Mandula szereti a nevét

A „Hogyan nevezzük el gyermekeinket?” kérdéskör felverekedte magát a kismamák top 10-es témái közé, megunhatatlan szájkarate kerekedik bármikor, amikor valaki felhozza a névadás problémakörét. Sokan azzal jönnek, hogy milyen kicseszés a kölyöknek különleges, ritka nevet adni, mert neki kell élnie vele és ez problémákat okozhat. Íme, az ellenpélda: Pötyi - hivatalos nevén Mandula –, aki már négy és félévesen halál büszkén mondja el nevét a kamerának. Sőt, mostanában sportot űz abból, hogy fűnek-fának mondogatja a család idióta neveit és várja a hatást.

A minap beszélgettem el nővérével, aki a Málna névre hallgat, hogy tetszik-e neki a neve. Málni hétéves múlt és határozottan vágta rá, hogy igen, nagyon, nincs másik ilyen nevű tanuló az iskolában. Bár a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással (ezt majd később, egy másik posztban kifejtem), a neve miatt még soha nem csúfolták.

A TV2 Tények szerint az egyedi nevek egyre népszerűbbek, így előfordulhat, hogy néhány év múlva már azért fognak ferde szemmel nézni a szülőkre, ha Katalinnak, Balázsnak, Annának vagy Bencének fogják anyakönyveztetni a gyereküket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra