SZÜLŐSÉG

Éttermek, ahonnan nem nézik ki a gyerekeseket

2009. november 30., hétfő 11:27

Sajnos kisgyerekkel étterembe járni nem a legegyszerűbb eset. Szülés után az ember már nem aszerint választ éttermet, hogy melyik nyújtja a legnagyobb gasztronómiai gyönyört, hanem aszerint, hogy hol készül el hamar az ebéd, és hol tudja rohanás nélkül magába gyömöszölni a kaját úgy, hogy közben a gyerek egész jól elvan. Egyszer már írtam arról, mennyire hiányzik nekem az evés a szülés óta, hát ez még mindig így van. Nem tudok úgy leülni az sztalhoz, hogy ne kelljen ötvenszer felugrálnom, sőt a helyzet egyre súlyosabb, mert egy kétéves már reklamál, a kaja túl meleg (vagy csak nem jó), a teában nincs elég méz, vagy nem jó ez a kanál, vagy elfelejtettünk előkét venni, vagy leesett a maci. Így aztán néha felkerekedünk, és elmegyünk egy étterembe. Gyerekbarát éttermek terén az utóbbi években sokat javult  a helyzet, valószínűleg a vendéglősök is rájöttek, hogy attól hogy valaki szült, még szeret jót enni. Az alábbiakban néhány kifejezetten kellemes, gyerekbarát helyet ajánluk, egyenlőre a budai oldalra koncentrálva. Legközelebb a pesti étermeket elemezzük.

Pastrami

1036 Lajos utca 93-99.

Nyitva: minden nap 7-23

Telefon: 430-1731

www.pastrami.hu

A budapesti gyerekes családok egyik törzshelye, itt nem csak játékok vannak eszméletlen mennyiségben, ömlesztve, de hatalmas tér is, ahol a gyerekek fel-alá rohangálhatnak. A pincéreket valószínűleg egy akadályversenyen választják ki, aki tud féllábon ugrálva felszolgálni úgy, hogy mindehhez még mosolyog is, az jöhet. Valószínűleg nem a Pastrami fogja nekünk a legnagyobb kulináris élvezet nyújtani, de ezt a gyerek mellett amúgy sem lenne időnk kiélvezni. És igazságtalan lenne, ha nem említenénk meg, hogy néhány fogást remekül eltalálnak, a zöld csirkecurry jázminrizzsel például remek. Mindig találunk mérsékelt árú ételeket is, például főzelékeket, jó a borválaszték, vannak háziszörpök, sőt, mangó lassi is. A Pastramiban láványkonyha van, ott főznek mindent a szemünk előtt, így a játékok mellett ezek is elfoglaltságot jelenthetnek a gyereknek. A mellékhelyiségben nem csak pelenkázó van, hanem törlőkendő, és pelenka is, minden méretben, - gyerekmenü viszont nincs.

(levesek: 690-1000, tészták: 1600-1800, főételek: 2100-3000)

Fogas Pizzéria

1121 Hollós út 2.

Nyitva: minden nap 11-23

Telefon: 275-5244

www.fogaspizzeria.hu

A gyereksarkot ugyan csak egy kis asztal, színesceruzák és néhány ezer éves kifestőkönyv testesíti meg, ennek ellenére a Fogas pizzéria remek hely gyerekkel egyrészt mert szép tágas, másrészt azért, mert a Normafa közelsége miatt mindig sok a kiránduló család és gyerek. Az étlapon természetesen van gyerekmenü, a szokásos bolognai spagettivel, rántott hússal és sült krumplival, emelett kisméretű gyerekpizzákkal. A Fogasban jól főznek, a pizzájuk pedig egyenesen isteni, pelenkázó viszont nincs.

(Levesek: 640-840, tészták: 1690-2290, főételek: 2190-2890, gyerekemenü 990, pizzák: 990-1920

Café Provence

1028 Hidegkúti út 81.

Tel: 274-7733

Nyitva: H-P: 8-22 Sz-V: 9-22

www.cafeprovence.hu

Jelenlegi kedvencünk, bár sűrűn nem járunk, nem tartozik ugyanis az legolcsóbb éttermek közé. Itt viszont egyszerre kapjuk a tökéletes gyerekbarát éttermet, ötvözve a gasztronómia élménnyel. A pincérek figyelmesek és kedvesek, az étlapon pedig nem találtunk hibát, találunk viszont változatosan elkészített halakat és kacsát. A levesek ötletesek és krémesek, a főételek szitén fantáziadúsak, és többnyire finomak is,-  ennél részletesebben nem mennénk bele, hiszen ez nem egy gasztronómiai szaklap. Külön öröm, hogy a gyerekmenüben nemcsak a szokásos ételeket találjunk, hanem például kockákra vágott sajtot és almát, tonhalas minizsömlét házi limonádéval, vagy mogyoróvajas-lekváros szendvicset. A Café Provence cukrászdaként is tökéletesen funkcionál, a helyben sütött torták és piték zseniálisak, emellett regelizőhelynek sem utolsó. A reggelit fonom rántották és bagelek biztosítják, illetve a hely külön erősségei a különféle tapasok. A gyerekeket kiskonyha, terepasztal és egy egész dínópark várja, az udvaron mini játszótér csúszdával, bent pedig külön pelenkázó helyiség pelenkával.

(levesek: 690-990, bagel: 600-1200, főételek: 1750-2850, desszertek: 590-690)

Kőbüfé

1121. Rege út 21.

Nyitva: minden nap 7-22

Tel: 275-5195

www.kobufe.hu

A Fogas végállomásánál található Kőbüfé igazi low-budget, családi megoldás. Annak sem kell megijedni, aki már régebbről ismeri a helyet, a Kőbüfé nemrégiben imidzsváltáson esett át, lekövezték, sőt, télire le is fedték a teraszt, az ételeket pedig már nem műanyag tálcán, hanem dizájnos, négyszögletű fehér tányorokon szolgálják fel, mindezekért cserébe az áraikat is emelték kissé. A Kőbüfében tulajdonképpen semmi gyerekbarát nincs, játékot nem találunk, a vécé kicsi és nem is túl gusztusos. De szép helyen van, jó levegőn, közelben a nemrégiben átadott 3 új játszótér meg a Gyermekvasút, a hely mindig tele van gyerekekkel és kutyákkal, sőt a Kőbüfének saját macskája van. (Bár tudom, hogy nem mindenki preferálja az állatokat evés közben.) Az étlapon a szokásos „vendéglős” menü, főzelékekkel, sztrapacskával, babgulyással és rántott gombával, valamint most már a váltáshoz igazodva drágább ételekkel is. A legtöbb főétel ára nem éri el az 1500 forintot.

Porcellino Grasso

1024 Ady Endre u. 19

Tel: 886-7880

Nyitva: minden nap 12-24

www.porcellino.hu

Mint neve is mutatja, a Porcellino Grasso egy olasz étterem, ráadásul Budán az egyik legjobb. Emellett nyáron maga a paradicsom, hiszen saját játszótere van, így akár egy egész délutánt is el lehet tölteni ott, barátokkal ücsörögve. Télen bentre szorulunk ugyan, de itt is nagy tér, és egy külön gyerekszoba van, gyerektévével, amin mindenféle rajzfilmek mennek. Az étlapon gyerekmenü, egyszóval a Porcellino egy valódi gyerekbarát étterem, de sajnos meg kell jegyezni, hogy játékok kissé le vannak rohadva, az autóknak nincsen kereke, a táblához nincsenek kréták, a ceruzáknak ki van törve a hegye, az állatoknak meg lóg a bele. Főzni viszont nagyon jól főznek, finomak a házi tészták és hatalmas a halválaszték, amit nyáron a szabadban grilleznek nekünk, a gnocchi isteni, és a desszertekkel sem lehet melléfogni. Mindennek viszont rendesen megkérik az árát, így inkább ünnepnapokra javasoljuk.

(levesek: 890, tészták: 990-3690, főételek: 1990-3990, desszertek: 890-990)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.30 21:01:29Vakmacska

  Vágtázó halottkém, te a büdös életben nem láttál még másfél évest közelről. Mi a lószerszámot magyaráznál neki illemről, amikor egyszavas mondatokban ha beszél, éppp az alapszókincset tanulja és nincs még esetleg fél éve hogy egyáltalán megtanult menni?

  A leül és megeszi a kaját az érettség kérdése is, nemcsak nevelésé (amúgy én is frászt kaptam a kajával a szájában ugrándozó gyerektől, de két és fél éves kora előtt a hatodik falatnál csak akkor nem állt fel, ha könyv vagy DVD volt előtte. Itt is alapszinten ez a szabály, de van egy kor, amin innen hülyeség ez a fajta szabályalkotás, mintha nekem vagy egy marslakónak tanítanád most a kínai középkori császári udvar etikettjét.
  És fenntartom, jó ha van étterem ahova be lehet velük így is menni, és tudatosítva van hogy ez egy olyan hely.
  Amúgy kerthelyiségek rulez, az én kedvenceim véletlenül se a flancosak - ha bárki a Balaton-Felvidéken jár, ki ne hagyja a Salföld nevű apró porfészek Pajta Galéria nevű galéria és kerhelyiség-éttermét, nem tudom ettem-e valaha Pesten jobb kaját, pedig dipló múltamban megfordultam egypár ilyen-olyan helyen.

 • 2009.11.30 21:24:19wagamama

  a kőbüfével nem értek egyet, azaz, hogy low budget, mert elég drága. bár mi is előszeretettel eszünk ot (két kisgyerekünk van), ha ott kirándulunk, de nem mondanám olcsónak, sőt.

 • 2009.11.30 22:11:56ditakai

  a kőbüfében elég horror árak lettek ahhoz képest, hogy még mindig pultnál van rendelés

  sima kis kerthelyiséges étterem árai, viszont fapados kiszolgálás és sorbanállás

 • 2009.11.30 23:06:49O.U.T.

  őszintén szólva én ezt a kinézés dolgot sem értem már. engem nem lehet kinézni sehonnan. egyszerűen olyan vastag bőr van a képemen, hogy azt nem lehet KINÉZNI. két verzióban működöm: 1. a végletekig udvarias és jól nevelt. 2. az ÁLLAT. a kettő simán jár kézenfogva, és jól is működik. én vagyok a vendég, én fizetek. ha valakinek nem tetszik az, hogy gyerekkel megyek be, akkor menjen arrébb. kész röhej, hogy a dohányosok-nem dohányosok szintjére süllyed le ez a téma. a gyerek teljes jogú családtag. nálam. az enyém életkorának megfelelően működik, kedves, barátságos, hellyel-közzel hangos. de ezt ÉN kezelem, tudván, hogy mi az, ami elmegy, és mi az, ami nem. itt nem a gyerekekkel van a baj, hanem a hozzájuk tartozó szülők viselkedési moráljáról. normálisan nevelt gyerekkel BÁRMILYEN programot lehet csinálni.

 • 2009.11.30 23:13:31Magenta

  Én el se mesélem, hogy ha kirándulunk, akkor viszünk kaját és nem eszünk étteremben...

 • 2009.11.30 23:18:25nyina&mika

  Mag, a kőbüfé kurva jó. volt. most is nagyon fasza, mostmár meg is lehet enni, amit adnak, jóval drágábbért, de már nem életérzés-szerű. a kőbüfé, az olyan volt, hogy "menjünk kirándulni", de azt kellett alatta érteni, hogy menjünk zabálni a kőbüfébe.

 • 2009.11.30 23:24:43Magenta

  Akkoriban nem ismertem, pedig dolgoztam arrafelé. Most meg, amíg gyeden vagyok, addig szendvicsezünk kiránduláskor.

  Majd jövő ilyenkor. :)

 • 2009.11.30 23:47:09rath.dinen

  Mi amíg Budán laktunk, többször voltunk a Da Lello-ban (Alkotás utca) a gyerekkel, tök jó volt. Kedvesek a pincérek, gyerekszék, a dohányzórész légtere nem nagyon folyik át a nemdohányzóba.

  Születése óta jáunk vele étterembe, vagyis mióta megül a székben, soha nem volt ebből probléma.

  Szerintem a legfontosabb, hogy amikor a gyerek a ledobálós-rohangálós korába kerül, akkor neked is épp elég sz@r, hogy nem tudsz nyugodtan megenni egy tál kaját, egyáltalán nem hiányzik, hogy még be is szóljon a pincér vagy egy másik vendég pluszban.

  Azokkal kapcsolatban meg, akik gyerektelenül fintorognak meg véleményt nyilvánítanak, az a véleményem: 1, vagy nekik is lesz gyerekük, és akkor lesz majd nagy meglepetés 2, vagy sosem lesz gyerekük, de akkor meg egy csöppet nem mérvadó, hogy ők mit gondolnak...

 • 2009.11.30 23:52:44rath.dinen

  vágtázó: "Eddig egy gyakorló anyától nem hallottam azt hogy következetesség. Mintha nem is létezne ez a fogalom."

  És ez nem kelt benned gyanút? :-)
  Tudod, szokták mondani, hogy az embernek először elvei vannak, aztán már csak gyereke...
  Baromi jól hangzik ez a következetesség-téma, de a valóságban minden helyzetet egyenként kell mérlegelned: te milyen idegállapotban vagy, a gyerek milyen idegállapotban van, mennyire "jó neked", ha nem engedsz és mennyire lenne "jó" a gyereknek, ha engednél stb stb stb Érdemes-e belemenni egy játszmába éppen...
  Nem lehet robotként minden helyzetben ugyanazt nyomatni, ugyanazt megkövetelni.

  Viszont ha belül tudod, hogy a gyerek bizonyos viselkedése számodra elfogadhatatlan és kikészít, akkor az a gyereknek is átjön. Tehát nem a viselkedésedben meg a szankcióidban kell szerintem következetesnek lenned, hanem a szándékodban. Mert a gyerek öt perc alatt leveszi, hogy igazából neked mindegy, hogy berreg az étteremben a traktorral, mert örülsz, hogy végre nem a nyakadon lóg, és amíg berreg, te enni tudsz. És akkor hiába szólsz rá a következetesség nevében, hogy Pistike, ne zavard a többi vendéget a berregéssel, mert a gyerek nem arra figyel, amit mondasz, hanem ami a szavaid mögött van.

  Ezért olyan baromi nehéz a "következetesség" nevű játék. Többek között.

 • 2009.12.01 01:35:59pafff

  uu nekem egy new yorki utamon uvoltott vegig kb 3 orat egy gyerek a 12bol... azt nem kivanom senkinek, amikor nem menekulhetsz a HANG elol.. uhh. hosszu utakra vigyen mindenki fuldugot ezt tok komolyan mondom

 • 2009.12.01 08:55:36dodóó

  Bográcsozni,szalonnát sütni szoktatok?

  Mi nagyon szeretünk.Pörköltet paprikás krumplit,gulyásokat nagyon jókat szoktunk.
  Amíg készül a kaja kártyázunk,beszélgetünk,labdázunk a gyerekkel és neki ez nagyon jó.

 • 2009.12.01 08:57:45Sünfi

  Én még emlékszem rá, mennyire tudott zavarni a hangos (nem, nem a boldog kacagásra gondolok) és hisztiző gyerek.
  Éppen ezért: mocskosul próbálok lavírozni! A gyerekem 2 éves lesz. Nem tagadon, 2x ha volt étteremben (nem azért, mert nem viszem, én sem járok), ha a "mekit" is annak vesszük.
  A lényeg: ha ordít, vagy hisztizik, kiviszem. Mert engem is zavar! Ha így van, akkor másokat is és senkit nem kárhoztathatok arra, hogy a gyerekem műsorát "élvezze".

  Nagyon kemény meló és még keményebb következetesnek lenni! Dolgozom, házimunka van, fáradt vagyok, jól esne nem foglalkozni azzal, fél órán át mit csinál. Majdnem hagytam is. Azonnal kiszúrja, ha nem vagy a topon és maximálisan kihasználja a lehetőségeit. Így rájöttem, ha félhalott vagyok is, ugyanazért mindig ugyanaz kell történjen.

  Most az az időszak van, hogy nem üli végig a bevásárlást a kocsiban, hanem rohangál. Igen, kínos... Fél óra alatt megvagyok a nagybevásárlással, mert iszonyatosan kell sietnem. És tudom, hogy zavar másokat, igaz, hogy boldogan szaladgál, de másnak a lába alá kerül. 100x szólok, elmagyarázom, de ezt még nem sikerült megoldanom. Dolgozom rajta.

 • 2009.12.01 09:04:59Temptation

  Valahol mindenkinek egy kicsit igaza is van, meg nincs is ebben az éttermesdi-viselkedős témában.
  Azt gondolom hogy amíg etetőszékben elüldögél és eljátszogat, meg eszik egy kis ezt-azt, addig gyakorlatilag elég sima ügy, és a többi vendég is hajlamos bájosan mosolyogni.
  A "probléma" annál a korosztálynál kezdődik, aki már önjáró, és esze ágában sincs nyugton ülni, amíg megjön az ebéd, vagy amíg a szülők esznek, ők meg már készen vannak.Szóval kábé 2-5 éves korig, mert az afölöttinél már nagyjából elérhető, hogy ne rohanja körbe ötször az éttermet.
  És érthető az önjáró gyerekes szülő vágya, hogy ő is eljusson étterembe, de érthető az is, hogy van akit idegesít a futkározó, indiánüvöltő Pistike.Lehet hogy nem mindig, de esetleg épp szar napja volt, meghalt a macskája, üvöltött vele a főnöke, kiderült, hogy csalja a párja, jövő héten epeműtétje lesz, stb.Ez pedig senkire nincs ráírva.
  Ez megint olyan szitu, ahol mindenkinek kéne egy kicsit tolerálni. Oké, végre én a gyerekes szülő eljutottam az étterembe, de nem várhatom el ép ésszel, hogy mindenki boldog legyen, ha a gyerekem rohangál, motorozik vagy üvöltözik (nem a sírásról beszélek!).Sőt, lehet hogy furcsa, de engem magamat is idegesítene.Tehát valamelyest meg kell próbálni lefoglalni a skacot.
  A többi vendég, pedig megpróbálhatná végigzongorázni, hogy a szülőknek se mámor, ha mindenki az ő gyerekükre néz ferde szemmel, mert zavar, de néha el szeretnének jutni étterembe. És ha látják, hogy a szülőben van törekvés arra, hogy a gyerek minél kevésbé zavarjon másokat, akkor ez legyen elég, ne mérgesítsék megjegyzésekkel a helyzetet.

 • 2009.12.01 09:08:48Temptation

  Sünfi: még pici ahhoz, hogy ezt jól megértse.Persze, azért jó ha megmagyarázod neki, mert előbb-utóbb megérti.

 • 2009.12.01 09:16:13Silverveil

  Kedves Oroszlán,

  mi az a képvielő?
  A kommentelgetök az egy új tökfajta?

 • 2009.12.01 09:20:19Silverveil

  és a képvielő?

 • 2009.12.01 09:20:50dodóó

  Mi meg rendszeresen járunk a gyerekkel kajálni és 3.5 4 éves korára egész jól hozzá szokott hogy a kajára várni kell.
  Nem flancos helyre járunk,de előfordul hogy kissebb vendéglőbe ülünk be és ott is lehet egy tollal papírral játszani.lehet a szalvétát hajtogatni és egy két fog piszkálóval kilukasztani.
  vagy épen az üditőnek a kupakját a fa asztalon pöckölgetni.
  Ugyanazokra a helyekre szoktunk menni 3-4 ilyen hely van ahol már ismernek és és beszélgetnek a gyerekkel,sőt olyan is volt hogy 4-5 szívószálat felvágott neki a pincér és azt fűzte damilra:-)

 • 2009.12.01 09:21:41dodóó

  De már velem is előfordult hogy kikértem a kaját evett kettő kanállal és utána ment a hiszti hogy mennyünk már.

 • 2009.12.01 09:45:55Silverveil

  Most azonnal kövessek el öngyilkosságot? :)

  Egyébként egészen boldogan lehet élni ilyen szánalmasan alacsony színvonallal.

 • 2009.12.01 09:59:38zolnaid

  Kedves Szonja,
  nem kultúrális hanem kulturális.
  Az irodalom tanulmányozása után is.

 • 2009.12.01 12:09:45Subbantósdi

  Mi is már leszoktunk az éttermekbe járásról, jószerivel akkor eszünk ilyen módon, ha évente egy-két alkalommal eljutunk egy wellness-szállodába a gyerekekkel és ott van ugye közös reggeli és ebéd, valamennyire éttermi keretek között.
  De addig is, marad a sok ételrendelő szolgálat, már elég jól eligazodunk a netpincér kínálatában. :o)
  Időnként teszünk kivételt és eljutunk gyerekestül a Wasabi-ba, ott eléggé jól tűrik a gyerekek ricsajozását, szerencsére.
  Ajánlom a Podmaniczky utcai éttermüket.
  És aki szereti a japán ételeket, azoknak meg amúgy is, gyerek nélkül is. :o)

 • 2009.12.01 12:21:54dodóó

  Étterembe voltunk egyszer mikor a mellettünk lévő asztalnál a gyerek ledobálta a krumplit,aztán az én lányom csak úgy a félig megrágott húst a baba szájába akarta adni.Voltak még dolgok és ők nagyon feszengtek,nekünk is ciki volt mire a férjem kitalálta hogy toljuk össze az asztalokat és érezzük jól magunkat.Szerencsére tetszett nekik az ötlet és együtt sokkal jobban boldogultunk.

 • 2009.12.01 14:35:18kertedi

  Dunaharasztin: Imperio pizzéria. Nyáron gyerekbarát, mert a terasz mellett csúszda, rajzasztal és hinta is van.

 • 2009.12.01 15:19:38boszor

  2009.11.30 23:47:09rath.dinen

  "Azokkal kapcsolatban meg, akik gyerektelenül fintorognak meg véleményt nyilvánítanak, az a véleményem: 1, vagy nekik is lesz gyerekük, és akkor lesz majd nagy meglepetés 2, vagy sosem lesz gyerekük, de akkor meg egy csöppet nem mérvadó, hogy ők mit gondolnak..."

  Ilyen alapon építsünk egy falat minden város közepére, egyik oldalon a gyerekesek, másik oldalon a gyerektelenek. Mert ezzel a gondolkodásmóddal legfeljebb így lehet élni.

 • 2009.12.01 15:59:00Sevy

  Én azért megértem azt is, aki azt mondja, neveld meg kicsiny gyermeked, meg azt is, aki ettől függetlenül szeretne kimozdulni, ha kicsi és nem érti, ha nem. Mert tényleg jó lenne azt látni, hogy a kedves szülőbe szorul annyi intelligencia, hogy tudja, mikor kell hozzásegíteni a gyermeket a helyesebb viselkedéshez, de ez egy picivel nagyon nehéz, aki élvezi, hogy új helyen van új emberek között és produkálja magát, vagy épp nem élvezi és az a baja. Ezért aztán tényleg jók a gyermekbarát éttermek, ahol lehet velük gyakorolni azokat a bizonyos szabályokat, amiket egyesek említettek. A bábszínház is arra jó többek között, hogy megtanulják a helyes színházi viselkedést (mint oviban is erre megy ki a dramatizálás), és nem rögtön egy nagyelőadásra viszik őket, amit nem is értenek, hogy ott most nekik miért kell így meg úgy viselkedni, meg nem is akarják megérteni, mert nem izgalmas. "Normál" étterembe kedves boszicár ne is vigyék a gyerekeiket, mert nekik az nem való még egyszerűen. Nagyobbakkal el lehet menni simán.

 • 2009.12.01 15:59:52Sevy

  Folyt.köv. szóval boszicár ebben értek egyet veled :)

 • 2009.12.01 19:12:35ági anyu

  2009.12.01 15:19:38boszor
  Nem kell falat építeni, csak kölcsönösen figyelni egymásra. Ne dobálja a gyerek az ételt hangos kurjongatások közepette szanaszét, de ne szóljanak már rá azért mert halkan brümmögve tologatja az etetőszék tálcáján a kisautóját vagy egy-egy hangosabb szó kicsúszik a száján, esetleg ne adj isten, picit csámcsog egy 20 hónapos (ez utóbbi velünk esett meg)

 • 2009.12.01 19:36:33Tessina

  2009.12.01 14:35:18kertedi megerositem:)

 • 2009.12.01 20:06:06baudolinA

  rath.dinen,
  arra van tuti beszólásod, hogy milyen az, amikor valaki háromgyerekes anyaként fintorog az éppen 16 decibelen üvöltő gyereked miatt? :D

 • 2009.12.01 20:30:12Rosa Rugosa

  Egy normálisan viselkedő gyerekre ritkán néznek csúnya szemmel.
  Akár "gyerekbarát" az étterem, akár nem.

 • 2009.12.01 20:43:00cozumel

  Rosa

  mas a normalis viselkedes kriteriuma nalad, nalam, a pincernel, Sobri Joskanal, szoval ez onmagaban keves.

 • 2009.12.01 20:49:49Rosa Rugosa

  Rám találtál?:)

  A normális, sajnos kommersz módon az, amikor elenyésző a negatív visszajelzés.
  Ha túl sok a méltatlankodó ember körülötted, az valószínűleg nem csak az ő hibájuk.:)

 • 2009.12.01 21:36:10psyché

  A fiaimmal most mar egeszen jol el lehet menni etterembe. Vinni kell nekik egy-ket jatekot, könyvet es eljatszanak, amig hozzak nekik az ennivalot. Egyebkent, ha lehet akkor mi is jatszosarkos etterembe megyünk. Ugy azert nyugisabb.

 • 2009.12.01 23:05:45ági anyu

  2009.12.01 20:30:12Rosa Rugosa
  Ez sajnos nem mindig igaz :(
  Legutóbbi negatív tapasztalatunk egy vidéki, mérsékelten elegáns, ám tökéletesen gyerekbarát, nagyon kedves személyzettel ellátott étteremben esett meg. A szomszéd asztalnál ülő hölgy először azt kifogásolta, hogy a picinek hamarabb hozták ki a túróscsuszát, mint az Ő levesét, utána meg azt, hogy a 20 hónapos gyerek csámcsog.

 • 2009.12.01 23:23:28cantaloupe

  Szerintem ebben a témában középütt van az igazság. Nem várom el egy picitől pl., hogy másfél órát pisszenés nélkül végigüljön.
  Viszont azt elvárom minden gyerekestől (magamtól főleg), hogy elkölthessem normálisan a vacsorámat. Értsd ezalatt, artikulátlan üvöltés, borom kiöntése, asztal körüli szaladgálás nélkül.
  Az 1-2 éves időszak valóban necces, na ilyenkor inkább tényleg a szittert hívnám, míg párommal éttermezek. Egyszerűen azért, mert a kisgyerek sem élvezné azokat az elvárásokat, amiket másfél óráig be kellene tartania. És én nem szeretem más privátszféráját durván megsérteni csak azért, mert gyerekem van.

 • 2009.12.02 00:14:31Farkasokkal táncikáló

  "Értsd ezalatt, artikulátlan üvöltés, borom kiöntése, asztal körüli szaladgálás nélkül."

  Hát nagyjából ennyit szokás elvárni, de ennyit jogosan, a gyerek nélkül étkező is ember.

 • 2009.12.02 09:39:55ági anyu

  2009.12.01 23:23:28cantaloupe
  Ebben van igazság, viszont nem mindig kivitelezhető - mondjuk akkor, amikor épp úton vagy, és nem feltétlenül élvezetből térsz be egy ilyen helyre, hanem mert muszály

 • 2009.12.02 09:41:26ági anyu

  2009.12.02 09:39:55ági anyu
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...muszáj...

 • 2010.09.06 08:44:35City of Troy

  Azért, ha nem nagy fáradtság látogass el a Nosztalgia Étterembe Kistarcsára, nem fogsz csalóni

 • 2010.11.23 14:05:22Wayne Tata

  sziasztok, én az Árnyas vendéglőt javaslom a Diósárok úton (Fogas & János korház közötti út).
  itt találjátok meg őket:[link]
  Van kint játszótér, bent nagy cserépkályha és játékok.

 • 2011.03.16 15:52:55Marykriek

  Ajánlom a Jardinette Éttermet, ha gyerekkel akartok étterembe menni. Kedvesek a kicsikkel, külön ételajánlat van, igazi gyerekbarát hely.
  Ebben a hónapban pedig medvehagyma napok vannak.

 • 2011.03.16 15:54:30Marykriek

  Jardinette Étterem elérhetőség:[link]

 • 2011.03.16 21:45:43Bezzegmama

  Én is épp az Árnyast akartam írni, nekünk nagyon bevált! De tudja esetleg vki, hogy B. miért távozott?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta