SZÜLŐSÉG

Taníts karácsonyi dalokat az internetről!

2009. december 21., hétfő 08:30 |

Mennyből az angyal, meg Gyufaárus lány, nagyjából eddig terjed a karácsonyi fantáziám, persze nem akarom, hogy bunkónak nézzetek, eszembe jut azért más is, ha nagyon gondolkodom. Tény, hogy rengeteg kedves és aranyos karácsonyi vers és dal van, de valahogy mindig minden évben ugyanazok jönnek elő. Van még három nap karácsonyig, arra gondoltam, a karácsonyi hangulat fokozása végett bővítem idén egy kicsit a repertoárt, - bár azt hiszem a hónál jobb karácsonyi hangolást el sem lehet képzelni.

karihonlap

Szétnéztem azért irodalomügyben is és ezen az oldalon például rengeteg karácsonyi vers van összegyűjtve, akadnak kedves, ritmusos versek is, ammit már kisgyereknek is bátran taníthatunk. Például Bodor Miklós Betlehemi csillag, vagy Dsida Jenő Itt van a szép karácsony című verse, érdemes csemegézni.

A www.dalokversek.hu oldalon minden ünnepre vonatkozóan találunk dalokat, tematikus gyűjtemény van karácsony témakörből is. Itt rengeteg ismeretlen dal jött velem szembe, mindegyiknek meg lehet hallgatni a dallamát is, azonnal le is ültünk hallgatni, dalolni őket. Bár Abigél még az ismétlő korszakában van, egy dolgot szeret hallgatni, de azt ezerszer.

Az egyszervolt.hu oldalt valószínűleg nem kell bemutatni, itt elég sok hasznos dolgot találnak a gyerekesek. Nincsenek ugyan tematikusan külön gyűjtve a karácsonyi dalok, versek, de hamar rájuk bukkanunk, és mindent meg is lehet hallgati. Ha nótázás közben karácsonyfadíszeket szeretnénk készíteni, ez az oldal abban is segítséget nyújt.

A Mikulásfalva oldalán karácsonyi meséket találunk a macifiúról, aki inkább nem ment téli álomra, hogy megvárhassa  a karácsonyt, a fenyőfákról, akik karácsonyfák szerettek volna lenni. És persze a betlehemi csillagról meg a napkeleti bölcsekről.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.21 09:10:09hinta-palinta

  http://www.youtube.com/watch?v=HikqpdwKseo


  Érdemes meghallgatni a többi dalt is tőle.

 • 2009.12.21 09:39:32efceci

  Sziasztok!

  Nem karácsonyi, de zseniális gyerekdal és mondóka témában. Mai magyar animációs alkotóktól, eszméletlen jó és igényes vizuális ötletekkel. Véletlenül találtam, de mivel én is kreatív területen dolgozom, azt gondolom, hogy, ami ilyen jó és értékes, azt ismerjük meg többen!

  a youtube-ba írjátok be hogy " gyerekdalok, mondókák"
  egy kb 20 db-os sorozat, olyan dalokból , mint a " a part alatt", " hej vargáné " stb. Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy nemcsak a 70-es 80-as évek magyar animációját lehet akkor mutogatni a gyereknek ami persze szintén szuper!

 • 2009.12.21 10:32:10bogyócska

  efceci, én is megtaláltam a múltkor ezeket a dalokat, hihetetlenül aranyosak, nagyon tetszenek!!!

 • 2009.12.21 21:51:55amerea

  Abigel???

 • 2009.12.21 21:57:41farkasokkal tancolo

  Jaj de jó hogy felhozta valaki ezt a posztot, lenne egy problémám, segíccsetek (sic) aki tud... az unokám napok óta dúdol egy kis karácsonyi dallamot (gondolom ovodában tanulta) , aminek nagyjából ezen sorait értem:
  ...a gyermek neve Jézuska,
  édesanyja Mária
  ..........
  ........

  szép (szent? két? stb) gyermek szűűűűleeetett.

  Eszébe jut erről valakinek valami?
  (Most karácsonyig itthon van rám bítva, és nagyon szereti, ha együtt énekelünk...)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta