Pasi segít szülés utáni vérzéshez betétet választani a Babamama Expón

Azt gondoltuk, az idei Babamama Expón nem érhet semmi meglepetés minket, a szokásos kiállítókon kívül talán felfedezünk egy-két újdonságot a kismamapiacon, amelyről beszámolunk a Porontyon, ám az egyik pelenkákat és betéteket árusító cég standjánál érdekes látványban volt részünk: a pult mögött kedves fiatalember állt, aki szemrebbenés nélkül ajánlotta a kis, közepes és nagy nedvszívóképességű betéteket, kifejezetten szülés utánra. Először meglepődtünk a szokatlan felálláson, de annyira meggyőzően adta elő a szakértőt, hogy végül felvásároltuk a fél betét- és pelenkakészletet, sőt, még egy csomag békás pelenkázófóliát is vettünk. Bár azért elég bizarr volt, ahogy egy vadidegen pasival diskurálunk a gyermekágyi folyás erősségéről és a betétek nedvszívó képességéről.

Idén először mentem ki úgy az expóra, hogy valóban szükségem volt néhány felszerelésre, legfőképp egy babakocsira. Azt hittem, nem fogok találni nem túl drága és nem hatalmas méretű babakocsit, (láttunk 480 ezer forintos példányt is, de leginkább a 100-200 ezer forint közötti ár volt a jellemző) ám kifelé menet megakadt a szemem egy piros-szürke babakocsin, amelyhez végre nem alapfelszerelésként tartozott a műanyag mózes és az autósülés, így az újszülött kortól használható, később átalakítható kocsiért „csak” 45 ezer forintot kellett fizetni – akkor döntöttem el, hogy megveszem, amikor az eladó (ismét férfi) egy mozdulattal esernyőként csukta össze a szerkezetet, amelyről megállapítottam, hogy biztosan befér a kocsiba. (Természetesen, mire kitoltuk a babakocsit az autóhoz, addigra a szintén terhes barátnőmmel elfelejtettük, hogyan kell összecsukni és vagy húsz percig tartott, míg kilogikáztuk.)

Az egyetlen, ami nem tetszett, az a standok előtt álló hoszteszek rámenőssége volt, úgy éreztem magam, mint a kairói bazárban, húzták-vonták a kismamákat: jobb esetben csak szórólapokkal tömtek minket, rosszabb esetben pedig végeláthatatlan magyarázatba kezdtek a Start számláról és hogy miért az ő biztosítójuknál kössük meg a szerződést. Legnagyobb érdeklődést az akciós – 5 ezer forintos – 4D ultrahangvizsgáló előtt tapasztaltunk, itt előzetes telefonos bejelentkezésre van szükség, ha az ember biztosan be akar jutni a vizsgálatra.

Összefüggést véltünk felfedezni egy új termék és az influenza-hisztéria között: az 500 forintért kapható 80 ml-es kiszerelésű kézfertőtlenítő gél lényege, hogy víz és kéztörlő használata nélkül alkalmazandó és állítólag elpusztítja a kórokozók 99,9 százalékát. Kis mérete miatt női táskákban is elfér, a négyféle illatban kapható zselé tenyérbe öntve néhány másodperc dörzsölést követően folyékonnyá válik és elpárolog – előzetes várakozásunkkal ellentétben nem marad utána a kéz ragacsos. A gyerekek itthon rákattantak a cuccra.

Elsőterhes kismamák, ha tehetik, vigyenek tapasztaltabb kísérőt, mert rengeteg szükségesnek látszó tárgyat árulnak jó meggyőző képességű eladók, és nem feltétlenül szükséges megvenni például a hasfájáscsökkentő tulajdonsággal bíró cumisüveget akkor sem, ha úgy hirdetik: az anyáknak, akiknek fontos gyermekük egészsége. Bioanyák természetesen találnak kint biocuccokat: kozmetikumokat, pelenkákat, természetes alapanyagokból készült ruhákat, valamint víz-, és légtisztító berendezéseket is.

Amíg pedig a mézfüggő anya végigkóstolja a kiállított mézeket és eldönti, hogy a legfinomabb a selyemfűméz, addig a gyerekre vigyáznak a játszó részlegen, hogy aztán a lefárasztott kölyökkel együtt vehessenek kifelé menet készségfejlesztő játékot vagy egy szép mesekönyvet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra