Mit vegyek mások gyerekének?

ajandek2

Más gyerekének ajándékot venni sosem egyszerű. Szeretnénk valami igazán nagyszerűt választani, ami lehetőleg nem kerül egy vagyonba, de szinte egészen biztosak lehetünk benne, hogy ezt az ajándékot már a leleményes szülők is megtalálták. Meg is lehet kérdezni az anyukától, hogy mit szeretne  a gyermek, de én erre ritkán tudok válaszolni, mert amit igazán szeretne, azt úgyis megvesszük mi, meg nem akar az ember drága dolgot mondani. Így számos karácsony végződik azzal, hogy egy gyerek több ugyanolyan vagy éppen használhatatlan ajándékot kap, és nem lesz boldog ő sem, meg mi sem.

Hol vegyünk hát más gyerekeinek ajándékot? A megszokott nagy játékboltok helyett valószínűleg inkább a saját környékünkön érdemes szétnézni, megnézni, van-e valami kifejezetten a mi városunkban, kerületünkben készülő kézimunka? Budapestieknek a kerületi adventi vásárok is jól jöhetnek, az itt árusított kézműves dolgok valószínűleg egyszeri ajándéknak bizonyulnak majd. De befutó lehet egy olyan bolt is, ami még nincsen minden sarkon. Az Ikea kínálatát valószínűleg minden  szülő ismeri, de például a Butlersbe nem mennek el azok, akik nem azon a környéken laknak, pedig kiváló gyerekcuccokat árulnak, nem is drágán (például karácsonyfadísz-festő készletet gömbökkel, ecsettel és festékkel). Gyönyörű, minőségi és egyedi – bár kissé drágább - játékokat kapunk a Kéttemplom galéria boltjaiban is, ami még szintén kevés helyen van a városban.

A legjobb választásnak persze a könyv tűnik, mert az ugye még hasznos is, ezzel azonban sajnos szintén könnyű mellélőni, mert a legtöbb szülő megveszi a gyerekének azokat a könyveket, amelyeket érdekesnek és értékesnek talál. Ilyenkor érdemes lehet a sorozatokra utazni, nyilván nincs család ahol az összes Anna-Peti-Gergőért, vagy Tesz-vesz városért pénzt adnának ki, a gyerek pedig biztosan örül egy újabb példánynak. Jó ötlet lehet még idegennyelvű könyvesboltban vásárolni könyvet. A kisgyereknek úgyis mindegy, hogy milyen nyelven van, és ha a szülők tudnak angolul vagy németül, gyorsan lefordítják a mese szövegét. De a könyv mellett jó ajándék lehet a diafilm is, a meglehetősen bő kínálat ugyanis biztosíthatja, hogy ne vegyünk olyat, ami már megvan, egyetlen gond, hogy önmagában kevésbé mutat jól.

Ha végképp minden ötletből kifogyunk, vagy hirtelen kell ajándék, olyat vegyünk, amiből nem baj, ha több van. Ilyenek többnyire a rajzeszközök, - a zsírkréták, ceruzák úgyis mindgi eltűnnek,- vagy a bővíthető gyurmacsaládok egy újabb darabja, (hiszen ezek többnyire gyorsan kiszáradnak). De egy szép rajzfüzet is okozhat örömet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek