Terhesnapló: Manna készülődik kifelé

36. hét

Tömeg: 65 kg

Tartok tőle, hogy hamarabb fog véget érni a terhesnaplóm, mint számítottam rá. Néhány napja ugyanis gyakran keményedik a hasam, hétfőn órákon keresztül 10 percenként feszült be az egész gömböc. A mai vizsgálat szerint a fájások már a méhszájamra is hatnak: kinyílt a külső és a belső is. A szülésznő szerint hamarabb jön a baba, a doki még egy hetet kért, hogy addig tartsam bent a gyereket, ha lehet.

Bár már összepakoltam a kórházi motyót és a babaruhák is mosva-vasalva sorakoznak a szekrényben, azért kicsit bepánikoltam: annyi dolgom lenne még! Például beszerkeszteni a sok olvasó által küldött írást, megírni két tesztet és könyvajánlót, néhány fotót csinálni a hasamról, előkeresni a házassági anyakönyvi kivonatot (ELÉG AZ EREDETI, nem kell 300 napnál nem régebbi), még egyszer végignyalni a lakást, hogy baba-fogadóképes legyen, felhívni a dokit, hogy írja fel a gyógyszertári babacuccokat, visszaszerezni a fejőt és a levegőztető-zsákot, felkészíteni a lányaimat a testvér érkezésére, a második nevet sem választottuk még ki és még sorolhatnám.

A zabszem tehát ott van a helyén, bár az orvosom szerint nem lenne gond, ha akár ma megszületne, és a mai ultrahang szerint már 2400 gramm körüli a baba (Pötyi 2200 grammal született), azért még koraszülöttnek minősülne. Egy szó mint száz: mindenkinek jobb lenne, ha jövő péntekig bent maradna a biztonságos kis kuckójában és a betöltött 37. hét után döntene csak úgy, hogy világra jön.

És még én paráztam azon, hogy nagyobb lesz a baba, mint az előzőek! Ha kihúznám terminusig (ami gyakorlatilag kizárva, mert már most egyujjnyira nyitva vagyok), akkor átlépném a 3000 grammot, így csak abban reménykedek, hogy a bűvös 2500-at elérjük. Mennyire más ebből a nézőpontból az egész ügy...

De ígérem, jó kislány leszek és pihenni fogok, amennyit csak tudok, a hétvégi szegedi barátlátogatást is lefújtam, a családtagok meg remélhetőleg besegítenek a gyerekek intézménybe, majd hazaszállításába egy hétig. Remélem, jövő héten még terhesnaplót fogtok olvasni tőlem és nem vonulok át a bébinaplóba.

Oszd meg másokkal is!
Mustra