Terhesnapló: Adjátok vissza a babaruháimat!

35. hét

Tömeg: 64 kg

A héten szinte folyamatosan pakoltam, rendezkedtem, terveztem-szerveztem, próbáltam logikusan (a terhesség és a logika, muhaha) végigvenni, hogy mikre lesz szükség a szülés után.

tpocak1

Nekiálltam anyóséknál kiválogatni a babaruhákat – már amennyi maradt belőlük, ugyanis nem mindenki adta vissza a kölcsönkapott bébiholmikat.

Ami először eszembe jutott, az a babakocsi, melynek kérdését még mindig nem sikerült megoldani. Talán a hétvégi Baba-Mama Expón találok megoldást erre a problémára is. A kiságy rácsait csak vissza kell helyezni – férjem ragaszkodik hozzá, hogy ezt majd ő egyedül megoldja, amíg én a kórházban dekkolok a kicsivel. A babamérleg kölcsönzésére való bónt már bekészítettem a tárcájába, ennek kiváltása is az ő feladata lesz. Kiskádat láttam jó áron az ikeában, Zsuzsi barátnőmék a héten mennek és nekem is hoznak egyet. Köszi!

Vissza kell szereznem a kád állványát és a fejőmet, csakúgy, mint az újszülött méretű babaruhákat. Ha csak a fele meglenne, nem problémáznék, de nincs kedvem újabb tízezreket kiadni a csak néhányszor használt plüssrugikra és bodykra. Ezért megkérnék mindenkit, akinek valaha adtam kölcsön babacuccokat, túrja fel a szekrényét és szolgáltassa vissza, mert szeretném, ha kimosva sorakoznának a szekrényben. Hiába, a fészekrakó ösztön beindult.

Fel kell majd hívnom a gyerekorvost, hogy írja fel a szokásos babaápolási cuccokat, úgy mint fürdetőkrém, popsikrém, köldökcsonkra való alkohol, D-vitamin ésatöbbi. Be kell szereznem szoptatós teát, betéteket a szülés utánra, eldobható bugyikat és nem ártana néhány egyszerűbb hálóing sem, amit nem sajnálok, ha úgy fog kinézni, mint egy törlőrongy disznóvágás után. Mivel a régi már meglehetősen kopott, vennék egy vékony, pamut köntöst is, de ahogy elnéztem, az üzletekben csak vastag frottír vagy plüss köntösöket lehet kapni. Aki tudja, hol lehet vékony (bár azért vicces lenne tűzpiros szatén hálóingben szambázni az Uzsoki kórház szülészetének folyosóján), nem műanyag és nem selyem anyagból készült köntöst kapni, ossza meg velem.

A hétre még beterveztem a házassági anyakönyvi kivonat beszerzését is, ami úgy tűnik, nem lesz egy egyszerű menet, ugyanis nemrég vettem észre, hogy a pénztárcámból eltűnt a lakcímkártyám, amely szükséges a házassági anyakönyvi kivonat kiadásához. Tehát először a lakcímkártyát kell pótolni a lakhely szerinti önkormányzatnál, utána tudok csak átmenni a 11. kerületbe, ahol házasodtam. Nem fogok unatkozni, az biztos. Majd Facebookozok a várakozás közben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra