Az otthon szülők szerint meghurcolják a bábákat Magyarországon

Váratlan és érthetetlen a bíróság döntése, amellyel indokoltnak látná, hogy a több otthon szülési eset miatt bűncselekményekkel vádolt Geréb Ágnes tettét emberölésre minősítse az ügyészség - olvasható a Alternatal Alapítvány közleményében. Megjegyezték: „Nem tudunk olyan esetről, amikor kórházi szülész-nőgyógyászt vádoltak volna gondatlan emberöléssel."

Mint ismeretes, egy 2007 szeptemberében komplikációmentesnek induló szülés során a baba válla elakadt a szülőcsatornában, a szülésznő nem tudta megmenteni az életét. A legfrissebb szakértői vélemény szerint Geréb Ágnes olyan műfogást alkalmazott a komplikáció megoldására, amelyről tudnia kellett, hogy a gyermek halálát okozhatja.

Az otthon szülés mellett kiálló civil szervezet  szerint Magyarországon a bábákat meghurcolják, amelyre Európában sehol máshol nincs példa. Úgy vélekednek, hogy a törvényhozás évek óta nem rendezi az otthon szülés körülményeit, így teljes mértékben ellehetetleníti azt, és ezzel súlyosan megsértik a nők önrendelkezési jogát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra