Rénszarvasruhával hülyét csinálhatsz a gyerekedből karácsonyra

Öt üzletbe látogattunk el, hogy megtudjuk, melyek azok a helyek, amelyek termékeiből hülyét csinálhatunk a gyerekünkből. Ha arra pályázol, hogy a család legfiatalabbikát az abszurd karácsony jegyében Mikulásnak öltöztesd, olvass tovább, ha csak szörnyülködni akarsz, akkor is.

Annál elvetemültebb dolgot nehéz  elképzelni, mikor egy csecsemőt Mikulásruhába öltöztetnek a szülei. Tényleg van olyan, aki szerint jó móka, hogy a gyerekből (ugyan csak átmenetileg) Mikulás lesz? Alacsony ingerküszöbbel és fényképezőgéppel felszerelkezve elindultunk a Váci úti Tescóba, hogy a körút első pontjaként feltérképezzük a Cherokee termékeit.

A márka a rózsaszínködös „jajdecuki ez a ruha” – típusú kismamákra, rokonokra épít – jött a felismerés, amint közeledtünk a babaruhákhoz, és már messziről kirítt a ruhatömegből a piros Mikulásné ruha, ami mindössze tíz forinttal marad el a kategória legolcsóbbjától, a H&M kínálatában található Mikuláspizsamától. A Cherokee kínálatában találtunk egy igazi kuriózumot, amelynek segítségével nem egy nagyapakorú lappföldi figurává, hanem annak szánhúzó rénszarvasává varázsolhatja a gyerekét az elvetemült szülő szintén 3000 forintért. Talán ők is érzik, hogy ennél többért még viccnek is rossz lenne.

A Loki piros-fehér színeinek köszönhetően a márka pudingos szettjében is éreztünk némi karácsonyi hangulatot, de ez már annyira amerikai, hogy 2500 forintért megkaphatjuk. A legkedvesebb karácsonyi darabunk az 1400 forintos rénszarvasos szakállka, amit nem éreztünk cikinek, sőt.  A Tesco öltözőfülkéiben egyébként remekül lehetett fotózni, szóval ha másért nem, ezért jár egy piros pont. A körút legolcsóbbikát, a Vörösmarty téri H&M 2990 forintos Mikuláspizsamáját - a H&M egyetlen karácsonyi ruhadarabját - ugyan már említettük, de azért megjegyezzük, hogy a küllemre is olcsónak látszó ruhadarabot egy hosszú hálósapkával dobták fel a készítők, ami legalább annyira ciki, mint amennyire kényelmetlen. A Next Westend City Centerben fellelhető üzletében egy fiúknak és egy lányoknak való karácsonyi ruhát találtunk 5580 forintért. Bár a Mikulásruhát még mindig furcsának tartjuk, ez lett a kategória győztese, miután legalább kinéz valahogy. Az összeállításba szerettük volna belevenni a C&A-t és az Auchant is, de ezek nem akarnak hülyét csinálni a gyerekekből. De persze az is lehet, hogy készlethiány volt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek