Meseváros helyett szegényfalu a Kossuth téren

Hétvégén az influenzajárvány miatt olyan programot kerestünk, amelyet kültéren rendeztek és Mikulást is ígértek hozzá. Mivel a férjem hallani sem akart a Jolly Jokerként számon tartott Állatkertről és a veresegyházi Medveparkról, a Kossuth téren lévő Mesevárosra esett a választás, ott még úgysem jártunk korábban. Odaérve keserű csalódás ért minket: a beharangozott gyerekprogramok, kézműves foglalkozások és kirakodóvásár helyett mindössze egy tucat szegényes standot és egy zárt sátorban "rendelő" Mikulást találtunk, amely előtt kígyózott a sor.

Hatalmas szerencsével találtunk a közelben parkolóhelyet, ahonnan lassú sétával közelítettük meg a helyszínt. Utunk a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt vezetett, ahol pálinkafesztivált rendeztek, ám nem álltunk meg szemügyre venni a portékát, céltudatosan vonultunk az Ország Karácsonyfája és az ígéretes programok helyszínére. Először azt gondoltuk, eltévedtünk, ugyanis egy nagy piros sátoron és néhány bódén kívül nem sok minden tárult szemünk elé.

A sokkra gyorsan ettünk egy nagy kolbászt kétezerért, majd a szegényes külső ellenére adtunk egy esélyt a helynek és körbenéztünk: ez mindössze 3-4 percet vett igénybe. A tér közepén a Mikulás rezidenciája található, előtte hosszú, vörös szőnyeggel, amelyen rengeteg szülő és piros orrú kisgyerek fagyoskodott, miközben a kicsiket néhány néptáncos és zenész próbálta szórakoztatni.

A kirakodóvásár pár bódéból állt, ahol karácsonyfadíszeket, könyveket és egyéb, kézzel készített dolgokat árultak. Aki azt gondolja, két legyet üt egy csapásra, és amíg a gyerek szórakozik, addig beszerzi a karácsonyi ajándékokat, téved, menjen inkább a Vörösmarty térre. Az autó felé menet azért végignéztük a pálinkakínálatot, de sajnos kóstolni nem állt módunkban, pedig jól átmelegített volna minket az erős ital. Azt hiszem, jobban jártunk volna az Állatkerttel, ott frissen született vízidisznókat is láthattunk volna.

Oszd meg másokkal is!
Mustra