SZÜLŐSÉG

Segítség! Gyerek az ágyamban!

2009. november 23., hétfő 07:54

Szeretném leírni most, nehogy elfelejtsem: mi rontottuk el! Mert a gyerek magától nem tudja, hogy anyuci meg apuci ágya mennyire kényelmes, amíg meg nem mutatjuk neki.

abi1123

Mert következetesnek kellett volna lenni az első perctől kezdve, amikor félálomban, hajnali kettőkor, a tizedik álmatlan éjszaka után átvittük a mi ágyunkba. Ahol érdekes módon nem volt már semmi baj, feje anya párnáján, lába apa szájában, és alvás.

Többen mondták nekem annak idején, hogy kétéves korban jön majd a vándorlás, mert ilyenkor kezdődik az álmok időszaka. Ráadásul a gyerekek ilyenkor - és még egy jó darabig - nem tudják megkülönbözteti az álmot a valóságtól, ezért félnek. Talán ezzel magyarázható, hogy Abigél magától sokkal nehezebben alszik vissza, mintha bevesszük magunk közé. Rossz álma egy kisgyereknek gyakorlatilag bármitől lehet, akár attól is, hogy be van dugulva az orra, és nem kap rendesen levegőt, ami elég félelmetes élmény félálomban. De nálunk nyilván szerepet játszott a bölcsikezdés és a költözés is, és ezek még nem is az igazi rossz álmok, ő még kicsi, még nem álmodik boszorkányokkal meg törpékkel. Nekem például kiskoromban a vonatokkal kapcsolatban voltak rossz álmaim, amik üldöztek és el akartak ütni, pedig mindig is imádtam a vonatokat.

Az együttalvásnak vannak előnyei is, rettentő meghitt például reggel úgy felébredni, hogy ott alszik melletted a puha gyerek. Aztán ennyi, több nem jut eszembe. Leginkább hátrányai vannak: nem merek kimenni éjjel pisilni, nehogy felébresszem, nem jut nekem elég hely, elveszi a párnámat, és néha egészen rámtapad, szorosan átkarolja a nyakamat, és majdnem megfojt. Ja, és nem mindig alszik ám vissza! Ha nem alszik akkor pedig motyog, ami a legidegesítőbb dolog a világon. Próbálj aludni úgy, hogy valaki melletted halkan azt motyogja, hogy „egy kis malac röf-röf-röf, trombitája töf-töf-töf”.

A gyerekem apja roppant optimista, szerinte ha ismét hazaköltözünk, (ami elvileg már csak pár hét, el sem merem hinni), akkor olyan lesz minden, mint régen: Abigél majd magától elalszik és alszik reggelig. Ezért eddig nem is tettünk az együttalvás ellen semmit, hát persze, majd hazaköltözünk, és minden megjavul. Pedig nagyon jól tudom: ha egy gyerek beeszi magát a szülői ágyba, csak akkor mászik ki onnan, ha már nagyon ciki lesz (vagy akkor sem, legfeljebb letagadja az iskolában). Mondjuk egyelőre nem zavar, de ha majd nem kétéves lesz, hanem öt, és lesz belőle kettő, lehet, hogy zavarni fog.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.23 15:12:15Balchee74

  PS: Kriszi, ne bíztass...így ne :)))

 • 2009.11.23 15:13:09cozumel

  Oooo, regen volt mar "ki milyen profi abban, hogy kurva gyorsan ra tudja nevelni a gyereket az altatasra" poszt.

  Kellemes onfenyezest mindenkinek :)

 • 2009.11.23 15:27:56boszorsi

  Édes Istenem, hát nem tök mindegy, hogy hol alszik az a gyerek? A fontos, hogy a család kialakítson egy olyan életformát, ami mindenki számára élhető. Ha akármelyik családtag úgy érzi, hogy fel kell áldoznia a jó közérzetét azért, hogy másnak jó legyen, akkor az a családtag egy idő után menekülni fog, idegbeteg lesz, stb. Az se jó, ha a gyerek kényszerítve van egy számára kellemetlen napirendre, vagy alváshelyre, de az sem jó, ha a szülő feladja az összes igényét a gyerek miatt.
  Nincs mindenkire alkalmazható etalon, tessék mindenkinek kikísérletezni az érintettek számára legjobb megoldást.

 • 2009.11.23 15:37:47Kipikopii

  Nagyon jo a foto!

  Amugy hany eves Abigel? Azt tudom, hogy 1 elmult, bolcsibe jar, tehat 3 alatt. Van mar 2?

 • 2009.11.23 15:47:25Rosa Rugosa

  Hát ez nagyon kemény.
  Két hetente ugyanazt a csontot bedobni... még a hozzászólók is ugyan azok... kezd egyre inkább valami nyugdíjas klubra hasonlítani a hely, ahol kétnaponta el lehet mesélni ugyan azt a sztorit, úgy sem emlékszik rá senki...:)))

 • 2009.11.23 15:48:29anyamadár

  VHK hol vagy? Lehet jönni nyalizni!

 • 2009.11.23 16:28:11cozumel

  RR

  meg csak most esett le? :))
  na, ha ez a felfedezes mar megvan, akkor ezennel torzstagga avanzsaltal :D

 • 2009.11.23 16:37:16Vakmacska

  A csecsemőnek (és ezek szerint főleg az elsőgyerekes szülőknek) még minden vicc új:))) azért én néha igyekszem bedobni új, vagy legalábbis kevésbé sűrűn előkerülő témákat (most lesz majd egy update bölcsi és csana-ügyben, csak ahhoz anyagot is kell gyűjteni, ezért készülnek lassan)

 • 2009.11.23 16:38:16gyj

  Nem baj, Vakmacska, addig majd jön egy otthonszülős, meg egy császármetszős/tápszeres:)

 • 2009.11.23 17:06:36Erenya

  rath.dinen, a te gyereked nyilván sosem lesz bölcsis, hiszen az összeférhetetlen az ezeréves tradíciókkal, de kívánom neked, hogy a gyerekeddel sose történjen meg, hogy a családi napköziben közös mosóhasználat során a szüleivel egy szobában alvó csoporttársa hipp-hopp eléje térdeljen és benyaljon a lába közé...

  gondozónőként a szemem láttára csinálta meg ezt egy szüleivel egy ágyban alvó 3 éves kislány a másikkal, aki tökéletesen sokkot kapott persze - ellenségemnek nem kívánnám az "élményt"....

  de te tudod

 • 2009.11.23 17:09:49barnslig

  Erenya, mondd, hogy túlzol a sokkhatás érdekében.

 • 2009.11.23 17:10:04rita a felcser

  :DDDDDDDDD

  NA,Erdelyben a gyerek vegignezte es segedkezett a disznovagasnal.Azta megkapta a porkolt fulet.Szetosztotta a palinkat.
  Es nem szep latvany leolni es feldolgzoni egy disznot. Ehhez kepest mi, ha vegigenez egy szexet?

 • 2009.11.23 17:10:36madz

  ejha, az együttalvás mint az erkölcsi fertő és promiszkuitás melegágya :)

 • 2009.11.23 17:46:08Erenya

  barnslig, sajnos NEM túlzok :(
  Nem muszáj elhinni, de megtörtént...

 • 2009.11.23 17:48:14Erenya

  Jah és régen, amikor a gyerekek egy szobában háltak a szülőkkel, akkor gondolom, paplan alatt elintézték pár húzással a dolgot, akkor még nem volt ennyire túlkomplikálva a nemi aktus, mint manapság. Persze az orális szex egy csodás találmány, de nem gyerek előtt kéne alkalmazni...

 • 2009.11.23 17:51:53rita a felcser

  Ja,es regen mar vegignezte vagy ket testver halaltusajat is.Nem volt ugyanis oltas.

 • 2009.11.23 17:57:42másutt

  A szulest is vegigneztek agyerekek. Ki-be szaladgaltak segitsegert, vizert, dolgokert.
  Akkor meg nem volt tulmisztikalva a dolog, hogy mami elvonul 6 steril napra a korhazba, es a gyerek nem is latja a tesot amig az 1 hetes.

  Most meg... szethanyjuk a belunket egy BABATOL, ami szulest mutat! :D

  (a gyerekem TUTI ott lesz velunk a korhazban a szuleskor, persze nem a szuloszobaban, de a kornyeken.)

 • 2009.11.23 18:02:05rita a felcser

  Miert nem a szuloszoban?
  Vinne a sziket a gatmetszeshez.
  Tartana a hanytato talat.

 • 2009.11.23 18:03:43keke80

  Másutt, én se tudom szögre akasztani Minit, csak mert mi épp szülünk.

  Hacsak nem programcsászár - olyan igazi antiösanyastílusban kiharcolt a gyerek csillagjegye és aszcendese végett...

 • 2009.11.23 18:14:44loreal új(nagyon dühös)

  off
  Loreal vagyok!!!!

  Megtudhatnám, hogy miért lettek a tegnapi üzeneteim kitörölve, és mégis miért lettem úgy egy az egyben kitiltva a porontyról?????????????????????????????

  Kissé dühös vagyok, mert végképp nem értem és nagyon szeretném tudni, mert nem hiszem, hogy az valakit is nagyon sértően érintene, hogy elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlómat.

  valaki válaszoljaon, de gyorsan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  on

 • 2009.11.23 18:34:25Farkasokkal táncikáló

  Temptation,

  nem érdekel, hogy NÁLATOK hogyan van. Az sem érdekel, hogy a többi porontyos hogyan és miként szexel. Azt írtam, hogy a kisgyerekekre NEM JELLEMZŐ, hogy hogy hagyják reggel aludni meg lustizni az embert. Széles a merítésem vagy nem széles, nem érdekel, de akkor is ez az igazság. MIndenhol van kivétel.

 • 2009.11.23 19:32:11greencurse

  Mióta az eszemet tudom, úgy kellett kivakarni az ágyból minden reggel, nemhogy még én keltettem volna a szüleim :D.
  Ez a mai napig "jó szokásom", gyanítom még vissza fog ütni majd a dolog, mivel a drága páromat meg még nehezebb előhorgászni a paplan alól.

 • 2009.11.23 20:59:00rath.dinen

  Könyörgöm, együtt ALVÁSról volt szó! Figyelem, ez azt jelenti, hogy legalább a gyerek alszik!

  Sosem mondtam, hogy az ébren játszogató gyereknek mutogatjuk a műfogásokat :-)))


  Egyébként tényleg nem lesz bölcsis, de nem ősanyaságból, egyszerűen meg tudom így is oldani az életünket. Óvis már lesz, de remélem, nem az anyján lát először majd cunulingust :-)))))

 • 2009.11.23 21:05:14rath.dinen

  Ébredés: szerintem azok a gyerekek akarnak sokáig aludni reggel, akik intézménybe járnak (de amíg kicsik, azok se mindig). Mert ők már nem akkor és annyit alszanak, amennyit maguktól kívánnak, hanem annyit, amennyit a rendszer enged nekik.

  Egy bölcsibe nem járó 2 éves simán a szülők előtt ébred, vagy legkésőbb, amikor meghallja a motoszkálást. Ez annál is inkább valószínű, mert a gyereket korábban fekteted le, mint ahogy te lefekszel - este a gyerek már fáradt, és nagyobb esélyed van rá, hogy nyersz 2 órát saját használatra. Ennek viszont az az ára, hogy a reggeli lustizás stb felejtős. hacsak nem kelsz reggel ötkor :-)

  Viszont amíg alszik a gyerek délután, és nem vagy csutkára lehasználva, hétvégén nyersz egy kis szabadprogramot a pároddal.

  Viszont a 2-3 éves korára már nem emlékszik senki, inkább a kisiskolás évekre, amikor még aludt volna reggel.
  Bár én emlékszem, amikor nagyon kicsi voltam, apukám kétségbeesetten próbált rávenni, hogy aludjak délután, amit én halál unalmasnak tartottam. Ő aztán sokszor a nagy altatásba be is aludt, de én nem nagyon hagytam aludni :-))


  Ezen is látszik, hogy egy kisgyerekes szülő (igen, a pasik is) sokszor annyira le van használva, hogy aludni akar, nem paráználkodni.

 • 2009.11.23 21:33:03Farkasokkal táncikáló

  Rath dinen, gondolom az "intézményen" te az ovodát érted. De ovodás csak 3 éves korában lesz egy gyerek, és addig reggel fél hatkor már olyan élénk MINT A CSÍZ.

  Tudom, látom.

  Igaz, vannak "bagoly " típusú gyerekek, akik későn ébrednek, de azok éjfél előtt nem alszanak el! És jóval kevesebben vannak.

 • 2009.11.23 22:11:51rita a felcser

  Magyarországon a 25 év alatti hölgyek 4 százaléka, a 25–35 évesek 13 százaléka, a 35 év fölöttiek 30 százaléka küzd meddőségi problémával.

  Szerintetek ez okos kijelentes???

  mert ugye,csak akkor tudod hogy meddo vagy,ha gyereket probalsz nemzeni.
  De 25 ev alatt nem szoktak annyira ugyanis Moüna az elsoszules 28,29 evesen van atlagban.Tehat se fulese farka.

 • 2009.11.23 22:28:06rita a felcser

  Mo-n.

 • 2009.11.23 22:31:29Farkasokkal táncikáló

  Rita, most nemigen értettem pontosasbban a kérdésedet, lehet amiatt mert te olyan távirati stílusban írsz.

  Szóval mi is a baj? Hogy igazak e ezen állítások???

  HOgy százalékosan igazak e nem tudom, de hogy az én fiatal koromhoz viszonyítva manapság folytonosan meddő problémákkal nézek szembe és találkozok mindenféle beszélgetéseken, az biztos.

 • 2009.11.23 22:36:24verkaverka

  Rita azt kérdezi, hogy honnan tudjuk, hogy a 25 évesek hány százaléka meddő, ha egyszer azok még nem is nagyon próbálnak teherbe esni? Honnan tűnik fel, hogy Mancika feleslegesen szedi a fogamzásgátlóját, hiszen anélkül se esne teherbe?

  Nyilván csak olyanokat néznek, akik próbálkoznak, Mancika aki vígan fogamzásgátol, nincs benne a statisztikában, nem?

 • 2009.11.23 22:37:05verkaverka

  Merthogy ugye meddőnek is az számít hivatalosan aki x ideig próbálkozik és mégse sikerül összehoznia.

 • 2009.11.23 22:43:21Farkasokkal táncikáló

  2 évi próbálkozás után számít valaki meddőnek.
  Pillanatnyilag. Tudtommal.

 • 2009.11.23 23:05:30Fidelio73

  az a baj a végeláthatatlan együttalvással ( ovis kor végétől), h a gyereknek mindenféle szekszuális gondolata kezd támadni, és ettől egyrészt bűntudata lesz, másrészt indokolatlanul lesz féltékeny egyik vagy másik szülőre. és ezek már nem olyan bagatell dolgok. az ősemberek idejében, de még 200 évvel ezelőtt sem sokat tudtak a gyermeklélektanról, szexualitásról, ilyesmiről. ma meg már tudunk. érdemes figyelembe venni azt a tudást, aminek a birtokában vagyunk. vagy negligáljuk, és rakjunk tüzet a barlang elé.

 • 2009.11.24 01:12:04anyamadár

  2009.11.23 23:05:30Fidelio73
  Ja ezt így gondolták száz évvel ezelőtt és ugyanabban a könyvben szerepel amiben a családon belüli erőszak áldozatait egyszerűen lehisztispicsázták...

 • 2009.11.24 01:58:29másutt

  Hat, csajok, nem kell olyan nagyon messzire menni az EU hataratol, hogy olyan helyre jussunk, ahol nemsok minden valtozott az elmult parszaz evben csalad, nok vagy gyerekugyben es felfogsban.

  Afganisztanban par honapja legalizaltak azt (TORVENNYEL!) hogy a ferj megtagadhatja az etelt a felesegtol, ha az nem akar (vagy bir!) szexelni vele (kieheztetheti, es a torveny mogotte all).
  Mindez egy olyan orszagban,a hol a noknek nincsen sajat beveteli forrasa es altalaban nem dolgozhatnak, vagy hagyhatjak el a hazat egyedul.
  2009. NEM a kozepkor.

 • 2009.11.24 10:56:49Karolinn

  Én is azt terveztem,h a gyerek a Mi Ágyunkba ugyan nem...(mert odaszokik,mert mi lesz a szexxel,ráfekszünk,ott nincs légzésfigyelő...)
  De ki a fenét érdekel,ha Babó nem alszik már 2. etetés óta,sírdogál,nyög...Irány 2nk közé, ujjunk a kezébe,Ő ráfog,kis buksisimi és alszik is...Mi felváltva figyeljük,h tudjuk vesz-e levegőt...
  Apa reggel(hajnalban)indul szolgálatba(24h-ra),de eszébe sem jut,h ennek nem így kéne lennie.(Ő kéri Babót a mellkasára simizni,ha ragaszkodom a kiságyhoz mégis...)
  Mi lesz később?Elég nagy az ágy...(rá nem fekszünk,szex?-bármikor,bárhol:) )

 • 2009.11.25 00:11:04O.U.T.

  én egyedül nevelem a gyereket az elejétől, most 14 hónapos a Kisnyúl. eddig pasi sem volt, most egy hónapja van, és úgy tűnik marad is. a gyerek az elejétől velem egy szobában, és 95%-ban egy ágyban alszik, a maradék 5%-ben a saját ágyában alszik el, de amikor lefekszem, akkor kiveszem az ágyából, és együtt alszunk. nyilván egy új kapcsolat nem mérvadó sze szempontjából, de jelen pillanatban cirka heti 10 órát töltünk szexxel, éjszaka, a kanapén a nappaliban (a tetves kanapé kezd amortos lenni btw), utána egyelőre az a felállás (haha), hogy ő hazamegy, én meg aludni a gyerekemmel. ha változik a helyzet majd később, és együtt fogunk aludni, akkor sem fog a rendszer változni, nálunk ez bevált. a lányom 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát, de nem himihumi módon, hanem 9től 9ig. boldogok vagyunk az együttalvástól mindketten, simán elalszik egyedül amúgy. ha úgy alakul, akkor én alszom majd középen, a gyerek és a pasi meg a két szélén.
  lehet fikázni, meg köpködni, de ha a terhességed elejétől egyedül neveled a kölködet, akkor sok szabály átíródik. a barátom ezt tökéletesen átlátja, és egyáltalán nem zavarja a tudat, hogy mi a nappaliban dugunk minden éjjel órákon át. sosem legyen rosszabb.

 • 2009.11.25 00:26:28madz

  out, kérdezek egy offot, mert már nagyon idegesít. megnéztem a blogodat, és valahova írni akartam valamit, de olyan hülye vagyok, hogy egyszerűen nem jöttem rá, hogy lehet oda kommentelni. kérlek, oldd fel ezt a rejtélyt! igazából már nem tudom, mit akartam írni, csak hihetetlen, hogy nem tudom megfejteni...

 • 2009.11.25 00:29:38anyamadár

  2009.11.25 00:11:04O.U.T.
  Én nem fikázok az biztos. :)
  Együttalváspárti vagyok. Az első gyerek volt szegény a kísérleti alany, nála még próbálkoztunk a külön babaággyal, aztán végül letettük a matracát a mienk mellé a földre és mikor elszenderedett a mi ágyunkban, lehengergettük rá.
  A kisebbikkel már gyakran bóbiskoltam el az utsó éjszakai szoptatás után egy ágyban.
  Aztán most már a saját ágyukban alszanak el minden nap, szóval nem marad ez így érettségiig :)

 • 2009.11.25 03:06:30anyamadár

  ööö hová tűntek a hozzászólások?

 • 2009.11.25 08:12:12Temptation

  "Farkasokkal táncikáló

  Temptation,

  nem érdekel, hogy NÁLATOK hogyan van. Az sem érdekel, hogy a többi porontyos hogyan és miként szexel. Azt írtam, hogy a kisgyerekekre NEM JELLEMZŐ, hogy hogy hagyják reggel aludni meg lustizni az embert. Széles a merítésem vagy nem széles, nem érdekel, de akkor is ez az igazság. MIndenhol van kivétel."

  Te egy hihetetlenül erőszakos és sértődékeny nő vagy.
  Fröcsögöd a kijelentéseidet, minden alap és bizonyíték nélkül, és ha valaki ellent mer mondani Neked, akkor megsértődsz, és közlöd, hogy Téged nem érdekel, amit a másik mond.
  Hát légy erős: az itt kommentelők nagy részét szintén nem érdekli az a sok alaptalan kinyilatkoztatás, amiket teszel és amikről elvárod, hogy mindenki tátott szájjal hallgassa, és boruljon le előtted, pusztán azért, mert Te már elég öreg vagy hozzá.
  De az itt megfordulók nagy része olyan megátalkodott, hogy pusztán a kort nem becsüli, csupán a tudást, az értelmes érvelést és a kulturált stílust.
  Ezért próbálunk egymással beszélgetni, és nem dogmákkal földbe döngölni a másikat.
  És most jöhet a sértődött a válasz.

 • 2009.11.25 08:45:02Brumibaby

  O.U.T. örülök, hogy örülsz.

 • 2009.11.25 09:18:27rita a felcser

  Az en gyerekem,hiaba alszik 40 centire tolem,leszarja,hogy nem vagyok ott akar egesz ejjel.
  Reggel viszont elszomorodik,ha nem egyutt ebredunk.

 • 2009.11.25 10:23:24O.U.T.

  madz,

  ahhoz, hogy hozzá tudj szólni, regisztrálnod kell az oldalon.

  http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=11552

  ez a link a bloghoz, de itt csak olvasni lehet, ha szeretnél a karattyolásomhoz is hozzászólni, az regisztrációval megoldható csak. ha a nagyszülősre reagálnál, azt várom, mert nagyon érdekel..... köszi:)

 • 2009.11.25 10:25:42O.U.T.

  ja, írkáltam ám ide egy csomó szart, csak el kéne küldenem Tündének végre..

 • 2009.11.25 20:35:34bársony

  Végigolvastam az összes kommentet, de egyet nem értek: arról miért nem ír senki, hogy a különalvás a szülők között szintén vezethet elhidegüléshez? Miért jó az ha valamelyik szülő a kanapén alszik egy másik szobában gyerekkel, vagy egyedül? Akár hónapokig, vagy évekig...a közös ágyat meg csak mutatóban látja...
  Akkor már inkább az együtt alvás amikor éppen szükség van rá, így legalább megérinthetjük egymást, halljuk egymás szuszogását, érezzük egymás közelségét.

 • 2009.11.28 14:39:32mid24

  Látom, már igazán a téma, de azért elmondom mi hogy csináljuk. Mi is együttalvás pártiak vagyunk, de nálunk úgy alszik a lány, hogy csináltattunk neki, egy ugyanolyan magas ágyat, mint a mienk, és az van mellénktolva, és azon alszik. Az én ágyamra vannak párnák téve, egyfajta elválasztóként , így nem jön át(van az ágyhoz oldalsó léc, csak levettük, mert egyszer álmában elkezdett átmászni, és "fennakadt", így majdnem megfojtotta saját magát), csak reggelente, mikor felkel és átmászik. Nekünk ez bevált.

 • 2009.11.28 15:23:38kriszi

  Bársony, azért, mert 1) lerágott csont 2) a különalvás ÖNMAGÁBAN ugyanúgy nem vezet elhidegüléshez, mint az együttalvás lelki problémákhoz. Meg aztán ebben sem vagyunk egyformák. Sok pár szeret együtt aludni, és vannak olyanok is, akik jobban alszanak egyedül egy ágyban. A kisgyerekes együttalvós időszak meg (ha van egyáltalán olyan) nagyon átmeneti és önmagában is nagyon képlékeny, szóval nem marad évekig ugyanúgy minden, pl. hogy a pasi évekig a kanapén, nő meg évekig a nagyágyban a kölökkel. Ha meg igen, akkor ott nem az van, hogy elhidegülnek a szülők, mert külön alszanak, hanem külön alszanak, mert elhidegültek.

 • 2009.11.30 15:32:31Brigida

  Sziasztok! Ajánlanék egy 30 éves tapasztalattal rendelkező óvónőt aki válaszol minden, a gyerekekkel kapcsolatban felmerülő kérdésetekre az egyuttazovodakert.hu oldalon! :) Nagyon aranyos és nagyon képben van minden téren! :)

 • 2011.07.21 11:33:56pálcika

  Nem tudom,h mit kell itt ragozni a szart.A gyereknek külön szobája van.Négy éves.Alváskor melléfekszem,megbeszélünk minden fontos dolgot,persze dióhéjban.Ez annyira elgondolkodtatja,h elalszik. Még énekelnem se kell. Szerencsére.Habár szeretem a hangom,mert a fürdőben jó az akusztika.Aztán átmegyek a saját szobámba.Ilyen egyszerű.És!Nem csak éjszaka lehet szexelni.Ott van még a reggel,meg a délelőtt,meg a délután is. Kreativitás barátaim!Kreativitás!!!

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta