Overált csak kis méretben gyártanak?

Kellene egy overál a bölcsibe, mondják a gondozónénik, mert kezd hideg lenni, a gyerekek meg a homokban ücsörögnek, motoroznak, meg ne fázzanak. Persze mondom, hozom is, overált kapni nyilván mindehol lehet. Aztán kiderült a nagy igazság, hogy 86-os méret fölött az overál olyan, mint a body: nem létezik. Én már azt sem értem, hogy body miért nincs 92-es méretben, hiszen még felnőtt nőknek is gyártanak, sőt éppen hatalmas divat. Akkor szerencsétlen gyereknek miért nem? Legyen ki a dereka egész télen? Egyedül a Tescóban találtam 92-es bodykat, hófehérben, de mégsem járhat minden nap abban. Én gyerekként minden hóember mellett overálban voltam lefényképezve, még ötévesen is, azt hittem, ez alap. Itt tart már a globális felmelegedés?

Gyorsan feltérképeztem az overál piacot, és a következő a helyezet:

Az overálvadászatot a turkálókban kezdtem, mert arra emlékeztem tavalyról, hogy nagyon drága, de sehol nem volt, csak kis méret, abból viszont nagyon sok, úgyhogy akinek egyévesnél kisebb gyereke van, ne költsön újra! A H&M-ben és C&A-ban is csak 86-ig létezik ez a termék, ezzel a viszonylag olcsó helyeket sajnos kilőttük. Nem láttunk overált a Kenguru Goldban sem. Marad még olcsó helynek a Tesco, ami meg is nyerhetné az overálversenyt olcsóságban, de sajnos itt sincs 86-nál nagyobb méret. Egyetlen szerencse, hogy itt a 86-os hatalmas, simán jó egy kétévesre, csak sajnos mindegyikre tappancsot varrtak. Javaslatunk tehát, hogy vegyük meg a viszonylag olcsó teszkósat, és vágjuk le róla a tappancsokat. Ha így járunk el, nagyjából 4000 és 7000 Ft közötti áron juthatunk overálhoz. Volt a budaörsiben egyetlen egy darab 86-os, láb nélküli overál, ráadásul féláron, na azt megvettem én, így 2300 Ft-ért jutottam hozzá. Akinek kisebb a gyereke, még szétnézhet, sok tavalyi téli cuccot adnak most féláron.

A legnagyobb választék kétségkívül a Brendonban van, bár itt a legborsosabbak az árak is. A legolcsóbb darabért 12990 Ft-ot kérnek, de csak azért, mert le van értékelve, különben 21 990 lenne. Ja, és ez csak lányoknak jó, mert rózsaszín. Ugyanez kékben már 14 990 Ft, és van kétrészes, külön kabát és nadrág, 16 990-ért. Ha megelégszünk a sima, kantáros sínadrággal, úgy egyszerűbb a helyzet, sínadrágok vannak többnyire 92-től 104-es méretig, a legolcsóbb 5190, a legdrágább 12 990 Ft.

Van némi választék a Decathlonban is, itt 12 hónapostól 4 évesig vannak overálok, egységesen 9900 Ft-ért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek