SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló: Luca-napi mulatságok

2009. december 11., péntek 07:48

Szombaton nyit a Miuklásgyár a Felvonulási téren, és nem csak hogy nyit, de idén ünnepli ötödik születésnapját. Várják tehát december 22-ig az ajándékokat, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat, ruhákat és könyveket - mindent, ami könnyen csomagolható és szállítható. Az elkészülő ajándékcsomagokat folyamatosan továbbítják a rászorulóknak. Idén egyébként máshol is lehet leadni ajándékot, bekapcsolódik a gyűjtésbe az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza. Sőt a Magyar Posta révén vidékről ingyen lehet a csomagokat a Mikulásgyárnak eljuttatni.

Ha leadtuk a csomagunkat, átnézhetünk szombaton 10 és 15 óra között a Marczibányi téri Művelődési Központba, (II.,Marczibányi tér 5/a) ahol karácsonyi ajándékkészítő foglalkozást tartanak. Egyszerűen megvalósítható, ötletes meglepetéseket, ajándékokat, ünnepi díszeket, lakásdekorációt készíthetünk, belépő 1000 Ft.

Délután négy órától a Jövő Háza Parkban (Millenáris, II. Kis Rókus u. 16-20) Szalóki Ági koncertezik, új gyereklemezével, a Gingallóval. Az albumon - és a koncerten-, az előző lemezhez hasonlóan népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet, József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna versei. Belépő: 800 Ft, családi jegy: 2000 Ft.

Az Anno meseboltban Kállai Nagy Krisztina kiállítása nyílik meg péntek este 6-kor, ahol a Mesélő Biblia és a Bibliai Naptár képei lesznek láthatók. (1016. Bp, Krisztina tér 7.) A kiállítás január 14-ig látható.

Luca-napi hétvége lesz a Néprajzi Múzeumban (V. Kossuth Lajos tér 12.) a Svéd Nagykövetség támogatásával, jobbnál-jobb programokkal. Szombaton 11-től például a Kaláka gyerekeknek szóló betlehemes műsorát láthatjátok, vasárnap fél tizenegytől pedig a Luca napi szokásokról lesz szó, emellett egész nap karácsonyi vásár és kézműves foglalkozások. De érdemes lehet gyerek nélkül is ellátogatni a múzeumba, szombaton este ugyanis jubileumi Kaláka koncert lesz, majd este tíztől a Csík zenekar zenél, éjfélkor pedig Palya Bea. Vasárnap nyolctól Sebestyén Márta hallható élőben. Belépő hatéves korig díjtalan, diákjegy: 1200 Ft, felnőtt: 2300 Ft.

Vasárnap három órától a Madách Színázban (VII. Erzsébet krt. 29-33.) a Négyszögletű kerek erdő című előadást tekinthetitek meg, inkább nagyobb gyerekekkel, hatéves kor felett ajánlott, jegyár: 300-1600 Ft.

Budakeszin ezen a hétvégén Postagalamb kiállítás lesz az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében (Fő út 108). Bár nem tudom elképzelni, mi lehet a különbség két galamb között, a program érdekesen hangzik, a belépés pedig díjtalan.

Vidék

Egész hétvégén színes adventi programokkal vár mindenkit a Gödöllői Kastély, szombat délelőtt bábszínházi előadások, majd kettőtől Gryllus Vilmos ünnepi gyermekműsora, Belépő: 800 Ft. Vasárnap szintén bábszínház, majd délután négytől a Nektárszínház, Diótörő című meseelőadása, belépő 600 Ft. Nap közben: a kastély gyermekszemmel – tárlatvezetés gyermekek számára, mesesarok a Barokk teremben - mesék a kastély Mesemondó Lányának előadásában, vaalamint Adventi készülődés a „Karácsonykonyhában”, és karácsonyi vásár az udvaron.

Egerben a Harlekin Bábszínházban (Eger, Bartók Béla tér 6.) egy klasszikust láthatunk, Mazsola és barátai elvenednek meg Bálint Ágnes meséje és Bródy Vera bábfigurái nyomán, szombaton fél háromtól, és öttől. Belépő: 800 Ft.

Adventi rendezvény a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban (Törökbálint, Munkácsy M. u. 83.). Egész nap korcsolyázás, karácsonyi vásár és forralt bor-főző verseny. Délután pedig ajándékgyűjtő és kézműves játszóház. 16.45-kor "Betlehemi éj" címmel a Budapesti Utcaszínház előadása.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta