Terhesnapló: Te még egyben vaaaaagy?

40. hét

pocak40

66 kg

Ha nem kapom meg naponta hatszor ezt a kérdést, akkor egyszer sem. Igazából nagyon kedves dolog, hogy ennyien érdeklődnek és kíváncsiak, mi van velem, ezért igyekszem én is kedvesen reagálni. Csak azt nem értem, hogy a boltban, amikor az ismerős eladók ránéznek a pocakomra, miért csapják össze a kezüket és teszik fel ugyanezt a kérdést. „Nem, megszültem már, csak visszatuszkoltam, mert olyan jó volt nagy hassal csavarogni.” Ehelyett csak mosolygok és illemtudóan válaszolok: igen, bár 3-4 hete egy lyukas fabatkát sem adtam volna, hogy kihúzom a negyvenedik hétig, de még mindig egyben vagyok.

Őszintén szólva már egyre kevésbé idegeskedek, majd jön az a gyerek, ha jönni akar, bár a múltkor azért eltörött a mécses, amikor a zuhanyfülkéből, ahová hajmosás céljából ültem le törökülésbe, képtelen voltam kimászni. Akárhogy forgolódtam, a lábaim nem engedelmeskedtek, nem találtam olyan pózt, amelyből lábra tudtam volna állni. Csak vergődtem, csúszkáltam, mint egy fóka a jégen és abban a pillanatban baromira elegem volt az egészből.

Azért, ha már így alakult, volt néhány dátum, amit szerettem volna elkerülni: például Mikulás napját, de annak is örülök, hogy a tegnap esti Juventus-Bayern München BL-meccset sem szakította félbe Manna érkezése (bár lehet, hogy jobban örültem volna a végeredménynek). Egy szó mint száz, elfogadtam, hogy akkor fogok szülni, amikor itt az ideje, nem agyalok már praktikákon, szemmel láthatóan nincs különösebb hatással rám semmi.

A nőgyógyászom és a gyerekorvos egybehangzó javaslatára én, az oltásellenes, múlt héten beoltattam magam végül H1N1 ellen és a héten a család többi tagja is megkapta a vakcinát. Ha egy héten belül megszülök (azért valljuk be, ennek van esélye most már), a babát ugyan már nem fogja védeni, de legalább én nem dőlök ki a sorból és remélhetőleg a többieket sem kell ápolnom – legalábbis nem az újinfluenza miatt.

A napokban esténként Excel-táblában vezettem a méhösszehúzódásokat, amelyek egyelőre kaotikusak, hol 20 perc, hol 5, hol 3, hol 15 perc telik el két fájásocska között, ám határozottan erősödnek, egy-egy keményedésnél már sziszegek is. Most bemegyek a kórházba ctg-re és vizsgálatra, meglátjuk, hogy áll a helyzet odabent.

Oszd meg másokkal is!
Mustra