Taníts karácsonyi dalokat az internetről!

Mennyből az angyal, meg Gyufaárus lány, nagyjából eddig terjed a karácsonyi fantáziám, persze nem akarom, hogy bunkónak nézzetek, eszembe jut azért más is, ha nagyon gondolkodom. Tény, hogy rengeteg kedves és aranyos karácsonyi vers és dal van, de valahogy mindig minden évben ugyanazok jönnek elő. Van még három nap karácsonyig, arra gondoltam, a karácsonyi hangulat fokozása végett bővítem idén egy kicsit a repertoárt, - bár azt hiszem a hónál jobb karácsonyi hangolást el sem lehet képzelni.

karihonlap

Szétnéztem azért irodalomügyben is és ezen az oldalon például rengeteg karácsonyi vers van összegyűjtve, akadnak kedves, ritmusos versek is, ammit már kisgyereknek is bátran taníthatunk. Például Bodor Miklós Betlehemi csillag, vagy Dsida Jenő Itt van a szép karácsony című verse, érdemes csemegézni.

A www.dalokversek.hu oldalon minden ünnepre vonatkozóan találunk dalokat, tematikus gyűjtemény van karácsony témakörből is. Itt rengeteg ismeretlen dal jött velem szembe, mindegyiknek meg lehet hallgatni a dallamát is, azonnal le is ültünk hallgatni, dalolni őket. Bár Abigél még az ismétlő korszakában van, egy dolgot szeret hallgatni, de azt ezerszer.

Az egyszervolt.hu oldalt valószínűleg nem kell bemutatni, itt elég sok hasznos dolgot találnak a gyerekesek. Nincsenek ugyan tematikusan külön gyűjtve a karácsonyi dalok, versek, de hamar rájuk bukkanunk, és mindent meg is lehet hallgati. Ha nótázás közben karácsonyfadíszeket szeretnénk készíteni, ez az oldal abban is segítséget nyújt.

A Mikulásfalva oldalán karácsonyi meséket találunk a macifiúról, aki inkább nem ment téli álomra, hogy megvárhassa  a karácsonyt, a fenyőfákról, akik karácsonyfák szerettek volna lenni. És persze a betlehemi csillagról meg a napkeleti bölcsekről.

Oszd meg másokkal is!
Mustra