Hétvégi programajánló: "Jöjj el, kedves Télapó!"

Hétvégén nem nagyon kerülhetjük majd meg a Mikulást, én is azon gondolkodom, hol találkozhatnánk eggyel, szegény Abigél ugyanis lebetegedett, így a bölcsőde Mikulásánál nem teheti személyesen tiszteletét. (Most már meggyógyult ugyan, de erre az egy napra már nem viszem be, hadd pihenjen.) Mostantól kezdve húsz napig természetesen nem lesz más dolgunk, mint készülni a karácsonyra, fürgén sodorni a bejgliket és szaggatni az angyalka formájú mézeskalácsokat. Programajánlónkban is megsokszorozódik az advent szó, és talán előbb-utóbb az időjárás is követi majd a karácsonyvárást. Ki tudja, lehet, hogy két hét múlva térdig ér majd a hó.

Idén is jön a Mikulás a Pozsonyi Pagonyba (XIII. Pozsonyi út 26), méghozzá szombaton és vasárnap, többször is! Az ünnepséggel kapcsolatban személyesen kell egyeztetni, mivel a Télapó húszfős turnusokban látogatja a gyerekeket, és az ajándékot is előre ott kell neki hagyni. Az ünnepség ára 800 Ft. A Mikulás mellett éneklés és mondókázás is lesz.

Szombaton a Thália Színházban (VI. Nagymező u. 22-24.) délelőtt 11-től és délután 3-tól a Karácsonyi csillag című előadást láthatjátok, amiben a legkisebbek számára is érthető és követhető módon, bábokkal és zenével, énekekkel fűszerezett élő játékkal elevenedik meg a betlehemi történet. Ajánlott 3 éves kortól, belépő 800-tól 2000 forintig.

Szintén szombaton a Wekerlei Gyermekház és Családi Központban (XIX. Petur u. 7.) Fakutya Családi Táncház lesz, tíztől délig. Moldvai csángó magyar népzene kicsiknek és nagyoknak, belépő 500 Ft. Szintén délelőtt tíztől egyig az Óbudai Múzeumban és Könyvtárban ( III. Arató Emil tér 1. ) Mikulás-napi diavetítés lesz Télapóról és Ezüstmackóról, a testvéri szeretetről és a bátorságról. A program ingyenes.

Vasárnap az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban (XIV. István út 17-19) az Alma Együttes zenél délelőtt tíz órától. Közös nyomozás Télapó bácsi elveszett aranyalmája után, és persze idővel megérkezik a Mikulás is. Belépő 1100 Ft.

Különleges vonaton érkezik a Mikulás Csepelre: a Télapó és a krampusznak öltözött intézményvezetők egy 1940-es években gyártott szerelvénnyel, december 6-án délelőtt 10 órakor futnak be a csepeli HÉV végállomás 1-es vágányára. A pályaudvaron a Mikulás és segítői édességet osztogatnak a gyermekeknek, miközben 25 rénszarvas, vagyis a Csepeli Kromaticanto Kórus tagjai vidám dalokkal szórakoztatják a jelenlévőket.

Lesz Mikulásünnnepség az Aranytízben is. (V. Arany János utca 10.) Vasárnap tíz órától várja a gyerekeket a Télapó élőzenés gyerekkoncerttel, teli puttonnyal, mézeskalácssütéssel. Belépő gyerekeknek 1500 Ft, szülőknek ingyenes.

Vidék

Szombaton Pécsen a Szivárvány Gyermekházban (Pécs, Dr. Veress Endre u. 6 ) egész napos Mikulás-kuckó lesz. Puhán berendezett kuckóval várják a Mikulást, aki ajándékot és sütiket hoz a jó gyerekeknek. Délelőtt csupa színes program, koncerttel és zenés-verses műsorral, valamint jótékonysági vásár az óvodák javára saját készítésű süteményeikkel és ajándéktárgyaikkal.

Szombaton délelőtt tíztől Adventi játszóház lesz Jósvafőn. Kézműves és természetismereti programok, „Hóbortos Mikulás”-túra az Aggteleki Nemzeti Park oktatóközpontjának szervezésében. (Kúria Oktatóközpont, Jósvafő, Táncsics u. 1.)

Egerben a Harlekin Bábszínházban (Bartók Béla tér 6.) a Krampusz, aki Mikulás akart lenni című előadást nézhetitek meg. Krampusznak elege lett abból, hogy nem veszik komolyan és ráadásul még a ruhája is csúnya. Megpróbálja rávenni Mikulást arra, hogy idén ő adhassa át az ajándékokat. Szombaton este héttől, vasárnap 11-től és délután háromtól, belépő 800 Ft.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek