SZÜLŐSÉG

Megszületett Duggarék 19. gyereke

2009. december 13., vasárnap 19:04 |

Huszonegytagúra szaporodott a televíziós valóságshowban is szereplő híres amerikai nagycsalád a hét végén, miután a 42 éves Michelle Duggar három hónappal idő előtt világra hozta 19. gyermekét, egy kislányt.

A kis Josie Brooklyn péntekre virradóra jött világra, mindössze 623 grammos súllyal, de állapota stabil. Az orvosok császármetszést alkalmaztak, mivel az anya epekőbántalmai méhösszehúzódásokat okoztak.

Michelle Duggar legutóbb tavaly decemberben hozott világra gyermeket , ugyancsak kislányt. Duggarék októberben nagyszülők is lettek, mert legidősebb gyermekük, a 21 éves Joshua családjában megszületett az első gyermek, egy kislány, Mackynzie Renee Duggar.

A népes családban, amelyben két ikerpár is van, Josie Brooklyn a 9. lány. Az anya szeptemberben döbbent rá, hogy a fogyókúra ellenére sem csökken a súlya, s a terhességi teszt kimutatta, hogy újra kisbabát vár.

A szigorúan vallásos Duggar-házaspár egy Tonitown nevű kisvárosban él, Arkansas államban. A család eseménydús hétköznapjaiba a külvilág is betekintést nyerhet hetente egyszer a 18 Kids and Counting című televíziós valóságshow-ban. Michelle és Jim Bob Duggar 25 éve kötött házasságot.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.15 22:15:55farkasokkal tancolo

  Rath dinen, mittudomén.
  Tán amiatt, mert előtte állatok voltunk állati létben? Vagy más bolygóról jöttünk? És minden emberi léleknek több élet kell ahhoz, hogy helyesen éljen? Jó lenne ha valaki ezt megmagyarázná... de én valahogy így képzelem.

  Sokkal, sokkal könnyebb dolguk van azoknak, akik meggyőzödésssel HISZNEK valamiben, ami mellesleg törvényes is egyadott társadalomban. Gondolkodniuk se kell, csak követni az utasítsokat, aparancsolatokat, a dogmákat és máris minden megoldósik, hiszen az emberi lét egy pillanat, a pokol meg a mennyország örökkévaló... - és itt torpant meg az én hitem, és fordultam el, mert ennyire nem lehet címeres gazember egyetlen isten sem, vagy ha igen, akkor én inkább legyek Lucifer követője.

 • 2009.12.15 22:16:54Heatherette & Glitterbaby

  "farkasokkal: ha az emberek életről-életre fejlődnének, okulnának a hibáikból stb, azt azért látnánk"

  mindenki különböző szinten áll lelki fejlettség szempontjából. mivel én feladatban hiszek, azaz abban, h azért vagy, h bizonyos dolgokat megtapasztalj, vagy általad más megtapasztalja, ezért de, szükség van rossz dolgokra, rossz emberekre is.

 • 2009.12.15 22:18:22Felicitasz

  Ja, igen: lelelel, nézz be ide:
  jezsuita.blog.hu
  és próbáld meg felvenni a kapcsolatot a jezsuitákkal. Megeszem a kalapomat, ha nem tudnak valakit ajánlani, aki úgy is képes foglalkozni a gyerekeddel, hogy te nem követsz egyetlen vallást sem; ha egyszerűen csak a blog valamelyik posztjához bekommenteled a 14:45-kor írottakat és segítséget kérsz, jó eséllyel nem fogsz válasz nélkül maradni.

 • 2009.12.15 22:23:17rath.dinen

  Farkasokkal: nyilván mindenki azt hisz, amit akar. De nekem a reinkarnáció+karma kombóban való hit nem jelent kisebb lemondást a gondolkodásról, mint ha mondjuk a krampuszban és a Mikulásban hisz valaki.

  Szerintem alapvető lenne, hogy aki a reinkarnációt hirdeti, az megmagyarázza, honnan kerül ide ez a rengeteg defektes lélek (egyre több), és hogyhogy semmi de semmi jele nincs annak, hogy bárki is jobb ember lenne az X+1-dik életében, mint az X-dikben. (Sőt, ismerünk olyan vallást, ami szerint minden életedben egyre jobban sérülsz és egyre nyomibb leszel).

  A keresztényeknél meg pl meg lehetne magyarázni, hogy ha az ember evett a jó és rossz tudásának fájáról, akkor miért szorul a vallásra, hogy megmondja neki, mi a jó? És miért van az, hogy az embereknek olyan eltérő eképzeléseik vannak arról, mi a jó és mi a rossz, és a legtöbb szenvedést és kínt a történelemben mindig valami jó eszme nevében okozták, nagyon sokszor olyan emberek, akik mélységesen meg voltak róla győződve, hogy amit tesznek, az tényleg jó?

 • 2009.12.15 22:28:43rath.dinen

  Heatherette: akkor a cél szentesíti az eszközt?

  Bocs, de ez egy olyan rendszer, amit nem tudnék fenntartások nélkül szeretni és követni.

  Miféle feladat lehet valaha olyan fontos, hogy megérje embereket megkínozni értük? Hogy csak a beslani történéseknél maradjunk: el tudsz képzelni olyan karmikus feladatot, hogy rábólints, igen, fontos és szükséges volt, ami ezekkel a gyerekekkel és a családjukkal történt?

  Mert én úgy vagyok vele, hogy ha ilyenek a játékszabályok, akkor ez nem egy igazság felé vezető út, hanem valami beteg ember agyszüleménye, kb mint a Kocka vagy a Fűrész című filmben, és nem gondolom, hogy bármilyen lelki fejlődés indokolná (vagy bármilyen lelki fejlődéshez vezethet!), hogy gyerekeket megkínoznak, megerőszakolnak, viccből megcsonkítanak.

  Az, aki/ami ilyen eszközökkel akar a földön bármilyen jót vagy szent célt elérni, perverz, beteg ember/isten/erő, ami nem érdemel tiszteletet, csak azt, hogy undorral leköpjék és elforduljanak a beteg játékától.

 • 2009.12.15 22:31:58farkasokkal tancolo

  Heatherette & Glitterbaby,
  én nem igéket hirdetek, csak a magam hitét próbálom megmagyarázni. Nem hiszek a keresztény istenben, mert az kegyetlen vérgőzös öregúr.
  Nem tudok hinni benne na. Hogyan imádjak valakit, aki olyan ostoba volt, hogy DIREKT odarakja a tudás fáját két akkor készített emberpár elé, akik tök tudatlanok voltak? és miért büntette meg őket ENNYIRE KESERVESEN, ha szerette is őket? Ez olyan, mint ha én a járni tanuló gyerekemet/unokámat beengedném egy nippekkel telistele tűzdelt szobába, és előzőleg csak annyit mondanék, hogy "mindent a szemnek, semmit a szájnak" - aztán ha az a szerencsétlen gyerek aki ebből egy szót sem ért, ellenberger ott van a sok csicsás bizbasz, leveri a legértékesebbet a földre... erre én kapásból szíjjal megverem, sőt még a cigarettámat is rajta nyomom el, aztán kapásból nevelőotthonba adom.

  Hát mi a lófaszt TISZTELJEK, IMÁDJAK, SZERETJEK, egy akkora despotán könyörgöm??????

 • 2009.12.15 22:35:34marywolf

  Nülifer, kicsit cáfolnék abba, amit írtál, mármint egy sorát, és írnék arról, amit hiányoltál.

  "Hisz és kész" ezt írtad az igazi hívőről, ez így egyáltalán nem igaz, el is mondom, hogy miért. Mert az sátán és az ördögök is hisznek! mégsem nevezzük őket hívőnek.
  Hisznek, mert tudják, hogy Jézus Isten Fia, ezt ki is mondják neki, nem is egyszer. Szóval attól, hogy valaki hisz Istenben, tudja, hogy Jézus az Ő Fia, meg Megváltó, attól még gyünyörűszépen el lehet kárhozni! Ha már úgyis volt egy frappáns vicc a pokolról, nem emlékszem most, hogy ki írta fel, de lementettem, mert tudok olyan helyet, ahol el fogom sütni;)

  Másik: megtér és mi történik.
  folyt

 • 2009.12.15 22:37:10Heatherette & Glitterbaby

  ezért mondom, h hit. kurvára nem logikusabb ebben hinni, mint a télapóban. de ha már abban hiszek, h erők, energiák tartják fenn a világ működését, akk azért el kell ismernem, h ezeknek a tudattal nem rendelkező dolgoknak is van egy céljuk, a feladatuk. ha létezik lélek, mint olyan (amiben inkább nem hiszek, mint igen), akkor annak is lehet vmi feladata meg célja. sztem.

 • 2009.12.15 22:42:27marywolf

  Szóval, ahogy az előbb írtam, a hit, az kevés. Amugy meg a hit, az valami nagyon egyszerű dolog, mert az üdvösségnek az eszköze és Isten nem adott volna bonyolult feladatot nekünk ehhez, hiszen neki nem az a célja, hogy minél kevesebben üdvözüljenek, hanem épp az ellenkezője.

  Akkor a megtérés:
  Ez egy személyes találkozás, megtapasztalni Isten szeretetét és elfogadni, hiszen az, hogy tudom, hogy szeret, más, mint megtapasztalni, hogy engem Isten szeret.
  Szembesülni azzal, hogy bizony itt a bűn és a bűnösök halmazában minden ember benne van, nem lehet kikerülni és a bűn elválaszt Istentől, ez a legnagyobb baj. A bűn az, hogy én akarok ura lenni az életemnek. Mint a bűnbeesés története: olyanok akartak lenni, mint Isten.
  És még valami, a bűn más, mint a vétek, mert nem azért vagyok bűnös, mert vétkezem, hanem azért vétkezem, mert bűnös vagyok.
  Innen viszont egy valaki tud kihozni, Jézus, aki Megváltott.
  És itt jön a megtérés, hinni kell, hogy megváltott és ezt a megváltás el kell fogadni, a megtérés egy döntés, hogy innentől kezdve nem én vagyok a főnöke az életemnek, hanem Jézus!
  A megtérés héber és görög szava azt jelenti, hogy 180 fokos fordulat, azaz az életem ment egy irányba és utána Jézus vette át az irányítást, mert átadtam neki a gyeplőt.
  A megtérés nem viselkedésváltozás, szóval nem úgy néz ki, hogy írok egy listát, hogy miket nem illik mostmár csinálni, és akkor azt majd elkezdem ügyesen kivitelezni.
  A megtérés az a gondolkodásnak a megváltozása.
  folyt

 • 2009.12.15 22:47:38farkasokkal tancolo

  Hát én sajnos nagyon is hiszek a lélekben, bár ne hinnék.
  Számomra az lenne a megnyugvás, ha valaki bebizonyítaná feketén fehéren, hogy éltél, előtte se voltál semmi, meghaltál, utána se leszel semmi. A semmiből jöttél a semmibe mész. Ez engem megnyugtatna.
  Mert én ugyan semmire nem emlékszem a születélem előtti időről, és az se érdekelne, ha a halálom után jönne megint a nagy semmi.

  Csak az a baj, hogy én meg ezt NEM hiszem.

 • 2009.12.15 22:49:10marywolf

  Mielőtt megtértem, egy maximalista, arrogáns, kicsit ordenáré tyúk voltam, aki körül mindig állt a bál, komolyan, valahol megjelentem és kiszámítható időn belül minden beborult, mint a dominók és az egész szinte forgatókönyvszerű volt minden alkalommal.
  Amikor megtértem, amikor elkezdtem megváltozni, akkor nem azonnal oldódott meg minden, hanem szépen lassan. Csökkentek a balhék, csökkent a hatásfokuk. Megtanultam bocsánatot kérni és ami még nehezebb, megbocsájtani.
  Elfogadtam, hogy Jézus után megyek, olvastam, imádkoztam, hogyan is él ő, hogyan reagált a szituációkra, mire mit mond és szépen lassan változott a gondolkodásom, aminek hatására a cselekedeteim.
  2005ben tértem meg, és kb most nyárra normalizálódtam, mármint szerintem, van aki szerint hamarabb, de én magam is most vettem észre.
  Hogy én mit éreztem a megtérésem után: szabadságot, hihetetlen mértékű szabadságot és azt, hogy nem vagyok egyedül, soha sem!
  Ami nekem nagy gyógyulásom volt, hogy nem kell kiállom magamért, mert ugye jó nagy szám volt, meg energiám és ha valami nem tetszett, akkor jól meg is mondtam és megmagyaráztam a bizonyítványom.
  Utána jött a következő: Minden fa gyümölcséről ismertszik meg.
  Azóta hagyom, hagy mondják, mert tudom, hogyha azt az utat járom, amelyik a keskeny út (micsoda bibliai kép;)), akkor meglesz a gyümölcse.

  Remélem mindenhol érthető voltam, ha nem, kérdezzetek nyugodtan, én se mindig vagyok formába, ha fogalmazni kell:)

 • 2009.12.15 22:50:39farkasokkal tancolo

  marywolf,

  ne haragudj, de én ebből egyrészt semmit nem hiszek el, másrészt semmire nem adtál magyarázatot.

  Nem cikizésként, de ha tudnál valami hétköznapibb beszámolót adni, hálás lennék. Milyen szituban, miylen módon szóllott hozzád az ÚR?

 • 2009.12.15 22:53:45marywolf

  www.greyhomechool.blogspot.com

  Korábban is beírtam már, ha valakinek tudok segíteni, hogy mit mondjon kérdésekre, vagy esetleg anyagot átküldeni, mert van pár kérdés feleletes katekizmusom itthon, kicsit szájbarágós, de én is sokat tanultam belőlük, és ma is hasznosak tudnak lenni, szívesen átküldöm.
  A blog tetején ott van a mailcímem is, tehát akinek kel segítség, szívesen válaszolok.
  Ismerek sok gyerekbibliát és tudok segíteni abban is, hogy milyen korosztálynak melyik története és hogyan kell elmesélni, meg sok igehely magyarázatában tudok segíteni. Amelyikében meg nem, én is ismerek nálam okosabbat és Isten dolgaiban járatosabb embert, mert mindig van az embernél előrébb levő.

 • 2009.12.15 22:59:12marywolf

  FT, ne haragudj, de ha Te ebből semmit sem hiszel, akkor írhatok én neked bármint névvel, címmel, telefonszámmal, akkor sem fogod elhinni.
  Mert én erről tudok tanúságot tenni, ezt tudom más szavakkal vagy mélyebben/részletesebben elmesélni.

 • 2009.12.15 23:01:14madz

  marywolf, ne haragudj, nem kötekedni akarok, csak valahogy tényleg azt látom, hogy alapvetően te nem változtál meg, mert pl azt írod, hogy maximalista voltál. hát, a mostani kommentjeid alapján ez megmaradt :D (ezt most tényleg nem pejoratívan értem, de mintha azért látszana a neofita buzgóság).
  tehát úgy veszem le, hogy nem te változtál, hanem a te viszonyulásod a világhoz. nálam ezt egy pszichológus érte el. nem ilyen radikális mértékben, de sok mindent másképp látok most. és nekem is jobb lett. érted, hogy mit nem értek? hogy egy attitűdváltás miért jelent megtérést?
  na mindegy, igazából nem tudom ezt most jól megfogalmazni, meg tényleg nem akarok beléd kötni, alapvetően nagyon tisztelem, ha valaki ennyire elkötelezetten csinál valamit

 • 2009.12.15 23:04:04marywolf

  A buzgó és a maximalista nem szinoníma;)

 • 2009.12.15 23:05:26marywolf

  Amugy meg Isten nem porrá zúz és csinál egy másik alakot belőlem. A változás nem azt jelenti, hogy 100% ban új, hiszen nincs olyan ember, aki 100% ban kicserélésre szorul.

 • 2009.12.15 23:06:14madz

  ez igaz, de azért azonos kognitív mezőbe tartoznak :D

 • 2009.12.15 23:07:23rath.dinen

  marywolf: a Sátán nem HISZ, hanem TUDJA, hogy Jézus az isten fia stb stb stb

  Ha ilyen bennfentes infóim lennének, lehet, hogy én is behódolnék, de így :-)

  Mellesleg az sem vet túl jó fényt istenre, hogy az egyik leghatalmasabb teremtménye ellene fordult. Ha már a Sátánt, aki egy cseppet jobb verzió az embernél, nem tudta úgy megteremteni, hogy a hatalmas tudása és fejlettsége ellenére ne menjen át kisstílű bűnözőbe, akkor mit várt két nyomi embertől, az orruk előtt a tudás fájával?? :-)

  Szerintem ezek a sztorik azért nem tudják ma már úgy megszólítani az embereket, mint régen, mert egy rég elfeledett világképet tükröz. Egy erősen patriarchális társadalomét, ahol az apa élet és halál ura, nem magyaráz és nem magyarázkodik, és ő az egyetlen, aki kérdéseket tehet föl.

  Hogyan vegye be egy olyan ember gyomra mindezt, aki már abban hisz, hogy a demokrácia igazságosabb, hogy a kételkedés és kérdezés joga vezet el egy jobb világhoz, és aki szembe mer menni a tekintéllyel, az hős is lehet? Ma nem a büntető apa a "menő", hanem a magyarázó, oltalmazó stb szülő.

  Ha valaki úgy nevelné a gyerekét, ahogy isten az embert, még a mi nehezen mozduló szociális rendszerünkben is öt perc alatt kijönne a GYIVI.

  Ezt a stílust primitívnek, erőszakosnak és kontraproduktívnak tartjuk a gyereknevelésben, a politikai vezetésben stb - nehéz elfogadni istentől vagy a sorstól vagy akármitől.

  Mi hiszünk abban, hogy a szülő is felelős a gyermeke hibáiért, a vezetők is felelősek a beosztottjaik tetteiért - hogyan fogadhatnánk el, hogy Isten nem felelős mindazért, ahol ma tartunk? Ha egy gyerek megveri a másikat, mindjárt jön a kérdés, hogy húú, mit látott otthon, mire tanították a szülei, hát nincsen ezeknek a gyerekeknek apja stb??? Pont egy mindenható felé nem tennénk fel ezeket a kérdéseket?

 • 2009.12.15 23:08:19madz

  kérdeznék még valamit: ha egy gyerek egyszerűen csak megkérdezi, hogy kicsoda Isten, akkor mit válaszolsz? szóval hogy definiálod?

 • 2009.12.15 23:10:22farkasokkal tancolo

  2009.12.15 22:59:12marywolf,

  én csak annyit kérek, hogy mond el életszerűen, hogy nálad hogyan jött el az, hogy egyszerre hívő lettél és minden megoldódott. Mert kiváncsi vagyok, minden cikizés nélkül. És arra is kiváncsi vagyok, hogy nálad miért és nálam miért nem????

  De úgy látom te már eleve mindenkit a sátán követének tartasz, akinek nem UGYANAZ a hite mint neked...

 • 2009.12.15 23:10:52madz

  rath, én laikusként csak annyit tudnék erről mondani, hogy a keresztény Isten már nem teljesen azonos az Ószövetségivel. ezért kötöttek egy Új szövetséget :D

 • 2009.12.15 23:18:24farkasokkal tancolo

  madz ezt nem mondod komolyan... van egy isten, aki emberek milliárdjait dönti nyomorba a szózataival, aztán megigazul... hát akkor mitől isten, könyörgöm??? Épp ez az ALAPproblémám... úgy oldja meg, hoyga tulajdon fiát válogatott kínzásoknak teszi ki???

  ÉS MÉG CSAK NEM IS SZÉGYELLI MAGÁT???

 • 2009.12.15 23:20:09Felicitasz

  Madz: na persze, a szex meg a pornó is azonos kognitív mezőbe tartoznak ;-)
  A lényegünk ugyanaz marad, megtérés ide vagy oda, csak az irányok mások, meg az más, ahogyan önmagunkat tekintjük. És az élet sem áll meg, ez nem egy "és utána boldogan éltek amíg meg nem haltak" típusú változás. Vannak tisztánlátó, lelkes éveink amikor úgy tűnik, minden a helyén van, és vannak homályban tapogatózó, sokkal kevésbé lelkes éveink, amikor a korábbi döntések robotpilótája vezeti a gépet és a hit csak ebből a tényből áll, hogy igen, én egyszer átadtam az életemet Isten kezébe, és azóta is ez van. Vagyis, az ember egy idő után függetlenebbé válik még a saját érzéseitől is, és megtanul a tapasztalataira hagyatkozni. A megtérés valamilyen módon mindig egy tapasztalás (Isten szeretetének a megnyilvánulása), és utána megtértnek (hívőnek, stb.) lenni néha kellemes dolog, néha nem annyira, de az, hogy éppen hogyan érzem magam, még kevés ahhoz, hogy korábbi tapasztalatot vagy döntést kérdésessé tegyen. Ez a hozzáállás meg nagyon jót tesz egy csomó minden egyébnek is, az ember észre se veszi, hogy hogyan lesz benne egyre kiegyensúlyozottabb.

 • 2009.12.15 23:24:04marywolf

  Református iskolába jártam, de katolikus hittanra, kértem, hogy kereszteljenek meg, eljártam két évig katekézisre.
  Amikor befejeztem a gimnáziumot, teológiára mentem, mert anno azt tanították, hogy a hit dolgaiban is olyan járatosnak kell lenni, mint a többi tanulmányunkba. Akkor én ezt úgy értelmeztem, hogyha felsőoktatásban tanulok valamit, akkor a teológiát is illik megcsinálni. Ma már azért nem így gondolom;)
  Ekkor katolikus kollégiumban laktam, és ott volt pár ember, aki nem csak vallásos volt, hanem megtért keresztény, akkor ezt nem tudtam megfogalmazni, hanem egyszerűen éreztem, hogy ők mások és igyekeztem is a közelükbe lenni, máramennyire engedték az okos ki tanulmányaim.
  Maximalizmus: 3 A szakom volt, mert a teológiát nem számolták az egyetemen, ahol szakpárom volt, majd még összeszedtem egy C szakot is, biztos, ami biztos. Két szakomon végig szakelső voltam, háromhor, négykor feküdtem, nyolcra mentem órára, üres órákban könyvtár, nyolcig (akkor bezárt), onnan haza és olvastam tovább.
  Szóval emiatt nem sok időm volt ezen emberekre, meg valahogy nem is tudom, bár egyikükkel elég sokáig tartottam a kapcsolatot.
  Így történt, hogy 2005 nyarán közöltem vele, hogy én elmennék egy lelkigyakorlatra, amit ők szerveznek ( a mai napig nem tudom, hogy honnan hallottam egyáltalán róla), egyszercsak határozottan tudtam, hogy oda kell mennem és kész.
  Ott a Bibliából meséltek, tanúságot tettek, olyan volt, mint az Apostolok Cselekedeteiben, amikor Fülöp apostol találkozik Kandaké kincstárnokával.
  Ezután elkezdtem közösségbe járni, majd csatlakoztam a plébániához, ahová lakcím alapján tartozom. Tavaly pedig alapítottunk egy újabb közösséget, mert sok barátunknak nem volt, hiába kerestek.

 • 2009.12.15 23:25:46Heatherette & Glitterbaby

  én erről azt gondolom, h addig semmi baj nincsen, amíg az emberek úgy fogják fel a Bibliában leírt történeteket, mint példázatokat. amikor az ember lapozza a Mahábháratát, akkor is vágja, h ez csak mese, de értékes mese, és sokat tanulhat belőle az ember. a baj ott kezdődik, amikor vki túl komolyan veszi azt a könyvet, vagy akármelyik másikat. akkor ott nagyon el lehet tévedni.

 • 2009.12.15 23:29:02madz

  FT, ezt nem én mondom. én egyébként ugyanúgy nem hiszek benne, mint te, de szerintem a kérdéseid kicsit inadekvátak, minimális teológiai képzettséggel megmagyarázhatók, de nekem nincs olyanom.
  egyébként a büntető atya-isten képe eléggé jellemző a legrégebbi vallásokra. nem kellett őt szeretni, elég volt, ha félnek tőle.

 • 2009.12.15 23:31:32farkasokkal tancolo

  Madz milyen hit az,amihez képzettség kell???

  Mllyen hit az,aminek az alapjait se képes felfogni egy kicsit is kétkedő ember?

 • 2009.12.15 23:35:31rath.dinen

  ft: semmilyen hitet nem tud felfogni egy kételkedő ember. Ebben mind azonosak. Szerintem.

 • 2009.12.15 23:43:53rath.dinen

  Meg az is szinte ijesztő, hogy majdnem ugyanazt mondják a megtértek - legyenek akár krisnások, újkeresztények vagy valamilyen sci-fi vallás hívei.

  "Éreztem, hogy keresek valamit, de nem találtam. Sokat olvastam teológiát/biológiát/fizikát/pszichológiát/egyebet, de valahogy a legfontosabb kérdésekre nem adott választ. Közben voltak fura betegségeim (ez a későbbi hit függvényében lehet lelki betegség, rák vagy vitaminhiány is), de az orvosok nem tudtak segíteni. Amikor hallottam a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú Hitről, először azt hittem, hülyeség, de valami miatt mégis elmentem egy találkozóra/rendezvényre/istentiszteletre/stb. Hirtelen éreztem, hogy ezt kerestem. Mintha hazataláltam volna. Érdekes mód, amit nem tudott megválaszolni a biológia/pszichológis/egyéb, itt teljesen világos lett. A betegségem elmúlt, már nem kell szednem a súlyos mellékhatást okozó gyógyszereket, az orvosom nem akarta elhinni. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem. Ez olyasmi, amit hiába kritizálsz, amíg nem próbáltad ki. Én kipróbáltam, és működik. Nekem ennyi elég."

  Istenem, ha annyi ezresem lenne, ahányszor ezt a legkülönbözőbb kontextusban hallottam már!! És az a legviccesebb, amikor X vallás képviselői azt próbálják elmagyarázni, hogy a többi vallás nem "működik", ott nincsenek csodálatos gyógyulások meg megtalált válaszok.

  Ezt, hogy "kipróbáltam és működik", legutóbb Krsna-völgyben hallottam, esküszöm, egy pillanatra összerezzentem. Még ők is ezt mondják??? :-)

 • 2009.12.16 00:02:51Felicitasz

  Mind ezt mondjuk :-) És pont azért nem tud objektív lenni, mert személyes. Másfelől, egy idő után eljutsz oda, hogy rendszeren belülről is megkérdőjelezhető. A kérdés tehát nem az, hogy hiszel-e vagy nem, hanem az, hogy akarsz-e hinni vagy nem.
  http://jezsuita.blog.hu/2009/03/23/a_magyarazatok_istenenek_elete_es_halala
  Nagyon ajánlom a Coyne-Dawkins beszélgetésről a videót is.

 • 2009.12.16 00:05:55Felicitasz

  Blog hu karbantart, próbáljátok addig azt, hogy beírjátok a keresőbe:
  A magyarázatok istenének élete és halála
  aztán a cached verziót kérjétek az első találatból.

 • 2009.12.16 00:07:37farkasokkal tancolo

  Hát én a krisnásokkal sem foglalkozom... én még alig a megalakulás után, alig hogy látogathatóvá vált, jártam Somogyvámoson a Krisna völgyben. Nekem csodás élmény volt, mert csak. Valahogy olyan béke volt ott... de gondolom éppen amiatt, mert ők is úgy kiszakadtak a civilizációból - legalábbis azt hiszik szegények - és azt az illúziót adták, hogy ezt lehet.

  Mert amit ők nem csináltak meg azt megcsinálták a falubeliek. Pénzért persze.

  De mindegy, én jó szívvel emlékszem rájuk. Idén is voltunk ott, na mára azért átment ez az egész pénzcsinálásba. Nem hülyék ők sem ugye.

 • 2009.12.16 00:11:08cantaloupe

  Na azért szögezzük le, hogy rengeteg értelmes, kiváló koponya van a vallásos emberek közt.
  Ne homogenizáljuk már megint menetelő birkáknak őket, mint majdnem minden ilyen posztban.

 • 2009.12.16 06:34:35Veg_

  2009.12.15 21:37:04rath.dinen: MIért ne a karácsony lenne pogány ünnep, a husvét is az. A katolikusok minden olyan pogány ünnepet katolikussá módositottak, amit nem tudtak kiirtani. A farsang is régi, pogány ünnep, de nem tudták kiirtani, maradt.
  Egyébként husvétkor a tavasz istennője nyuszik képében szabadon engedi a termékenységet, amit a tojásokkal is jelképez
  A husvét neve a legtöbb nyelven az ő nevéből származik. Nálunk abból, hogy hust veszel magadhoz, de a böjtölés is régi, pogány szokás :)

 • 2009.12.16 07:09:21Veg_

  2009.12.15 22:59:12marywolf:
  Azt hiszem, értem, mit beszéltek el egymás mellett FTvel.
  Ő megkérdezte, hogy mi történt veled, hogy megváltoztattad az életedet, és áttértél a kerékpározásról a jogsiszerzésre és az autóvezetésre, mert érdekli a folyamat.
  Erre volt a válaszod, hogy te tojtál az autókra, de egyszerre csak érezted, hogy hüha, kimentél a garázsba, és mikor megláttad ott az autót és a jogsit, elkezdtél vezetni, és egyre jobban megy.
  FT közölte, hogy ez kamu, őt az érdekli, hogy mi volt a folyamat, ahogy eljutottál a jogsiig és autóvételig.
  Te pedig erre azt felelted, hogy ha nem hiszi el neked, hogy hirtelen ott volt az autó, a jogsi, és csak indulnod kellett vele, akkor mit magyarázz?
  Tehát abszolut semmit se feleltél neki, és mikor ezt lekamuzta, akkor a semmire közölted, hogy de igen, az volt a komplett felelet. Valami ilyesmit látok kivülállóként.
  Szóval inkább olyasmit kellett volna irnod, hogy mittomén, "Sulyosan beteg lett egy kollegám, és mikor a családjára gondoltam, ráébredtem, hogy vannak szituk, mikor nem tudnék kire támaszkodni. Ekkor mentem el egy templom mellett, amit hivásnak éreztem, bementem. Pont mise volt, és annyira átjártak a gondolatok, amiket hallottam, hogy utána átértékeltem az életemet." Valami ilyesmire gondolt. Persze ez csak példa :)

 • 2009.12.16 07:13:50Veg_

  2009.12.15 23:24:04marywolf:
  Látom, közben neked is leesett a késői óra ellenére, hogy miben is értetted félre a kérdést :D

 • 2009.12.16 07:17:08Veg_

  2009.12.15 23:43:53rath.dinen:
  Én is mindig ezt hallottam, ezért se kérdezem meg senkitől, minek :-DDD
  Mondjuk nekem meg nincs az a pap, aki bemeséli, hogy nem azt láttam 10 éves koromban, mikor meghaltam, amit. Viszont mivel egy valláshoz se passzol teljesen, ugyse leszek vallásos :D

 • 2009.12.16 08:02:16mammina

  wow. de jo kis beszelgetes volt itt keso este. nagyon hasonlitott azokra a beszelgetesekre, amiket mi szulok kovetunk el a mi papjainkkal. a ketsegeket, kerdeseket feltenni, varni a valaszt, megbeszelni, emeszteni, majd ujra kezdeni. vegre egy igazi anyazas nelkuli beszelgetes.

  ami nekem furcsa es errol tobbszor kerdeztem az eloljaronkat, hogy hogyan lehet, hogy az uristen mindenhato, megbocsat, a gyerekeknek is azt tanitjak, hogy olyan mint a szulok, mindent csinytevest megbocsat, ugyanugy a gyilkosoknak, mint az eltevelyedetteknek. de akkor miert van a confessione della fede-ben(talan a Hiszek egy... magyarul) minden mise alatt, hogy o az aki majd biraskodik felettunk. most akkor megbocsat, vagy biraskodik. egyutt a ketto nem megy. ez egy olyan kerdes amire eddig nem tudtak valaszt adni nekem. talan marywolfnak van valami magyarazata. erdekelne.

 • 2009.12.16 09:12:43Temptation

  Ebben az a jó, hogy tényleg beszélgetés, és bár nincs egyetértés, de nem ment át kegyetlen, személyeskedő fikázásba.
  Krisna tudatú hívők: én nagyon becsülöm bennük, hogy pl. rendszeresen csinálnak ételosztásokat, és így tudom, hogy ha adok nekik, abból valakinek étel lesz.Lehet hogy kinevettek, de ha a városban járok egyedül nekik adok pénzt.Mert nem tartom reálisnak, hogy egy teljes krisnás megjelenést kreáljon valaki azért, hogy lehúzzon, illetve a közösség biztos leleplezné őket.Míg a "civil" ilyen-olyan kreált igazolvánnyal "adományt" gyűjtők nagy része szélhámos.
  Meg volt olyan, hogy pl. csak 200.-Ft-ot tudtam adni, és mégis kedvesen, udvariasan megköszönték, és cserébe kaptam egy matricát, amitől szép lesz a napom.Pedig 200.-Ft nagyon kis pénz.

 • 2009.12.16 09:48:37marywolf

  Veg_
  Fórumokon nem mindig szeretem teljesen részletezni, nem azért mert titok, hanem azért, mert sokszor öszinte voltam, mélyen és megaláztak, szétszedtek. Talán ma már nem érdekelne annyira, mint régebben, de azért mégsem akartam pocakosan felhergelni magam.
  Viszont én is észrevettem, hogy milyen döbbenetesen jó társaság jött itt össze, így leírtam konkrétabban is.
  Nah meg ugye mostanában én is keresztény közegekben mozgok, hozzászoktam, hogy ezt a nyelvet, vagy nyeljárást ők értik, beszélik, csavarnom kellett egyet a gombon, megesik az ilyesmi;)

 • 2009.12.16 10:27:05baudolinA

  Nilüfer,
  a Szentháromság-tan nagyon érdekes, de szerintem a Porontyon erre egész egyszerűen nem fogsz pontos választ kapni, mert könyvtárakat írtak róla, és még mindig vitáznak. :) Nem beszélve arról, hogy a különböző felekezetek másképp tartják (ld. pl. az unitáriusokat, akik elutasítják a Szentháromságot). De ha érdekel, kereshetek neked hivatkozásokat, ahol részletesen leírnak mindent.

  "Énszerintem a pokol is meg a mennyország is itt van ezen a földön...."

  FT,
  a poklot nagyon sokan értelmezik úgy, mint az Istentől való távolságot. És hát Jézus is mondta, hogy Isten országa köztetek van. :)

  "Madz milyen hit az,amihez képzettség kell???"
  Azért nem véletlenül van hittan, katekizmus, bérmálkozás, konfirmáció stb.


  lelelel,
  sajnálom, hogy elutasítottak. Ismerek olyan lelkészt, aki biztosan szívesen foglalkozna a gyerekeddel, de ő Erdélyben van. De szerintem van Magyarországon is ilyen, csak nem ismerem az ottani lelkészeket.

 • 2009.12.16 11:33:24Veg_

  2009.12.16 09:48:37marywolf:
  Örültem is neki, mikor láttam, hogy "leesett" a kérdés, kicsit szomorkodtam, hogy elbeszéltek egymás mellett, érdekeseket irkáltok általában mindketten :)
  Az más kérdés, hogy nem vagyok szivbeteg tipus, meg elég nagy szám van, és ha valami szerintem nem stimmel, akkor is mondom, de ez meg nem személyes, a témának szól :)

 • 2009.12.16 11:59:42marywolf

  Veg_ szerintem is jó, ha valaki kerek perec megmondja, hiszen akkor sokkal jobbal ehet beszélgetni, kertelve elég nehéz.
  Az elbeszélés, hát igen, fórumon ez sokkal könyebben megtörténik, mint élőszóban, ez van:)

 • 2009.12.16 12:03:48marywolf

  Szentháromságtan, tényleg nem gyenge terület, a dogmatikának ez a legrosszabban kidolgozott része, egyszerűen nincs egységes rendszer rá, hiszen, nincs logikusan felépítve vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak pontosan.
  Nemeshegyi Péter jezsuita atyának van egy egész jó Szentháromságtan könyve,
  http://www.agape.hu/?oldal=kiadvany&id=242
  Elég filléres és nagyon jó, nekem is megvan.
  Ami meg különösen jó, a szerző Budapesten él, meg Szegeden is elő szokott fordulni és lehet bombázni kérdésekkel.

 • 2009.12.16 12:28:11Temptation

  mary: És az AVKF-en is tanít Nemeshegyi Péter atya, ugye?

 • 2009.12.16 16:21:00marywolf

  Elég sok helyen, én magam se tudom mindig, hogy éppen hol;)
  Amikor Szegeden tart szemináriumot, szólnak a még teós ismerőseink, és sokszor még mi is beülünk, főleg, ha beférünk;)

 • 2009.12.16 16:26:38Temptation

  Szerintem ő lesz az, nem hiszem hogy sok ilyen nevű atya lenne.

 • 2009.12.16 16:59:07marywolf

  Én se tudok másról:)

 • 2009.12.21 14:07:31tildy:)

  Most megy a home and health csatin dokfilm róluk. Normálisnak tűnnek rajta, a gyerekek vidámak, szaladgálnak , bár érdekes, ahogy a kajánál mint valami menzán jönnek egymás után....

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta