SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Támad a banánpempő

2009. december 10., csütörtök 08:11

Kóstoltátok már az anyatejet? Olyan finom, hogy azóta is ezen él az egész család, igaz? Nem igaz, hát persze, hogy nem. Brutál egy íze van, megkóstoltam mindhárom gyerekemnél, és véleményem változatlan. Palkónak viszont bejön. Teljes mértékben ragaszkodik hozzá, és fütyül az olyan alternatív megoldásokra, mint a reszelt alma, vagy az alma-banán.

palko1210

Pedig jó lenne, ha megbarátkozna velük, mert Magyarországon csak ilyen kezdőlépések után illik tartósabb kalandokba bonyolódni a főzelékekkel, hogy aztán egyszer végre csárdást járhassunk a csülkös bablevessel.

Egy hete ezen az alma-banán pempőn nyammogunk. Én már, Palkó még utálja, pedig nincs mit tenni, előbb-utóbb le kell nyelni, meg kell szeretni, mert a védőnő a múlt héten nagyon szigorúan emelte fel nikotinsárga ujját a krumpli és a rizs ellen. Még azok az érvek sem hatották meg, hogy elmeséltem neki, nem egy országban bizony inkább ezekkel kezdik a hozzátáplálást. No, nem mintha Palkó ezeket biztosan megenné, de hátha jobban ízlene neki valami semlegesebb kaja így elsőre. És mivel a védőnő szerencsére nem kamerázta be a lakást, úgy döntöttem, még egy pár napig nyomatom ezt az alma-banánt, de aztán át fogunk nyergelni az alma-krumplira, hátha az jobban tetszik a fiatalembernek. Remélem, addig még nem könyveli el végképp ezt az egész hozzátáplálósdit egy jó kis játéknak, és hajlandó lesz megforgatni a szájában az új kaját. Mert az alma-banánnal két napja már odáig sem jutunk el.

Az első próbálkozásnál egészen kiborult attól, amit csinálok. Minek dugdosom azt a puha izét azzal a kemény izével a szájába, minek ez az egész cécó. Először megdöbbent, aztán dühös lett, fintorogni, sírni kezdett, és nagyon kereste a hátsó kijáratot a pihenőszéken, én meg úgy sajnáltam szegényt, hogy pár szájon és homlokon szétkent falat után befejeztük az aznapi műsort. Másnap úgy nézett rám, mikor meglátott az etető-felszereléssel, mint aki nem hiszi el. Miért pont az ő anyja ilyen? Sírás, rívás, kínlódás. Harmadik nap már rezignáltan vette tudomásul, hogy mire készülök, és már az első kanál után elszánt a védekezésbe kezdett. Nem sírt, nem fordult el, bürrögött. Én meg egy darabig vártam, aztán megpróbáltam így belenyomni az aktuális negyedkanálnyi pempőt. Alig húztam ki a szájából az üres kanalat, jött vissza az egész az arcomba. Bosszankodtam, Palkó meg vigyorgott, hogy most megmutatta nekem, kivel szórakozzak, és mivel a jó édes anyukája természetesen én vagyok, ez azon ritka pillanatok egyike volt, amikor egyre gondoltunk.

Kezdtem úgy érezni, hogy itt én már kevés vagyok. Valami attrakció kell, valami szenzáció, amitől tátva marad a szája a gyereknek, észre sem veszi a falatot, és azt sem, hogy lenyeli. Jött is a férjem lelkesen, mert már hetek óta nyúz, hogy miért nem adok a gyereknek valami rendesebb kaját, hozott egy csörgős zsiráfot, és lement héthónaposba. A bemutató nagy sikert aratott, Palkó rendesen le volt nyűgözve, de a szájába tett kajáról egy pillanatra sem felejtkezett el. Ahogy és amennyi bement, úgy és annyi landolt az előkén, ki tudja már, hány null oda.

Negyedik nap aztán a fejemhez kaptam, hogy óafenébe, hideg a pép, biztos ez a gond. Forralt vízbe állítottam a pempős tálat, de hiába, a meleg gyümölcs sem hatotta meg Palkót. A kanáltól sem esett már kétségbe. Sőt. Egy magabiztos partiarc virult velem szemben, aki már azon filózik, hogy most hogyan is fogja visszaküldeni az első adagot: lassan szivárogtatva, gyorsan kilőve, kibürrögtetve, esetleg kézfejre kenve? A kanál meg minek van a maminál, azzal is lehet a káoszt fokozni, pláne ha tele van, szóval add csak ide, ez is egy jó móka, és persze, hogy elkapja, megrázza, hidegvérrel kicsavarja a kezemből, én meg afrancbázok és indulunk átöltözni.

És ez azóta is így megy. Alma, alma-banán pempő, - és, hogy egy közelmúltban idézett klasszikus átiratában összegezzük a tapasztalatokat - buli-e van. Minden nap megküzdünk. Palkó virul, én még egyszer sem nyertem. Hogy aztán mikor lesz ebből csülkös bableves...

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.10 20:37:54Panzej

  Szia Kipikopi! Hát az én védőnőm az egy tanulmány. Rettentő mézes-mázos, ha valami baja van, azt is vastag cukorkarétegbe burkolva adagolja, de azért a mondandójának az élét ez a cukormáz sem veszi el. És igen, egészen kikelt a főzelék ellen: "anyuka, először mindig a gyümölcs, és majd csak utána a főzelék!" Persze, hogy nem veszem komolyan, bár én mindenre bólogatok, csak menjen már, de ahogy fenn is írtam, ha valami ízt kipróbálok, azt pár napig adom, és utána jövök a következővel. Amerikában mivel kezdtek?

 • 2009.12.10 20:39:30Panzej

  Ja, de ami a legrosszabb a védőnőben, az tényleg az, hogy bejön bakker, és az egész lakás cigiszagú lesz. Nagyon erős dohányos, ez már a bőrén, az arcán is látszik.

 • 2009.12.10 20:40:09farkasokkal tancolo

  RR. én azt hittem, hogy megszárítod a vadkendert, és abból főzöl teát. :-)

  Egyébként ez a csalánlevél tea nem rossz ötlet, tisztítja a vért, ezáltal méregtelenít.

 • 2009.12.10 20:40:58farkasokkal tancolo

  Panzej, Fr.országban pl. először kompótot adnak a gyerekeknek pépesítve.

 • 2009.12.10 20:53:19Zsuzsi főz

  RR a páromnak egy fűnyírás alalmával telítődhetett a szervezete, ezt kb. négy évig igen durva allergia követte. Taknya-nyála egybefolyt, éjjel fulladt, stb. Első évben hatott a gyógyszer, másodiktól már nem. Csak orrsprayt, szemcseppet használt ezután és a tünetei évről évre csökkentek. Idén szedett homeós bogyót megelőzésként, gyakorlatilag csak a szeme viszketett, más tünet nem igazán volt. De tényleg, évről évre jobb. Remélem így is marad.

 • 2009.12.10 21:02:00bavette

  Rosa
  Köszi. Aludni már én se tudtam otthon. 3 hónap meg azért hosszú idő ahhoz, hogy ne menjek haza. (Bár a férjem nem ért velem egyett. :))
  Nem vagyok oda a "mindenfélefű" teákért (annak idején a málnalevél is nehezen ment le), de a csalánteát akkor kipróbálom. Hátha segít. Köszi mégegyszer!

 • 2009.12.10 21:03:24bavette

  Zsuzsi főz
  Nekem vről évre rosszabb. :( Idén gyógyszert se mertem szedni, mert szoptattam. Halál két hetem volt otthon, nem nyaralás. :(

 • 2009.12.10 21:03:54másutt

  panzej, szinte mindenutt az angolszasz vilagban gabonaval kezdenek.
  az UK-ban egy baby rice nevu mizevel, vagy mas bebi kasaval.
  ezt vagy anyatejbe, vagy tapszerbe keverik.

  ezt pl. minden boltban kapni lehet:
  http://www.hipp.co.uk/products/stage-1-
  for-start-of-weaning/cereals/baby-rice

  az USA-ban ugyanez megy, altalaban valamilyen gabonafele.

  kinabam egy Xifan nevu "rizsnyák" dolgot nyamatnak, ami Magyarorszagon is nagyon nepszeru volt azelott! az en csaladomban is adtak a kicsiknek rizsnyakot.

 • 2009.12.10 21:04:13Panzej

  bavette, a csalántea tényleg jó, én is ittam, literszámra kell, és akkor csökkenti a tüneteket. El nem mulasztja sajnos (legalábbis nálam nem mulasztotta el), de csökkenti.

 • 2009.12.10 21:04:21bavette

  vről=évről

 • 2009.12.10 21:06:59farkasokkal tancolo

  Én 50 éves koromban tudtam meg, hogy allergiás vagyok a liliomfélékre.
  Ugyanis a szülinapomra rendeztem egy ötye klubot, meghívtam rá az összes barátnőmet, és mindegyik (október lévén) liliomot, kálát, meg hasonlókat hozott, széééép naaaagy csokrokat, mindet vázába raktam, olyan lett a szoba mint egy ravatalozó isten bizony.

  Aztán éjszaka arra ébredtem, hogy víz folyik a fülemből, a szememet nem tudom kinyitni mert bedagadt, és az orrom is csurog. A gégészeten mondták, hogy ez biza allergia, akkor kapcsoltam, még mindig ott kornyadoztak a virágok a lakásban. Zirtecet kaptam, az elmulasztotta, de egy év mulva ujra kijött, csak enyhébben, aztán többet nem.

  De azóta nem is kapok virágot.

 • 2009.12.10 21:08:10Panzej

  Másutt, na ez az, én is ezt adtam anno hipoallergén "opvolgmelk"-kel, gyümölccsel, fozelékkel. Itthon is kerestem, de nem találtam.

 • 2009.12.10 21:09:32Kipikopii

  Panzej: gondoltam, hogy tulleptel a vedonon, ezert irtam, hogy ezt a hozzataplalast biztos hatasvadaszat kedveert taglaltad ilyen hosszasan, mert kizartnak tartottam, hogy a te tapasztalatoddal ez ekkora problemat jelentett volna...

  Az USA-ban rizspehely-anyatej/tapszer a tipikus kezdoetel, en nem azzal kezdtem. Nem az amerikai hozzataplalast kovetem. Az elsonel krumpli-anyatej, a masodiknal edeskrumpli volt a kezdoetel, mert a masodiknal mar lusta voltam fejni is a non-stop szoptatas mellett. A masodikkal szivtam rendesen, de most a legjobb etvagyu 1,5 eves :-)

 • 2009.12.10 21:16:11Panzej

  Jó neked, Kipikopi! Nekem egyik gyerekem sem tartozik a klasszikus jóevő kategóriába. Nem is bánom annyira, csak idegesítő, amikor a környezetemben mindenki azzal hergel, hogy milyen soványak. Szerintem ilyen tipusok, és egyáltalán, van itthon ennivaló, ha nem eszik meg, most mit csináljak? Tömjem őket? És minek?
  Ami sokkal bosszantóbb, hogy rettentő válogatósak. És ezt tényleg nem tudom, honnét szedték.
  Na megyek, vége a pihenésnek. Sziasztok!

 • 2009.12.10 21:25:47bavette

  Panzej! Az olaszok főznek egy zöldséglevest (krumpli, répa, cukkini van benne), aminek először csak a levét használják fel. Abba megy ilyen készen kapható daraszerű cucc és atomjaira szedett (poralakú) hús... (ha jól emlékszem, mert nem találom a papírt, amitt adott a doki.)Amikor már ezt eszi, mehet bele a zöldség is, és később a homogenizált (pürés) hús. Na sztem ez nem hangzik valami jól... :) Mi gyümölccsel kezdtünk. :)

 • 2009.12.10 21:27:45bavette

  És akkor csalánteára fel!!!

 • 2009.12.10 21:28:03nyúlmama

  Panzej, nem tudok mindent elolvasni most, ezért bocs, ha már írtak valamit. A fiam-most 190 centi-pont így nem volt hajlandó elfogadni semmit, pedig ő 3 hónapos korától tápszeres volt-(jöhetnek a kövek)
  A krumplit pláne nem, amit itt többen írtak(jelzem, a lányom igen)Nekünk is a sütőtök és a répa jött be, de kemény "harcok" árán. Vigasztalásul: aztán úgy ráérzett, hogy alig győztem tömni-bármivel, csak kaja legyen

 • 2009.12.10 21:32:12m. kira

  Panzej, a amegoldás szerintem is Sinlac: hipoallergén nem tejalapú és kalóriabomba. Gyümölcshöz és zöldésghez is mehet, meg persze magában is. A nagyon válogatós lányomnak is bejött, ezzel keverve, szinte mindet megevett.

 • 2009.12.10 21:57:20Hannahmama

  Sziasztok
  Ausztriában a zöldségekkel kezdenek. Teljesen forditva van minden. Elöször zöldség, annak felmenői aztán csak a gyümölcs. Gyümölcsöt 8-hós kortól ajánlotta csak a gyerekorvos. Már a hús is elöbb jöhetett mint a gyümölcs.

 • 2009.12.10 22:07:54Rosa Rugosa

  A csalánban rengeteg ásványi anyag és vitamin van. Falun pl. minden kora tavasszal (már február végén kezd hajtani) az állatokat is ezzel etették.
  Tényleg semmi káros nincs benne. Ártalmatlan.
  Mondjuk az allergia egy idő után a bélrendszert is tönkre teszi, úgy hogy mindenképp érdemes 2-3 növényből álló keveréket készíteni.
  Én köptetőt is szoktam csinálni (kakukkfű szirupot) olyat, mint a gyógyszertári barna.
  Tök egyszerű és még használ is.
  Nem akarok szerénytelen lenni, de kicsit vágom ezt a gyógynövény témát, nagyanyám volt nagy "füves" -na nem úgy:).

 • 2009.12.10 22:08:31Hilus

  Panzej !
  Gyógyszertárban lehet kapni natur Milupa HA rizspépet. Mai napig keverem a cucchoz. 2 hétig tartott mig megevett belőle egy adagnyit, utána
  3/4 rizspép, 1/4 valami, most fordítva.
  Recept nélkül is vehető, akkor kb 250 Ft-al drágább.

 • 2009.12.10 22:18:57Zsuzsi főz

  A régebbi rizsnyák az Oriza volt, a hasfájós öcsémnek ez volt az egyetlen 1987-ben, amit ehetett, mert az anyatej már kevés volt.

 • 2009.12.10 22:23:20Bubó

  Rosa Rugosa! Jó dolog, hogy értesz a füvekhez. A kakukkfű köptető szirupod receptjét megosztanád velünk? Előre is köszönöm!

 • 2009.12.10 22:23:43Rosa Rugosa

  Hú, az én öcsém is azt kapta és hogy szerettem üresen.:))) Ő meg nem ette...:) Ez már a 70-es években is volt.:)

 • 2009.12.10 22:36:56mókusmacat

  Panzej, ha még olvasod, natúr rizspépet a biopicaon vagy bioboltokban is lehet kapni, Holle márkájú, van mindenféle, nemcsak rizs.

 • 2009.12.10 22:39:21mókusmacat

  biopiac

  reszelt almába szórva elég jó:) már a rizspehely...

 • 2009.12.10 22:40:09bavette

  Rosa, úgy vicesebb lenne. :DDD De így több a segítség. :)

 • 2009.12.10 22:41:54bavette

  Hilus! Mi is azt használjuk, csak én azt hittem az is tápszeralapú, mert ízre olyasmi... (A doboz a gyerekszobában, bébi meg alszik.)

 • 2009.12.10 22:46:56Rosa Rugosa

  Kakukkfű-szirup: A kakukkfüvet szedés után vízzel leöblítjük. Egy üvegbe tesszük cukorral rétegezve. Körülbelül három hétig hagyjuk állni a napon. Nagyon kis vízzel szirupot főzünk belőle, csak egyszer forrjon fel, rögtön lezárjuk, leszűrjük. A szirup se túl híg, se túl sűrű ne legyen, ezért egyszer-kétszer lehűtjük, hogy megnézhessük az állagát. Utána üvegekbe zárjuk és száraz dunsztba tesszük.

  A másik:
  Szárított kakukkfüvet beáztatunk egy éjszakára kevés vízbe, másnap felforraljuk.
  Leszűrjük, majd cukorral szirupot főzünk belőle, nem forraljuk, max. 1 percig.

  Ez utóbbi rögtön, kis adagban elkészíthető, akkor amikor épp szükséges.

  Hasonlóképp lándzsás útifűből is készíthetünk köptetőt.
  Szakácskönyvi cukorszirup arányokat alkalmazzunk.:)

 • 2009.12.10 22:48:20Rosa Rugosa

  2009.12.10 22:40:09bavette

  Pedig mennyi ártalmatlannak tűnő legális bódító nődögél úton-útfélen...:))))

 • 2009.12.10 22:58:25Hilus

  2009.12.10 22:41:54bavette

  Az ize tényleg olyan, mint a tápszeré.
  Van vaniliás izű is, de nálunk a natúr a nyerő.
  Nekünk a doki bácsi mindenből HA-t ír fel.
  A 2. korcsoportos tápszerből is.

 • 2009.12.10 23:01:53bavette

  Hilus,
  Mi is mindenből HA-t kapunk. És mi is a natúrt szoktuk kérni, mert az rizspép, míg a vaníliás gabona... (Meg gondoltam nem kell rögtön a vaníliához szoktatni.) És bejön a sima. Szoktam hozzá mindenféle gyümit is tenni, de üresen is megy.

 • 2009.12.10 23:02:37bavette

  Rosa,
  :DDD

 • 2009.12.10 23:09:10nyúlmama

  Rosa, nix kötözködés, de tényleg.De a csalánban hisztamin van, a nagynéném pl. nem tudja inni, mert rögtön piros kiütéses lesz tőle.

 • 2009.12.10 23:51:36rath.dinen

  Nem tudom, írták-e már, ha igen, bocs.

  Nálunk az hozta meg az áttörést, hogy a kajába anyatejet kevertem. Akkor döbbent rá, hogy ezt le kell nyelni. Addig azt hitte, csak szájba vesszük, mint a maci fülét, aztán kiköpjük, és szájba veszünk valami mást.

 • 2009.12.11 01:21:31Kipikopii

  Panzej, az enyemek jo evok (illetve a masodik pocsek evo volt, 1 eves kora utan lett jo evo) ES megis gebek, a kicsi meg a 0%-ot sem erte el a gorben... Ez van, ha ennyit esznek a tieid, akkor biztos ennyire van szukseguk. Ha ehesek, majd esznek tobbet. Nekem mar nincs energiam adagokon vitatkozni, nalunk csak annyi szabaly van, hogyha nincs hely a rendes kajanak, gyumolcsnek (ergo az a kifogas, hogy nem ehes), akkor a suti sem fer be, ugye...

 • 2009.12.11 09:55:30Panzej

  Kipi, engem nem is izgatna, én sem voltam kövér gyerek, az egész családom gebe, de a férjem családjában az evés nagyon fontos, a husis gyerek a minta. És folyton megy a cseszegetés, görbenézegetés. Pedig hát mi baja lehetne egy sovány gyereknek? Éhenhal vagy mi? Még csak nem is betegesek, talán a legkevesebbet beteg gyerekek az egész környezetemben. A süti nálunk sem kötelező. :-)

 • 2009.12.11 10:40:17Veg_

  Csalánlevél: Ugye azt azért tudjátok, hogy tilos folyamatosan inni? Valóban méregtelenit, mégpedig nem kicsit, folyamatos ivásnál egy idő után már nem a mérgek, hanem a vitaminok és ásványi anyagok ürültek...
  Volt muternek egy csalántea mániás ismerőse, majdnem egész évben itta, naponta legalább egy litert... Már meghalt. Kiürültek az ásványianyag és vitamintartalékai, és annyi.
  Persze ez nem 1-2 év alatt történt, vagy 10 évébe kerül.
  Maga a csalánlevél és a csalántea nagyon jó és egészséges, tavaszonta mindenkinek ajánlok egy 1-2 hónapos kurát, amikor kitisztitja a szervezetét, olyankor ha birja valaki, érdemes nyers és párolt zöldségeket/gyümölcsöket enni, naponta legalább három liter folyadék, tehát a teán kivül buborékmentes ásványviz, vagy zöld/fehér tea naturban, husfélét kerülni, állati fehérjét max kaukázusi kefirre csökkenteni legalább az első két hétben, de jobb végig. Még a bőr is szebb lesz, de utána álljatok le vele... Eleinte, pláne, ha első kisérlet, elég vacakul érezheti magát az ember, ahogy ürülnek a méreganyagok.

 • 2009.12.11 11:13:49I. Pipi

  Panzej, te is sovany vagy, gondolom a gyerkocok ezt toled orokoltek.
  Masik meg: Oriza rizsnyak??? Oriza Triznyak.

 • 2009.12.11 11:20:16dodóó

  velem is itatta anyám a svéd keserűvel együtt.
  Soha nem felejtem el hogy milyen érzés volt mikor kirázott a hideg tőle.

 • 2009.12.11 11:31:56Veg_

  Svédkeserütől engem is kirázott volna a hideg. A csalántea iztelen, pontosabban kissé állott ásványvizre emlékeztet :) Ha egy literbe teszel neyed citromot és két kávéskanál mézet, ihatóbb lesz, és nem bántja a müködését :-)

 • 2009.12.11 14:15:19bavette

  Kipikopii, Panzej

  Súlyban mi az átlag alatt vagyunk (hosszban nem). És bár nekem tetszik, az elején aggódtam, hogy miért nem eszik ez a gyerek annyit, mint a többi. Azóta rájöttem, mert ő ilyen, neki ennyi elég. Megtömni meg nem tudom, de nem is akarom.

 • 2009.12.11 14:56:53lita-tita

  Az én fiam 2550g-al szültett most 6 hónapos és 6kg(épphogy).A védőnő kedden lecseszett,hogy sovány.Mondtam neki,hogy a születési súly megvan duplázva,azt mondta nem számit akkor is vékony a 66cm-hez.
  Egyébként kedvence a sütőtök és a répa.

 • 2009.12.11 15:20:51Bubó

  Rosa, köszi a receptet, szükség esetén biztos kipróbálom! :)

 • 2009.12.11 15:55:42mylittleboy

  panzej

  nálunk uez, az almát rühheli, próbáld meg az őszibarackot, nekünk azzal indult el, a sütőtök. A vilmoskörte ami jó puha imádja, ja és a banán. nagyjából ez a vivőanyag, kicsit fájt a hasa, de pár nap után megszokta:)

 • 2009.12.11 22:21:29kanga t

  Sorry, nem olvastam végig, biztosan mondták mások is, (és miért van az, hogy csak az utolsó 100 kommentet látom? más blogoknál ott van, hogy mutasd az összeset, itt meg nincs!)felejtsd el egy darabig a hozzátáplálást, sokat egyél úgy, hogy lássa, várd meg, amíg kér belőle. Ha éhes lesz, megeszi :)! Az én fiam az almát nagy duzzogva ette, de teljes szerelembe esett a Milupa HA vaníliás rizspéppel (mondjuk, ő tápszert is kapott). Kóstoltam, tényleg fincsi, nyugodtan lehet ezzel is kezdeni.

 • 2009.12.11 22:25:01psyché

  En maig nem rajongok az almaert.

 • 2009.12.11 22:28:30Tejbajusz

  Hát, Psyché és az anyukád még mindig gyötrődik miatta?

 • 2009.12.11 22:58:16farkasokkal tancolo

  Hehe, én most ezt egyáltalán nem amiatt írom, hogy ez a követendő, de a lányom gyerekorvosnője azt mondta, hogy ő szeretné, ha a kisbabával minél előbb megízleltetnénk új ízeket, merthogy a praxisában több olyan eset is volt, hogy a mintegy 6-7-8 hónapos gyerek, aki kizárólag anyatejet kapott, és fogadott el, hoppon maradt, mert az anyjának egyik napról a másikra elment a teje, de úgy, hogy délelőtt még volt, délután már nem.

  Kíméljetek meg attól, hogy ilyen nincsen, mert a lányomnak valóban így volt, 6 hónapos volt az unokám, kettőkor megszoptatta, aztán a gyerek hanyattesett (akkor állt fel), ügyelet stb, estére már nem volt egy csepp sem. és másnap sem. Volt, nincs. Tiszta szerencse, hogy addig is kellett hébe-hóba, de minden nap tápszerrel hozzátáplálni pláne este, így egyszerű volt a váltás.

  Naszóval ez az oldszkúl doktornő azt kérte, hogy egy-két mokkáskanál almalevet, őszibaracklevet már két hetes korától kapjon. Mondjuk ezen a lányom ledöbbent, és ez nem is volt, de két hónapos korától már igen. Nem sok, scak tényleg pár mokkáskanál más íz naponta.

  Amúgy minden bejött amit ez a doktornő mondott. Akármiről.

 • 2009.12.11 22:58:25madz

  kanga, itt alul rányomsz a kettesre. és akkor látod az elejét...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta