Hordd a gyereked porszívóban!

Az utóbbi idők legmegdöbbentőbb gyerekdizájn terve jött velem szembe az interneten: egy mindennél utópisztikusabb gyerekhordozó. Az egész úgy néz ki, mint egy porszívó, de ha jobban megnézzük, egy gurulós bőröndről van szó, amelybe a gyereket bele lehet gyömöszölni, az ajtót is rá lehet csukni és kész: volt gyerek, nincs gyerek.

babaporszi

A termék egy pályázat győztese, melynek lényege, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni az utazást a gyerekkel. A szerkezetnek három ajtaja is van, a nagy ajtón kell a gyereket behelyezni, aztán van egy kicsi ablak, amin ugyan a bébi nem tud kimászni, de mi tudunk vele beszélgetni, és van még egy szellőzőnyílás is, amin keresztül a szerkezetbe áramlik a levegő.

Egyébként simán rá lehet csukni minden ajtót a gyerekre, ekkor beindul egy készülék, ami tisztított, szűrt levegőt szolgáltat - például atomtámadás esetén. Ha a kis ajtót becsukjuk, egy képernyőn keresztül kommunikálhatunk porontyunkkal, a gyerek lát minket a kijelzőn, és viszont. A narancs színű lámpa a bőröndben lévő levegő minőségét mutatja.

A hordozóban beépített ringatórendszer van, sőt beépített vécé is, ami érzékeli a nedvességet, és azonnal elmossa a végterméket, bár hogy hogy törli ki a gyerek fenekét, arról nincs szó (azt gondolni sem merem, hogy esetleg meztelenül kell beletenni a bébit). A hordozó szuperbiztonságos puha anyaggal van kipárnázva, mely extrém körülmények között is tartja a gyerek fejét és gerincét, és kényelmes is. A Smart Baby Case feltölthető elemmel működik, de közvetlenül konnektorba is dugható.

A tervező, Pouyan Mokhtarani fontosnak tarja megjegyezni, hogy ez a szerkezet nem azért született, hogy ebben nőjön fel a gyerek, hanem azért, hogy extrém, esetleg veszélyes körülmények között biztonságba és egészséges környezetbe lehessen helyezni. A hordozó ezért különösen jól jön utazás közben, a repülőtéren, de akár nagyvárosban, ahol egy csecsemő ki van téve a szennyezett levegőnek. Az ajtók nélkül egyébként a szerkezet ugyanúgy használható, mint bármely hordozó, csak éppen nem kell cipelni, hanem húzhatjuk magunk után.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek