Ne költs játékra, kölcsönözz!

Játékkölcsönző nyílt Franciaországban, olvasom a neten, és az első gondolat, ami eszembe jut, hogy ez mindennél zseniálisabb ötlet. Azonnal otthagyom az összes munkámat, és nyitok egy játékkölcsönzőt. Egyszer már elmélkedtem itt a Porontyon is arról, hogy mit csináljuk például a babakonyhával, ha a gyerek megunja? De ugyanígy teljesen fölösleges megvenni a játékok elég nagy részét, a montessori tornyot, amit felrak tízszer, vagy százszor, aztán megunja, az övenféle kirakót, amivel fejlődik ugyan, amíg meg nem tanulja kirakni, utána már nem érdekli, nem beszélve az ezer féle színes-zörgő kockákról meg plüsspókokról, amikre nyolc hónapos kora után már rá sem néz.

Amikor néhányszor elmentünk játszóházba, nem titkoltan olyan szándékkal vittem, hogy kifigyeljem, milyen játékok jönnek be neki, hogy azokat vegyem, - és még így is mellélőttem néha. Félévente összepakolok egy adag játékot, van, amit továbbadunk, vagy beviszünk a bölcsibe, de van, ami senkinek sem kell. (Gyermekotthonba is próbáltam már vinni, de azt mondták, mindenük van, aminek örültem.)

Szóval ezt az egész problémát megoldja egy remek játékkölcsönző. Gyors közvéleménykutatásom szerint nem mindenki szerint jó ötlet, mert mi van, ha a gyerek kötődni kezd az adott játékhoz? Ebben lehet némi igazság, de babákat, plüssállatokat, meg a Legót legfeljebb megveszi az ember, az összes többit kölcsönzi. Olcsóbb, nem kell kidobni, és a gyereknek is változatosabb.

A Dim Dom nevű francia cégnél 1 és 12 hónap közötti időtartamra lehet kölcsönözni játékokat. A játékcsomagok hosszú távra 20 dollártól kezdődnek, ebben négy játék van. Rövidebb távra, például egy hónapra, egy ötdarabos játékcsomag 50 dollárba kerül, ebben az oda-vissza postázási költség is benne van. A játékokat maximum egy évre lehet kölcsönözni, de ha a gyermek időközben megunná, vagy mégsem szeretné a játékot, ingyen kicserélik. Két használat között a játékszereket tisztítják és fertőtlenítik, ha pedig nagyon elhasználódnak, jótékonysági szervezeteknek és rászoruló családoknak adományozzák. A játékkölcsönző fő bevételi forrásának egyébként a nagyszülőket tekinti: jön az unoka nyári szünetben? Kölcsönözzön a kedves nagymama játékot!

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek