Mekkora ajándékot hoz a Mikulás?

Nálunk soha nem volt szokás, hogy kérjünk valamit a Mikulástól, vagy nagy ajándékot kapjunk ezen a napon. Mindig csak csokoládé, gyümölcs, - jellemzően narancs meg mogyoró - és persze a kötelező virgács figyelt a cipőben.

A teljes igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a húgomnak, az öcsémnek és nekem is december elején van a születésnapunk, (szegény apukám a mai napig nem tudja pontosan, hogy melyik nap melyikünknek), így el voltunk látva ajándékkal rendesen, és nem volt hiányérzetünk. Ráadásul ott van még ugye a karácsony is. Bár az én gyerekem nem decemberi, ennek ellenére mi is úgy gondoljuk, hogy Mikulásra nincs ajándék, csak egy kis finomság, vagy valami egészen apró, szigorúan ami a cipőbe belefér.

Tavaly teljesen elfeledkeztünk a Mikulásról, idén Abigél már kétéves, így biztosan tetszeni fog neki a csizmakipucolós-ablakbatevős játék (jut eszembe, addig még be kell szereznem egy csizmát, mert szegény gyereknek még az sincs). Életében nem evett még például szaloncukrot, így azt gondolom, halál boldog lesz tőle. Egyre többfelé látom az ismerősök körében, hogy Mikulásra könyvet meg játékot kap a gyerek, heti kérdésünk erre vonatkozik: nálatok mit hoz a Mikulás? Jár-e ezen a napon nagyobb ajándék, vagy inkább csak édesség és apróságok?

Oszd meg másokkal is!
Mustra