Hétvégi programajánló: töklámpás, táncház, töklámpás

Akinek iskolás korú a gyereke, annak éppen elege lehet már így hétvégére a programgyártásból, ugyanis a héten adták ki az őszi szünetet, ami bezzeg a mi időnkben még csak álom volt.

halloween

A szerencsésebb kisgyermekesek ebből mit sem éreztek, így marad még erejük a hétvégi programokra, például koncertre menni, bohócnak öltözni, csángó ritmusra táncolni, vagy orrvérzésig töklámpást gyártani. Bár a legtöbb családban valószínűleg temetőlátogatással telnek ezek a napok.

Akinek gondja van még a mai programmal a szünet miatt, annak örömet szerezhet a Fuga Kulturális Központ (1055, Petőfi Sándor u. 5.) ahol bohócdélutánt tartanak, lesz zenész bohóctanoda, fel lehet öltözni bohócruhákba, és lehet találkozni a bohócokkal. Ha ennél komolyabb cirkuszi megmozdulásra vágyunk, akkor délután háromtól részt vehetünk a Fővárosi Nagycirkusz jubileumi gáláján. Lesz oroszlánidomítás, magasiskola lovaglás, artisták, játékos kutyák és persze itt is lesznek bohócok. Jegyár: 1500-2400 (felnőtt), 1200-2000 (gyerek).

Szombaton fél tizenegytől a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban (1061 Budapest, Jókai tér 10) Marék Veronika Kippkopp és Tipptopp című meséjét mutatják be bábjáték formájában, kifejezetten a kisebb korosztálynak ajánlva, jegyár 1100-1400 Ft. A Millenárisban a szombat a Halloween jegyében telik, lesz játszóház és Halloween jelmez készítés, amihez helyben biztosítják a hozzávalókat. Délután négytől pedig Alma-klub, zenél a Fakutya együttes (gyerekjegy 600, felnőtt 800, családi jegy 2000 Ft). A Szabó Ervin Könyvtár gyermekrészlegén délelőtt 11 és 12 között töklámpás és mécsesek készítése zajlik, a belépés díjtalan

Vasárnap, 10.00 és 12.00 óra között Kőketánc, gyermektáncház lesz az 1-7 éves korú gyerekeknek a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Élő moldvai és gyimesi zene, régi népi játékok, körtáncok, mesék, belépő 600 Ft. November 1-én amúgy sok program nem lesz, ami érthető, táncház melett még a Művészerek Palotájába látogathatunk el, ahol a Cifra palota keretében lesz zenés mesejáték, bűvészsuli, arcfestés és rajzfimlslágerek Siménfalvy Ágotával. A belépés ingyenes.

Vidék

A Figurina Animációs Kisszínpadon (2086 Tinnye, Bocskai utca 6), A Nap és a Hold elrablása című, nagyon érdekesnek ígérkező kézjátékot tekinthetjük meg, a világot a kezek keltik életre egy különleges fényablakban. Győrben, a Vaskakas Bábszínházban (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23) a csecsemőszínház Cinege, cinege kismadár című előadását láthatják a kifejezetten kicsi, 1-3 éves korú gyerekek. Jegyár felnőtteknek 1500, gyerekeknek 900 Ft. Ecseren a várban (2235 Rákóczi u. 34.)

„Tök jó” Halloween partit tartanak, jó idő esetén rengeteg kinti programmal és foglalkozással, öttől pedig kezdődik a jelmezes buli, lesz sikítóverseny, meg boszorkánytánc, belépő egy darab töklámpás családonként.

Oszd meg másokkal is!
Mustra