hogy meg kell tanulnia vizet inni...alíg iszik valamit azt is vagy cukros lötyit, vagy gyümilevet.De mondom neki, hogy abból nem lehet eleget inni.(meg nem is kéne).

  És amúgy se hajlandó egyszer figyelmesen végighallgatni engem. Azt hiszi, hogy majd meg magától(de hát nem).

  Engem meg megőrít, mert nekem van kudarcérzetem helyette. Mondtam neki,hogy akkor mondja ki, hogy nem akar fogyni, és akkor elfogadom a dolgokat így, és nem idegesíten magam.

 • 2010.01.03 20:48:57ditakai

  anyamadár, bakker, ezt ne írtad volna :-\\

  én igeni kikkkérem magamnak, hogy engem minősítsen valaki a pasim optikája kapcsán

  ez a gyenge pontom, ugyanis lehetetlen és vállalhatatlan a férjem ruhákhoz való viszonyát normalizálni

  pár év mániákus rendezgetést, vasalást, foltozgatást követően, túl a hajhullatáson és az üvöltözésen is én úgy gondolom, hogy nem a feladatom átvenni az anyja helyét, aki kinyalta a 'picifija' seggét :-))

  Magenta, súlyfelesleg dettó : te már megint én vagyok?!

 • 2010.01.03 20:57:25cozumel

  Panka

  nem lesz versenges, mert az enyem nem nagy, ot a sajatja zavarja, pont annyira, mint engem :)

  Loreal

  nalunk is hasonlo, bar azert arnyaltabb.
  mi tenyleg egeszsegesen fozunk, de sajnos, a ferjem munkaidejebe tenyleg nagyon nem fer mar bele a mozgas. Reggel otkor megy, este hatkor er haza. Faradt.

  De meg nem is ez a baj, mert o rengeteget gyalogol, letrara maszik 30 m magasra, naponta tobbszor, minusz 30ban odakinn fizikai munkat is vegez, szoval fitt, ezzel nincs baj. Olyan acelos combja, segge van, hogy David elszegyenli magat mellette :D:D:D

  Csak hat, az o koraban mar minimalis kilenges is lehet felelos a pocakert, ugy mint estenkent 2 dobozos sor+ egy kis muzli tejecskevel, vagy egy kis csoki, suti.
  Es ugye mindezt akkor, amikor a legjobban nem kellene: lefekves elott egy-masfel oraval.

 • 2010.01.03 21:06:18jazmine

  Cozu és az sem mindegy, honnan indult. Mert van, akinek már 20 évesen van egy kis úszógumija. Vagy jó kis hasizma van és amint nem edz rá, szépen elhájasodik.

 • 2010.01.03 21:12:23cozumel

  Ez igaz, Jazmine

  de a korral elorehaladva mar a pasiknak is nehezebb megtartani az egeszseges testsulyt, naluk is vannak am hormonalis valtozasok, csak errol nem beszelunk annyit.

 • 2010.01.03 21:18:58Panka ustokos

  Cozu

  Egy kis pocak,az semmi.Korral jar.Szegeny,ha ennyit es ily modon gurizik,nem hiszem,hogy nagyobb lesz.Az egeszsege fontos.+eleget
  mozog igy.
  Az en ferjem sportol,de van kis pocak,hol kisebb,hol nagyobb,beigerte a kockat,de nekem az nem lenyeg.Bar csak szerinte van pocakja,szerintem nincs.De amilyen pasikrol szo volt,a lelki szemeim elott nagy hasu,vekony karu,puhany ,zsiros haju,rongyos figurak jelentekmeg.

 • 2010.01.03 21:33:56másutt

  miert pont az en iromanyomnal beszelunk a hájrol, meg az elhizasrol? :D ez valami utalás, vazze? :D

  hehe.
  en ugy vettem eszre, hogy ha eltunok heti parszor a dzsimaba sportolni, es a gyerkocot rabizom a paromra, akkor rogton megirigyli a nagy szabadsagomat es fenemod fuggetlensegem es kozli, hogy o is menne. igy mukodik ay inspiracio, Mag.

 • 2010.01.03 21:58:54Panka ustokos

  Masutt

  Neeem!

 • 2010.01.03 23:03:02anyamadár

  2010.01.03 20:48:57ditakai
  Ne haragudj, nem akartam megbántani senkit, téged sem természetesen.
  Teljesen elfogadom, hogy vannak olyan dolgok amiken nem tud változtatni egy feleség vagy társ sem mert a másik makacs.
  De sajnos vannak olyan kapcsolatok ahol elsikkadnak ezek a dolgok és bár lehetne változtatni, az egyiket annyira nem érdekli a másik, hogy nem változtat azon sem amin lehetne.

  Sajnos részben tapasztalatból beszélek, ismeretségi körben láttam már kivirulni hapsit egy új társ mellett, míg az előző alatt egy elhanyagolt lompos emberke volt, és láttam sajna a fordítottját is. Nem kell anyapótléknak lenni, meg nem kell kidobálni az összes tinikori kinyúlt "Pokolgép" pólót sem.

 • 2010.01.03 23:32:41hétszűnyű kapanyányi monyók

  Ellentmondanék, menjenek csak azok a Pokolgép pólók gyorsan a kukába vagy a kutya alá a Moby Dickes társaikkal egyetemben :D

 • 2010.01.20 00:01:42másutt

  Csak hogy valami jo is legyen az eletben:


  http://velvet.hu/sztori/2010/01/19/ingyenvodkat_ert_a_nagy_mell_egy_
  szingapuri_klubban/

  "Egy szingapúri klubban a kosárméretük alapján kaptak ingyenitalt azok a nők, akik hagyták, hogy egy kéttagú zsűri megbecsülje, mégis mekkora melltartót hordanak. Az ítészek nem érhettek hozzá a vendégekhez, csak a látványra hagyatkozhattak. Az A kosár egy ingyenitalt ért, a B kettőt, a C hármat, a D-seknek egy egész üveg vodkát ajándékoztak"

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta