SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló: Expo és Márton-nap

2009. november 6., péntek 07:45 |

Ez a hétvége sokaknak a fogyasztás jegyében telik majd, hiszen pénteken kezdődik az idei Babamama Expo. A kiállítókat nem soroljuk fel, mert nagyjából mindenki ott lesz, és mindent lehet majd kapni, mindenben kérhetünk tanácsot, a szoptatástól kezdve az alakformáláson és a biztonságos autósülésen keresztül egészen az ideális babaszoba kialakításáig.

babamamaexpo 13

A gyerekeknek lesz játszóház, Misi bohóc, meg Buborék együttes, mi leginkább talán Nagy Bandó András verses-dalos interaktív műsorát ajánljuk szombaton fél háromtól, majd vasárnap ismét, fél négytől. (november 6-8, Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. a jegy ára felnőtteknek 1600, gyerekeknek, négyéves kortól 400 Ft)

Aki inkább gyermeke természettudományos érdeklődését elégítené ki ezen a hétvégén, az a Mezőgazdasági Múzeumba látogasson el, ahol egész hétvégén hüllő- és terrarisztikai vásár, valamint dísznövénykavalkád várja a látogatókat, a VII. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás keretében. Gyerekjegy 500 Ft, felnőtt jegy 1000 Ft. (XIV. Budapest, Vajdahunyad vár)

Az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Házban (1042 István út 17-19) szombat délelőtt családi játszó lesz, zeneovival, zenebölcsivel, kézműves foglalkozásokkal és matrica csereberével. Belépő felnőtteknek 350, gyerekeknek 300 Ft. Családi program lesz 10.30-tól a Ludwig Múzeumban is (1095 Komor M. u. 1). A szülők megismerkedhetnek a Ludwig Múzeum kiállításaival, amíg a múzeum munkatársai az aktuális kiállításokhoz kapcsolódóan foglalkoznak a gyerekekkel. Kicsiknek lesz babaszőnyeg is, belépő 500 Ft.

A Csekovszky Árpár Művelődési házban (1172 Hősök tere 9.) Kolompos Táncház lesz, Hidegen fújnak a szelek címmel, délután öt órától, belépő 800 Ft, családi jegy 2000 Ft.

Vasárnap a Jövő Házában (1024 Kis Rókus utca 16-20) Márton-napi mulatság lesz egész nap. Lesz sok-sok tánc, libavarrás és rétessütés. 13 órától diafilmvetítés (Alice csodaországban), 16 órától pedig a Szeret Zenekar koncertje.

Vidék

Nyíregyházán szombaton MEGA-játszóház 10 és 18 óra között, lesz bohócműsor, vetélkedők, arcfestés, kreatív kézműves foglalkozás és rengeteg különleges légvár, gyermekjegy: 1800 ft/3 óra. Ugyanez a program vasárnap Tatabányán érhető el. Egerben szombaton délután hat órától a Harlekin Bábszínházban (Bartók Béla tér 6.) a Világkupa című előadás lesz, amely a világ teremtésének történetére és a futball játékszabályaira épül. Belépő 800 Ft. Vasárnap Veszprémben a Kabóca bábszínházban (Völgyhíd tér 5.) A Farkasbarkas és Rókakoma című előadás lesz, délelőtt tíztől. Miskolci Csodamalom Bábszínházban, szintén vasárnap, délelőtt fél tizenegytől a Kis hableány című előadás lesz, a jegy ára 600 Ft.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.07 23:38:11madz

  FT, kicsit vegyél vissza, légyszi, a "na most jól figyelj" nekem egy kissé kovbojos.

  nem igaz, hogy eddig nem voltak ellenérzéseid a hordozókendővel kapcsolatban, már jónéhányszor beszólogattál meg leszektásoztál ebben a témában.
  nemtom, milyen hátihordozót sikerült rádsóznia valakinek, de biztos valami gagyi szar volt, sajnos ilyenből is van sok.

  az ősanyázásod már annyira monotonul unalmas, hogy szinte nem éri el az ingerküszöböt. szánalmas klisé lett belőle, töltelékszó.

  a lányodat sajnálom, valószínúleg nem sikerült normálisan megkötni a kendőt (nem tudom, milyen márkájút vettetek, de pl a nanduhoz adnak kis füzetet, hát az egy rakás szar, ahogy abban elmagyarázzák. a kendő meg attól még jó.)

  na most, ha befelé van a gyerek, akkor sem igazán van szemkontaktus, lévén nem a fejemre kötöm, hanem a mellkasomra.

  nekem egyébként elég durva gerincferdülésem meg derékfájásom van. mikor a kendő rajtam van (volt), sosem fájt.

  szóval szerintem az unokádat sajnos szarul kötöttétek bele a kendőbe.

 • 2009.11.07 23:43:26madz

  na még eszembe jutott valami a kötődéről, remélem, olvassák a mamamisok:
  szóval az egy dolog, hogy a "figyelem, szójáték" lámpát bennem (pedig bennfentes vagyok ám) elhomályosította az "alert! alert! helyesírási hiba!" vészvillogó. meg az is ott van még, hogy így hosszú ő-vel a nagyvárosi populáris nyelvhasználatot idézi (lásd 'kőrut' meg 'kőrözés'), de ott van még az is, hogy a 'kötődik' a népnyelvben jelenti azt is, hogy 'kötözködik'. na szóval kb ennyi mindenre asszociáltam a kötődő nevelés helyett, pedig abban nyakig benne vagyok, és szerintem annyira síkhülye sem vagyok, mint az némelyeknek ebből lejött.
  szóval ennyit akartam még hozzáfűzni a legnagyobb segítő szándékkal
  maradok kiváló tisztelettel

 • 2009.11.07 23:45:26manka78

  "maradok kiváló tisztelettel"
  D:)

 • 2009.11.07 23:46:22nyúlmama

  madz, azért a helyzet nem ennyire egyszerű. Én például a császár miatt nem is igazán tudtam kengurúban vinni, mert nekem érzékeny volt a hasam sokáig. És tényleg nem szeretett befelé nézni, csak ha aludt.
  És azért enm biztos, hogy a kendőt mindenki szereti, most is vannak kicsik az oviban, egyik sem hordja kendőben, nem szeretik, direkt kérdezetem( mármint a mamák)

 • 2009.11.07 23:48:08Farkasokkal táncoló

  madz, már megbocsáss (ez is kovbojos??,9, de azt hiszem te élő példája vagy annak, hogy miért is nem érdmees mamai táborosokkal egyáltalán iylesmiről beszélgetni, nemhogy vitázni.

  A gyereknek szembe köll bekötve lenni slussz. Akinél nem így van, az szarul alkalmazta slussz. A kötődő nevelés az a szembekötősdi slussz.

  Na én abba is hagytam, mert én aztán már soha nem fogok maagmra kötni ygreeket, no meg a szájkaratéhoz fáradt vagyok, és ez cozumellel meg másuttal legalább izgalmasabb.

 • 2009.11.07 23:56:23madz

  nyúlmama, a császárseb tényleg jogos indok lehet, ezt aláírom
  az meg egy teljesen más téma, hogy az anyák nem szeretik a kendőt. persze, hiszen a legtöbbnek gőze nincs az egészről. azért nem látsz az oviban ilyet. tudod, milyen beszólásokat hallottam már? hogy ilyet a ruppótlanok, a hippik, a cigányok, a hülyék hordanak, és hadd ne folytassam.
  én már több olyan emberrel találkoztam, aki váltig állította, hogy a gyerek nem szereti, egészen addig, míg meg nem mutatták neki, hogy voltaképpen azért, mert hótt bénán van rá felkötve. aztán mikor feltették rá normálisan, a gyerek félpercen belül elaludt, az anyuka meg keresgélte kicsit az állát a földön, hogy bakker, mennyire kényelmes.
  de egyébként meg nem erőszak a disznótor, tudtommal a rendőrséghez még egy bejelentés sem érkezett olyan ügyben, hogy valakire erővel rákötözték volna a gyerekét, ha nem akarja...

 • 2009.11.08 00:01:45madz

  FT, azért az meglehetősen vicces, hogy miután tegnap az én mamamira tett beszólásom keltett egy kisebb ramazurit a két oldal között, ezután tőled megkapom, hogy "mamami táboros" vagyok. egyébként meg biztos, hogy muszáj ilyen táborokban gondolkodni? felnőtt emberek vagyunk vazeg...
  a slussz helyett én már nagyon sokszor és bőven elmagyaráztam a miérteket, szóval ilyen slusszokat tőlem nem hallhattál. de úgy látom, érdemben nem is cáfoltál most meg semmit...
  cozra meg másuttra meg nem fogok irigykedni :)

 • 2009.11.08 00:03:53zolnaid

  Nekem is volt kendőm, és tényleg a kötés a titka, sokkal szorosabban és "feljebb" kell kötni a gyereket mint ahogy az ember gondolná. Akkor viszont sokkal jobb mint a kenguru, stabilabb.

 • 2009.11.08 00:04:51nyúlmama

  Madz,nekem alapból tetszik a kendő egyébként.
  Sose gondolnám, hogy hippik, stb hordják. csak nem gondolom, hogy ez egyetlen üdvözítő megoldás, és lehetségesnek tartom, hogy tényleg van, akinek a gyerke nem szereti.
  Egyébként a néptánctanár azon akadt ki,hogy megvette a kendőt x össszegért, és még egszer annyiba kerül a tanfolyam, ahol megtanítják azt hazsnálni. Lehet, hogy nem jó helyre ment?

 • 2009.11.08 00:07:50diogenesz klub

  Még annyit hadd tegyek hozzá madz jó összefoglalójához, hogy ha elöl befelé nem szeret lenni a gyerek, hátra meg nem meri/tudja tenni a szülő, egy nagyobbacska babát csípőre kötni még mindig sokkal kényelmesebb szülőnek is, gyereknek is, mint kifelé, és ugyanolyan jól kilát a baba.

 • 2009.11.08 00:09:18Heatherette

  nem értem, hogyan épülhet ki egy klub a hordozásra :) ez olyan, mint a "hogyan vezessünk autót" klub. kicsit beteg. mintha tényleg olyan emberek alapították volna, akiknek gecire nincs semmi más dolguk, elfoglaltságuk az életben.

 • 2009.11.08 00:11:22zolnaid

  Nyúlmama, valószínű. Pl. én 4 éve valami 3000 körül vettem a kendőt és mellé volt rakva egy tényleg jó leírás ahol megtanultam kötni. De neten is van már fent pl. a youtubeon is, láttam már ilyet. Oké lehet hogy jobb, szebb kendők is vannak, bár az enyém is nagyon megfelelt a célnak és tetszett is. De ez ugyanolyan biznisz mint a kisbody, abból is van 700-ért meg 3700-ért.

 • 2009.11.08 00:13:39manka78

  H! Pedig létezik autóklub is.:)

 • 2009.11.08 00:14:19madz

  nyúlmama, az tőlem soha nem hangzott el, hogy ez az egyetlen üdvözítő megoldás. nekünk is van babakocsink, nem is egy.
  tanfolyamra nem jártam, egyrészt vannak fenn videók a youtube-on, másrészt ott a mamami, ebben tényleg nagyon profi, harmadrészt van egy barátnőm, aki megmutatta.
  és tényleg van csípőkötés is. én nem igazán próbáltam, de jól néz ki.
  és zolnaid jól mondja: jó szorosra kell kötni, nem kell félni, mert rugalmas az anyag (még a nem "rugalmaskendő" is), nem fog a gyerek megfulladni. és jó fentre, elöl meg lehessen puszilni a fejét, hátul meg kb hogy ha elalszik, a nyakhajlatodban legyen a feje.
  annyira stabil, hogy bármilyen mozgást végez az ember, a gyerek úgy marad mozdulatlanul.

 • 2009.11.08 00:18:46madz

  H, és a szalvétagyűjtő klub meg a depeche mode fan club? egyikben cserélgetnek, másikban klipeket néznek. itt meg kendőket mutogatnak, kipróbálják, adjákveszik, tanulják.
  amúgy szerintem is kicsit túl sokat foglalkoznak vele... épp ma gondolkoztam rajta, milyen lenne, ha pl egész nap a télikabátomról áradoznék. vagy a sálamról. na abból pedig sok van.

 • 2009.11.08 00:18:49zolnaid

  H, az iwiwen annyi klub van! néha csak dőlök a röhögéstől, hova próbálnak beszervezni!

 • 2009.11.08 00:20:03zolnaid

  Nana madz,
  vannak nlc-s fórumok ahol egész nap a harisnyákról folyik a szó, vagy a cipőkről, esetleg a műkörmökről...
  csatlakozz te is a télikabátoddal! Alkoss rajongói csoportot!

 • 2009.11.08 00:23:59madz

  zolnaid, hát ez az, valahogy nem értem, hogy lehet ennyire rajongani használati tárgyakért. legyen az bamberoo meitai, stokke babakocsi vagy mitsubishi pajero.

 • 2009.11.08 00:26:57Ördög

  Madz, érdekes, nekem is egyből a kötözködés ugrott be a kötődésről :) (csak inkább nem is mondtam...)

 • 2009.11.08 00:28:58Heatherette

  "épp ma gondolkoztam rajta, milyen lenne, ha pl egész nap a télikabátomról áradoznék. vagy a sálamról. na abból pedig sok van."

  pontosan. én pl rajongó vagyok, mégis ezernyi témám van, nem tudnék leragadni egynél. az már fanatizmus. ezek a nők fanatikusok :)

 • 2009.11.08 00:33:07nyúlmama

  madz, nem is rád értettem, akkor rosszul fogalmaztam.Csak ahogy te is írod, kicsit sokat foglakoznak vele, kicsit sokat hangzik el, hogy csak ezt ,mert így jó. Na mindegy.
  Én már nem leszek kendő használó-hacsak az unokámmal nem.A tárgyakról meg: én akkor akadtam ki, amikor elmentem egy Tupperes bemutatóra, és ott úgy áradoztak az edényekről, ahogy én max a szeretőmről beszélnék.Na , akkor éreztem azt, hogy ez már nem normális dolog.pedig szeretem a tupper edényeket.

 • 2009.11.08 00:33:43Farkasokkal táncoló

  madz, nem érdekel.

  Úgy látom ez a kendő dolog is kezd már bennfenntessé válni, vannak akik pontosan tudják, hogy hogyan kell megkötni egy kendőt úgy, hogy onnan aztán kifogás ne legyen (mert eddig hülyén csinálták persze mi másért), meg vannak a hülye babakocsisok, akik még azt sem átallják tenni, hogy a gyerek ne legyen szemkontaktusban! (Meg vannak a barom vénasszonyok, akik anno nem átallották egyszerűen a karukban tartani a gyereket, de hát ez már oldszkúl, meg kényelmetlen.)

  Nekem mindenesetre sokat elmond az, hogy a mamain meg a babaneten a legtöbb kendőmániás asszonka kizárólag kendővel a hátán féynképeztetei magát, meg még felvonulást is szerveznek stb. Ez tényleg egy bennfentes világ.

 • 2009.11.08 00:38:54zolnaid

  FT, én nem akarlak rábeszélni semmiféle kendőre, de most mond, pl. egy szárit elsőre meg tudnál kötni? gondolom te se, ahogy én se. Úgy leesne rólam az a szári hogy egy bugyiban állnék. Azt is sajnos meg kell tanulni, gondolom az több idő, egy kendőkötés az fél óra gyakorlás, vagy egy hozzáértő személy.
  Most miért vagy ezen fennakadva hogy van aki megtanulta és van aki nem?

 • 2009.11.08 00:39:20madz

  H, igen, azok.
  bár monnyuk csokiról én is tudok beszélni sokat :)
  na jó, meg könyvekről is
  meg a gyerekemről
  de kb ennyi, vagy van még valami?

  nyúlmama, gáz, hogy most hallom először, hogy Tupper? :D

  FT, ha nem érdekel, ne írj már utána ilyen sokat...
  egyébként a mamamin én pont azért akadtam ki nagyon, mert fikázzák a babakocsisokat. elmondom hatvankettedjére is: én is használok babakocsit.

 • 2009.11.08 00:44:33nyúlmama

  na, ez az madz, ezért utálja sok ember ezt a témát, mert miért ne lehet azt mondani, hogy tök jó a kendő, mert ha elmegyünk, milyen kényelmes, stb.Miért kell szembe állítani a babakocsival, és miért kell egy kultuszt kelteni egy alapvetően használati tárgy köré.
  Mér lenne gáz?a Tupper egy műanyag edénycsalád, speciális anygból, an anekm többbelőle, tényleg jók, tényleg soká tartanak, tényleg garancia avn rá, de nekem is van más is.
  A csoki klubba benevezek én is!!!

 • 2009.11.08 00:44:59zolnaid

  És tényleg, hát ők a mamamin így szerveződnek, kendő alapján, mások máshol meg westy kört alkotnak, van ilyen, kívülről néha furának tűnik ez az egész, és személy szerint én nem is hiszek benne hogy pusztán a kendőviselés ténye elég egy baráti kör kialakításához.

 • 2009.11.08 00:47:08nyúlmama

  zolnaid, addig nincs is baj, amíg nem néznek le, fikáznak másokat, akik nem ezt használják.De sajnos, nem így van.

 • 2009.11.08 00:49:19madz

  nyúlmama, igazad van, ez tényleg lehet ellenszenves. én sem szeretem, ha ilyen dolgokból ideológiát gyártanak. én alapvetően a bkv miatt kezdtem el kendőzni. aztán rájöttem, hogy közben milyen jó is nekünk együtt, szal lett a dolognak egy ilyen pszichológiai oldala is. de a kultusz engem is visszariaszt. egyetlen egy kendőm van, meg egy meitaiom, nem pedig 10-12.

 • 2009.11.08 00:51:00zolnaid

  Na de nyúlmama, nem gondolod hogy a kendő teszi. Hallottál már Újpest-szurkolót fradistáról beszélni? Vannak aki olyanok és kész. Nekem egy halom ismerősöm használ kendőt, és mindenek van babakocsija is. Mert másra használjuk általában a kettőt. Mindenhova a praktikusabbat.

 • 2009.11.08 00:52:31nyúlmama

  Egyébként én is szerettem, amikor rajtam szuszogott- meg a zuram is!!-de nem hiszem, hogy csak ezen a módon adhattam meg neki a kötődést, vagyis ha babakocsiban toltam, akkor már nem is volt köztünk kötődés. Mert itthon épp eleget babusgattam, szeretgettem, szopott is, hát volt leget testközelben.

 • 2009.11.08 00:55:25diogenesz klub

  "Nekem egy halom ismerősöm használ kendőt, és mindenek van babakocsija is." Ez a mamami nagy részére is igaz.
  Igen, vannak olyanok a mamamin, akik fikáznak (nem sokan). Sajnos mindenhol vannak, akik fikáznak, ezt talán a porontyon nem is kell ecsetelni.

 • 2009.11.08 01:04:10madz

  diogenesz, persze, a porontyon szerintem mesteri szintre fejlesztettük a fikázást. én csak abban látok különbséget, hogy itt ez egy tudott dolog, felvállalja (majdnem) mindenki. a mamamin meg valahogy úgy csinálnak, mintha ez ott nem létezne. és általában negatív dolgok, problémák, konfliktusok, viták nem léteznének. vagy szégyellnivalók lennének.

 • 2009.11.08 01:12:42diogenesz klub

  Én nem így látom.

 • 2009.11.08 01:13:21madz

  nem baj

 • 2009.11.08 01:15:45diogenesz klub

  Na, még szerencse.

 • 2009.11.08 01:17:52madz

  pl úgy látom, te sem ezzel a nickkel vagy ott fenn. engem ezért tegnap lekettősügynököztek. pedig egyszerű adatvédelmi okai vannak.

 • 2009.11.08 01:21:37diogenesz klub

  "a mamamin meg valahogy úgy csinálnak, mintha ez ott nem létezne. és általában negatív dolgok, problémák, konfliktusok, viták nem léteznének. vagy szégyellnivalók lennének."
  Én erre írtam, hogy nem így látom. A kettősügynöközéssel nem látom az összefüggést.

 • 2009.11.08 01:25:48madz

  tudom, hogy erre írtad. azért jutott eszembe, mert valahogy az jött le nekem, hogy ez valami alantas dolog a szemükben, amit ők nem csinálnának.

 • 2009.11.08 01:35:25diogenesz klub

  Úgy írsz, mintha ott mindenki egyfélét gondolna. (Másrészt az ellenérzés azért nagyrészt inkább az első mamamival kapcsolatos megjegyzésedből származhat.)
  De bocs, már nem nagyon tudok se gondolkodni, se fogalmazni ilyen későn. No meg azt hiszem, egyszer már leírtam neked, hogy miket gondolok a témában ;)

 • 2009.11.08 01:53:33madz

  természetesen nem gondolom, hogy mind a kétezer regisztrált felhasználójuk így gondolkodik. de akik az adott témában megszólaltak és akikkel régebben próbáltam kommunikálni, azok igen.

 • 2009.11.08 01:55:08diogenesz klub

  Akkor mégsem jól tippeltem, hogy ki vagy, mert akire én gondoltam, annak a felvetésére elég sokféle válasz érkezett annak idején.

 • 2009.11.08 02:00:27madz

  nem én indítottam a "nem mamami a mamamin" topikot :D

 • 2009.11.08 02:02:35diogenesz klub

  Hehe, nem is arra gondoltam. Na, igazából szerintem a tippem jó, legalábbis kevesen vannak hajnali kettőkor bejelentkezve a mamamin :DD

 • 2009.11.08 02:03:28diogenesz klub

  Na, lépek, minden jót mindenkinek.

 • 2009.11.08 02:06:38madz

  őszintén szólva fogalmam nincs, hogy én most éppen be vagyok-e jelentkezve a mamamin.
  egyébként igazad van, volt pár ember, akivel lehetett beszélgetni.
  de azért az is érdekes, hogy szinte név szerint lehet ismerni azt az egy-két nicket, aki problémákat fogalmazott meg a mamamin :D

 • 2009.11.09 08:52:51Magenta

  A hétvégének már vége, de érdekelne, hogy a képen azokból a vékony, nőies vállakból tényleg ekkora mancsok jönnek ki? Vagy ez valami photoshop?

 • 2009.11.09 08:59:26Farkasokkal táncoló

  Szerintem valamennyire torzít is a fénykép, de a férfiaknak bizony elég nagy mancsuk van. És nincsen összefüggés a vállak vastagságával.

 • 2009.11.09 09:04:17Magenta

  A nagy manccsal nincs gondom, de ez aránytalan. Ha csak a nyakát meg a vállát nézem, simán csajnak néz ki.

 • 2009.11.09 09:10:06Tünde

  Magenta: tudod, ami közelebb van, az nagyobbnak látszik :)

 • 2009.11.09 09:14:42Magenta

  Tünde, ezt most végiggondolom. ;)))
  :D

  Amúgy jó volt az Expo? Állítólag összevonták a babaruhabörzével.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta