Hétvégi programajánló: Bilikönyv és éjszakai múzeum

Először is gyorsan egy pénteki programmal szeretnénk kezdeni, hiszen nem más érkezik ma délután Budapestre, mint maga a Bilikönyv szerzője. Én és a lányom lelkes Samu rajongók vagyunk, bár a gyerekem apját a hideg kirázza a Bilikönyvtől. Úgyhogy őt nem visszünk, de mi lehet hogy átvillamosozunk ötre a Pozsonyi Pagonyba meghallgatni Alona Frankel asszonyt, ahogy a könyvéről értekezik. Lesz vetítés meg dedikálás is, szóval irány a Pagony! (Pozsonyi út 26.)

Érdemes kilátogatni a Duna Plazába is, ugyanis Északi Pályaudvar címmel vasútmodell kiállítás nyílt interaktív terepasztalokkal. A látogatók házi készítésű kerti vasutat üzemeltethetnek, megtanulhatnak terepasztalt építeni, és utazhatnak a bevásárlóközpontban felállított kisvasúton, amennyiben 150 Ft-ért megvásárolnak egy Unicef képeslapoit.

A szombatot színházzal indítjuk, délelőtt 10.30-tól a Madách Színházban (VII. Erzsébet krt. 29-33.) a Négyszögletű kerek erdő előadást láthatjuk, jegyet 300 és 1600 forint közötti áron vehetünk. Kicsit nagyobb gyerekekkel a Boulevard és Brezsnyev galériát ajánljuk (VI. Király utca 46.), ahol a Firkakert keretében a gyerekek különböző rajzfilm-technikákat próbálhatnak ki, sőt alkothatnak saját mesefilmet is (délelőtt 10 órától).

Szuper programok lesznek az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában (Csobánka tér 5.) szombaton. Egyrészt lesz Márton-napi táncház, 8 és 20 óra között 800 forintért néptáncolhat mindenki. Ezt megunva pedig átslattyoghat a gyerekkel a Kindertojás és Lego csereberére, ahol a legszebb gyűjteményt ajándékkal jutalmazzák.

Szokásos vasárnapi programként lesz Cifra Palota a Művészetek Palotájában és Cimbora Játszóház a VAM Design Centerben. Előbbiben lesz mindenféle játszóház, Bóbita zenés gyerekműsor, és délután 1 órától kreatív bohócműsor. A belépés díjtalan. A Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban vasárnap 10-től bábelőadás lesz (XIV. Hermina út 3) A pórul járt róka címmel. Ugyanebben az időpontban az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban (István út 17-19.) a Jancsi és Juliska című előadás lesz látható. Az alkotók külön kiemelik, hogy a történetben nem a horrorisztikus elemeket, hanem a mulatságos fordulatokat hangsúlyozzák, belépő a mesejátékra 1000 Ft. Amíg a gyerekek az előadáson ülnek, az anyukák a Babaruha- és Játékbörzén élhetik ki vásárlási szenvedélyeiket ugyanitt, 9 és 13 óra között.

Vasárnap az Óbudai Kulturális Központban Ásványkiállítás és börze lesz. Lesznek emellett bonsaiok, ásványok, csigák, kagylók, lepkék is.

Vidék

Debrecenben szombaton Gyimesi táncház lesz, a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68 ), délután fél háromtól lehet ropni. Szombaton 18 órától a Csík Zenekar a monori Vigadóban lép fel (Kossuth Lajos u. 65-67.) a tavaly bemutatott, „Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen...” című aranylemez dalaival.

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos utca 11), vasárnap 10.30-tól a Kis hableány című előadást láthatjátok, (jegyár 600 Ft). Veszprémben szintén lesz bábszínház, Állattörténetek címmel (Völgyhíd tér 5).

Akinek kicsit nagyobb gyereke van ne feledje: szombaton Múzeumok Őszi Éjszakája! Budapesten 30, vidéken 47 múzeumban lesznek meghosszabbított programok ezen az estén. Bővebb információ itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek