SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló: Bilikönyv és éjszakai múzeum

2009. november 13., péntek 08:08

Először is gyorsan egy pénteki programmal szeretnénk kezdeni, hiszen nem más érkezik ma délután Budapestre, mint maga a Bilikönyv szerzője. Én és a lányom lelkes Samu rajongók vagyunk, bár a gyerekem apját a hideg kirázza a Bilikönyvtől. Úgyhogy őt nem visszünk, de mi lehet hogy átvillamosozunk ötre a Pozsonyi Pagonyba meghallgatni Alona Frankel asszonyt, ahogy a könyvéről értekezik. Lesz vetítés meg dedikálás is, szóval irány a Pagony! (Pozsonyi út 26.)

Érdemes kilátogatni a Duna Plazába is, ugyanis Északi Pályaudvar címmel vasútmodell kiállítás nyílt interaktív terepasztalokkal. A látogatók házi készítésű kerti vasutat üzemeltethetnek, megtanulhatnak terepasztalt építeni, és utazhatnak a bevásárlóközpontban felállított kisvasúton, amennyiben 150 Ft-ért megvásárolnak egy Unicef képeslapoit.

A szombatot színházzal indítjuk, délelőtt 10.30-tól a Madách Színházban (VII. Erzsébet krt. 29-33.) a Négyszögletű kerek erdő előadást láthatjuk, jegyet 300 és 1600 forint közötti áron vehetünk. Kicsit nagyobb gyerekekkel a Boulevard és Brezsnyev galériát ajánljuk (VI. Király utca 46.), ahol a Firkakert keretében a gyerekek különböző rajzfilm-technikákat próbálhatnak ki, sőt alkothatnak saját mesefilmet is (délelőtt 10 órától).

Szuper programok lesznek az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában (Csobánka tér 5.) szombaton. Egyrészt lesz Márton-napi táncház, 8 és 20 óra között 800 forintért néptáncolhat mindenki. Ezt megunva pedig átslattyoghat a gyerekkel a Kindertojás és Lego csereberére, ahol a legszebb gyűjteményt ajándékkal jutalmazzák.

Szokásos vasárnapi programként lesz Cifra Palota a Művészetek Palotájában és Cimbora Játszóház a VAM Design Centerben. Előbbiben lesz mindenféle játszóház, Bóbita zenés gyerekműsor, és délután 1 órától kreatív bohócműsor. A belépés díjtalan. A Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban vasárnap 10-től bábelőadás lesz (XIV. Hermina út 3) A pórul járt róka címmel. Ugyanebben az időpontban az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban (István út 17-19.) a Jancsi és Juliska című előadás lesz látható. Az alkotók külön kiemelik, hogy a történetben nem a horrorisztikus elemeket, hanem a mulatságos fordulatokat hangsúlyozzák, belépő a mesejátékra 1000 Ft. Amíg a gyerekek az előadáson ülnek, az anyukák a Babaruha- és Játékbörzén élhetik ki vásárlási szenvedélyeiket ugyanitt, 9 és 13 óra között.

Vasárnap az Óbudai Kulturális Központban Ásványkiállítás és börze lesz. Lesznek emellett bonsaiok, ásványok, csigák, kagylók, lepkék is.

Vidék

Debrecenben szombaton Gyimesi táncház lesz, a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68 ), délután fél háromtól lehet ropni. Szombaton 18 órától a Csík Zenekar a monori Vigadóban lép fel (Kossuth Lajos u. 65-67.) a tavaly bemutatott, „Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen...” című aranylemez dalaival.

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos utca 11), vasárnap 10.30-tól a Kis hableány című előadást láthatjátok, (jegyár 600 Ft). Veszprémben szintén lesz bábszínház, Állattörténetek címmel (Völgyhíd tér 5).

Akinek kicsit nagyobb gyereke van ne feledje: szombaton Múzeumok Őszi Éjszakája! Budapesten 30, vidéken 47 múzeumban lesznek meghosszabbított programok ezen az estén. Bővebb információ itt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.11.14 09:26:50belga6

    A Duna Plazában voltunk múlt héten a gyerekekkel, nagyon élvezték a játékokat és a vonatozást.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta